14. januar 2013

Om moralen i Borgen: 00’ernes kulturkamp var ‘bare en tynd glasur over den ledeste, fedeste racisme’

På TV2.dk kan man læse, at holder bag Borgen for at undgå beskyldninger om ‘product placement’, har retoucheret et Apple-logo væk. En ligegyldig sidehistorie, der først og fremmest er interessant for Den Kreative Klasse, der på den ene side er irrationelt begejstrede for MAC-computere, men samtidig er hundeangst for den fæle kapitalisme, der gør produktionen af samme muligt. Et af flere paradokser kystbanesocialisterne slås med i disse år. Katrine Winkel Holm om Borgen – “Borgen – DR’s genopdragelsesdrama.

“Det var 37 minutter inde i Borgen, at det stod endeligt klart, at DR’s søndagsdrama er én lang løftet politisk pegefinger til befolkningen. Helt uden camouflage. Allerede inden da havde man en kraftig fornemmelse af, at Borgen ikke som ellers anført er inspireret af virkeligheden, men af uvirkeligheden. Vi har Birgitte Nyborg, der både er smuk og sød og så naturlig, at hun får Helle Thorning-Schmidt til at ligne en beboer i Madame Tussauds vokskabinet. Og vi har en borgerlig regering fuld af grå borgerlige mænd i stive jakkesæt, der vil gøre det muligt for domstolene at udvise danske statsborgere for selv mindre forseelser.

Den idealistiske partistifter Birgitte Nyborg opsøges af den borgerlige politiker Erik Hoffmann, der tynges af dårlig samvittighed. Han kan simpelthen ikke mere støtte udlændingestramningerne.

Hvorfor ikke? Fordi hans kone og hans søn er af mørk hudfarve. Jo, sådan lød begrundelsen.

Med hans egne ord: »Min kone vil ikke have, at vores søn Emil går med hættetrøje, fordi hun er bange for, at han kommer til at ligne en af de hårde drenge, de indvandrerknægte fra Mjølnerparken. Det er jo svært at forklare sådan en dreng, at der gælder andre regler for ham end for de andre. Og så har jeg gud hjælpe mig lige været med til at vedtage den nye lov, en lov, som min søn risikerer at blive et indirekte offer for.«

Sådan er Danmark blevet på grund af den borgerlige regerings udlændingestramninger.

Er man sort, har man det sværere, end hvis man er hvid. Og er man sort og går med hættetrøje, er man nær en udvisningsdom.

I denne scene kom det frem, hvor plat og hudfarvefikseret DR Drama tænker. Efter spaltevis af debat om parallelsamfund, sharialove og sammenhængskraft er konklusionen fortsat: Det, 00′ ernes kulturkamp drejede sig om, var – hudfarve.

Det, indvandringskritikerne sagde, var bare en tynd glasur over den ledeste, fedeste racisme. … Hvor længe endnu skal vi finansiere DR Dramas genopdragelse af den danske befolkning?”

Oploadet Kl. 14:32 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44170/trackback

19 Comments »

 1. Kristian og Pia knus elsker da DR:

  Kommentar by thatcherite — 14. januar 2013 @ 15:22

 2. “Hvor længe endnu skal vi finansiere DR Dramas genopdragelse af den danske befolkning?”

  det skal i lige så længe i frivilligt bliver ved med at give dem penge for at gøre det.

  Kommentar by per — 14. januar 2013 @ 15:42

 3. arrhh per

  det fortjener da næsten at stå to gange

  Kommentar by Thomas — 14. januar 2013 @ 15:54

 4. Har kun set små klip fra Borgen, men selv disse var utålelige.

  Det mest groteske ved den fuldstændigt uhæmmede politisering som Danmarks Radio bedriver med den slags tv-serier er, at de ikke engang forsøger at skjule det.

  Altså i interviews benægter drama-chef m.fl. selvfølgeligt at det er andet en godt tv-drama med udgangspunkt i virkeligheden.

  Men der er åbenbart ikke nogen form for selverkendelse og pli, der får dem til at begrænse sig og sige; ej, det er trods alt for groft det her, vi er jo hele danmarks tv-station.

  Matador er såmænd slem nok, men her var der dog trods alt plads til gode mennesker også uden for venstrefløjen.

  Krøniken var vel en decideret reklame-føljeton for socialdemokratiet. De rene helte over for den ubehagelige kapitalist. Jeg kan ikke huske om der var noget som helst i serien der forsøgte at opløse denne sort/hvide karikatur.

  Og så er vi fremme ved Borgen.

  Kommentar by Superman — 14. januar 2013 @ 16:03

 5. @Superman. Jeg burde ikke gøre det men gør det alligevel: Lad VÆRE med at se DR, når de har nogen som helst mulighed for at bringe politik på banen. ALT der omhandler samfund og politik kan du ligeså godt zappe væk fra så hurtigt som muligt. Det er ren selvmordsmission at se DR og nogle af deres underlødige produkter. Jeg forstår slet ikke at du gider spilde tid på det bras. Det er panden imod muren om og om igen, at se det makværk de indoktrinerer danskerne med dagligt.
  Brug din tid mere fornuftig. Feks se maling tørre :D . Bare undgå at se DR, et godt råd fra én der beder en stille bøn til de højere magter om at DR bliver frataget alle licensmidler fra næste regering af.

  Kommentar by Endnu en vantro — 14. januar 2013 @ 16:48

 6. Det er uhørt, at en statsfinancieret sendestation kan sende ren propaganda for skatteydernes penge, uden at bidragyderne har en mulighed for at gribe ind.
  Drop de politikere, der ikke vil gå ind for en privatisering af hele foretagendet.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 14. januar 2013 @ 16:55

 7. Hvorfor ser man dog alt dette bras (“Matador”, “Krønikken”, “Borgen”..)? “Tordenskjold går i land” og snart sagt alt af Alice O’Fredericks burde være nok til at holde sindet rent for savs.

  (D)DR er, nå ja, at ligne med DDR’s statstelevision og sådan har det altid været. I hvert fald helt fra jeg var barn, hvor man blev folkeopdraget med “Hvordan man opdrager sine forældre”, “Cirkeline” o.s.v.

  (D)DR’s programflade er altid været benhård kulturmarxistisk propagada, blot justeret efter tidens øjeblikkelige smag; så hvorfor ser man det?

  Kommentar by Martin Kasler — 14. januar 2013 @ 17:02

 8. Kære Uriasposten læsere… Det er ikke kun på DR ,at denne “opdragelse” mod polistisk-korrekthed, finder sted.

  Enhver læser af den “brugerstyrede” avis 180grader (Liberal Ali-anse), kan idag læse at der fra “redaktionens” side er blevet oprettet en special kategori der hedder islam/indvandring.. der kke vægtes på samme måde som kategorier uden for denne genre..

  Som en kommentar så smukt beskriver det… Har kritikere af multikultur/islam.. fået deres egen kattebakke at udgyde sig i…

  “Indvandringens pris”…. Den taler vi ikke højt om… Selv om vi alle kender den… Både den menneskelige, demografiske og økonomiske…

  Hold den store løgn i hævd… indtil det hele ramler… For det gør det… Men som de fleste PKer siger… bare det holder min tid ud…!!!!

  Kommentar by ny kommentator — 14. januar 2013 @ 17:36

 9. Og så er det ikke kun DR, der kun kan se verden i et politisk korrekt sort-hvis perspektiv, hvor de venstreorienterede/radikale er gode og de højreorienterede/borgerlige er onde og/eller dumme.

  Struensee.filmen “En kongelig affære” presser historien ned i samme 68’er skabelon: Mads Mikkelsen spiller den progressive, internationalt orienterede Birgitte Nyborg, mens hædersmanden Høegh-Guldberg er DF-skurken, der ikke er begejstret for den tids masseindvandring af tyskere.

  Hele den kreative, radicoole klasse er inddoktrineret med det tankesæt, så de kan slet ikke forestille sig, at verden ser anderledes ud. Filmen “Hvidsten-gruppen” var en mirakuløs undtagelse – der var den faktiske, historiske sandhed så nær på, at den måtte slå igennem på lærredet.

  Kommentar by Gunnar Biering — 14. januar 2013 @ 17:54

 10. Jeg var ret irriteret over de første 2 afsnit. Et parti der opstår alene baseret på at regeringen har indført en lov der gør at “indvandrere kan smides ud af landet hvis de har givet nogen en lussing” …

  Well, i afsnit 3 skal de så have en indvandrerordfører, og ham med den hals-tatto som de hverken kan læse eller forstå, og derfor ikke ved om taler sandt når han oversætter, tør de ikke, men hende det sikre kort, advokaten fra pakistan (uden tørklæde) der så snakker om at afvise folk ved grænsen og og at hendes egen familie i pakistan ikke er kommet ud af middelalderen, chokerer dem, så hende bliver det heller ikke. De tager en halal-dansker, en anelse pinligt.
  Det er da muligvis et fremskridt for serien. Vi får se.

  Kommentar by mb — 14. januar 2013 @ 20:14

 11. Borgen hører til i genren “teater om teater”. Den underliggende ”virkelighed”, som angiveligt dramatiseres i serien, er jo blot den socialistiske kulturelites frit i luften svævende, postulerede ”virkelighed”.
  Andre eksempler i genren er The West Wing, Yes Minister og House of Cards. Blandt disse er House of Cards med Ian Richardsons Francis Urquhart klart den bedste, selvom Yes Minister også har sine pointer. The West Wing er nok sjovest, hvis man er amerikaner. For undertegnede her var den lidt trættende i længden, så vidt jeg husker.
  Borgen er imidlertid decideret dårlig. Jeg så engang de første 20 minutter af første afsnit i første sæson. Det stod hurtigt klart, at her var tale om socialistisk kulturelitær propaganda, og det endda helt nede på det stavepladepædagogiske niveau, og det er livet trods alt for kort til.

  Kommentar by monse — 15. januar 2013 @ 03:20

 12. Er jeg den eneste som har undret sig over Birgitte Nyborgs efternavn?!
  For Danmarks tre ondeste (u)mennesker er nu engang:

  1. Pia Kjærsgaard.

  2. Lars Hedegaard.

  3. Helmuth Nyborg.

  Så de burde måske have valgt et andet navn!

  Kommentar by A.R. — 15. januar 2013 @ 05:24

 13. Ser ikke DR’s dramaproduktioner, da der er tale om kvalmende propaganda. Men det er da interessant at DR lægger mange ressourcer i politisk teater, da de jo har et særligt forhold til forholdet mellem fakta og fiktion.

  Kommentar by marius — 15. januar 2013 @ 06:43

 14. “… Den idealistiske partistifter Birgitte Nyborg opsøges af den borgerlige politiker Erik Hoffmann, der tynges af dårlig samvittighed. Han kan simpelthen ikke mere støtte udlændingestramningerne.

  Hvorfor ikke? Fordi hans kone og hans søn er af mørk hudfarve. Jo, sådan lød begrundelsen.”

  Han skulle lade være med at fokusere så meget på hudfarve.

  Kommentar by Liva — 15. januar 2013 @ 09:18

 15. A.R.: “Så de burde måske have valgt et andet navn!”

  Nej, navnet er selvfølgelig valgt med vilje. For hvem symboliserer “Birgitte Nyborg”? Hun symboliserer Helmuth Nyborgs imaginære datter, som har frigjort sig fra sin gamle reaktionære fars racistiske og kvindefjendske ideverden.

  (har i øvrigt ikke set andet end sekunder mellem zap af udendelserne)

  Kommentar by Balder — 15. januar 2013 @ 11:12

 16. Meningsmålingerne viser heldigvis, at DR ikke længere fungerer efter hensigten :)

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. januar 2013 @ 11:52

 17. Danmarks Radio er intern ligeglad med seernes kritik,monopolets formål er at fortælle Danskerne at vi er racister for at give os dårlig samvittighed og det har DR politikernes opbakning til og prisen er ligegyldig.

  Kommentar by emmagad — 15. januar 2013 @ 13:18

 18. Oscar-festen i Hollywood nærmer sig, senere et hav af andre udenlandske og danske priser. ”Borgen” skal nok få så hatten passer! Hvis I tror det er de bedste kunstnere der bliver ophøjet kan I godt tro om igen!! Det er de bedste socialistiske kunstnere der får priser!! Kun socialister eller personer som aldrig har kritiseret socialismen kan modtage disse priser! Thats for sure!! Tror I Østtyskerne gad og se Stasi-socialistiske kunstnere morgen, middag, aften med favnen fuld af freds-, friheds-, løgn og latinpriser?? Selvfølgelig ikke!! Men vor tids journalister tror de med list kan narre vor tids seere! Det er kvalmende!! Det tog A.P. Møller & Co generationer at opbygge en milliardærforretning! Noget kommunisten og forfatteren Stieg Larsson klarede på få år!! Hvorfor?? Han blev og bliver promoveret 24 timer i døgnet af hans politiske allierede i mediebranchen.
  Ligenu ser man skuespilleren Thomas Bo Larsen alle vegne. Hvorfor?? Manden har kommunisten og massemorderen Che Guevara tatoveret på brystet!! Det er sejt i den verden!!
  Men selvom manden reklamerer for kommunisme, kan han tilsyneladende godt lide fed kapital. Rygterne går på at han på få timers arbejde tjente millioner på at reklamere for TDC!! Socialister i en nøddeskal!! Læs/lyt mere på misterjones.dk

  Kommentar by mister jones — 15. januar 2013 @ 14:01

 19. ->mister jones. Enig. Jeg har for længst mistet interessen for både Nobels Fredspris, Cavlingprisen, Danmarks Radios socialistiske nyheder og fiktions drama og hvad har du?

  De er let gennemskuelige socialistiske propaganda projekter, hvor der står et tæt sammenknyttet rødt broder/søsterskab bag. Cosa Nostra DK.

  Spørgsmålet er hvordan vi kommer af med pamperne?
  Jeg er bange for, at de vil kæmpe til sidste Bourgogne-dråbe! :)

  Kommentar by A-mad — 15. januar 2013 @ 17:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper