27. februar 2013

Medierne jubler: Berlusconi vandt ikke, blot en tidligere politiker for Partito Comunista Italiano

De danske medier har aldrig haft et godt forhold til Silvio Berlusconi, og før mandagens valg var der udbredt enighed om, at det værste der kunne ske var at Berlusconi vandt. Det gjorde han ikke, det gjorde i stedet centrum-venstre politikeren Pier Luigi Bersani. Politiken beskriver ham som ‘EU-venlig’, og Jyllands-Posten fortæller blandt andet, at han (nedladende) betegnes som ‘gammelkommunist´ af den italienske højrefløj.

Sandheden er ikke desto mindre at 61-årige Pier Luigi Bersani tidligt meldte sig i det italienske kommunistparti Partito Comunista Italiano (PCI), gjorde karriere i partiet frem til 1991, hvor partiet udkrystaliseres i en demokratisk venstrefløjsalliance (PDS), hvor PCI’s Hammer og segl-logo suppleres af et oliventræ.

I 1998 fortsatte partiet som et demokratisk venstreparti (DS) med flere småpartier, herunder kommunisterne i Movimento dei Comunisti Unitar og de socialdemokratiske EU-begejstrede Riformisti per l’Europ. I samme ombæring forsvandt hammer og segl fra partiets logo. I 2007 ændrede partiet atter navn, denne gang til Partito Democratico (PD) med en olivengren i logoet.

Pier Luigi Bersani er en italiensk pendant til Ole Sohn. Han var ortodoks kommunist til han var 40 år, herefter toneangivende i et halv-reformeret kommunistparti til han var 46-47 år. Han er ganske givet en god teknokrat, og måske er det derfor han i dag er venlig stemt overfor EU, nu hvor Sovjet-alternativet kiksede.

Berlusconi har sine mangler, men hvad er det præcist der gør Pier Luigi Bersani til et bedre alternativ.

Oploadet Kl. 14:25 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45553/trackback

15 Comments »

 1. Tak for dit researcharbejde med afdækning af baggrunde og de “helst” udeladte detaljer om både nationale og internationale luskepetere der næsten altid har bagagen fyldt med noget der helst skal “glemmes”.
  – og med hensyn til Berlusconi, så får han i mit objektiv 6 stjerner for at han kan få en 18 – 20 år ung pige/kvinde med i seng, hvilket heller ikke har skadet hans omdømme i det Italienske folk der har givet ham deres stemme…!!!
  Blandt den Danske elitære flok havde det været helt anderledes hvis han havde været røvpuler som vores tidligere Kulturminister og andre Pinger, dem flokkes og fylkes man om som fluer om en kolort.

  Kommentar by Cantor — 27. februar 2013 @ 15:18

 2. Ud over underholdningsværdien, hvad kan man rose Berlusconi for?

  Kommentar by mb — 27. februar 2013 @ 15:48

 3. Selvfølgelig er det ikke så nyt i Italien, men Berlusconi er en bundkorrupt lykkeridder, der vil skide Italien et stykke. Hans motiv for at være i politik er fuldstændig drevet af egne interesser. Jeg tog heller en tidligere kommunist, der virker (mere) interesseret i sit land.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 27. februar 2013 @ 16:21

 4. Søndags var der en kvindelig reporter i DDR radioavisen, som kunne meddele, at Bersani ville vinde stort.

  Med begejstring i stemmen. Sådan rigtig “Han er een af vore egne”

  Kommentar by tavsen — 27. februar 2013 @ 16:39

 5. Berlusconi kørte Italien i sænk rent økonomisk. Statsbankerotten var tæt på. Sex med en 17 årig luder er dårlig stil men ikke meget mere. Hvis han var fortsat kursen han vil tilbage på bliver det ikke nemt at få råd til at betale løn til de offentligt ansatte. F.eks politiet.

  Kommentar by Arbejderens — 27. februar 2013 @ 18:21

 6. Endnu en falliterklaering for representativt demokrati.
  Direkte demokrati er den eneste mulighed for at “demokratiet” overlever. Vi bliver i stigende grad styret af en elite der benytter vores “demokratiske” rettigheder til at gennemtrumfe facistisk politik. Der er kun tre muligheder tilbage. Direkte demokrati, revolution eller Orwells 1984. Det gaelder i Italien, men ogsaa i lande som Danmark.

  Kommentar by g kaiser — 27. februar 2013 @ 20:04

 7. Personligt kan jeg ikke udstå Berlusconi, men hvis han vinder siger det EU går i stykker. Så det er vel godt nok hvis han vinder og dermed ruinerer Italien så vi kan forhåbenligt få lukket EU eksperimentet og vores grænser en gang for alle.

  Kommentar by NulTolerance — 27. februar 2013 @ 22:45

 8. Hvis man hader fagforeningspampere og uduelige offentligt ansatte, stemmer man på Berlusconi. Hvorfor?
  Fordi fagforeningspampere og uduelige offentligt ansatte hader Berlusconi.
  Derfor.

  Kommentar by A-mad — 28. februar 2013 @ 00:14

 9. Jeg tror sgu det kan være ligemeget hvem der vinder i Italien. De skal alligevel føre en politik, dikteret af Tyskland, som vil få læsset til at ramle inden længe.

  Kommentar by Peter Andersen — 28. februar 2013 @ 12:16

 10. Jeg skulle lede længe, før jeg fandt ud af at hvem den tidligere leder af Movimento Sociale Italiano (Mussolinis facistiske parti), Gianfranco Fini, støtter. Han arbejdede jo tidligere sammen med Berlusconi, men han forlod Berlusconi. Senere blev han parlamentsformand.

  Han kan vel nærmest sammenlignes med Pier Luigi Bersani.

  Nuvel; han støtter Monti. Det har der ikke stået meget om i de danske aviser. En facist, der er blevet stueren? Har man hørt om det?

  En kommunist derimod betragtes i mange kredse stadig som ok.

  Kommentar by Ole S. — 28. februar 2013 @ 12:44

 11. Uden på nogen måde at forsvare Bersani, så vil jeg til Kim Møller og evt. andre støtter af Berlusconi = Berluskoni = Corrupzioni sige, at det heldigvis stadig er gratis i Danmark at gå til læge.

  Om der er nogen redning ved jeg selvfølgelig ikke, men det er da et forsøg værd.

  Iøvrigt tak for udtrykket “har sine mangler”. Det skal jeg huske at bruge ved andre lejligheder. Uden nogen sammenligning iøvrigt, så havde Hitler, Stalin og Mao også deres mangler.

  Kommentar by Binee — 28. februar 2013 @ 13:41

 12. -Binee

  Underlødig kommentar.

  Kommentar by Kim Møller — 28. februar 2013 @ 14:30

 13. Det tænkte jeg også, da jeg læste oplægget.
  Jeg håber jeg “ramte tonen”.

  Kommentar by Binee — 28. februar 2013 @ 19:55

 14. ->2.mb. Han privatiserede det statsejede RAI – Italiens DR.
  De italienere, der hader fagforeningspampere, uduelige offentligt ansatte og socialister, stemmer på Silvio Berlusconi, fordi han har tjent sine penge selv og ikke som socialisterne og kommunisterne har plyndret de offentlige kasser og ansat familie og partimedlemmer i det offentlige uden nævneværdig mødepligt eller tildelt dem en invalidepension f.eks som blinde, hvorefter de havde råd til at køre rundt i byen i egen bil :)

  Kommentar by A-mad — 28. februar 2013 @ 22:59

 15. Der er en anden grund end ejerskabet af en del TV-stationer til at Berlusconi har været den længstsiddende italienske leder siden Mussolini. Nemlig at det gik relativt økonomisk godt under hans ledelse.

  Den eksorbitante statsgæld stammer fra de gamle partier, som måtte give op i 1990erne og overlade scenen til Romano Prodis olivengrensalliance og Silvio Burlusconis Forza Italia. Siden da har der fraregnet renter været overskud på statsbudgettet, og Forza Italia sikrede desuden et godt erhvervsklima.

  En stor del af æren for den gode økonomi tilfalder snarere Liga Nord end Berlusconis parti, selv om deres ønske burde være en statsbankerot, hvorefter Padanien kunne løsrive sig og blive rigeste land i Europa.

  Kommentar by perhag — 1. marts 2013 @ 11:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper