17. februar 2013

“Kholghis neurose er islamisme”, lød det fra tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (2011)

Natten til onsdag i sidste uge blev lederen af den sekulære opposition i Tunesien myrdet, og sådan gør virkeligheden ofte det grimme ved naive vestlige idealer. I dag kan man læse i Politiken, at oppositions-islamisternes succes i Syrien har øget afstanden mellem parterne i Irak, og det i en grad så det risikerer at føre landet ud i en regulær borgerkrig. Farshad Kholghi i Berlingske – Vil vi nogensinde lære af historien?

“For to år siden brød kaos ud i Egypten. Da jeg hørte om de første demonstrationer i Kairo, var min reaktion umiddelbart ikke jubel og glædesrus. Jeg tænkte, at nu ville Det Muslimske Broderskab få magten. …

Jeg fik kendskab til »brødrene« for mange år siden, da jeg læste bogen Mod Mørket skrevet af journalist og forfatter Helle Merete Brix. Bogen handler om Det Muslimske Broderskab. Bogens fokus er på organisationens netværk i Europa og Danmark; men den giver et godt og generelt billede af, hvordan disse »veluddannede« islamister tænker, og hvilke grundværdier de er parate til at dø og dræbe for.

Da oprøret brød ud i Egypten, var de fleste i Vesten lykkelige. Eksperter, politikere og journalister stod hånd i hånd, og med tårer i øjnene sang de »Oh Happy Day«. Selv de danske eksperter, der havde boet i Egypten – og burde vide bedre, sammenlignede det hele med Murens fald. Hvis man trods alt vovede at ytre sig en anelse kritisk, blev man straks beskyldt for at være ondskabsfuld og pessimistisk. Da jeg i en direkte TV-debat vovede at sammenligne situationen med den iranske revolution i 1979, der blev overtaget af Khomenis islamister, sukkede Mogens Lykketoft træt og sagde: »Kholghis neurose er islamisme«. Men to år er gået efter »Murens fald«, og det ser ud til, at Det Muslimske Broderskab ikke blot har taget magten – men nu er i gang med at bygge en endnu højere og tykkere mur.

… Historien har desværre gentaget sig. Nej, lad mig rette denne sætning … Det er ikke så meget det, at historien har gentaget sig. Det er os, der ikke har lært af historien, og vi har endnu en gang gentaget vores fejltagelser. Endnu en gang har håbefulde mennesker troet på islamisternes løfter om frihed og retfærdighed – men er endt i et helvede. … Vil vi nogensinde lære af historien?”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45207/trackback

10 Comments »

 1. Socialister, nationale eller internationale, KAN ikke lære af historien, fordi historien i et og alt modsiger deres yndlingsutopier.

  Der er andre, der har påpeget det før mig, men islam er reelt kun en trussel mod Vesten pga. vores socialister, hvilket betyder, at den største trussel overhovedet reelt ikke er islamister, men derimod socialister som Lykketoft. Men det farlige ved Lykketoft består i, at der findes mennesker, der er tåbelige nok til at lytte til manden og give ham magt, og det falder igen tilbage på det faktum, at folket gennem mange årtier er blevet systematisk fordummet af marxistisk inspirerede pædagoger.

  Darwins lov gælder for nationer som for dyrearter – dem der er uegnede uddør – man skal derfor ikke regne med at se hverken socialistiske samfund eller islamistiske om 50 år fra nu af. Spørgsmålet er snarere om man tør håbe på, at se nogen demokratiske liberale samfund til den tid, eller nogen fungerende samfund i det hele taget.

  Kommentar by Mackety — 17. februar 2013 @ 17:54

 2. Hvis du vil bruge Darwins lov på nationer, tror jeg du går alvorligt galt i byen. Darwin var biolog, ikke geolog eller antropolog!
  I øvrigt har jeg aldrig hørt om Darwins lov, -før nu. Kan du oplyse os?

  Kommentar by Nielsen — 17. februar 2013 @ 18:49

 3. Mogens Lykketoft, det var også ham der på tv “gerne ville advare mod at dæmonisere Hamas”. Så er hans loyalitet ligesom slået fast.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 17. februar 2013 @ 19:15

 4. Mogens fipskæg Lykketoft har kun udmærket sig med en ting, dog gentagende gange, at tage helt og aldels fejl.

  Mage til medløber og politisk fladfisk skal man aldrig ønske sig igen.

  Kommentar by Iznogut — 17. februar 2013 @ 22:24

 5. På tværs af alle landegrænser har islam i en lang årrække haft en fast ambassadør i Danmark. Ambassadørens navn er Mogens Lykketoft.

  Om Anders Fogh var en god statsminister er der meget delte meninger om, men på et punkt står hele Danmark i taknemmelighedsgæld til Anders Fogh, ham reddede Danmark fra katastrofen i 2005.

  Jeg får stadig kuldegysninger ved tanken om, at Mogens Lykketoft havde muligheden for at Danmarks statsminister.

  Kommentar by Binee — 17. februar 2013 @ 22:28

 6. Det er jo egentligt taget ganske interessant, at nationalsocialisterne støttede Det Muslimske Broderskab finansielt i 30erne, ikke sandt! Hvorfor mon dog det!

  Kommentar by A.R. — 18. februar 2013 @ 05:29

 7. Slut med mavedans på egyptisk TV.

  “Egypt’s court shuts down belly dancing channel, religious cleric”
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/64915/Egypt/Politics-/Egypt%E2%80%99s-court-shuts-down-belly-dancing-channel,-re.aspx

  Voldsparate muslimer angriber butikker, der sælger alkohol. Derfor er det farligt for mindre voldsparate muslimer at bo i nærheden. Løsningen er at lukke butikkerne.

  “Egypt will stop issuing licences for the sale of alcohol in some urban areas due to local complaints over safety, a government official has said. … He went on to quote the residents who claim that liquor stores are the first places attacked in Egypt’s security vacuum. Living close to the liquor store, therefore, puts the residents’ lives in danger.”
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/3/12/64863/Business/Economy/Alcohol-sales-banned-in-Egypts-new-suburbs-residen.aspx

  Kommentar by BE — 18. februar 2013 @ 07:28

 8. To statuer udsat for hærværk.

  “The Culture Ministry and Egyptian Writers Union on Sunday condemned two acts of vandalism on two Egyptian statues, one of Arab literary icon Taha Hussein and another of prolific singer Om Kalthoum.
  Hussein’s statue was beheaded, while Om Kalthoum’s statue covered with a veil.”
  http://www.egyptindependent.com/news/culture-ministry-condemns-damaging-statues

  Kommentar by BE — 18. februar 2013 @ 08:15

 9. Den ene persons neurose er den andens virkelighed…

  Kommentar by Vagn Henning — 18. februar 2013 @ 09:05

 10. @4 Iznogut

  “Mogens fipskæg Lykketoft har kun udmærket sig med en ting, dog gentagende gange, at tage helt og aldels fejl.”

  Og alligevel er han en af TV2NEWS udenrigspolitiske eksperter i programmet “Elleman & Lykketoft”, hvor han i en uendelighed “kloger” sig på udviklingen i den muslismke verden. Det der ‘redder’ Lykketoft fra at fuldstændig udlevere sig selv i det program er, at Elleman er mindst lige så stort et tågehorn. Begge d’herrer lever helt klart i en anden tid, og burde i stedet koncentrere om haven og børnebørnene.

  Kommentar by JensH — 18. februar 2013 @ 15:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper