18. februar 2013

Tjekkiske medier fokuserer på ‘nydanskere’ – SFU’s Gry Möger: Prag-ballade skyldes borgerlig logik

TV2.dk kan man læse, at danske gymnasieelever har raseret seks hoteller i Prag, men glemmer at nævne Hotel City Club, der at dømme efter et indslag på TV Nova overvejende havde ‘ny-danske’ gæster, der ifølge tjekkiske medier angreb receptionist, truede med butterflykniv, og ødelagde flere skumslukkere. At problemet var værst blandt ‘nydanskere’ fremgik også af den trykte presse. (Se evt. I & II).

(Dnes Prague, 16. februar 2013, B3)

Morten Messerschmidt har selvfølgelig ret i, at problemet også omhandler en generel konsekvensløshed der klistrer til anvendt socialisme, men jeg synes næsten ungsocialistiske bortforklaringer fremhæver pointen bedre. SF Ungdom’s Gry Möger Poulsen var slem i lørdagens Politiken, men overgik sig selv i i TV-avisen søndag aften – Hvem har ansvaret for de unges druk? (Youtube).

Gry Möger Poulsen, SF Ungdom: … jeg tror mange af de her ture, de bliver en ventil for en hverdag hvor vi alle skal være vores egen lykkes smed, hvor vi har ansvaret for vores eget liv 100 procent. Vi skal præstere 100 procent på både det faglige og det sociale, og når det så kammer over for nogen, i den her totalt ansvarsløse og uacceptable opførsel, så er det også et udtryk for at vores fællesskab det er svækket… Det er selvfølgelig et udtryk for, at vi i ti år har hørt på de borgerliges logik om at vi bare skal være sig selv nok, at det handler om at stå sig selv nærmest. Det har de et behov for at gøre op med, så vi alle sammen tager mere ansvar for hinanden og os selv. … Sagen er jo den, at det… netop er selve ideen om at vi skal stå os selv nærmest og det bare handler om at vi skal tænke på os selv, der er årsagen til de her hændelser.

Oploadet Kl. 06:31 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45241/trackback

31 Comments »

 1. Selv om de tilbagestående har dansk statsborgerskab, betyder det altså ikke at de er danskere. det er noget Helved, Pestager og de øvrige dhimmipolitikere kalder dem.

  Kommentar by Nielsen — 18. februar 2013 @ 06:55

 2. Man er ikke Dansker blot fordi man har Dansk statsborgerskab. At have Dansk statsborgerskab er blot noget juridisk. At være Dansker er noget etnokulturelt!

  Kommentar by Sigwar — 18. februar 2013 @ 07:10

 3. HUN SKAL NOK BLIVE TIL NOGET STORT HENDE GRY,

  Kommentar by hansL — 18. februar 2013 @ 07:14

 4. @1 og 2:
  Enig, men det er godt nok noget lort at disse og andre fremmede har fået dansk statsborgerskab. Det er vi nødt til at stoppe

  Kommentar by Agricola — 18. februar 2013 @ 07:16

 5. Er jeg mon den eneste herinde, som synes at Gry Möger med sin nasale lillepige-læspestemme til umiddelbar forveksling lyder som den af Christiane Schaumburg-Müller (O’Connor?) så genialt voicecastede bimbo-tøs “Vanessa” fra Wulffmorgenthalers “Pandaerne”-tegnefilm? ;-)

  http://youtu.be/w1Er1JPg6hw

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. februar 2013 @ 07:33

 6. Politiske kandidater blir´ sgu da dummere og dummere men det er vel resultatet af mange års hjernevask og mangel på almindelige uddannelse.

  Hvornår fatter de at islam er en ikke-kompatibel størrelse ligegyldigt hvem og hvad man forsøger at parre det med.

  islam er en forbrydelse mod de universale menneskerettigheder.

  Kommentar by Santor — 18. februar 2013 @ 08:34

 7. At høre Gry Möger er for mig som at læse Völkischer Beobachter eller Pravda.
  Indoktrinering, forvanskede sandheder og fortrængning.
  “There is something fishy in the state of Denmark”

  Kommentar by "skyggen" — 18. februar 2013 @ 08:44

 8. Ja gad vide hvor langt den danske stat ville være gået for og få dem hjem, hvis de var blevet arresteret og sat fast.
  Er det fordi de er væk hjemmefra og de skal vise sig over for de lokale og danskerne der er dernede? Se vi er statsborgere, I kan ikke gøre os noget.
  Eller hvad pokker går der galt?

  Kommentar by xenofob — 18. februar 2013 @ 09:39

 9. Som gammel dansker undrer jeg mig over, at tusindvis af gymnasie- og handelsskoleelever har råd til at rive en uge ud af kalenderen for, som den naturligste ting i Verden, at rejse til Prag og drikke sig en kæp i øret. Hvor får de pengene fra til det? Det har jeg da, med forlov, aldrig haft råd til, og da slet ikke nu som folkepensionist.

  Man forstår, at de unge har behov for en uges afslapning fra den hårde virkelighed i det onde samfund, som den borgerlige regering har efterladt dem.

  Kommentar by Andreas Br. — 18. februar 2013 @ 10:01

 10. End ikke fætter Langballe fik aspektet med anden kultur og etnicitet ind i debatten.
  http://www.dr.dk/P1/Ordeterdit/Udsendelser/2013/02/20130215151929.htm

  Kommentar by mb — 18. februar 2013 @ 11:38

 11. @ 3 hans L.
  Det er rigtigt, hun skal nok blive til noget stort. Hun siger lige præcis det de uopdragne unge og deres håbløse forældre ønsker at høre. Det er samfundets skyld, at jeg har smadret et hotelværelse i Prag, det har intet med mig og mine forældres ansvarsløshed at gøre. Det hele er samfundets og den grimme kapitalismes skyld! Jeg er helt uskyldig, jeg havde bare brug for en ventil. Derfor kan jeg naturligvis heller ikke stilles til ansvar for mine handlinger, vi var jo i flok og desuden var vi fulde og så er man jo ansvarsfri, eller hvad?
  Hvem betaler for øvrigt for hotelværelserne i Prag?

  Kommentar by Robert R — 18. februar 2013 @ 11:58

 12. Som Etnisk Dansker føler jeg mig anklaget af Gry Møger med hvilken ret har Gry Møger lov til at nedgøre Etniske Danskere og hænge dem ud i pressen som vandaler og voldsforbrydere,at pressen billiger denne form for beskyldninger mod Etniske Danskere er forsøg på hjernevaskning udført af venstrefløjen,føj for den lede.

  Kommentar by emmagad — 18. februar 2013 @ 12:08

 13. hold kæft hvor er jeg dog efterhånden træt af at hvergang en fra venstrefløjen åbner munden på tv, så starter de ALTID med et angreb/undskyldning/bortforklaring om “den borgerlige regering gennem de sidste 10 år”.

  prøv at lægge mærke til det, det er så åbenlyst at de har aftalt at starte enhver sætning med dette, hvis en journalist spurgte om de syntes det var dårligt vejr i danmark ville svaret være “nu skal man jo huske at den borgerlige regering har haft 10 år til at gøre noget ved det!”

  Kommentar by per — 18. februar 2013 @ 12:39

 14. I 1965 begyndte jeg at læse til maskinmester. Det var under en socialdemokratisk regering. Der var ingen SU, jeg kørte film i en biograf om aftenen, og ordnede lidt lektier mellem spolerne(jeg havde ca. 15 min til min rådighed, for hver spole varede ca.20 min.), dengang var man tvunget til at tænke på sig selv, for der var ingen andre, der gjorde det, og vi blev ikke stressede (det havde vi ikke tid til).
  Dette kvindemenneske Gry Møger Poulsen kender jo intet til livet, dengang kunne vi have “en kæp i øret”, når vi var på studierejse uden at “vælte byen”.
  Men vi var nødt til at tænke på vort navn og rygte, når vi senere skulle søge job.
  Disse hændelser har intet med den siddende regering at gøre, men manglende modenhed og ansvarsfølelse.

  Kommentar by Jørn Boye — 18. februar 2013 @ 13:11

 15. “De har lært det i Danmark.”

  Kommentar by Fish out of Water — 18. februar 2013 @ 13:12

 16. Udover Gry Mögers manglende grundforståelse for hvad “borgerlig” betyder, så må jeg især smile over følgende sætning: “Vi skal præstere 100 procent på både det faglige og det sociale, og når det så kammer over for nogen…“.
  Så Gry Möger mener åbenbart, at disse mennesker, som stikker med kniv og lignende, er plaget af at præstere 100 procent fagligt og socialt. De er simpelthen udbrændt efter at have været tvunget til at gå med slips og score topkarakterer dag efter dag. Og jeg tænker, at det som fik dem skubbet helt ud over kanten og gjort dem til medlem af en indvandrerbande sikkert var adskillige års medlemskab af det lokale kirkekor eller lignende borgerlig ondskab. Så løsningen er altså det modsatte, jævnfør Gry Mögers logik: Unge mennesker skal IKKE præstere, de skal IKKE læse lektier, de skal IKKE have sunde hobbies, de skal IKKE opføre sig ordentligt. Det er den ENESTE måde at få dem til at opføre sig ordentligt på. For ellers “kammer det over”. Ja, det giver jo god mening.

  Desuden tror jeg ikke, at Gry Möger har nogen fornemmelse for hvordan de fleste af vi borgerlige opdrager vores børn. Der er faktisk ganske stor frihed for de unge, og de får også lov til at “skeje ud” ind imellem. Men det sker inden for en tryg, kærlig og ordentlig ramme. Og der er intet krav om at børnene skal præstere 100 procent. Der er blot et krav om at de gør et eller andet med deres talenter. Som jeg plejer at sige: De konkurrerer ikke med de andre børn i skolen. De konkurrerer med sig selv. Alle mennesker er gode til forskellige ting, og det er NETOP en borgerlig tanke, at mennesker IKKE skal præstere 100 procent på alle fronter. Gry Möger har tydeligvis aldrig hørt om organismetanken, for den handler om at vi alle er gode til forskellige ting og at brolæggeren er lige så vigtig som skolelæreren, fordi samfundet er en organisme, hvor der er brug for begge dele. Venstrefløjen, herunder Gry Möger, kan som sædvanlig ikke sætte sig udover den syge venstreorienterede tanke, at alle mennesker med vold og magt skal være ens. Og nu projicerer hun så denne ideologi over på borgerlige. Det er grinagtigt.

  Kommentar by Vest — 18. februar 2013 @ 13:14

 17. 2 og 12 Sigwar og emmagad:

  Siden I skriver så ofte om at være “dansker” har jeg bemærket at I skriver det med engelsk retskrivning… hvor nationaliteter skrives med stort “I am Danish” osv. Det gør man ikke på dansk – her hedder det “jeg er dansker”.

  Ligesom man heller ikke skriver navneord med stort på dansk (mere) – men gør det på tysk. Det er ikke let i disse multilinguale tider.

  Kommentar by M — 18. februar 2013 @ 13:42

 18. Gry Möger Poulsens bortforklaring leder tanken hen på et fabulerende 4 årigt barn i diskussion med sin fantasiven. Det er bare ikke helt så charmerende hos en teenager. (Hun er ikke voksen, vel?)

  Kommentar by monse — 18. februar 2013 @ 14:16

 19. ad 17 M
  Ja, men jeg har så på den anden svært ved at lære den ortografi, som du benytter.

  Kommentar by "skyggen" — 18. februar 2013 @ 14:17

 20. rettelse til nr 19

  ad 17 M
  Ja, men jeg har så på den anden side svært ved at lære den ortografi, som du benytter.

  Kommentar by "skyggen" — 18. februar 2013 @ 14:18

 21. skygge – touché. :-D

  Kommentar by M — 18. februar 2013 @ 14:30

 22. Tidligere år har jeg hørt om store problemer med “unge” i Danmark i vinterferien. Afbrænding af affaldscontainere etc.

  Jeg synes ikke det har præget mediebilledet i denne ferie. Er problemet (de “unge”) rejst til udlandet i denne ferie?

  Kommentar by Ole S. — 18. februar 2013 @ 14:50

 23. Den små Gry var tåbelig at høre på. Joachim B. Olsen var desto mere en lise for øregangen i sin let faderlige irettesættelse, som tydeligvis ikke bekom anarkistfrøet vel. Hun reagerede på samme måde som en hundehvalp der møder en vandpyt for første gang, og ryster forvirret på hovedet, svært ved at forstå den anderledes virkelighed den møder.
  Samme tvavis, som jeg ellers aldrig ser, men så denne gang fordi mine værter ønskede at se den, bragte et besynderligt indslag om at Enhedslisten nu vil stresse regeringen til at føre venstreorienteret politik ved at chikanere den via afstemninger om mærkesager i salen. Et så bizart indslag at institutionens karakter af nyhedsformidler forduftede som dug for solen. I stedet påtog programmet sig en rolle som øvelse for journalistelever i at holde en mikrofon og at klippe bånd sammen til et tvindslag. Frank Aaen spillede elegant rollen som hyggeonkel der kan lire intetsigende tåbeligheder af sig, tilføjet lidt personlig indignation over at han aldrig får noget gennmemført. Ja, så er der da en slags retfærdighed til i verden, kunne man mene.

  Det rinder mig i hu at mennesker kan fremstå som bidske og utilnærmelige, selvom de i virkeligheden er hyggelige og kærlige. Humlen er at de må reagere på andre menneskers tåbeligheder, som i vor massemedietid antager groteske proportioner. Anstændige mennesker har trange kår. Stor cadeau til Joachim B. Olsen for at gøre en god figur under vanskelige forhold.

  Kommentar by Høgsbro — 18. februar 2013 @ 16:58

 24. Hvem i himlens navn har opdraget den unge tøs så uansvarligt, er det hendes egne forældre eller det overfladiske røde skolesystem hun har været igennem med al dets forvanskende konsekvensløse historieløshed? Tak skæbne hvis hun på nogen måde repræsenterer fremtiden, men sådan går det desværre når uoplyste selvoptagede tøser tror de har fundet en bekvem mission i livet nu politik pludselig er trendy, København har jo også et par borgmestre af samme foruroligende slags.

  Kommentar by Lars B — 18. februar 2013 @ 17:05

 25. Gry og Thor Møger er flasket op med din pension i en af landets førende pamperfamilier :)

  Torben Möger Pedersen (født 7. oktober 1955 i Aarhus) er dansk erhvervsleder.
  Han er søn af Katharina Möger og Hans Pedersen. Gift med cand. merc. Gitte Bengtsson, direktør i Danske Regioner. Bor i Birkerød. Blandt hans fire børn er Thor Möger Pedersen og Gry Möger Poulsen.
  Student fra Frederikshavns Gymnasium (1975), formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) (1975-76), cand.polit. fra Københavns Universitet (1984), efteruddannelse på Babson College, Insead Fontainebleau og Insead Singapore, økonom, Det Økonomiske Råds sekretariat (1983-1986), økonom og siden hen sekretariatschef, SiD (1986-1990), adm. direktør, PKS Pension (1990-1992), adm. direktør, PensionDanmark og PensionDanmark Holding (1992-)
  Bestyrelsesposter og tillidserhverv
  Bestyrelsesmedlem i Forsikring & Pension (1996-), bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse (2009-), bestyrelsesmedlem i Concito – Den grønne tænketank (2011-), bestyrelsesmedlem i DEA – tænketanken for uddannelse, forskning og innovation (2012- ), bestyrelsesformand for PensionDanmarks datterselskaber, Medlem af Gigtforeningens repræsentantskab (2010 -), medlem af Finanstilsynets Penge- og Pensionspanels pensionsudvalg (2011-), medlem af regeringens Vækstteam for Energi og Klima (2012-), bestyrelsesmedlem i professionshøjskolen Metropol (2012-)

  Tidligere bestyrelsesformand for Dagbladet Information (1991-2011), tidligere bestyrelsesmedlem i Nationaløkonomisk Forening (2002-2007), tidligere bestyrelsesmedlem i Centre for Economics and Business Research, Copenhagen Business School (2005-2009), tidligere bestyrelsesmedlem i FUHU ( 2009-2012), tidligere medlem af Copenhagen Business Task Force (2011).

  Kommentar by A-mad — 18. februar 2013 @ 17:44

 26. Hørte i dag, at det tjekkiske politi har modtaget de nye danske hold, som for at sige: Vi er beredte.
  Hvornår bliver det danske politi så beredt?

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 18. februar 2013 @ 20:42

 27. # 25 A-mad.

  Altså ikke en skid erhvervserfaring og lillesøster er af samme skuffe.

  Hvornår får vi nogle folketingsmedlemmer som har oplevet den virkelige verden?

  Kommentar by Santor — 18. februar 2013 @ 22:20

 28. Her gik jeg og troede at det tjekkiske politi havde to varetægtsfængslet for knivstikkerier i Prag, men har lige set at de “holder kortene tæt ind til kroppen”, og stadig leder efter gerningsmændene. Men det bliver svært når de ikke er der længere.

  Kommentar by Zod — 18. februar 2013 @ 23:08

 29. Tjekkisk TV
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qXzgfTtwQRk#!

  Kommentar by mb — 18. februar 2013 @ 23:09

 30. Enig med Santor.

  “Hvornår fatter de at islam er en ikke-kompatibel størrelse ligegyldigt hvem og hvad man forsøger at parre det med. Islam er en forbrydelse mod de universale menneskerettigheder.

  Det fatter de aldrig. Tænk også på, jo flere muslimer i Danmark jo flere stemmer på Enhedslisten og til dels de gode og åbne radikale.

  I øvrigt er det ved en undersøgelse i Norge påvist, at der er flere ikke-etniske nordmænd implicere i trafikulykker end nordmænd. Gad vide hvordan der er herhjemme. Men en sådan racistisk undersøgelse vil nok ikke blive foretaget.

  Dagen optimistiske budskab er, at der ingen grund er til optimisme. Volden vil fortsætte og stige overalt og på et tidspunkt begynder bomberne at sprænge. Optimisme! fordi det skal blive værre, før det kan blive bedre.

  Kommentar by machiavelli — 19. februar 2013 @ 04:34

 31. Hvem i alverden vil diskutere med en bunke jord?

  Kommentar by EH — 19. februar 2013 @ 18:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper