29. april 2007

Tyge Petersen korrekser internt i DR: Erdogan er ikke islamist

Tyge Petersen er desværre ikke gået på pension endnu. Her en email han sendte rundt igår aftes…

Fra: Tyge Pedersen ND UDLAND
Sendt: 28. april 2007 19:15
Til: dl-DR-Nyheder
Emne: PAS PÅ med ISLAMISME!
I TV-avisen 18.30 blev den tyrkiske regering, ministerpræsident og udenrigsminister ( præsidentkandidat) betegnet som ISLAMISTISKE. Det er ikke bare forkert – det er stærkt vildledende.

I det daglige – især i forbindelse med debatten om tørklæder etc. og Naser Khaders holdninger – skelnes der skarpt mellem muslimsk/ islamisk og islamistisk. Deri ligger en sondring mellem almindeligt religiøse og ekstremistiske grupper med uforsonlige holdninger. Jihad etc.

Det er vigtigt, at vi kalder tingene ved deres rette navn. Og ganske vist er Erdogan og Gül åbenlyst troende muslimer, men islamister er de altså ikke. At militæret rasler med sablen, skyldes frygt for, at Tyrkiet skal glide over i et rekligiøst funderet og ikke sekulært samfund. Det skyldes især, at Güls kone går med tørklæde – en mundering, der fx. er forbudt på offentlige steder i Tyrkiet, bla. universiterer og PARLAMENTET (Jvf. Asmaa-debatten).

ALTSÅ: Lad os holde tingene adskilt og ikke forfalde til stereotyper og vildledende betegnelser.

I aftenens tidlige TV-avis (18.30) omtaltes Recep Tayyip Erdogan som ‘muslimsk’, og sådan renses sproget tilsyneladende for ubekvemme sandheder på den tvangsfinansierede tv-kanal.

Fem citater fra alavi.dk (2 s., doc).

“Moskéerne er vores kaserner, minareterne er vores spyd/harpun, kuplerne er vores skjold, troende muslimer er vores soldater… koranen er vore grundlov, tørklæde er vores fane…”

“For os er demokrati ikke et mål, med et hjælpemiddel. Vi er tilknyttet til demokrati, indtil vi når målet. Det er for os ligesom et S-tog, når vi kommer frem til vores station, så hopper vi af.”

Man kan ikke både være muslim og verdslig, det er to modsætninger ligesom magneters modpoler, der aldrig kan være sammen.”

“Vores reference er islam, vores eneste mål er islamisk stat.”

“Det er fuldstændig løgn, ”at magten ubetinget er folkets” (Atatürk udtryk), magten er ubetinget Allah´s.”

Oploadet Kl. 19:16 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

12 Comments »

 1. Kim

  Det er p.t ikke muligt aT få fat i alavi.dk. Prøv lige at forklare, hvorledes dine citater fra denne hjemmeside hænger sammen med Erdogan.

  Kommentar by Luffe — 29. april 2007 @ 19:47

 2. Kære Luffe

  Jeg vil tro at det hænger sammen med dette citat:
  “Men før valget i november 2002 måtte, T Erdogan 9 måneder i fængslet først, for overtrædelse af lov om statens verdslighed. Da han tidligere som overborgermester i Istanbul udtalt til en muslimsk demonstration, om at, … minareterne er vores spyd, moskéerne kupler vores skjold, koranen er vores grundlov, tørklæde er vores sejrsfane mv….. Mens han sad i sin fængselscelle, fik hans parti, som han var formand for, total flertal ved parlamentsvalget med kun 34% af stemmene. (Det kaldes demokrati).”

  Kommentar by Michael Kastberg — 29. april 2007 @ 19:59

 3. Hvor har du det citat fra ? Jeg forstår stadig ikke noget.

  Kommentar by Luffe — 29. april 2007 @ 20:27

 4. Prøver man at Google http://www.avali.dk, får man ingen resultater

  Kommentar by Luffe — 29. april 2007 @ 20:37

 5. Endnu en gang må man tage sig til hovedet over EU, der gud hjælpe mig stiller sig på islamisternes side imod militæret, som er den eneste kraft, der kan holde monsteret (islamismen) stangen.
  EU er på alle måder fødselshjælper for den nye Pest Over Europa (Hartvig Frisch), tænk bare på Beate Winkler og hendes overvågningscenter/tankepoliti.

  Kommentar by NAN (islamofob) — 29. april 2007 @ 21:07

 6. -> 4

  Her er linket til de ildevarslende citater:
  http://www.alevi.dk/DANSK/Taliban%20Tayyip%20i%20Tyrkiet.doc

  Kommentar by PC — 29. april 2007 @ 21:17

 7. Jeg (hjerte) DR

  Hvis man sidder og har behov for et billigt grin, kan man altid lige smutte forbi Uriaspostne og se hvad DR nu laver af sjove ting og sager :-)

  Kommentar by Nikolaj Hawaleschka Stenberg — 29. april 2007 @ 21:35

 8. GODE GAMLE TYGE! Jeg gik såmænd og spekulerede på, hvad han går og henslæber tilværelsen med nu, hvor DR Udefra har fået øksen. Han giver den åbenbart som internt sprog- og meningspoliti i DR Nyheder. Heraf kan vi udlede, at så omfattende var den netop overståede fyringsrunde altså heller ikke. Kom igen, Kenneth!

  Kommentar by S — 30. april 2007 @ 01:26

 9. Nå, jeg fik byttet lidt rundt på bogstaverne, da jeg googlede, sorry!

  Kommentar by Luffe — 30. april 2007 @ 07:22

 10. Aha ja men Thyge ser åbentbart intet problem i at et lovligt svensk parti konsekvent bliver omtalt som fremmedfjendtligt og ekstremistisk ?

  I er sgu svære at tage seriøst i røde skidderikker på DDR !

  Kommentar by whodares (Islamofob) — 30. april 2007 @ 17:17

 11. Endnu engang vil jeg benytte lejligheden til at opfordre folk til at framelde licensen.

  Det er den bedste måde at bekæmpe propagandaen på

  Kommentar by Nosferatu — 30. april 2007 @ 17:33

 12. -> Luffe

  Alevitterne er en af flere islamiske retninger i Tyrkiet, der er bange for at islamisten Erdogan får for meget magt. Jeg citerer en række Erdogan-citater fra deres hjemmeside.

  Kommentar by Kim Møller — 17. maj 2007 @ 20:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper