7. januar 2013

Historiker korrigerer kontrafaktisk bestseller: “Powell was an ardent anti-Nazi from the earliest days…”

C.J. Sansoms forrige bog blev sendt som radio-spil på BBC. Fra Daily Mail – Enoch Powell widow ‘furious’ over ‘ludicrous’ slur that portray her husband as a Nazi sympathiser.

“The widow of Enoch Powell has criticised as ‘absolutely ludicrous’ a novel that portrays her husband as a pro-Nazi sympathiser. Pamela Powell said his depiction in the bestselling book Dominion was an ‘unacceptable distortion’ of the late Tory MP. The book is a historical ‘what if’ which explores what might have happened had Britain sued for peace after Dunkirk in 1940.

The work is set in 1952 and Britain is portrayed as a puppet state under the control of the Nazis in Berlin. Author C. J. Sansom included real-life figures in his fictitious pro-Nazi government, including Powell as Secretary of State for India. But his widow said Powell, who died in 1998, had ‘totally opposed’ Neville Chamberlain’s appeasement of Hitler.

‘The idea that he would be in any pro-Nazi government is absolutely ludicrous,’ she said.

[…]

Historian Andrew Roberts said: ‘Powell was an ardent anti-Nazi from the earliest days even when other Tories were pro-appeasement. I suspect the author is trying to make some sort of modern-day equivalence between Enoch Powell’s views on immigration and fascism and that is so intellectually debased as to be moronic.’”

(Enoch Powell taler for konservative partifæller på et hotel i Birmingham, 20. april 1968)

“In this country in 15 or 20 years’ time the black man will have the whip hand over the white man.” (Enoch Powell, 1968)

“‘British whites’ are the minority in London for the first time as census shows number of UK immigrants has jumped by 3million in 10 years” (Daily Mail, 2012)

Oploadet Kl. 16:06 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44003/trackback

8 Comments »

 1. DR laver også fiktions-tv med udgangspunkt i virkeligheden, dog kalder de ikke personerne ved deres rette navn.

  Der er dog næppe fare for at hovedpersonen, aktuelt med slående ligheder med Gitte Seeberg skulle blive associeret med nazismen. Tværtimod er hun jo helten. Helten der startede et nyt parti da Konservative var for højreorienterede og nok-er-nok med stramninger for udlændinge.

  Kommentar by Superman — 7. januar 2013 @ 16:26

 2. Hvis den nuværende udvikling fortsætter ud ad tangenten, kan der sagtens opstå konsensus om, at Powell var “en slags nazi”. Kimen er allerede sået med kategoriseringen af visse mennesker som “højrepopulistiske”. Et ord, der er stærkt beslægtet med “islamofobisk”.

  Det er de belærte menneskers paradoks, at jo mere Viden de skoles til, jo mindre Forstår de. Med Antorinis heldagsskole vil forståelsen og dømmekraften i samfundet blive sat yderligere under pres, idet Viden, der ikke er belivet af Forståelse, slet ikke er viden.

  Viden ender som en række credoer, der afgør, om man medlem af det Gode, det Vidende, selskab – eller ej.

  Powell var en slags pronazist. Eller du ekskluderer dig selv!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. januar 2013 @ 17:46

 3. Interessant!

  Der var såvidt jeg ved gamle frihedskæmpere med, da Dansk Folkeparti blev startet – de så det som en fortsættelse af modstandsbevægelsen og frihedskampen 1940-45. Det var heller ikke noget, der var populært hos ‘politiken-segmentet’!
  Der er nok nogle nedgroede gensidge aversioner på spil? :)

  Churchill blev kaldt krigsmager i Politiken i 1930-erne, fordi han kritiserede Hitler, som Islamkritikere i dag bliver beskyldt for at opildne til og eskalere en konflikt.

  Politiken indgår idag forlig med Muhammeds efterkommere og siger undskyld for Kurt Westergårds tegninger og lignende fornærmelser af den totalitære ideologi

  Samme gamle historie? ;)

  Kommentar by A-mad — 7. januar 2013 @ 18:05

 4. @2 Morten —:

  “Det er de belærte menneskers paradoks, at jo mere Viden de skoles til, jo mindre Forstår de. Med Antorinis heldagsskole vil forståelsen og dømmekraften i samfundet blive sat yderligere under pres, idet Viden, der ikke er belivet af Forståelse, slet ikke er viden.

  Viden ender som en række credoer, der afgør, om man medlem af det Gode, det Vidende, selskab – eller ej.”

  Enig.
  Meget af det, der undervises i, i uddannelsessystemet, særligt inden for humaniora, er udenadslære, som eleverne/de studerende ikke får lejlighed til at efterprøve.
  —————————————————————–

  I øvrigt finder jeg, at højre/venstre-begrebet har udlevet sin brugbarhed. Begrebet stammer fra stænderforsamlingen i Frankrig i tiden omkring revolutionen. Der sad adelens repræsentanter til højre i salen, medens folkets sad til venstre.
  Skepsis og modstand over for 3.-verdensindvandring er i højre/venstre-begrebet højreorienteret, hvilket passer dårligt med, at det i dag fortrinsvis er folket, der er modstander af denne indvandring, da det er vanligt folk, der skades af den. Den nye politiker-“elite” derimod kan generelt ikke få nok af denne import af fortrinsvis dyremennesker, da den gavner deres egne karrierer som hånd-i-røv-dukker for de egentlige magthavere, storkapitalisterne.

  Kommentar by Agricola — 7. januar 2013 @ 19:02

 5. Var der noget Enoch Powell eller Mogens Glisttrup havde misforstået?

  Kommentar by Nielsen — 7. januar 2013 @ 20:31

 6. @5 Nielsen:
  Nej, sandheden var blot ikke dengang, som nu, velset på parnasset, med tryk på nasset :-)

  Kommentar by Agricola — 7. januar 2013 @ 21:54

 7. Tag et kig over på Hodja og SE hvordan fremtiden ser ud, så længe muslimsvinene får hvad de vil have.
  http://hodja.wordpress.com/2013/01/07/her-er-hvad-nyttige-idioter-som-zenia-og-co-kaemper-for/

  Kommentar by Nielsen — 8. januar 2013 @ 05:24

 8. Det er det sædvanlige venstrefløjstrick, få din politiske modstander hægtet på nazisme eller facisme og du har vundet diskutionen!

  Kommentar by Robert R — 8. januar 2013 @ 07:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper