25. maj 2007

Men så slog det os, at alle i brochuren havde svensk oprindelse…

Virkeligheden overgår ofte fantasien. Den svenske parti Kristdemokraterne laver en kampagne for familieværdier, og udgiver brochuren Mer tid med barnen – Inför vårdnadsbidrag nu!

Reklamebureauet leverer en række billeder… og her starter problemet så. Fra partiets hjemmeside – Tidsbrist gav folder med blonda barn.

“… först. Då tänkte vi bara att bilderna visar glada människor och ger ett fräscht intryck. Men sen slog det oss att alla har svenskt ursprung, men då hann vi inte ta om bilderna. Det handlade om extrem tidsbrist.” (Susanne Ahlström, pressesekretær for kristdemokraterna)

Via Hodjas blog.

Oploadet Kl. 12:21 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer
Arkiveret under:

15 Comments »

 1. Indfør burka, så støder man ikke nogen, selvom man er blond.
  fhv grisehandler

  Kommentar by Den Fjerde Identitet. — 25. maj 2007 @ 12:30

 2. Stakkels børn, at de skal deltage i Kristen”demokraternes” svaenskerhade-kampagne.

  Kommentar by Holme — 25. maj 2007 @ 12:34

 3. Jeg finder den svenske elites mentalitet dybt komisk. De er sku svære at tage alvorligt.

  Jeg mener, helt ærligt, så skulle man tro, at der var bedre ting at bekymre sig om i et samfund, der er så plaget af kriminalitet som det svenske.

  Men mon ikke det handler om, at man helst ikke vil snakke om de ting der betyder noget og derfor istedet snakker i et væk om ligegyldigheder?

  De er skøre de svenskere!

  Kommentar by Mackety (Islamofob) — 25. maj 2007 @ 12:50

 4. Svenskerne ligger som de har redt.
  Den lange tid med socialistisk regering har smadret samfundets værdier og ære, og indført tvangstænkning og meningspoliti.

  Læs George Orwell’s 1984
  og sammenlign.

  Kommentar by Dansk Realist — 25. maj 2007 @ 13:42

 5. Hvorfor er det mon så forfærdeligt, at svenske børn ser svenske ud? Lad os være glade for at der endnu findes lyse, glade børn i Sverige før islamiseringen har fået overtaget og de bliver færre og ikke mere glade.

  Kommentar by Karen W. — 25. maj 2007 @ 13:51

 6. Ahh ja Svensk oprindelse…om kort tid er det en saga blot, velkommen til globaliseringen og det middelalderlige sandfolk :-(

  Kommentar by Michael S. — 25. maj 2007 @ 17:38

 7. Ja, kristdemokraterne kan med rette ærgre sig over at de ikke fik familier med anden etnisk baggrund end svensk med.

  Saa havde budskabet om værdien af familieværdier staaet endnu stærkere for blandt muslimske familier finder man netop det familiesammenhold og den prioritering af at have tid til at være sammen med familien som vi blegansigter mangler i en travl hverdag.

  Kommentar by Jens — 25. maj 2007 @ 18:56

 8. Jeg tror, det var i Vexjø, man havde opstillet en velkomst plakat med 3 nordiske lyshårede unger. Den måtte kommunen pille ned igen. Årsagen var, at nogle pædagoger klagede, fordi fremmede kunne tro, at de var dumpet ned i Nazityskland. Og det er ingengang løgn.

  Kommentar by Menig 442 — 25. maj 2007 @ 20:30

 9. Tjae, hvad skal man kalde dette …omvendt racisme udført i praksis i dagligdagen samt en form for “kultiveret” eliminerings-metode af den oprindelige befolkning.

  “Kultiveret”, fordi man dog ikke begår elimineringen af den oprindelige befolkning gennem massemord, sådan som Nazisterne gjorde det med Jøderne i Tyskland, men lader indvandring og demografien sørge for denne .

  Og i Globaliseringens og den multikulti/etniske sags tjeneste er dette jo helt come il faut.

  Kommentar by vivi andersen (Islamofob) — 25. maj 2007 @ 20:49

 10. Da vi boede i Sverige var det (blandt svenskere) meget populært med bomuldsundertøj til mænd og drenge i svensk blåt og med tryk af “tre kronor” i svensk gult. Jeg kan ikke sige, at jeg nogensinde har fundet det pænt, især ikke når kronerne og det blå skinnede gennem lyse skjorter. Men det var overalt. Og t-shirts af samme slags var også overalt.

  Dette er efterhånden en del år siden, men de dukker stadig op de der t-shirts, og jeg har nu flere gange læst, at børn er blevet sendt hjem fra svenske skoler for at iføre sig mindre national beklædning.

  Derfor finder jeg det også en anelse ubehageligt, at jeg regelmæssigt modtager brochurer fra svenske turistorganisationer, der ønsker danske turister og side op og ned mellem svenske flag og farver er befolket med lyshårede og blåøjede svenskere i blåt og gult. Dette er meget beregnende for at tækkes os, og det lykkes, men det er altså ikke sådan man normalt reklamerer i hjemlandet. Men måske tager reklamebureauerne sig bare et frikvarter fra det politisk korrekte.

  Jeg modtager også brochurer fra flere svenske forretninger, som jeg har vedligeholdt forbindelsen med, og som bl.a. sælger tøj. Disse brochurer er beregnet for et svensk publikum, men når man blader i dem, føler man sig på skift hensat til Afrika og Asien både hvad modellerne, omgivelserne og ikke mindst farverne angår, og så kan man sidde der og gætte, hvordan en kreation, der farvemæssigt og proportionsmæssigt passer til en kulsort masai i eksotiske omgivelser, egentlig vil tage sig ud mod skandinaviske farver og proportioner her på vore breddegrader. Det er jo ikke hver dag, vi befinder os på et afrikansk marked.

  Det er ikke fordi jeg vil kritisere masaier og etiopiere og andre af de ofte meget flotte og tårnhøje afrikanske modeller, der er bestemt ikke noget i vejen med dem. Men medmindre man har de afrikanske markeder i kikkerten, synes jeg, at man skulle geare betragteligt ned. Det gælder også de mange kinesere. Få svenskere har proportioner og farver som kinesere. Sverige er ikke det eneste land, der bruger mange udenlandske modeller, men de bruger jo næsten ikke andet i de tryksager, jeg modtager.

  Det er tragikomisk, men det er godt at mærke, når jeg handler med diverse forretninger i Stockholm, at jeg får en udsøgt behandling og mange pæne ord med på vejen, netop fordi jeg er dansk. Jeg har aldrig mærket noget til fordømmelse. Tværtimod.

  Stakkels Sverige, som jeg holder så meget af.

  Kommentar by Mette (islamofob) — 26. maj 2007 @ 03:17

 11. De svenske Kristdemokrater når højder i selvdestruktion som selv en Elsebeth Gerner Nielsen må misunde.
  Stakkels Sverige.

  Kommentar by Bodil. — 26. maj 2007 @ 08:07

 12. #7 HALLOOOOO JENS:Saa havde budskabet om værdien af familieværdier staaet endnu stærkere for blandt muslimske familier finder man netop det familiesammenhold og den prioritering af at have tid til at være sammen med familien som vi blegansigter mangler i en travl hverdag.

  Gå dog til psykolog. diagnosen hedder selvhad , jeg ved ikke hvordan man”reparerer en sådan psykisk lidelse men det må da kunne lade sig gøre.
  Og så er der lige 226b racismeparagraffen der vist taler om straf til den der krænker pga hudfarve.

  Kommentar by father — 26. maj 2007 @ 19:32

 13. Father, intet selvhad men blot en stilfærdig konstatering af at vi,ogsaa islamofober, efter min opfattels kunne lære meget af muslimer om familiesammenhold.

  Præcis som de kan lære af os paa andre omraader og det er netop charmen ved en stor smeltedigel.

  Jeg forstaar Kristdemokraternes ærgelse.

  Kommentar by Jens — 27. maj 2007 @ 07:10

 14. Der er ikke den store forskel på familiesammenhold, vores familiesammenhold er ikke så dårligt og deres er heller ikke så godt og baseret på+ patriarkalsk dominans, for at holde alting i kort snor.

  Kom ud af de romantiske tåger, “charmen ved en stor smeltedigel”, eksisterer kun qua fælles mål. Når målene står i skarp kontrast til hinanden, er der ikke meget charme tilbage, kun blodsudgydelser.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen ( islamofob ) — 27. maj 2007 @ 12:07

 15. ->13

  “blot en stilfærdig konstatering af at vi,ogsaa islamofober, efter min opfattels kunne lære meget af muslimer om familiesammenhold”.

  Hvilken rørende, påtaget naivitet. Du dyrker, lige som den lærerstuderende der syntes man skulle se med ikke-vestlige øjne på flerkoneri, at de ædle vilde, eksotiske fremmede fra varme lande har fat i noget autentisk, noget oprindeligt, noget ægte menneskeligt, som vi “blegansigter” kunne lære af. Hvor nedladende, selv om du ikke selv kan se det – også over for dine ædle vilde.

  Som Thomas siger, så baserer det familiesammenhold du romantiserer sig på værdier som er os aldeles fremmede. Også for dig. Der indgik næppe meget tankevirksomhed i din romantisering, det var bare lige at række ned i kassen med slidte klicheer.

  Giv mig en kultur hvor forhold er noget både mænd og kvinder kan vælge, og fravælge, frit, frem for en middelalderkultur hvor manden kan skille sig fra sin kone ved at sige dette tre gange, og hvor den gudsgivne manual for livet siger at manden bør slå sin kone (Koranen 4:34), kan have sex med slavekvinder (Koranen 4:3) og hvor kvinders vidneudsagn og arveret er det halve af mandens (Koranen 2:282 og 4:11).

  Du er ufatteligt naiv hvis du tror at man bare kan plukke de “gode” ting ud af denne kontekst.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 27. maj 2007 @ 19:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper