8. april 2007

Aktivistforskeren Eva Smith og og datteren fra generationen der ikke orkede…

Professor Eva Smith og hendes datter, filminstruktør Cathrine Asmussen var gæster i Gaardbo på P1 sidste mandag. Det blev til en længere samtale om opdragelse, hvor førstnævnte mærkeligt fremstod som mest sympatisk (blandt blinde er den enøjede konge). Efter en times tid var alibiet sikret, og propagandaen kunne begynde.

Bemærk hvorledes Jens Gaardbo med sine tørre besindige kommentarer medvirker til at skabe en virkelighed, hvor politiske forskelle reduceres til at være et spørgsmål om at vide og føle nok.

Eva Smith: i de senere år er samfundet blevet mere intolerant… Jeg synes for eksempel det er helt utroligt at det danske samfund kan acceptere at der sidder nogle mennesker og rådner op i de der asylcentre. Det er jo ikke fordi det er så forfærdelig mange mennesker det drejer sig om – det er 500-600 mennesker, og vi sidder bare med hænderne i skødet og kigger på, at deres liv bliver fuldstændigt ødelagt. Det synes jeg er helt utroligt – det kan jeg slet ikke fatte, hvordan, et samfund som jeg igennem hele mit liv har opfattet som tolerant og omsorgsfuldt, hvordan man kan stå model til det.

Jens Gaardbo, P1: Det er blandt andre din datter der ikke reagerer. Eller hvad?

Cathrine Asmussen: Hmm [lang tænkepause] Jamen, hvad skal jeg gøre. Altså jeg mener, jeg kan jo [dybe vejrtrækninger], jeg er jo helt enig i at det er forfærdeligt, men altså.

Eva Smith: Du kan få nogen på gaden til at slås for et ungdomshus til sig selv, til et sted hvor de kan udfolde sig, hvor de kan – men du kan ikke få dem på gaden til en demonstration for de mennesker som sidder der.

Jens Gaardbo, P1: Nej, men det du kritiserer din datters generation for, er lige præcist det der afbilledes nu. Hvor de datter siger ‘hvad skal jeg gøre’?

Eva Smith: Ja.

Jens Gaardbo, P1: Hvad skal hun gøre?

Eva Smith: Hvad skal hun gøre? Hun skal altså, på ee, ja…

Jens Gaardbo, P1: Du har typisk skrevet en kronik, og sørget for at komme i radioavisen. Du har typisk sørget for et eller andet opråb.

Eva Smith: Jaja, ok, men det er da rigtigt nok at vi i virkeligheden måtte prøve på at komme igennem i et politisk parti, og det ville selvfølgelig være rigtigt godt, men ellers skulle man måske arrangere en demonstration eller man kunne på den ene eller anden måde sige – ‘det der, det er altså simpelthen for meget’, det kan I ikke [afbrydes]

Nina Asmussen: Det som jeg synes er så forfærdeligt – Jeg har set en dokumentarfilm oppe fra en af de der, hvor man bare havde det sådan – det kan ikke være rigtigt, at jeg bor i et land, hvor der er på den her måde. Jeg bliver virkelig magtesløs. Når jeg ser det, og det er dokumenteret og alt muligt, og der så ikke rigtigt bliver handlet politisk på det, så bliver jeg indrømme, så kan man jo godt føle sig lidt afmagt, sådan lidt hvem – altså, alle beviserne er der.

Jens Gaardbo, P1: Men regner du med andre gør noget? Er det derfor?

Cathrine Asmussen: Altså, jamen altså jeg synes jo jeg gør noget på min måde om jeg så må sige. Sådan er der sikkert mange mennesker der har det. Jeg ehh, altså, jeg laver mine dokumentarfilm.

Jens Gaardbo, P1: Jeg tror nok, at det du siger til os Eva, det er at du har det indtryk at folk om ikke er ligeglade, men så orker de simpelthen ikke at interessere sig for det. De kører hjem fra arbejde, de har travlt.

Eva Smith: De tænker, at de håber snart politikerne gør noget ved det. Ikke, altså. Mange siger det der, det er ikke godt, og de vil ønske der blev taget hånd om det problem. Men de tænker, ah, mon ikke politikerne får taget sig sammen om at få gjort noget ved det her.

Jens Gaardbo, P1: Tror I ikke det er helt centralt i moderne tider som det hedder, at din datters generation, måske os alle sammen. Vi har så travlt med at få den levestandard vi alle vil have – velfærden er blevet vor forbandelse. Vi skal arbejde meget, blandt andet fordi mange i det her land ikke skal arbejde, og så skal vi arbejde meget fordi vores forventninger til vore fysisk materielle velfærd er store, både i det daglige og på ferier, og til vores mad og til vores biler, og til vores rejser og alt muligt andet. Derfor har vi simpelthen ikke personligt overskud til at tage os af andet end indtægt, de der to børn og den der mand, som man så ser et par gange om ugen. Er det en rigtig teori? Er det velfærd, der simpelthen har gjort os ude af stand til at kere os om ret meget andet, end vor egen velfærd.

Eva Smith: Jeg synes det skulle være mærkeligt, hvis det skulle være det, fordi trods alt er der jo mange mange lettelser i forhold til dengang jeg var ung. Der var ingen maskiner der ordnede alting for os.

Jens Gaardbo, P1: Men det har altså ikke ført til noget personligt overskud – det er faktisk det jeg hører dig sige – og til et personligt underskud.

[…]

Cathrine Asmussen: Der er bare så mange andre ting i den her debat omkring de her asyl – det handler jo også om, min frustration handler også om at det er fordi de er fremmede, at folk ikke reagerer. Der er ligesom også nogle andre grunde, der handler om at vores samfund har bevæget sig hen i en meget intolerant og mangel på menneskelighed. Vi går helt amok over de her smågrise, vi hørte om igår ik’ – der bliver en transporter og der bliver gjort en helt masse dagen efter, og nu holder vi op meed 24timers-transporter, der er nogle grise der er begyndt at spise hinanden og sådan. Vores omsorg for små pattegrise ik’ – og så sidder de her mennesker og rådner op heroppe. Der er nogle andre dagsordener oppe, og det er her min afmagt starter. Jeg har mødt mennesker Dansk Folkeparti eh – der ud af, som jeg simpelthen ikke kan nå. Jeg kan ikke nå dem.

Apropos.

 • 5/4-07 Berlingske Tidende – Leder: Hovedløs udlændingepolitik.
 • Samfundets behov for at kunne styre indvandringen vil altid støde mod menneskers ønske om at åbne døren for medmennesker. Men at søge en udvej fra dilemmaet via en halv opholdstilladelse er hovedløst og i virkeligheden også hjerteløst – medmindre man lader dem blive.”

 • 7/3-07 Information – Carsten Jensen: Grisens velfærd i menneskers behag.
 • Ved mishandling af dyr kommer ofte det bedste op i nogle mennesker. Dette er pudsigt nok, når det samme gør sig gældende ved mishandling af mennesker, ikke tilfældet. At det bedste kommer op. Den ofte gentagne tankegang bag denne forskelsbehandling til dyrs fordel er den uimodsigelige, eller tilsyneladende uimodsigelige, at dyr i modsætning til mennesker ikke kan tage til genmæle og forsvare sig, men er prisgivet deres vogteres forgodtbefindende, mangelfulde lovbestemmelser eller forloren moral eller det hele på en gang.

  Derfor er det også godt, at der er et begreb, der hedder dyrenes beskyttelse, et fænomen Adolf Hitler apropos gik stærkt op i og som følge af denne lidenskab skabte et effektivt tysk dyreværn. Her i landet har vi haft en forening til dyrebeskyttelse siden 1870’erne…

  Dansk Folkepartis ordfører væmmes og forlanger strengere straf over dyrplagernes hoveder, og at grisetransportørerne mister retten til griseriet. En af de vigtigste værdier i danskheden trues, hvis brådne kar mishandler eksportsvinene. Sammenhængskraften bryder sammen i det danske samfund, hvis og når nogen overtræder dyrerettighederne.”

  Oploadet Kl. 20:32 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

  10 Comments »

  1. Vedr. professoren og hendes datter: Vorherrebevares for et bønnemøde ! Er det overhovedet gået op for dem, at det drejer sig om mennesker, der har nægtet at efterkomme dansk lovgivning og rejse hjem.hjem. Grisene er faktisk ringere stillet. De har ikke fået behandlet nogen sag.

   Kommentar by Niels Juel — 8. april 2007 @ 22:28

  2. Ja, de to selvoptagede haengehoveder er noget af det mest ubehagelige at hoere paa, fordommmene flyder som syndfloden, og den allestedsnaervaerende fornemmelse som de to lyser med, at de er saerligt udvalgte vaesener der lever og foeler sig som om de hoerer til paa et hoejere stadie. Undskyld, som pharaonerne snarrere.

   Der skal ikke mange revolutioner til foer den slags mennesker bliver de nye Lenin’er eller Pol Pot’er, med koncentrationslejrene fuldt af mennesker som “de ikke kan naa”. De ved det bare ikke selv, at skulle deres tanker foeres ud i livet, er resultatet i sidste ende et meningsdiktatur. Foej for nogle roed-fascister. Som een sagde engang, at ofre menneskene for menneskeheden. Og ham Gaardbo, er han overhovedet journalist, at han siger at han er det goer det ikke noedvendigvis sandt, han lyder mere som een Goebbels godt kunne have brugt. Der er ingen bedre propaganda end den der repraesenterer “godheden” og “den blinde retfaerdighed”.

   Dette interview er et non-stop foelelsehor krydret med lomme-filosofi og pladder-humanisme. Men det goer dem ikke mindre farlige.

   Kommentar by Dansker i TN — 8. april 2007 @ 23:48

  3. Smith og datter er ikke af Hækkerup slægten for ingenting.

   Og Gaardbo er vor tids intellektuelle – et snakkesageligt tåghorn.

   Kommentar by steen — 9. april 2007 @ 02:17

  4. Halafolkene, i dette tilfælde Carsten Jensen, hiver næsten altid Hitler og Nazismen op af Hatten, når der snakkes flygtninge fra de Arabisk/Islamiske lande og Danskernes forholden sig til disse .

   Det er naturligvis Danskerne der sammenstilles med Nazisterne.

   Underlig nok kan samme Halafolk ikke få øje på HVEM og HVAD der i det virkelige liv faktisk er sammenfaldende med Nazismen, nemlig den ideologi hvis tilhængere samme Halafolk mener behandles så elendigt af Danskerne .

   Og sjovt nok vil samme Halafolk falde besvimet om, hvis man var så uciviliseret at nævne, at det ikke kun var elendigheder der kom ud af Nazismen, men også brugbare ting som f.eks. VolksWagen og motorveje .

   Men den side af Tysklands historie vil man ikke høre om kun det rædsomme er acceptabelt at fremhæve.

   Derimod vil man hjertens gerne fortælle om det Islam har frembragt kulturelt set og videregivet til Europa .

   Men ikke eet ord om, hvordan et Ørkenfolk har kunnet dette !

   Havde jeg skolesøgende børn idag ville jeg anstrenge mig for sideløbende med deres skolegang at hjemmeundervise ungerne i bl.a. fortids- som samtidshistorie .

   Kommentar by vivi andersen — 9. april 2007 @ 06:22

  5. Sjovt nok tænkte jeg også på Hækkerup-klanen! Og det pga. et glimrende indlæg i JP d.5.april af Bjarne Nielsen, (herfra, fra Brabrand): “…fordi familiens medlemmer i umindelige tider har søgt at holde sulten for døren ved at tigge vælgerne om stemmer nok til at komme i folketinget…”
   Kim, kan vi få en kommentar? Der var en RIGTIG god artikkel – og om de emner vi snakker om her: “Mediesvigt”, Kosovo, UCK, NATO mm.
   God (resten af) Påske!

   Kommentar by Oldo — 9. april 2007 @ 08:23

  6. Det er egentlig ret tankevækkende at Carsten Jensen og Eva & datter, som jo hævder at være åh så medmenneskelige og føle nok så meget med asylansøgere og mennesker i nød – de forarges over at folk ikke nærer de samme følelser for asylansøgere som de gør for dyr! For dem er det åbenbart et fedt om man er en gris eller en asylansøger.

   Jeg køber i øvrigt ikke sammenligningen. Dyr har ingen skyld. De kan ikke tillægges et ansvar overfor den situation de er i. Det kan mennesker næsten altid. Derfor er det fuldstændig naturligt at vi mennesker nærer helt andre følelser overfor dyr end mennesker.

   Kommentar by kristoffer — 9. april 2007 @ 11:00

  7. #6 Rigtigt
   Måske er de humane “kloge” vensterdrejede`s syn på disse mennesker, som på umælende dyr ! som DE må beskytte. Føj, for et menneske syn.
   Disse mennesker er måske blevet hjernvasket/opfostret med/i en hadsk idelogi, men det fratager dem ikke ansvaret for deres liv, de er ikke umælende dyr.
   Det er IKKE værdigt, af humanisterne/vensterfløjen, behandler dem på den måde og samligne dem med dyr, der er trods alt forskel.
   Afskaf dyretransporter…
   Asylcentre i nærområder…

   Kommentar by li — 9. april 2007 @ 11:18

  8. Eva Smith & datter: Pladrende og ynkeligt. Som skidt fra en (misbrugt) spædekalv.

   Carsten Jensen: En anden diskussion, men også en mand, der stadig tror, han sidder på en høj moralsk gyngehest og kan overskue næsten alting. Den kroniske pubertet.

   Kommentar by Lama Q — 9. april 2007 @ 17:44

  9. Stemmer DF i mangel af Fremskridtspartiet i tinget, spiser sommetider dyr foretrækker selvslagtede eller bondevennernes nedlagte.

   Kommentar by Erik — 10. april 2007 @ 00:25

  10. Citat
   det er 500-600 mennesker, og vi sidder bare med hænderne i skødet og kigger på, at deres liv bliver fuldstændigt ødelagt.
   Citat slut.

   Allerede her kikser det for den gode jurist jeg tidligere havde en del agtelse for. Det hedder “at de fuldstændigt ødelægger deres liv.” De ofrer kynisk deres børns liv ved ikke at følge de utallige afslag på asyl de har fået.

   I øvrigt kikser sammenligningen med grisene også. Grisene er ikke herre over deres egen situation, det er de pågældende “flygtninge”.

   Kommentar by PeterK — 10. april 2007 @ 08:28

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper