25. april 2007

Svend Auken om Polen…

Svend Auken var gæst i dagens P1 Formiddag med Poul Friis, der havde EU’s forfatningstraktat som emne. Her forsøger han at fordreje forholdet mellem Polen, dens befolkning og dens folkevalgte regering, i et forsøg på at gøre polske værdier til et fænomen koncenteret omkring den konservative Kaczynski-regering.

P1-Lytter: … Polen er jo netop et land som lige pt træder meget i EU’s vande, hvis man kan sige det sådan. De bevæger sig utroligt meget på grænsen af nogle af de fundamentale regler i det gamle Europa. Såsom menneskerettigheder, og den slags ting der – overfor homoseksuelle, og overfor tidligere kommunister, og jeg skal komme efter dig, og der viser Polen jo helt klart at der er enorme problemer med at få integreret de nye lande…

Svend Auken: … du kan også vende det om, og sige, at grunden til at det ikke går helt galt i Polen med det der lidt bizarre styre de har i Polen i øjeblikket, ja, det er netop at de er medlem af EU, og underkastet en masse regler, som ligesom tvinger landene til ikke at være ens, men til at operere indenfor nogle demokratiske spilleregler, og det tror jeg spiller en stor rolle i Polen. Glem ikke, at i Polen er det sådan at politikerne er kritiske overfor EU-samarbejdet, men befolkningen er meget positive overfor. Befolkningen bliver mere og mere positive overfor samarbejdet…

Oploadet Kl. 17:58 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

7 Comments »

 1. “Befolkningen bliver mere og mere positive overfor samarbejdet…”

  Det skal de nok blive kureret for, når de opdager hvor mange af Aukens slags der er i Vest-Europa.

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 25. april 2007 @ 18:31

 2. Jamen, der er da noget godt associeret med Svend Auken! Der er … ehhh … øøhhh ..nårh jo, så er der …ehhhh….hmmmm … DAMN!!! – sorry, der er intet godt fra den front. Sorry if I misled you :-/

  Kommentar by Michael S. — 25. april 2007 @ 20:18

 3. Det eneste gode der er at sige om Svend Auken er, at han i det mindste ikke er så anti-amerikansk som Mogens Lykketoft.

  Kommentar by JensH — 25. april 2007 @ 22:02

 4. >3 JensH

  For ikke at tale om Lykketofts Israel-Politik.

  Jeg husker, da jeg lige var kommet hjem fra 6 måneder i Israel under palæstinensisk beskydning (så at sige).

  Og jeg så hørte Lykketoft, der skamløst fordrejede kendsgerningerne, så det næsten ikke var til at genkende virkeligheden i hans fremstilling af den.

  Magen til jødehader skal man godt nok lede længe efter!

  Jeg har i hvert fald personligt aldrig tilgivet ham hans tid som udenrigsminister.

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 26. april 2007 @ 07:05

 5. De sige også, at folk i Danamrk er glade for EU. Man kan sige mange gode ting om EU. Det vigtigste er at EU har været med til at nedbryde told og samhandelsbarrierer hvilket er meget vigitgt, hvis man vil have en god økonomi. Med hensyn til dette spiller WTO heldigvis en stadig støre rolle og man kan spørge sig selv om EU stadig er ligeså vigtig i den sammenhæng.

  Men EU samarbejdet har har også en meget høj pris. Vi bliver underlagt stadig mere komplicerede regler, der koster en masse ressourcer og egentlig ikke tilfører noge værditilvækst, vort demokrati bliver udhulet, Folketinget kan oftere og oftere lægge ansvaret fra sig ved at henvise til EU regler. EU domstolen blander sig oftere og oftere i forhold, der ikke burde rage dem.

  Men jeg tror et EU medlemskab villle være godt for Tyrkiet, derfor støtter jeg et EU med Tyrkiet som medlem, et EU, der går til Ejderen.

  Tyrkiet må for min skyld gerne kalde sig europæisk, jeg er ikke europæisk, men skandinav.

  Kommentar by Alfred Hansen — 26. april 2007 @ 07:29

 6. Og mens vi er ved socialdemokrater der har overskredet sidste salgsdato – Nyrup troede han var smart med sin cykelhjelm – har den måske kommende leder af de radikale fundet sin cykelhjelm?

  http://www.jp.dk/indland/artikel:aiid=4373482:img=1/

  Kommentar by Kims — 26. april 2007 @ 15:03

 7. Vil godt nok håbe for mit kære polske broderfolk, at de ikke bliver for overstadige omkring et større Europa-samarbejde, så de ender på det samme overdrev, som vi andre efterhånden er endt på – dog med Tyskland for tiden som dem, der markerer sig mest uheldigt pt.

  Sven Auken og de andre gamle venstrefløjs-hønisser burde gøre lige som Pernille Rosenkrantz-Theil. Stoppe mens legen er god, og lade være med at genere os andre mere end højst nødvendigt!

  Kommentar by Czarnobóg — 26. april 2007 @ 18:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper