26. januar 2013

Kun 51,9 procent af danskerne ønsker at forblive i EU – Under halvdelen afviser afstemning om EU

EU-begejstrede Jyllands-Posten tager munden for fuld, når den kalder 51,9 procent for et ‘markant flertal’ og taler om ‘danskerne’ – som om det er os alle, der vil blive i unionen. Samtidigt er det mistænkeligt, at avisen hverken bringer undersøgelsens opgørelse over nej-sigerne til EU eller ja-sigerne til en afstemning om medlemskab.

Man kan dog læse af JPs stærkt beskårede gengivelse af undersøgelsen, at halvdelen af danskerne afviser en afstemning om dansk EU-medlemskab, hvilket bør få alle EU-begejstrede partier (hele folketinget på nær Dansk Folkeparti og Enhedslisten) til at synke nervøst. Fra Danskerne vil blive i EU.

“Et markant flertal af vælgerne afviser tanken om at følge briterne ud af EU, viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten. 51,9 pct. svarer, at Danmark ikke skal træde ud af EU, hvis briterne ender med at forlade unionen. … Næsten halvdelen, 49,7 pct. afviser dog, at der efterfølgende skal holdes folkeafstemning for eller imod dansk medlemskab af EU.

Indsat: Online-afstemning på JP.dk, 23. januar 2013: Britisk bombe: Ind eller ud-afstemning.

Oploadet Kl. 00:53 af Nicolai Sennels — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44496/trackback

20 Comments »

 1. Rigtige mænd, og det er jeg vel i ental, er ikke på facebook, jeg kan ikke kommentere på JP mere.

  Kommentar by Peter Buch — 26. januar 2013 @ 01:16

 2. Der er mange “meningsmålinger”. Jeg stemte on-line på en, hvor jeg kunne svare ja til, at EF som tænkt i 1972 skulle genindføres.
  Havde det kun været et spørgsmål om ja eller nej til EU, havde jeg stemt NEJ.

  Måske skulle du lave en afstemning, Kim?

  Kommentar by Iznogut — 26. januar 2013 @ 03:19

 3. @2 Iznogut,

  Du kommer med en god pointe, netop at spørgsmålet tit er ret unuanceret. Lad os lige huske Helle Thornings nylige udtalelse som citeret andetsteds på Uriasposten:

  Som jeg ser det her, så kan man sammenligne med en helt almindelig forening. Der er det heller ikke muligt at vælge, hvilke dele man kan lide af den forenings regler eller aktiviteter. Man er enten med i hele foreningen, eller også er man slet ikke med.(Statsminister Helle Thorning-Schmidt i Deadline; Berlingske Nyhedsbureau, 24. januar 2013)

  Denne “alt eller intet”-retorik hører man tit om EU. Når det bliver stillet op på den måde, så er jeg ikke et sekund i tvivl. Så er jeg helt klart IMOD. Hellere INTET end ALT.
  Men hvis man kunne vælge en kraftigt nedtonet version af EU, som mest af alt drejede sig om samhandel, i stil med EFTA, så ville jeg godt kunne stemme for. De fleste af os EU-modstandere er jo ikke modstandere af samarbejde mellem nationer. Overhovedet ikke. Vi er bare imod mastodonten EU og vi er kraftigt imod det den er ved at udvikle sig til. Men vi får tit skudt i skoene, at vi ikke ønsker samarbejde med andre lande. Det er en stor fed løgn. Vi ønsker bare samarbejde mellem selvstændige nationer med respekt for nationernes forskellighed. Og sådan foregår det ikke i EU.

  Kommentar by Vest — 26. januar 2013 @ 04:05

 4. P.S. Desuden er Helle Thornings “alt eller intet”-eksempel jo dybt åndssvag. Der findes da mange foreninger, hvor det giver GLIMRENDE mening, at medlemmerne deltager mere eller mindre aktivt i forskellige aktiviteter alt efter smag og behag. Det ville da være en højst mærkværdig idrætsforening, hvor medlemmerne SKAL deltage i både fodbold, håndbold, løb og atletik. Mennesker er forskellige, og det er nationer også. Hvis en forening (eller en union som EU) KRÆVER at ALLE medlemmer er med i ALT, så minder det mere om en religiøs sekt end om en forening. Og så bør alarmklokkerne ringe.

  Kommentar by Vest — 26. januar 2013 @ 04:11

 5. Teknik er fantastisk, men risikoen for flere stemmer fra samme person/personer gør fremmøde og identificering, grundig identificering, net-afstemninger til skamme. Set herfra.

  Kommentar by Peter Buch — 26. januar 2013 @ 05:33

 6. Vi er jo nok nogle stykker der stadig kan huske at da Danmark skulle stemme om medlemskab af EF hed det “at kun hvis England gik med, burde Danmark følge med”.
  Grunden blev angivet til Danmark’s eksport af beacon til England.
  I modsat fald ville vi miste vor eksport……
  I en overskulig fremtid bliver det nok forbudt at fremstille beacon i Danmark. Så den grund er ikke til stede mere !

  Kommentar by Frost-Hansen — 26. januar 2013 @ 05:38

 7. Jeg har betalt et engangsbeløb til http://www.studenter-sangforeningen.dk/ er lidet aktiv, men jeg kan komme og synge med til prøver, eller lade være, deltage i større koncerter eller mindre optrædener såfremt stemmen bedømmes god nok. Til tvangfri aftener behøver man ikke en gang kunne synge, have absolut gehør, eller høre eller kunne tale for den sags skyld.
  Det hele kan dog være en fordel. Aktivisme og deltagelse altså, for niveauet og det sociale.

  Kommentar by Peter Buch — 26. januar 2013 @ 05:43

 8. Vi blev lokket ind i EF for at kunne opretholde bores bacon eksport til England, så vi kom ind fordi Britterne kom ind! Hvis de træder ud vil forudsætningerne for vores indtræden være væk, og det eneste rigtige vil være påny at spørge danskerne, altså moralsk set, det er muligt de EU lallaglade politikere, juridisk ikke kan aftvinges en folkeafstemning, men det kan de moralsk!

  Kommentar by Robert R — 26. januar 2013 @ 06:08

 9. Kære politikere i et folkestyre, er i bange for folket?

  Kommentar by Robert R — 26. januar 2013 @ 06:09

 10. Der har da været lidt mumlen i krogene, om at vi skulle stemme om visse EUforbehold inden denne valgperiode udløber. Mon dét også sker nu?!

  Robert R

  Forklaringen er nok snarere noget á la: “Vi er folket, så vi alene vide hvad folket vil!”. Vi i betydningen majestatis pluralis.

  Kommentar by A.R. — 26. januar 2013 @ 06:22

 11. Hvis et flertal af danskerne ønsker at forblive i EU, så er det vel ikke noglet problem at holde en folkeafstemning?

  Jeg tro ikke at vi nogle sinde kommer til at få lov og stemme om det.
  For de “folevalgte” ved jo godt at de er på røven hvis folket mener noglet andet end dem selv.

  Kommentar by Dave — 26. januar 2013 @ 07:27

 12. Statsministerens sammenligning holder ikke. Undervejs er foreningen ændret radikalt. Man meldte sig ind i en strikkelklub og nu er den så ændret til sangforening. Her bebrejdes man så hvis man kun ønsker at strikke og ikke vil være med i de nye aktiviteter. Hun er altså ikke helt rigtig i hovedet.

  Kommentar by River — 26. januar 2013 @ 09:45

 13. Jeg kan heller ikke kommentere paa JP. De er naturligvis bange for aaben debat, og vil kun acceptere bidrag fra folk som er paa Facebook etc. Det i sig selv er en form for censur.
  Og saa til undersoegelsen. Den bliver blot naevnt, ikke noget med havem der har betalt, som sikkert vil vaere ret spaendende! Saa den undersoegelse er intet bevendt.
  Frankrig og Tyskland er ved at blive nervoese, for taenk hvis folk fik lov at stemme om EU!!
  Der er efterhaanden ikke nogen hjemel for demokrati som vi ser det idag. Det tages som at vaelgerne har givet politikerne ret til at goere hvad de vil, indtil naeste valg.
  Vi er noedt til at faa indfoert direkte demokrati, inden folk voldeligt gaar til modstand. Det kan vel ikke vaere saa svaert at forstaa at folk ikke vil blive ved med at betale skat, hvis de ikke har nogen reel indflydelse.
  Saa direkte demokrati eller en skatteboycot.

  Kommentar by g kaiser — 26. januar 2013 @ 10:20

 14. @ g kaiser

  Sådan er det også på Jyske Vestkysten, jv.dk. Der er det nu kun muligt at skrive i debatter via Fjæsbogen m.m.
  Inden da skrev jeg en del i en 3-4 år, og det lykkedes mig også at få nogle indslag slettet (af cencuren). De var for præcise !
  – men sådan er det jo med kommercielt sprøjt :- (

  Kommentar by Frost-Hansen — 26. januar 2013 @ 10:50

 15. En kort lektion i økonomi:

  Penge er arbejde som andre af fri vilje vil betale for. Hvis man får penge uden at arbejde, er der tale om at man bruger sin eller andres opsparing/løn, eller at staten lader seddelpressen køre.

  Før EU havde Danmark en kæmpe eksport til alle verdens lande. Industri- og landbrugsprodukter. Eksporten havde vi kæmpet os til ved at lave fremragende produkter, som andre lande ville købe uanset hvad. Et af de få lande, det var vanskeligt at eksportere til var Frankrig, men ellers var der ingen problemer. Alt kunne sælges.

  EU var tænkt som et kommunistisk projekt, men kommunismen var ikke helt let at sælge, så der skulle smøremidler til. Frihandel (noget med fri lyder jo altid godt), fri trafik over grænserne, billigere varer. Jeg har svært ved at se, at vi skulle kunne blive rigere, når vi i forvejen alle arbejdede hele tiden? Og det blev vi som bekendt heller ikke. For at holde liv i den stendøde union måtte alverdens totalitære projekter sættes i værk.

  Og nu er vi der, hvor det begynder at gå op for nogle, at man ikke bliver rig af ikke at arbejde, at støbe fødderne ned i samme betonblok som grækerne, at åbne grænserne for arabere, afrikanere og romaer.

  Folk fatter ikke, at på mikroplanet svarer EUSSR til at familierne afmonterer dørlåsen, så alverden folk frit kan flytte ind, og leve af lån i huset.

  Kommentar by Svend — 26. januar 2013 @ 11:58

 16. Jyde Potten, er ikke vær at beskæftige sig med.
  Potten er misbrugt. Den er fuld af Bæ.

  Det bliver aldrig mere, som i Carsten Justensen´s dage. :(

  Kommentar by Carsten N. — 26. januar 2013 @ 12:57

 17. Jylland-postens udmelding er en tak til politikerne for mediestøtten,undertegnede har altid stemt negativt til EF og EU,og sjovt nok var landmændene også imod EF hvorimod fagforeningerne tordnede for tabte industriarbejdspladser hvis deres medlemmer stemte nej til EF,EU er i dag en stor løgn opbygget af politikerne for at udvide deres bengnaveri,det er sjovt som politikerne tror at vælgerne glemmer alting inden for en kort tid.

  Kommentar by emmagad — 26. januar 2013 @ 15:12

 18. FN og EU skal bare nedlægges – og det sker nok snart – for gældsproblemerne i Sydeuropa og USA er så store at de ikke kan løses.

  Så når kassen er tom og der ikke er flere kautionister så……..

  Kommentar by Sigwar — 26. januar 2013 @ 17:37

 19. Så når kassen er tom og der ikke er flere kautionister så……..

  saa trykker de bare nogle flere penge! Det er det problem som vi alle er stillet overfor. Det er falskmoentneri, hvis du gjorde det, saa ville du ende i faengsel. Naar de goer det, saa mister du bare din pension.

  Der er kun een losning. Koeb guld. Det kan de ikke bare gaa hen og trykke.

  Kommentar by g kaiser — 26. januar 2013 @ 18:12

 20. Heller ikke jeg er på facebook og er derfor afskåret fra at kommentere i Politiken Light, det sørgelige organ, der engang var Jyllandsposten.

  Yderligere har Jyllandskomposten fjernet et antal gode blogs og inviteret en lang række socialdemokrater ind i stedet. Ikke mindre end 5 bloggere er socialdemokrater iflg kompostens egne præsentationer.

  I dag vil jeg ikke engang pakke min fisk ind i Jyllandskomposten, den vil for hurtigt komme til at lugte – fisken altså ikke Jyllandskomposten – men det er da trist, at en avis, der engang var værd at læse, således er blevet totalt ligegyldig.

  Kommentar by Binee — 27. januar 2013 @ 00:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper