20. februar 2013

NRK fortsætter kampagnen mod Norwegian Defence League – Forsmået PST-meddeler taler ud…

Norske NRK sendte i går en interessant Brennpunkt-dokumentar (Infiltratøren, 57 min), baseret på ‘Christian Høibø’, der fra 2002 til 2010 var en slags agent for PST, den norske pendant til PET. Det lykkedes ham at komme tæt på flere venstreradikale kollektiver og antifa-grupper, infiltrere Blitz (Oslo’s Ungdomshus) og nå en styrende position i Internationale Socialister (trotskisterne).

Han spillede rollen fantastisk og blev anholdt flere gange, hvad angiveligt var en måde at få sine kampfællers fortrolighed på. Jeg skriver angiveligt, fordi han spillede rollen lidt for frivilligt. Manden var objektivt set mere en venstreorienteret meddeler, end en egentligt PST-agent, noget der dog kun fremgår indirekte. Hvorfor optage samtaler med en PST-kontakt, hvis ikke der var en skjult dagsorden.

(‘Christian Høibø’, forsmået PST-agent eller venstreradikal meddeler)

Han havde i årenes løb også haft kontakt til danske venstreradikale. Her lidt fra NRK.no.

“På høsten i 2002 vasser tre menn gjennom vått løv ved Tryvann i Oslo. Christian Høibø er ute på sitt aller første oppdrag for Politiets sikkerhetstjeneste. Sammen med to PST-folk – såkalte ”kildeførere” – leter han etter et hemmelig våpenlager som en venstreorientert gruppe angivelig skal ha skjult i en nedlagt telefonbunker. … Høibø snapper opp informasjonen om det angivelige våpenlageret noen dager tidligere.

– Verdensbanken skal avholde en stor konferanse på Holmenkollen Park Hotell, og det aner meg at det kan bli bråk… I forbindelse med demonstrasjonene denne dagen, okkuperer en gruppe aktivister med utgangspunkt i Blitz en bygård i Tøyengata. Christian Høibø klarer å komme seg inn der, gjennom å innynde seg hos en gruppe danske støttedemonstranter.

– Der prater jeg med en jente som tilhører en nokså ekstrem utgruppe. Hun snakker om væpnet revolusjon og at de har et lager i Oslo-marka der de har ” alt de trenger”.”

Han blev en del af den norske delegation til den årlige Marxism-konference i London, og var aktiv til venstreradikale demonstrationer i flere lande. Under COP15 var han i Danmark, og blev en del af en 7-mandsledelse, der blandt andet dirigerede angrebet på Bellacenteret.

(Dansk banner fotograferet i Rostock i 2007, hvor ‘Christian Høibø’ deltog)

Han talte relativt nøgternt om venstreradikale grupperinger, og det da da også for godt til at være sandt. Det viser sig at han efter COP15 i 2009 rejste til London, og blev en slags bindeled mellem English Defence League og Norwegian Defence League. Det var fokus for de sidste 20 minutter, der hovedsageligt bestod af næsten uforståelige båndede cafe-samtaler med en NDL-mand, ikke meget mere seriøst end sidste uges historie om en fuld mand (med medlemskab af NDL’s Facebook-gruppe), der i en bybus truede med at bombe Stortinget.

Flere af de båndede samtaler var optaget et halvt år før Utøya, og det er tydeligt at han i lighed med danske Morten Storm, følte sig svigtet af efterretningstjenestens manglende interesse i fundene – og nu forsøgte at gøre sig interessant med en tese om at PST ikke tog højreekstremisme seriøst nok.

Til sidst i udsendelsen fortælles det, at ‘Christian Høibø’ (og vennen ‘Jon Hagen’) nu ernærede sig som freelance-journalister, og var med på sidelinien under udarbejdelse af Brennpunkt’s ‘hitjob’ mod Defence League-bevægelsen sidste år, tidligere omtalt her på siden. Det forklarer en del.

(Jon Hagen, der samarbejdede med NRK om EDL-dokumentar)

Der er tråde til SOS Rasisme, og spørgsmålet er om PST-meddelerens historie var blevet fortalt, hvis ikke han i dag kunne bruges i forhold til NRK’s kampagne mod højrefløjen. Jeg tror det ikke. Udsendelsen må derfor ses som en led i kampen mod Islams modstandere, noget der næsten også fremgår af programomtalen.

“Han varslet PST om at norske høyreekstremister planla terroraksjoner og la drapsplaner fem måneder før 22. juli 2011. Advarselen havnet i en skuff hos PST. Nå forteller han åpent sin historie.”

I dag hævder ‘Christian Høibø’ overfor NRK, at det var ham der smed Anders Breivik ud af NDL’s Facebook-gruppe, noget den tidligere NDL-leder Lena Andreassen hævdede hun gjorde i en tidligere udsendelse. “… pstinformanten er en notorisk kynisk løgner”, kommenterer hun nu, og det er jo egentligt bizart, men også meget sigende, at NDL skal associeres med Anders Breivik, alt imens et tidligere medlem og en venstreorienteret infiltrator skændes om hvem der smed ham ud af NDL’s Facebook-gruppe.

(Lena Andreassen og ‘Christian Høibø’ i Brennpunkt; Lene Andreassen på Twitter)

Oploadet Kl. 16:13 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45320/trackback

5 Comments »

 1. Man kommer til at tænke på Frede Farmand af denne historie.

  Kommentar by Nielsen — 20. februar 2013 @ 17:13

 2. Efter at have set ‘dokumentaren’ så virker det som om, at PST fik sig en dobbeltagent. Det har sikkert været meget nyttigt for både IS, “Blitz” og AFA.

  “.. spørgsmålet er om PST-meddelerens historie var blevet fortalt, hvis ikke han i dag kunne bruges i forhold til NRK’s kampagne mod højrefløjen.”

  Jeg er helt enig, der er jo snart valg i Norge.

  I øvrigt er det tankevækkende, at vi ikke får noget at vide om hvad han fik 20 dages ubetinget fængsel for, som ikke havde med hans PST-virke at gøre.

  Kommentar by Polka Charlie — 20. februar 2013 @ 22:07

 3. Frilandsjournalist :-D

  I mange lande i verden har man stadig mest burjournalister der må ytre sig på meget lidt plads og under kummerlige forhold.

  (Fejllæsninger af billedtekst kan være en herlig ting.)

  Kommentar by M — 21. februar 2013 @ 16:48

 4. Og SOS Rasisme malker gladeligt statskassen med kunstigt oppustede medlemstal, for at få flere penge til deres ædle sag. Og det samtidig med at de organsisationer, der beskæftiger sig med den faktuelle virkelighed bliver beskåret i deres tilskud.

  Kommentar by A.R. — 22. februar 2013 @ 05:31

 5. Hei,
  ser du har brukt ett av mine bilder av PSTs informant (orginalen her:
  http://felixfeatures.photoshelter.com/image/I0000dJxzWDx.8n8)

  Jeg forsøker å leve som fotograf, men det er vanskelig når folk stjeler bildene mine. Ber om at bildet slettes eller at du tar kontakt for å kjøpe rettighetene til å bruke det.

  mvh
  Fredrik

  Kommentar by Fredrik Naumann — 6. maj 2016 @ 10:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper