7. marts 2013

Peter Kurrild-Klitgaard: “… lad os holde os til fakta: Chávez var en skruppelløse galning.”

Hugo Chavez’ eftermæle var emnet for onsdagens sene Deadline, og ud af udsendelsens seks gæster, var hele tre revolutionære socialister. I modsatte ringhjørne var en venstreorienteret socialdemokrat, en apolitisk kunstner og en politiker fra Liberal Alliance. Man kalder det publice service.

I stedet for en nekrolog.
“Danske medier var hurtige til at hente de forventelige overskrifter frem, da Venezuelas »kommandant«, Hugo Chávez, døde. Han var en »historisk skikkelse« og »elsket af folket«, som nu »sørger«. DR2 kaldte ham en »enestående kommunikator« og »stor leder«. Nu hedder denne klumme jo Groft sagt, og vi er således lykkeligt fritstillede fra at skulle deltage i hvidvask. Så lad os blot minde om, at Chávez var en politiker, der berøvede sine borgere, lukkede oppositionsmedier, selv forsøgte et statskup, gav landets økonomi en af Sydamerikas laveste vækstrater, hjalp udenlandske terrorister og i øvrigt opførte sig på en måde, der får Gadaffi, Göring og Berlusconi til at fremstå som den midtersøgende middelvejs farveløse forbilleder for den sunde dømmekraft. Her var en statsmand, der seriøst mente, at Osama bin Laden var uskyldig, at al-Qaeda slet ikke eksisterer, og at månelandingerne ikke fandt sted. Til gengæld mente han, at hans egen kræftsygdom måske var en del af et større drabsprogram fra USAs side. Når Chávez ikke var i færd med at ruinere landet og hygge sig med diktatorer som Ahmadinejad og Castro-brødrene, førte han samtaler med revolutionshelten Simón Bolívar (1783-1830), som han kaldte sin »far« og så sig som en reinkarnation af, ligesom han i en tale henvendte sig til Jesus Kristus om at måtte få dennes tornekrone. Man skal ikke tale skidt om de afdøde, så lad os holde os til fakta: Chávez var en skruppelløs galning.

Oploadet Kl. 06:42 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45805/trackback

15 Comments »

 1. Ja, helt korrekt: Kald altid en spade for en spade. Verden er blevet et bedre sted med Chávez’ død.

  Kommentar by Torben — 7. marts 2013 @ 07:27

 2. DR er en joke

  Kommentar by Marius — 7. marts 2013 @ 10:15

 3. Gad vide om ledelsen i DR har dikteret at der i den næste uges tid skal flages på halvt, og at alle DDR-medarbejdere skal bære sort sørgebind på armen??

  Kommentar by JensH — 7. marts 2013 @ 10:24

 4. @3
  De indkalder vel til sørgetog ned ad strøget en af dagene

  Kommentar by notty — 7. marts 2013 @ 10:31

 5. Psykopat og Megaloman(i), og sikkert også en fantast.
  Andet er der vel ikke at sige til det.
  Det tror jeg at mange statsoverhoveder er. Diktatorerne er vel de værste, de største egoister og dem der lider af mest megalomani.
  Så kan DR hylde ham nok så mange gange, det siger vist meget om DR´s journalisters livsanskuelse og virkelighedsopfattelse, langt mere end så meget andet propagandakoncernen producerer dagligt.
  Jeg synes også det er ridset godt op her i “nekrologen”. Nemlig en person der højst sandsynlig led af en masse psykiske sygdomme, og vrangforestillinger.

  Politikere er af samme skuffe, dog langt mildere herhjemme.

  Kommentar by Endnu en vantro — 7. marts 2013 @ 11:10

 6. Venstrefløjserne i DR og andre PK medier, har en fantastisk evne til at acceptere korruption, undertrykkelse, bedrageri, nepotisme, mord og fascisme… Bare vedkommende kalder sig socialist og bære den røde fane foran sig…

  Hvis A B Breivik havde “udraderet” en borgerlig sommerlejr i kampen for Islamisters rettigheder og for International socialisme… Så havde han været venstrefløjens kæledække…

  Absolut mærkværdig tid vi lever i…!

  Kommentar by ny kommentator — 7. marts 2013 @ 11:11

 7. Så deadline i går, blev nødt til at slukke efter at have hørt få linier af Pelle dragsteds nonsens. At slæbe sådan en abe i et nyhedsprogram taler ikke til Martin Krasniks fordel. Med mindre han havde til hensigt at udstille enhedslistens og Pelle Dragsteds manglende opfattelsesevner.

  Kommentar by Nielsen — 7. marts 2013 @ 12:02

 8. Nu ved jeg ikke hvem Peter Kurrild-Klitgaard er, men han må også være en komplet galning, siden han sætter Berlusconi ind i samme sætning som Goring og Gaddaffi. Har Berlusconi begået massemord ligesom Goring og Gaddaffi? Er Kim Møller enig i denne sammenligning siden han linker til denne underlødige artikel?

  Kommentar by JS — 7. marts 2013 @ 13:31

 9. https://www.youtube.com/watch?v=oj9dA6E3fJw

  Hvis man har lyst til at se en mand så britisk, at han skider fish and chips, flå en lille venstreorienteret skolepige(Laurie Penny) i stykker i en debat.

  Det sjove starter 1:30 inde i videoen.

  Kommentar by Anonymous — 7. marts 2013 @ 14:00

 10. @ 8 JS
  I modsætning til JS ved jeg godt hvem Peter Kurrild-Klitgaard er. Til gengæld ved jeg ikke hvem JS er. På baggrund af det vås JS skriver, så er det ligefrem en berigelse ikke at kende JS

  JS har ondt i en vis del af ryggen over at Kurrild-Klitgaard nævner Berlusconi i samme sætning som Göring og Gadaffi. Det kan man åbenbart ikke iflg JS.

  Hvis JS ikke havde forladt skolen inden man nåede til “læsning”, så ville han have bemærket, at Kurrild-Klitgaard ikke sidestiller eller sammenligner de 3 nævnte slyngler.

  Eks.: “Både Kurrild-Klitgaard og JS optræder i Uriasposten”
  Voila! 2 personer som formodentlig er forskellige som dag og nat – i det mindste hvad angår intelligens – optræder problemfrit i samme sætning.

  JS! Er du virkelig så underfrankeret? Eller er situationen den, at du føler dig stødt fordi Berlusconi (der har sine mangler) trods alt ikke er en massemorder, men kun er en korrupt politiker, en økonomisk svindler og en skabagtig nar?

  Kommentar by Binee — 7. marts 2013 @ 16:03

 11. @10 Dit indlæg fortæller vist alt om dit eget intelligensniveau. Find dig en anden du kan stalke på nettet din klamme taber.

  Kommentar by JS — 7. marts 2013 @ 21:15

 12. “Man må ikke tale ondt om de døde”. Taget lige på kornet. De fleste kommentarer til denne diktators død har oset af denne hykleriske holdning. Lad nu folk høre om hvad denne galning i virkeligheden var for en fyr.

  Kommentar by EH — 7. marts 2013 @ 23:06

 13. @ “JS”:

  Jeg sammenlignede jo ikke de tre personer som eksempler på massemordere. Jeg gav dem derimod eksplicit som eksempler på kendte politiske skikkelser, der har haft en meget farverig–excentrisk og nærmest exhibitionistisk–adfærd. Det tror jeg gerne skulle være klart for de fleste, der kan læse indenad–uanset hvad man ellers måtte synes om de pågældende og deres politikker.

  Kommentar by Peter Kurrild-Klitgaard — 8. marts 2013 @ 11:11

 14. Kurrild anklager nærmest Deadline for at være venstreorienteret. Det er jo så sjovt, at man ikke ved, om man skal grine eller græde. Mange anklager Deadline for næsten altid at anvende kommentatorer fra det yderste højre – som fx Kurrild. Så måske prøver Deadline ar dele sol og vind lige.

  Kommentar by Allan Hilton Andersen — 9. marts 2013 @ 19:44

 15. DR har lavet en program om fyren der hedder “diktator og frelser”, måske nogen gider se det, jeg gad ikke:

  http://www.dr.dk/tv/se/chavez/chavez-diktator-og-frelser

  Kommentar by per — 9. marts 2013 @ 22:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper