25. maj 2007

Mogens Rukov om ligheden mellem Mein Kampf og Koranen

Et opsummerende læserbrev af Mogens Rukov i dagens Berlingske Tidende.

Hårde ord
Jeg må indrømme, jeg kom ad bagvejen. Engang i begyndelsen af 80erne gav min eks-kone mig en Penguin-udgave af Koranen (forkortet). Jeg fik den ikke læst. Stoppede allerede i indledningen. Her stod der, at man ikke måtte tvivle om noget som helst, der stod at læse her. Bagi var der et indeks. Jeg slog op under JEWS, jøder. Jeg læste de indekserede steder. Jeg sagde til eks-konen, at jeg ikke ville læse den her bog, den var som Mein Kampf, sagde jeg til hende, noget med at »slå dem ihjel«, »udryd dem«, »de er som svin«, sagde jeg til hende, ligesom i Mein Kampf. Jeg forstår nu, at medlemmer af den politiske opposition ikke engang er kommet så langt i læsningen af denne bog, sikkert heller ikke i læsningen af Mein Kampf. De er blevet oprørte over Krarups sammenligning mellem de to tekster. Hvad der altså dengang i 80erne kun behøvedes en formiddag og en vis litterær dannelse for at indse. Her må jeg indrømme, at jeg faktisk har læst halvdelen af Hitlers bog, del 1, der sjovt nok er skrevet under nogenlunde samme betingelser som Koranen, Hitler i fængsel smidt ud af München, M. i Medina smidt ` ud af Mekka, og begge forfattet af personer, der påstår sig inspireret udefra, af Gud, og som begge inden for kort tid fik en verdensomspændende betydning gennem krig og erobring og blind lydighed: »Führer befehl, wir folgen«, »Wollt ihr den totalen Krieg?«. Winston Churchill har læst begge bøger. Han læste sikkert tidligt Hitlers og forstod, hvad den betød. Eller han ville have ønsket, man havde læst den tidligt. Senere, i 1949, efter krigen, der kostede 100 mio. mennesker livet og lagde Tyskland og den russiske, ukrainske og hviderussiske del af Sovjetunionen, Polen og de baltiske stater, store dele af Syd-Østasien i ruiner, karakteriserede han Mein Kampf med følgende ord: »Her var den nye Koran for tro og krig, svulstig, ordflommende, formløs, men svanger med sit budskab«. Oppositionspolitikerne, og alle andre, kan læse K. som Churchill beskrev, man kunne læse M.K. »Ingen anden bog«, skrev Churchill, »fortjente mere omhyggelig læsning af de allieredes ledere, politiske og militære, end denne. Alt var der. Den tyske opstandelse, partimaskinens teknik, bekæmpelse af fjendens ideologi, den nationalsocialistiske stat«. God læsning. Det er ikke morsomt. Mareridtet venter.

Oploadet Kl. 13:34 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

10 Comments »

 1. For dem der ikke magter at tygge sig igennem hele koranen, har en behjertet sjæl oprettet et forum http://www.islamist.dk
  Gå ind der under debat, find emnet “Koranen og Hadiths”, og gå ned til “Koranen i Pixi-udgave”.

  Der er alle væsentlige af koranens “Blod og Ære” vers samlet og oversat til almindeligt dansk.

  Sjovt nok benægter muslimer i debat disse vers citeret, mens naive islambeskyttere påpeger sammenligninger til fortidige religionskrige (der forøvrigt udløstes af netop muslimsk erobringstogt).

  Kommentar by Dansk Realist — 25. maj 2007 @ 13:47

 2. Ikke hårde ord fra Rukov, blot sande ord.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen ( islamofob ) — 25. maj 2007 @ 14:02

 3. Kom lige til at tænke på de tre aber-vil ikke se-vil ikke høre-vil ikke sige.
  Gerner Nilsen-Jelved-Vestager………

  Kommentar by li — 25. maj 2007 @ 14:03

 4. Tak til Mogens Rukov. Desvaerre er der mange i dagens Danmark der opfører sig lige som tyskerne dengang da Adolf var på vej til magten i Tyskland. Selvom de læste bogen så ville de ikke tro på havd de læste.
  Jøder, der fornægtede deres identitet ( vores tids kulturadikale )som ville ikke tro at noget kunne ramme dem – de følte sig som tysklands elite.
  Tysklands índustri, Krupp osv, havde kun interesse i deres profit
  (bare tænk på DI under Mohammedkrisen) og Tysklands generale troede de kunne styre ham den “Boehmischen Gefreiten”, som de havde kun foragt for.
  Borgerlige politikere af forskellige slags ( konfliktsky , virkelighedfornaegtend, arrogant )der undervurderede Hitler og troede de kunne forhandle sig til en kompromis, men der var ingen kompromis, kun ensidige indrømmelser.
  Lyder bekendt, ikke ? Historien gentager sig

  Kommentar by maxiandi — 25. maj 2007 @ 15:34

 5. Ja, der skal både være hårde, gode,
  og sande ord, mod sligt.

  Kommentar by Erik Rau Hansen — 25. maj 2007 @ 16:07

 6. Rukov rules :-)

  Kommentar by Børge — 25. maj 2007 @ 16:14

 7. I realiteten er alt det, der står i koranen som reflekteres mellem muslimer indbyrdes uinteressant for menigmand. Men derimod burde det, der reflekteres ud mod de “vantro” og deres samfund, være et fag i skolen. Vi mangler en “Koran for vantro”, hvor alt det overflødige er sorteret fra og som kun koncentrerer sig om de par hundrede vers hvor “vantro” er indblandet.

  Kommentar by Menig 442 — 25. maj 2007 @ 20:12

 8. bare 2 TO vers fra Sura 2:

  Dræb de vantro, hvor du møder dem. Det er belønningen til de vantro. 191

  Krig er pålagt jer af Allah. 216

  ——————

  Kun hyklere og islamofober påstår, at islam er fredens religion.

  Var det blevet tilsvarende accepteret hvis DNSB havde disse vers i deres katekismus ?

  Kommentar by Dansk Realist — 25. maj 2007 @ 20:26

 9. #7

  Hvad angår intolerance, er der samlet
  496 henvisninger til vers i koranen , som rummer intolerance, altså over 500 vers alene for det, da flere af henvisningerne dækker over flere vers

  Der findes ligeledes samlinger af feks. vers der handler om vold og ondskabsfuldhed.

  Belejligt har de citeret Sam Harris for det her:

  invite [those] who haven’t read the Quran to simple read the book. Take out a highlighter and highlight those lines that counsel the believer to despise infidels, and you will find a book that is just covered with highlighter.– Sam Harris

  Det er ikke helt ramt forbi.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen ( islamofob ) — 26. maj 2007 @ 01:06

 10. Der ER forlængst skrevet en “koran for vantro”. Den hedder “ISLAM FOR VANTRO” , og kan findes på “Stop Islamiseringen af Danmark’s” hjemmeside Fem-i Tolv.

  P.H. Bering, gammel soldat og nu antiislamist

  Kommentar by P.H. Bering — 8. februar 2008 @ 19:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper