16. februar 2013

Tidligere AFA-leder Pelle Dragsted vil i Folketinget – Johanne: Han er god til at udfordre højrefløjen

Der er længe til næste valg, men alt tyder på at Enhedslisten vil kunne kapitalisere på den økonomiske uansvarlighed, de selv betragter som rendyrket venstreorienteret ideologi. Det betyder at tingets nuværende ældre kommunistiske mænd og revolutionære unge kvinder, måske vil blive suppleret af den terrordømte Ulrik Kohl, og nu melder den tidligere AFA-leder Pelle Dragsted sig også på banen.

Fra Information – Enhedslistens ’grå eminence’ går efter en plads i Folketinget.

“Når der bliver spurgt om, hvem som står bag Johanne Schmidt-Nielsen, lyder svaret ofte: Pelle Dragsted. Når den politiske ordfører giver interviews, når hun og Enhedslistens andre forhandlere kommer ud fra mødelokalerne eller partiet afholder pressemøder, så er han nemlig også tilstede. I udkanten af skaren af journalister. … Nu træder Pelle Dragsted imidlertid et skridt frem og stiller op til Folketinget for Enhedslisten. …

Som Pelle Dragsted sidder der, på et af Enhedslistens kontorer på Christiansborg, befinder han sig langt fra sit tidligere politiske liv. Både hvad angår politik og udseende.

I dag er Pelle Dragsted klædt i en mørkegrå jakke, samt sort cardigan og skjorte. Hvorimod han er maskeret – og med dæknavne – på mange af de billeder, som i flere år har ledsaget artikler på højreorienterede hjemmesider og blogs om hans fortid på den yderste venstrefløj.

Efter at været startet i Danmarks Kommunistiske Ungdom (DKU) blev Pelle Dragsted nemlig som 17-årig, i 1992, medlem af Antifascistisk Aktion (AFA). Et medlemskab som i de følgende år flere gange førte til, at han blev anholdt af politiet. I 1994 var han med i en bus, fyldt med køller og andre våben, på vej mod Jonni Hansens hjem i Greve. I 1998 blev han dømt for hærværk mod Sandholmlejren. Og i 1999 var han blandt den gruppe, som den danske nazileder, Jonni Hansen, påkørte, da de var igang med at save hans plankeværk i stykker med en motorsav.

I takt med Pelle Dragsteds tiltagende indflydelse i Enhedslisten er dette medlemskab og af andre organisationer som Globale Rødder, dog efterhånden ved at blive kendt i en bredere offentlighed.

»Frontfigur i voldsgruppe« og »Johannes højre hånd i Libyen på Gaddafis regning« har været nogle af overskrifterne, i henholdsvis BT og Ekstra Bladet, mens Weekendavisen har kaldt Pelle Dragsted »den revolutionære socialismes grå eminence« og personificeringen på, hvor langt Enhedslisten egentlig har bevæget sig væk fra alt det revolutionære.

[…]

Selv om Pelle Dragsted understreger, at Enhedslistens »fornyelse« – modsat SF og Socialdemokraternes – aldrig har måttet være et kodeord for en højredrejning, så er det i visse tilfælde blevet opfattet sådan på partiets venstrefløj. …

I stedet ventes Pelle Dragsted at blive højt placeret ved den kom-mende urafstemning i partiafdelingerne. Eller i hvert fald så højt på kandidatlisten, at han er sikker på en plads i Folketinget (da Pelle Dragsted senest stillede op ved Enhedslistens urafstemning i henholdsvis 2008 og 2009 blev han begge år nummer ni).

Johanne Schmidt-Nielsen tøver ikke med at anbefale sin mangeårige samarbejdspartner på Christiansborg.

»Jeg mener, at Pelle i den grad vil kunne bidrage til vores folketingsgruppe med noget af det, som jeg synes, han er rigtig god til: Nemlig at udfordre højrefløjen på den ideologiske…,« siger den politiske ordfører.”

(Pelle Dragsted som anonym talsmand for Antifascistisk Aktion; Dem der ikke hopper, 2002)

“Der findes en del meget fantasifulde konspirationsteorier om Pelle Dragsted på diverse højreekstremistiske hjemmesider og blogs. De fleste informationer på disse sider er ren fantasi.” (Pelledragsted.dk, 2012)

“… han er maskeret – og med dæknavne – på mange af de billeder, som i flere år har ledsaget artikler på højreorienterede hjemmesider og blogs om hans fortid på den yderste venstrefløj.” (Dagbladet Information Pelle Dragsted, 2013)

Oploadet Kl. 12:07 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45187/trackback

21 Comments »

 1. Er han ikke ud af den kendte Dragsted familie, der tæller flere topadvokater inden for forskellige områder? I så fald lever han jo fint op til fordommen om at det er de bedrestilledes børn, som bliver røde ekstremister!

  Kommentar by Sigwar — 16. februar 2013 @ 12:16

 2. Det er godt set af Johanne.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. februar 2013 @ 12:26

 3. Terroriststøtter, frontfigurer i voldsgrupper, tumper, fantaster, økonomiske ignoranter, gammelkommunister, nykommunister og andet affald er selvfølgelig meget velkomne i Enhedslisten.
  De er jo nogen af vor egne

  Kommentar by Binee — 16. februar 2013 @ 12:28

 4. Det siger sådan set ikke noget om Pelle Dragsteds holdninger, at han har været medlem af AFA og har optrådt bevæbnet og aggressivt.

  Det siger noget om, at han er tiltrukket af stærke fællesskaber.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. februar 2013 @ 12:39

 5. – Og de stærkeste fællesskaber findes på Venstrefløjen og i ummah’en.

  Så nemt er det. Det var det også i går. Og er det åbenbart også i morgen … Intet nyt under solen.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. februar 2013 @ 12:57

 6. Jo, Morten, men det essentielle her er nok, at pressen og det øvrige etablissement indlemmer ham på højeste niveau. Der kommer næppe en afstemning om hans uværdighed til at sidde i tinget.

  Politisk kommentator – og kussemagnet for mellemlaget – Peter Mogensen kunne ikke skjule sin ærgrelse over, at Lars Hedegaard indkasserede lidt sympati med livet i behold, så skruppelløsheden i vor tids samfund er åbenlys. Fjendskabet er tilstede danskerne imellem, voldsparatheden dog heldigvis ikke på niveau med mussernes.

  Kommentar by Kim Poulsen — 16. februar 2013 @ 13:14

 7. Nu må et ansvarsfuldt medie snart gå Enhedslistens forbindelser til AFA, SUF og andre militante efter i sømmene. Hvor meget kan de slippe afsted med? Hvad med eksempelvis blot at spørge Pelle D om han tager afstand fra AFA. Ikke om han tager afstand fra vold osv, men om han helt enkelt vil tage 100 % afstand fra AFA.

  Kommentar by Peter — 16. februar 2013 @ 13:22

 8. Skal vi vædde om, at Pelle er vældigt populær blandt tøzerne i miljøet?

  Der kører jævnligt debatter på venstrekanten om, at deres demoer og møder domineres af “machotyper”, men disse typer belønnes konsekvent med positiv opmærksomhed fra kvinderne. Det handler simpelthen primært om social (eller måske biologisk?) positionering i hierarkiet og kun sekundært om politik.

  Dén venstrefløj er et socialt projekt, som en anden én formulerede det.

  Kommentar by JensF — 16. februar 2013 @ 13:41

 9. Venstrefløjen er vor tids Sejrherrernes Klub. Derfor går akademikerbørnene did med deres stolte forældres velsignelse.

  Jo. Pelle Dragsted nyder det andet køns bevågenhed. Og Venstrefløjen er et socialt og æstetisk projekt.

  Af dens rod udgår Den Værdipolitiske Højrefløj. Tjek selv.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. februar 2013 @ 14:13

 10. Det tror jeg så ikke JensF. Jeg har hørt, han har herre dårlige ånde, så…..

  Kommentar by Cicero — 16. februar 2013 @ 14:29

 11. Det kan godt være vi bliver lidt rundere med årene, men jeg tror ikke
  på at Een som Pelle Dragsted forvandler sig fra brostenskastende
  anarkist til en demokratisk anlagt nobel herre i fint jakkesæt

  Kommentar by k.m. — 16. februar 2013 @ 15:01

 12. Det siger også lidt om Enhedslistens vælgere, at de godtager en
  bandit som Pelle Dragsted.

  Kommentar by k.m. — 16. februar 2013 @ 15:13

 13. Ja, selvfølgelig.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. februar 2013 @ 15:15

 14. Godtagelsen foregår uden ord og med et indforstået smil. Pelle har bevist sit værd. Pelle er ‘god nok’. Pelle er én af vore. Pelle kender de sociale regler og koder. Pelle er sexet.

  Kommentar by JensF — 16. februar 2013 @ 16:36

 15. ….og Pelle hørmer af roadkill ud af skuffen.

  Kommentar by Cicero — 16. februar 2013 @ 17:18

 16. Der skulle kunne afleveres en ren straffeattest for og kunne være medlem af folketinget!
  Hvad gør de egentlig derinde? Er der opdelt med hegn mellem enhedslisten og DF.?

  Kommentar by Peter — 16. februar 2013 @ 17:54

 17. I Information kaldes Pelle Dragsted Enhedslistens grå eminence, og vælgerne er generelt så uinformerede at næsten ingen vil forbinde ham med den voldelige fortid, medmindre en formiddagsavis i agurketiden slår det op på forsiden.

  Om han nedstammer fra en af topjuristerne med navnet Dragsted ved jeg ikke, men det kan vel undersøges.

  Kommentar by perhag — 16. februar 2013 @ 21:46

 18. Hvis han kan blive valgt til folketinget, med den baggrund, så der der for alvor noget galt i Danmark.

  Kommentar by Iznogut — 16. februar 2013 @ 22:13

 19. En voldelig og kriminel løbebane har ingen betydning for dit videre karriereforløb, hvis bare du husker at være tilstrækkeligt venstreorienteret. Vi har politimordere og terrorister siddende i høje og særdeles lukrative stillinger, så hvorfor skulle lille Pelle og Kohl ikke også kunne stille op for Enhedslisten? Det har ingen betydning. Det har intet efterhånden…

  Bortset fra når et par nyligt opvågnede nazister ændrer holdning og stiller op til kommunalvalg! Så får piben straks en anden lyd, på trods af at ingen af dem har deltaget i voldelige overfald (hvis de havde det, kan I bande på, at det havde været på forsiden af tabloid-pressen).

  Der gælder forskellige regelsæt for hver af de to yderfløje. Den ene kan gøre som den vil med total anonymitets-garanti, den anden må sidde på hænderne og se sig selv dæmoniseret i pressen med navns’ og ofte også adresses nævnelse.

  Det samme gælder iøvrigt politiske bloggere… En herre, der optrådte på nettet under pseudonymet “Rødskæg”, kunne uden konsekvenser opfordre til snigmord på Pia Kjærsgård, mens en anden blogger, der gik under det komiske pseudonym “Julius Børgesen”, omgående blev arresteret for at spørge, hvad der ville ske, hvis nogen nedbrændte Lars Løkke’s hus.

  På gadeplan bliver højreorienteret ungdom automatisk af dagspressen klassificeret som “ny-nazister”, mens den venstreorienterede ungdom bliver kaldt… Ungdom. Den ene part vil omgående blive arresteret præventivt, hvis den så meget som bare nærmer sig en forsamling af meningsmodstandere, mens den anden part af politiet bliver ledt direkte hen til den, så den kan angribes korporligt.

  Og på trods af alt dette (måske delvist på grund af) bliver højrefløjen tilsyneladende større og bedre organiseret for hver dag, der går. Der er utvivlsomt kræfter, der bliver aktiveret hvergang, Fædrelandet står for fald, og de lader til at vokse i styrke, jo mere de bliver presset.

  God søndag til alle!

  Kommentar by Arne Torp — 17. februar 2013 @ 09:34

 20. Arne Torp

  Der er nok ingen vej uden om et fælleseuropæisk retsopgør med de islamofile om ca. 15-20 år!

  Nogen er startet:

  http://islamversuseurope.blogspot.dk/2011/09/nuremberg-20.html

  Kommentar by Sigwar — 17. februar 2013 @ 16:14

 21. Pas nu på med Tonen!

  Kommentar by kriminelle pelle — 22. juni 2015 @ 07:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper