18. januar 2013

DR’s ‘Aktion Socialt Bedrageri’ forbandt “socialt bedrageri med en person, der nærmest lignede et offer”

Karen Jespersen kommenterer i Den Korte Avis – Det sociale bedrageri, som DR ikke viste dig.

“En enlig mor i god tro bliver jagtet af nidkære kommunale kontrollanter.

Det var det indtryk, man fik af udsendelsen ”Aktion Socialt Bedrageri” , som DR sendte mandag aften. Her så man, hvordan den enlige mor blev indkaldt til ‘forhør’ hos to sagsbehandlere. … den enlige mor, vi så i tv-udsendelsen, befandt sig nærmest i gråzonen mellem lovligt og ulovligt.

Hun er ikke et typisk eksempel på de kvinder, der uberettiget og ulovligt får udbetalt ydelser som enlig mor, selv om de reelt har en mand. Ved at bruge hende som eksempel fik man forbundet begrebet socialt bedrageri med en person, der nærmest lignede et offer og påkaldte sig seernes sympati.

Dermed drejede man opmærksomheden væk fra det ret udbredte bevidste og systematiske bedrageri, hvor man lyver for myndighederne om, at man bor sammen. De såkaldte fædrehoteller er et eklatant eksempel på dette. … Et ”fædrehotel” er en lille lejlighed med op til 20 lejere. De 20 lejere bor i virkeligheden slet ikke i lejligheden, men sammen med konen eller kæresten og deres børn.

Men når manden således formelt er tilmeldt en anden bolig, kan kvinden registreres som enlig og hæve flere penge i børnecheck, børnebidrag, fripladser og boligsikring. Ifølge tv-udsendelsen beløber det sig til omkring 8.000 kroner om måneden eller 100.000 kroner om året. … I 2011 blev der alene i Aarhus Kommune afsløret omkring 110 mænd, der snød på denne måde. …

Det kan undre, at TV belyste enlige forsørgeres bedrageri med et eksempel, hvor selv sagsbehandlerne var i tvivl om reglerne. Sager med for eksempel fædrehoteller er langt mere éntydige. Og der er mange af dem. Hvorfor fortalte DR ikke seerne om dem?”

Oploadet Kl. 06:10 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44307/trackback

5 Comments »

 1. Den Korte Avis og Lokalavisen er vel de eneste pålidelige medier her i landet, for resten af Affaldspressen og Møgspredningsmedierne går en snarlig død i møde her i Vesten generelt set, hvis de ikke begynder at beskrive virkeligheden som den er. Hvis staterne inden da ikke gør dem til fuldblodsstatsmultikultipropagandaorganer og lægger dem ind under staten. Og så mangler vi vel bare nogle artikler om flerkoneri, som jo også er en del af denne jizyasvindel med lejligheder, for jo flere koner, jo mere lavIQ djævleyngel indavler de, og desto flere penge får de for antallet deraf.

  Kommentar by A.R. — 18. januar 2013 @ 06:36

 2. Statsstøtte til medier synes jeg er sært, mens jeg kan forstå støtte, eventuelt statsstøtte, til reelt uformåendes medieforbrug.

  At mennesker i udgangspunktet ikke alene, uden statsstøtte indblandet, finansierer medier er totalt absurd, set herfra.

  Kommentar by Peter Buch — 18. januar 2013 @ 09:10

 3. DDR er fremme med dagens afsløring af den gigantiske svindel, der foregår overalt i samfundet.

  Mon DDR kender til proportionssans???

  Offshore-ansatte smugler cigaretter
  http://www.dr.dk/P4/Esbjerg/Nyheder/Esbjerg/2013/01/18/061511.htm
  18. jan. 2013

  35.000 gange hvert år træder en passager ud af en helikopter i Esbjerg Lufthavn efter at have været på arbejde på Nordsøen….

  Kommentar by tavsen — 18. januar 2013 @ 09:25

 4. Den med at kommunen ikke kan sætte folk ud af deres lejlighed, fordi at man skylder kommunen penge.
  Hvis man skylder en udlejer penge i leje kan man sættes ud. Så bedst og betale ham først.

  Kommentar by Peter — 18. januar 2013 @ 09:28

 5. Kunne det tænkes at kommunen og DR netop ønskede at vise hvilken gråzone det – for alle parter – i virkeligheden ofte handler om?

  Kommentar by Marianne — 25. januar 2013 @ 13:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper