10. februar 2013

Mens Thorning og EU fejrer sig selv: Titusinder portugisere flygter fra EU til Angola

EU har travlt med at klappe sig selv for endelig at have fået budgettet på plads. Faktisk skulle det være sket i 2012, men man kunne ikke blive enige – fordi EU på ingen måde er den enhedsagtige union, den påstår at være, og fordi medlemslandene mener, at pengene har det bedre i nationalstaternes lommer. Inden længe vil vi finde ud af, om Thornings milliardrabat, blot er penge der kom ind på gyngerne, mens Rompuy snuppede dem tilbage på karrusellerne.

Thornings krav om en milliard i rabat er dog mildest talt uambitiøst i forhold til kravene fra Østrig, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Holland, Sverige og England, som ønskede samlede nedskæringer i EUs budget på hele 750 milliarder kr. Kompromiset for EUs budget 2014-2020 endte med et budgetloft, der redder medlemslandene fra at betale 375 milliarder kr.

Generelt er det altså svært at forstå, hvorfor EU-tilhængerne fejrer budgetforhandlingerne som vellykkede. Udsættelsen og medlemslandenes tydelige signal om, at de ikke har tillid til EUs evne til at forvalte pengene, giver mere mindelser om et skøjteløberpar, der kommer en hel dag for sent til konkurrencen, og når de endelig glider ud på isen, ender de i et slemt styrt med blodnæse, som de forsøger at redde med et stift tandløst smil. At titusinder af portugisere flygter fra EU til Angola – ikke Tyskland, Frankrig eller Danmark – sætter li’som EU-katastrofen i perspektiv.

Fra The Guardian – Portuguese escape austerity and find a new El Dorado in Angola.

“‘Angoleserne har penge og vi har brug for dem’, siger José Luis Sousa, 47. Han flytter hertil for fire år siden og er medejer af et kopifirma. ‘De køber ting i Portugal og andre steder i verden. I Portugal bryder folk sig ikke om situationen, men Angola har penge, og det har Portugal ikke.

Mændene er blandt de titusinder af portugisere, som er udvandret til Angola de seneste år. Penge, derimod, flyder i den modsatte retning. …

Antallet af portugisere som bor i Angola er steget kraftigt fra omkring 21.000 i 2003 til flere end 100.000 sidste år (2011), ifølge officielle tal, som højest sandsynligt er et konservativt skøn.

(Oversat af Nicolai Sennels)

Oploadet Kl. 20:41 af Nicolai Sennels — Direkte link12 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/44990/trackback

12 Comments »

 1. Thornings “rabat” er en løgn af de store. Samtidig med at vores bidrag bliver nedsat med hendes ene milliard bliver de penge vi får tilbage nemlig beskåret med over tre milliarder. Netto-resultatet er altså, at Helles “rabat” koster Danmark over to milliarder om året.

  Kommentar by Henrik — 10. februar 2013 @ 21:09

 2. These are strange times!

  Kommentar by Fabrice S — 10. februar 2013 @ 21:21

 3. Til en start,alle politikere i Europa er gennemkorrupte,Dan Jørgensen er lystløgner og burde kastes i fængsel,Helle Thorning er landsforræder,socialistiske politikere der driver forretning for andres penge er Diktatorer.Danskerne har i rigtig mange år klaret sig for omverdenen uden korrupte politikeres indblanding.

  Kommentar by emmagad — 10. februar 2013 @ 21:36

 4. Endnu et bevis på at vores gamle verdensdel er i frit fald fra magtens tinder og det kommer til at gå hurtigere end vi bryder os om at vide!
  Det hele skyldes en ekstrem gældsætning af hele den vestlige verden og fuldstændig som i privatøkonomien, hvis gælden bliver for stor,må man gøre som banken siger, og banken i dette tilfælde er Kineserne. De har store mængder af statsobligationer og vores verden fortsætter som lemminger med at optage lån. Lån som vi bruger til at afdrage på gammel gæld med. Alle med deres fornuft i behold ved at det ikke kan fortsætte. Vores verdensdel taber også virksomheder til den tredie verden, som vel ikke meget længere kan kaldes den tredie verden. Jaguar og Landrover er i dag Indisk ejet, og Volvo er Kinesisk og den proces vil accelererer, og i løbet af relativ kort tid er vi ikke længere herrer i vores eget hus. Og det er helt vores egen skyld! Vi har opbygget et vælfærdssamfund der er så dyrt at det overstiger værdien af vores produktion. Almindelig logik siger det må gå galt!

  Kommentar by Robert R — 10. februar 2013 @ 23:10

 5. Samtidigt med at EU toppen er ved at rive håret ud af fortvivelse, skruer man tommeskruerne på overfor befolkningerne. Det viser sig f.eks. i form af stadig højere bødetakster, stadig flere folk med kasketter på som kontrollerer dig i hoved og røv, kører registre sammen, overvåger din korrespondance og overvåger hvad du siger, og om nødvendigt forfølger dig for en “forkert” udtalelse. Eller idømmer dig en bøde på 25.000 eller mere fordi du har stået op i din traktors frontlæsser når du renser tagrender. Små dagligdags ting. Men der er mange af dem, og ridefogeder, pantefogeder, toldere og farisæere går en gylden tid i møde. Der var ingen arbejdsløshed i DDR. For man havde sat den ene tredjedel af befolkningen til at overvåge resten.

  Den øgede kontrol, flere politirazziaer, og panikagtige reaktioner efter episoder som dem med Lars Hedegaard, bombeadvarslerne i togene og udrykning af hele bander af specialstyrker ved enhver mulig lejlighed, er en del af et program der skal gøre folk mere lydige og i stadig højere grad demonstrere statsmagtens knusende styrke.

  Den multietniske EU-stat kan ikke skabes uden en enorm øget kontrol med og magt over borgerne. Det vi ser i dag er kun en forsmag på hvad der er på vej.

  Omkring situationen med Lars Hedegaard har jeg en “sidebemærkning”, som udelukkende omhandler politiets indgriben.

  Her forekommer det mig vanvittigt med al den panik der skabes af politiet, og det som de omkringboende blev udsat for, hvor de i en enorm stor omkreds ikke måtte komme ind i deres boliger i mange mange timer.

  Der er begået et attentat, og det er alvorligt. Men at det i den grad kan sætte andre borgeres rettigheder ude af spillet i et enormt langt tidsrum mener jeg er absurd. Og politiets opførsel i sådanne situationer kan i visse tilfælde endda inspirere til en tanke om at det der foregår, er en slags hemmelig operation som helst ikke skal bevidnes af pressen eller offentligheden. Og hvad er det med PET som tilsyneladende gang på gang “fraråder” borgere mod at deltage i det ene eller det andet på grund af en trussel fra Muslimer eller venstreekstremister? Og hvorfor skulle de lige opmåle hele Hedegaards lejlighed lige efter hændelsen, angiveligt for at undersøge muligheden for at lave et sikret rum? Men lyder det plausibelt at man gør det lige straks efter hændelsen, mens man holder Hedegaard væk fra verden? Og fordi en enkelt amatørterrorist med et ikke ordentligt fungerende våben og mangel på fantasi om hvad han ellers kunne have gjort for at udføre sit forehavende, er der så nu en hel bande på gaden som venter på at gøre det af med ham? Der er for meget hemmelighedskræmmeri, for meget skæg og blå briller, og for meget overdrevent brug af politibeføjelser.

  Desværre er det sådan, at på grund af den enorme fremmedkriminalitet, er det let at oppiske folk til at bifalde mere kontrol, strengere straffe og flere beføjelser til politiet. Sådan legitimerer man den stadig mere kontrollerende stat, og som i så mange andre tidligere eksempler, har det vist sig at sådanne tendenser i lovgivningsarbejdet næsten uden undtagelse forårsager et utroligt antal ofre blandt uskyldige borgere; “collateral damage”, mens de kriminelle dårligt nok bliver berørt af disse bestræbelser.

  Kommentar by Balder — 11. februar 2013 @ 00:20

 6. Jeg så et tv-program (vist nok DDRs horisont) om portugisere der flygter fra EU til Mozambique for et par dage siden, og når man googler lidt finder man en del om emnet, som:

  Den omvendte verden: Sydeuropæere flygter til Afrika
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/473531:Udland–Den-omvendte-verden–Sydeuropaeere-flygter-til-Afrika

  bemærk

  “En del af sydeuropæerne rykker mod de EU-lande, som er mindre ramt af krisen. Tyskland er for eksempel blevet hoveddestination for grækerne, og i 2010 voksede indvandringen til Tyskland med 13 procent i forhold til året før, viser OECD’s tal.”

  og

  “Også andre nordeuropæiske lande, herunder Danmark, oplever voksende interesse fra indvandringskandidater, der håber på bedre jobmuligheder i mindre kriseramte økonomier.”

  Kommentar by Viking — 11. februar 2013 @ 00:25

 7. Jeg glemte at tilføje, at der er ekstremt mange arabere og afrikanere i Sydeuropa der endnu mere vil søge nord end før.

  Kommentar by Viking — 11. februar 2013 @ 00:31

 8. EU og Angola… og så er det Angola der vinder! Hold da op manner.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 11. februar 2013 @ 00:48

 9. Opfølgning af mit foregående indlæg. I en kommentar på Sappho takker Lars Hedegaard for opbakingen.

  Han skriver blandt andet:

  Jeg befinder mig et sted, hvor jeg kun i begrænset omfang kan følge med i det der sker i den virkelige verden.

  Jeg har dog fået min computer tilbage og kan konstatere, at der var kommet over 1000 mails, som jeg efter bedste evne har prøvet at besvare. Men det er ikke alle, der har fået svar.

  Man kan heller ikke ringe til mig.

  Nå nå, når man bliver overfaldet skal politiet have ens computer, som man så allernådigst “kan få tilbage”. Så bliver man anbragt et sted hvorfra man kun “i begrænset omfang kan følge med”, og man ikke kan ringes op. Ja det forstår sig en dødelig computervirus ville kunne angribe Hedegaard per telefon.

  Det ser ud som om Lars Hedegaard nu er PETs gidsel, lige som Kurt Westergaard var det en overgang. At udstyre Lars Hedegaard med en pistol til selvforsvar indgår selvfølgelig ikke i etatens overvejelser. Heller etablere en millioner af kroner kostende overvågning omkring Hedegaard, end at give et individ lov til at forsvare sig selv.

  Kommentar by Balder — 11. februar 2013 @ 15:32

 10. “At udstyre Lars Hedegaard med en pistol til selvforsvar indgår selvfølgelig ikke i etatens overvejelser.”

  Nej! Pistol til selvforsvar imod det venstreorienteret og multi-katastrofale fordærv giver et år i skammekrogen, hvilket også koster samfundet dyrt.

  Kommentar by Viking — 11. februar 2013 @ 19:33

 11. I og det jeg skriver disse ting begynder det at gå op for mig lige nøjagtigt hvorfor det er så vigtigt for mange Amerikanere at have lov til at være bevæbnet, og at bruge våbnet til selvforsvar.

  Retten til at passe på sig selv og sine, i stedet for at blive til en kanariefugl i et gyldent bur (for de heldige prominente som Hedegaard), udtrykker hele den ideologiske forskel mellem at have et minimum af ansvar og selvbestemmelse over sit eget liv, og at være statsejendom.

  Vi er alle sammen statsejendom, og vore herskere kan allernådigst tilbyde os en tilværelse i statens virtuelle varetægt, som en kanariefugl i et gyldent bur, selvfølgelig med tilladelse til fremover at overvåge din telefon og mail (til dit eget bedste) eller også kan de beslutte at vi er “expendable”, og overlader os til den ene eller den anden galning som måtte have sære lyster. Staten tillader ikke at man effektivt forsvarer sig selv eller træffer forberedelse til det. Dette er den virkeliggjorte “socialisme”, mennesket som arbejdsbi for Staten.

  Kommentar by Balder — 11. februar 2013 @ 22:38

 12. Glæder mig at portugisere kan komme tilbage. Kendte i begyndelsen af 1970-erne én porugiser – universitetsstuderende i Stockholm – der var flygtet til Sverige for at undgå, at blive indkaldt til vistnok 3 års militætjeneste i Angola. Har senere – efter Salazars fald – rejst til Portugal. Et typisk europæisk søfarende Atlanterhavsfolk. Venlige, lavmælte og nede på jorden (som f.eks hollændere).
  Portugiserne har gjort meget godt i Afrika og Sydamerika og helt ovre i muslimske dominerede Indonesien, hvor Øst Timor kæmpede og bevarede sin katolske tro og portugiske kultur og blev selvstændige i 2002 efter en folkeafstemning. Det officielle sprog er portugisisk og timonesisk!

  Kommentar by A-mad — 12. februar 2013 @ 17:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper