17. januar 2013

Kommunistisk 3F-enklave organiserer hærværk og vold mod konkurrenter – fører sjældent til domme

Mandag satte Jyllands-Posten fokus på stilladsarbejder-mafiaen, og flere politikere kræver nu indgreb efter det er kommet frem, at blot to af 60 kendte sager om natlige stilladsnedrivninger de sidste 17 år, er endt med domfældelse. Jyllands-Posten citerer og refererer John Jakobsen og Thorkil Jansen fra Stilladsarbejdernes Landsforbund, men fortæller ikke er de begge er organiserede i kommunistiske partier og venstreradikale organisationer. Fra Rå metoder bag langvarig stilladskrig (kræver login).

“Fagligt organiserede stilladsarbejdere i København og Aarhus har igennem tyve år med barske metoder opnået næsten total kontrol med markedet for opsætning af stilladser i de to byer. Historien viser, at de, som nægter at underlægge sig de lokale faglige klubber, ofte bliver banket på plads. Det fik murermester Jørgen Nehm at følge på egen krop tilbage i 1996.

Seks mand angreb ham ved højlys dag på Frederiksberg i København. De vred hans arme rundt, slog knytnæver og sparkede ham i skridtet, mens godt 100 andre rev stilladset, hvor hans folk arbejdede, ned.

»Det var et held, at han ikke døde. Lægerne fortalte, at det kun var fordi, at han var så tyk, at hans milt ikke var sprunget,« fortæller muremester Søren Nehm, der i dag har overtaget murerfirmaet efter sin far.

[…]

To gange på 14 dage i efteråret 2005 rykkede ca. 150 stilladsfolk ud for at lægge et stillads ned på Frederiksberg. Anden gang tog de et andet stillads på en villavej på Frederiksberg med. … Ejerne af huset ringede til politiet, da stilladsarbejderne væltede ind på matriklen.

»Først ville politiet ikke komme, da de anså det for en faglig konflikt. Jeg prøvede så at stoppe stilladsarbejderne, men de var ekstremt aggressive. Så ringede min kone til politiet og råbte ind i telefonen, og først da tog politiet situationen alvorligt,« fortæller Nicolai Glad, der var dybt rystet over oplevelsen.

Hustruens opringning blev kvitteret med tilråbene smatso og luder. Da politiet ankom, var stilladset nede, men langt fra alle stilladsarbejdere var nået væk. Selv om der var blevet taget billeder af både nummerplader og deltagere, har sagen ikke fået juridiske konsekvenser for stilladsarbejderne. …

Siden er de systematiske nedrivninger af stilladser fortsat, bl. a. da et murerfirma var ved at bygge en Føtex-forretning i Dragør på Amager. … en majdag i 2009 fik de uønsket besøg af 40 til 50 store muskuløse personer.

»Mine folk var skræmt fra vid og sans. De blev kaldt ned fra stilladserne med trusler om, at de kunne smutte eller få en røvfuld,« forklarer murerkonduktør Lars Forsmark Larsen. …

»Der var ikke noget efterspil, fordi mine folk ikke turde anmelde dem. Vi mistede Føtex Food som kunde…

(John Ekebjærg-Jakobsen, Stilladsarbejdernes Landsforening, Foreningen OPRØR, Free Gaza)

“I en sag fra Brabrand Kirke ved Aarhus blev et stillads fra en Randers-virksomhed revet ned i 2011. … Formanden for Aarhus Stilladsklub, hvor Brabrand “hører til”, forklarede hændelsen på følgende vis til TV2 Østjylland: »Vi var ude at demonstrere i morges, og jeg kunne desværre ikke forhindre mine medlemmer i at kravle op og pille toppen af stilladset, fordi de er så frustrerede.« Tømrermesteren, der havde bestilt stilladset, var rasende.

Han stillede sig op for åben TV-skærm og talte om mafiametoder. Samme nat på hans ellers meget fredelige adresse blev alle ruderne i hans bil smadret. Sagen blev aldrig opklaret.”

Oploadet Kl. 17:20 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44226/trackback

11 Comments »

 1. Problemet er, som med BZ´erne, Blekingegadebanden og de autonome, at man ikke kan dømme folk for hvad de har gjort i flok. De kan kun dømmes for, hvad der er faste beviser for at netop de har gjort. Er der 100 maskerede stilladsarbejdere, hvoraf én ikke gør noget ulovligt, så går de 99 fri fordi de jo teoretisk godt kunne være ham den lovlydige.

  Kommentar by Henrik — 17. januar 2013 @ 17:38

 2. Sjovt nok, Henrik, er alle dine eksempler hentet fra venstrefløjen, og du har ret i, at disse som oftest går fri. Men hvordan vil du så forklare “Danmarks Største Hooligan-sag”, hvor for nogle få år siden en lang række… alternative fodboldfans alle blev dømt?

  Nej, jeg tror, vi skal nøjes med at notere os, at venstrefløjen går fri, når den bryder loven i flok, og at andre ikke gør det.

  At de førnævnte stilladsnedrivninger ikke engang når ud i medierne, er også meget sigende. Voldelige overfald og hærværk bør ikke karakteriseres som ren og skær “faglige konflikter” i et demokrati.

  Kommentar by Arne Torp — 17. januar 2013 @ 18:01

 3. i utallige år har vi fået at vide at det er højrefløjen der er de onde, men bortset fra en flok forkølede nazister (pet anslår der findes ca 200 i dk) så er det stortset altid mennesker fra venstrefløjen der står bag den slags, typisk imens de beskylder andre for at være “fascister” eller lign..

  jo oftere de forbindelser bliver afsløret, jo større er chancen for at den brede befolkning (nørrebro og lign steder undtaget) vågner op og smider den røde regering så langt ud af folketinget at de skal spørge om lov bare for at låne toilettet derinde i de næste mange år.

  keep up the good work.

  Kommentar by per — 17. januar 2013 @ 19:22

 4. Men hvem fanden skulle også dømme dem?? det vil jo kræve at vi har et politi og en domstol som ikke er både i-slamificeret og venstreorienteret(men det er vel næsten det samme).

  Kommentar by Fritz — 17. januar 2013 @ 20:46

 5. Alle mine grunde til ikke at bryde mig om 3F er vand i forhold til hvad jeg kan læse her. Hvor er de dog ufatteligt usympatiske.

  Og 3-per…. Nazister er venstreorienterede. Og minder faktisk på mange måder om 3F

  Kommentar by Mikael Drachmann — 17. januar 2013 @ 21:11

 6. Nu skal jeg ikke kunne sige, om Jord- og Betonarbejderne hører til under 3F, men hvad der fik mig mest til at tage afstand til den røde fagbevægelse (og den samlede danske journaliststand) var dengang, en gruppe “fagligt aktive” besluttede sig for at nedsave Jonni Hansen’s plankeværk ude i Greve og kom så grueligt galt afsted derved. Medierne skrev meget om episoden, og fagbevægelsen strøede om sig med hadske udmeldinger. Men til min store frustration var der ikke én eneste journalist, der stillede fagbevægelsen det spørgsmål, som jeg allerhelst ville have opklaret:

  “Hvordan forholder fagbevægelsen sig til, at deres aktivister bedriver hærværk mod anderledes tænkende?”

  Jeg ville så gerne have svar på det spørgsmål – og vil det stadig.

  Kommentar by Arne Torp — 17. januar 2013 @ 22:57

 7. Politiet er jo også “fagligt” organiseret.

  Kommentar by thatcherite — 17. januar 2013 @ 23:04

 8. @4

  “Men hvem fanden skulle også dømme dem?? det vil jo kræve at vi har et politi og en domstol som ikke er […] venstreorienteret”

  Heldigvis har vi en tredeling af statsmagten i en lovgivende, dømmende og udøvende magt, som i princippet skulle være uafhængigt af hinanden. Problemet er, at den lovgivende magt – i mit eksempel repræsenteret af justitsministeriet – udnævner dommerne, hvorved vi må antage, at jurister har en vis interesse i at opføre sig, som de bedst mener vil gavne deres egen karriere. Det samme gælder for den udøvende magt. Magtens tredeling er altså ikke fuldkommen i praksis, selvom jeg gerne skal medgive, at man har gjort sit bedste for at tilstræbe det.

  Kommentar by Arne Torp — 17. januar 2013 @ 23:18

 9. Militans i faglige kampe
  Fra Ribuskonflikten i Esbjerg til de københavnske stilladsarbejderes aktioner mod løndumping og dårlige arbejdsforhold er faglige kampe ofte gået lige til stregen – og undertiden også over den – for at opnå og bevare grundlæggende rettigheder. Denne aften får vi besøg af stilladsarbejderklubbens John Ekebjærg Jakobsen til oplæg og debat om nødvendigheden af faglig militans.

  Kommentar by yggdk — 18. januar 2013 @ 03:36

 10. Denne måde at agere på, har intet med en faglig aktion at gøre.
  Hvis man lavede en faglig blokade, var det OK, men hærværk og vold er kriminelt, og hvis politiet hævder, at det er en faglig konflikt, bør man anmelde politiet til politiet for incompetance, og understøttelse af kriminelle og voldelige forhold.

  Kommentar by Jørn Boye — 18. januar 2013 @ 08:24

 11. -> yggdk: Hvis John Jacobsen ved dit møde støtter vold, hærværk og trusler, bevæger han sig på yderst tynd is. Men det forudsætter nok lige rigelig hjernekapacitet – hvilket du ikke synes i besiddelse af – at begribe.

  Kommentar by Henrik Petersen — 18. januar 2013 @ 19:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper