10. januar 2013

Sverige: “Vi synes, det er beklageligt, at Danmark ikke har flere toldere.”

Et af temaerne under valgkampen sidste år var den danske grænsekontrol, der ifølge nabolandene (på opfordring af danske medier), var udtryk for nationalistisk symbolpolitik, der udelukkende havde til formål at hælde vand på ‘DF’s værdipolitiske mølle’, for nu at citere Cevea. Fra BT – Nordisk kritik af dansk toldindsats.

“Toldere fra Norge og Sverige ønsker, at den danske regering øger kontrolindsatsen for at få bugt med strømmen af hash og narko fra Danmark. Det norske toldforbund anser den danske grænsekontrol for helt utilstrækkelig, skriver Berlingske. … Også det svenske toldforbund efterlyser handling.

– Vi synes, det er beklageligt, at Danmark ikke har flere toldere. For der kommer jo meget narkotika ind i Danmark, og de fleste beslaglæggelser gør vi ved Øresundsbroen eller i Helsingborg, siger formand Björn Hartvigsson fra Tull-Kust Forbundet. …

– De nordiske toldindsatser kan være svære at sammenligne, men man kan roligt sige, at vores indsats er væsentligt mindre end Sverige og Norges, konstaterer formand for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørn Rise.”

Oploadet Kl. 07:17 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44079/trackback

20 Comments »

 1. Svensk hykleri er åbenbart helt uden grænser.

  Kommentar by Mikael Drachmann — 10. januar 2013 @ 07:42

 2. Jammen tykke toldere ved grænsen er racist og grinagtigt. Det så jeg selv på DR/TV2 mfl.

  Kommentar by thatcherite — 10. januar 2013 @ 07:45

 3. Jamen, har Helle ikke lige fortalt Pia at flere toldere ikke hjælper, oven i købet i en skarp og nedsættende tone?

  Kommentar by Santor — 10. januar 2013 @ 09:18

 4. Lad dog staten/apoteker sælge lortet og tjene på det.
  Så undgår man at andre tjener på det. Og det er rent stof.
  Og brugerne bliver kendt.

  Kommentar by Peter — 10. januar 2013 @ 09:25

 5. Drachmann, der er forskel på politiske blålys og lavpraktiske toldere der står med lorten til daglig.

  Kommentar by Høgsbro — 10. januar 2013 @ 09:28

 6. Mon der ikke sker ligeså meget sejllads over østersøen fra polen og de baltiske lande til sverige?
  Men ja, der skulle straks nedrives bomme for og sætte Df påplads. Nu har vi endelig fået magten. Væk med betjente og toldere, så indvandrer har frit råderum til og komme herop. Skide værre med smugling og alt andet. Bare asyl søgerne kan komme frit herop!!!

  Kommentar by Peter — 10. januar 2013 @ 09:30

 7. 4 – Høgsbro

  Ja du har selvfølgelig ret.

  Kommentar by Mikael Drachmann — 10. januar 2013 @ 09:43

 8. Jeg husker stadig, hvordan bl.a. DR(Tv-Avisen) beskrev, hvorledes både Sverige og Norge udtrykte bekymring over den danske nationalisme pga. grænsekontrollen.

  Det var ret så (tragi)komisk, da der er grænsekontrol i Sverige, både ved Malmø og i Helsingør, og da der er karftig kontrol ved Svinesund i det norske.

  Havde ingen i DR mon nogensinde været i Norge og Sverige, eller var det en bevidst løgn over for den danske befolkning og en bevidst tilsvining af de borgerlige inkl.(og nok specielt DF)?

  Gæt selv……..

  Kommentar by Anonym — 10. januar 2013 @ 11:04

 9. Det var ret så (tragi)komisk, da der er grænsekontrol i Sverige, både ved Malmø og i Helsingør, og da der er karftig kontrol ved Svinesund i det norske.

  Havde ingen i DR mon nogensinde været i Norge og Sverige, eller var det en bevidst løgn over for den danske befolkning og en bevidst tilsvining af de borgerlige inkl.(og nok specielt DF)?

  Gæt selv……..

  Kommentar by Cicero — 10. januar 2013 @ 11:05

 10. Manglede da vist noget i ovenstående indlæg:

  Jeg skal stadig ikke glemme, hvordan DR(TV-avisen)hev norske og svenske eksperter ind, som udtrykte bekymring over den danske nationalisme pga. grænsekontrollen. Også diverse “eksperter” fra andre EU-lande, fik lov at give deres besyv med.

  Det var ret så (tragi)komisk, da der er grænsekontrol i Sverige, både ved Malmø og i Helsingør, og da der er kraftig kontrol ved Svinesund i det norske.

  Havde ingen i DR mon nogensinde været i Norge og Sverige, eller var det en bevidst løgn over for den danske befolkning og en bevidst tilsvining af de borgerlige inkl.(og nok specielt DF)?

  Gæt selv……..

  Kommentar by Cicero — 10. januar 2013 @ 11:09

 11. Den danske journaliststand er hermed nok engang hængt til tørre… pinligt

  Kommentar by Marius — 10. januar 2013 @ 12:07

 12. 9. januar 2013, 12:10 – opdateret 9. januar 2013, 12:11

  Der er ikke brug for flere toldere til at fange smuglere ved Danmarks grænser. Det fastslår de Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq (R), selvom norske og svenske toldere beslaglægger langt mere narkotika end deres danske kolleger.

  – Vi skal passe på med ikke at stirre os blinde på antallet af toldere. Det er den samlede, efterretningsbaserede indsats, der er afgørende. I min optik er der ikke brug for flere toldere, siger Nadeem Farooq.

  I første halvdel af 2012 beslaglagde danske toldere ifølge Berlingske blandt andet tre kilo kokain og 118 kilo hash, mens svenske toldere fik fat på 8,5 kilo kokain og knap 450 kilo hash.

  – Det er klart, at vi skal kigge på de tal, men de kan jo ligeså vel være et udtryk for, at vores indsats har en afskrækkende effekt på de kriminelle, som så søger over i den svage del af kæden, siger Nadeem Farooq.

  Ifølge Norges og Sveriges toldforbund er den danske indsats dog utilstrækkelig.

  – Det ville være godt med flere toldere i Danmark, siger forbundsformand for Tull-Kust Förbundet i Sverige, Björn Hartvigsson, til Berlingske.

  Han understreger, at der jo er tale om et »sammenholdsprojekt« mellem Danmark og Norden.

  Hos Dansk Folkeparti er flere toldere ved grænsen en mærkesag, og derfor mener partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF), at kritikken fra vores nabolande er berettiget.

  – Det kan jo ikke nytte noget, at vi siger, at samarbejdet skal foregå ved, at vi håber at kunne trække på ressourcer fra Norge og Sverige. Vi må jo også selv stille med noget, siger Thulesen Dahl, der mener, at Danmark bør »opruste« og gå tilbage til den øgede grænsekontrol, som den nye regering har afskaffet.

  – Det er da tudetosset for en nation som Danmark, at vi kapitulerer og ser igennem fingre med, at der foregår kriminalitet i stedet for at gøre som minimum det samme, som vores nabolande gør, siger Kristian Thulesen Dahl.

  Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) siger til Berlingske, at han gerne vil styrke samarbejdet med politi og internationale myndigheder, men ikke ved at ansætte flere toldere.

  Kommentar by Olsen Hansen — 10. januar 2013 @ 13:12

 13. Skal Danmark ha fler tullare, skal de flesta placeras på gränsen till Sverige!
  Snart är det väl så många slängda pass och ID-handlingar i Öresund, att det går att köra bil över sundet bredvid Öresundsbron utan att få blöta tassar.
  Sverige är ett sorgligt skämt tyvärr och katastrofen lurar runt hörnet.

  Kommentar by PFEP — 10. januar 2013 @ 13:15

 14. Sjovt, at Sverige selv importerer problemer og derefter anklager Danmark for ikke at løse Sveriges selvskabte problemer.

  Må man minde om, at såvel Sverige som Danmark er medlemmer af kolossen EU, og at begge lande regeres af indvandringsbegejstrede tosser, især, hvis indvandringen består af analfabetiske muslimske fanatikere?

  Eu, EMRK og EMD samt utallige FN-konventioner styrer dansk indvandring, som mere eller mindre helhjertet og begejstret understøttes af de vekslende danske regeringer.
  Det samme er tilfældet i Sverige.

  Problemet kan italesættes, som det vist hedder på perkerdansk: EU med fri indvandring af uduelige og ubrugelige primært muslimer.
  FN-konventioner, som er skrevet og udført i en helt anden tid og i en helt anden kontekst.

  Og sidst men på ingen måde mindst den aktivistiske EMD, der ikke begriber forskellen mellem lovgivende, udøvende og dømmende magt, dvs. magtens tredeling, en grundpille i demokratiet.

  Halaljula…

  Kommentar by Henrik Petersen — 10. januar 2013 @ 13:52

 15. Gerne bedre grænsekontrol, men så bør Told og Skat finde nogen bedre folk, med bare en smule høviskhed og konduite:

  http://www.youtube.com/watch?v=g12PwG543vo

  Kommentar by Lars Hansen — 10. januar 2013 @ 16:21

 16. Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i Sverigstan.

  Kommentar by Sofie Larsen — 10. januar 2013 @ 20:51

 17. Kim:

  Jeg har bemærket et par gange, at du blander “sidte år” og “forrige år” sammen. De to undtryk er IKKE det samme.

  Sidste år er året før det år vi er igang med – altså 2012. Forrige år er året før sidste år – altså 2011.

  Kommentar by Henrik — 10. januar 2013 @ 21:32

 18. – Henrik

  Hermed rettet, kim.

  Kommentar by Kim Møller — 10. januar 2013 @ 22:24

 19. Og hvem udgør størstedelen af narkosælgerne i Norge og Voldtægtssverige?! Nogle gæt?!
  Det bliver jo spændende at se hvornår, der er nogen som siger til svenskerne, at de skal gøre noget for at beskytte deres kvinder og (mindreårige) piger.

  PFEP

  Katastrofen er redan hänt!

  Kommentar by A.R. — 11. januar 2013 @ 05:33

 20. En meget bedre grænsekontrol er at foretrække. Det vil gøre det langt sværere for kriminelle udlændinge og velfærdsflygtninge at komme ind i landet. Desuden bør den danske stat gøre flygtninges ophold her i landet midlertidigt. Forbedres forholdene i flygtningenes hjemland, bør de i hovedreglen repatrieres.

  Kommentar by Jørgen — 13. januar 2013 @ 18:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper