9. marts 2013

Indslag i TV-avisen om SU-reform demo: To ud af tre interviewede ’studerende’ er venstrerevolutionære

Torsdag i sidste uge havde de store elevorganisationer indkaldt til demonstration mod RAF-regeringens SU-reform, der selvfølgelig ikke var rød nok. De tre utilfredse ’studerende’ der fik taletid i TV-avisen (18.30), kan ikke ligefrem siges at være repræsentative for noget som helst.

Først et interview med den københavnsk ’studerende’ Rasmus Underbjerg Pinnerup, der foruden stå for Anarkistisk Debatforum, er aktiv i Libertære Socialister, og fast inventar til alle demonstrationer der kan være med til at kickstarte revolutionen. Revolutionen står også centralt for den århusianske ’studerende’ Anne Hegelund, der indtil for nylig var Jyllandssekretær for Socialistisk Ungdomsfront.

Tredie og sidste interview var med ’studerende’ Tobias Schjødt Kjær fra Aalborg, der er aktiv i Operation Dagsværk, der i årtier har udklækket venstreradikale aktivister. På Facebook er han aktiv i Pia Kjærsgaards gruppe, hvor han går i rette med dem han kalder ‘racisterne’, og blandt andet argumenterer for at Enhedslisten intet har med Stalin-kommunismen at gøre.

Selvom hovedparten af landets socialistiske ungdom selvfølgelig er på gaden, når der skal demonstreres mod politiske ændringer, der ikke flytter landet i retning af Oktoberrevolutionen, så er de tre studerende næppe tilfældigt udvalgte. Fra indslaget Vrede over SU-reformen (TV-avisen, 28. februar, Kl. 18.30).

Klaus Bundgård Povlsen, Vært: Tusindvis af demonstranter mødte i dag op foran Christiansborg for at vise deres utilfredshed imod regeringens varslede SU-reform. Studerende fra hele landet droppede undervisningen i håb om at få politikerne på bedre tanker.

Jesper Vestergren Hansen, DR Nyheder: Budskabet fra demonstranterne til Christiansborg var ikke til at tage fejl af. De var mod forringelser af SU-systemet. [Rasmus Underbjerg Pinnerup, stavet Rasmus Vinderup; Herefter til Anne Hegelund] Tusinder af vrede studerende fra hele landet viste i dag deres utilfredshed over for den reform af SU-systemet som regeringen har lagt op til. For Tobias Kjær startede demonstrationen allerede i morges, sammen med 300 andre studerende tog han turen fra Aalborg til København for at protestere over reformen. [Tobias Schjødt Kjær] Efter fem timer i bus fik han sendt et klart budskab til uddannelsesministeren. [Tobias Schjødt Kjær] Men de studerendes protester får dog ikke regeringen til at ændre holdning. [Morten Østergaard, Uddannelsesminister, De Radikale]

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/45900/trackback

34 Comments »

 1. Det er ikke Kurt Strand, men Klaus Bundgaard Povlsen, der er vært.

  Kommentar by ramsalt — 9. marts 2013 @ 14:58

 2. Samme løgnehistorier fra Dhimmi Radioen som de altid belemrer os med.

  Kommentar by Nielsen — 9. marts 2013 @ 15:00

 3. Berlingske har en artikel om “det ekstreme netværk” dokumentaren i dag. Altså ikke forstået som at Berlingske problematiserer og kritiserer DR’s ensidighed, men derimod som at de bare vælger at citere Bestyrelsesmedlem Ole Hyldtofts kritik. En kritik han redegør for i en kronik i selvsamme avis.
  Mark Ørsten fra RUC hentes ind som ekspert og forklarer at intet tyder på at DR er rødt. Det er dog en gåde hvorfor Berlingske spørger ham om det, i og med at han taler om nyhedsudsendelser generelt og ikke dokumentarprogrammer.

  Debatten om DR’s tendentiøse stil har kørt i en periode i Berlingske. Men den afvises af “borgerlige” Morten Hesseldahl, blandt andet med henvisning til den tåbelige forskningsrapport der kom fra SDU for et par år siden. Eller med henvisning til at flere tvværter siden har gjort karriere som borgerlige politikere.

  Kommentar by Superman — 9. marts 2013 @ 15:04

 4. -> ramsalt

  Jeg forveksler altid de to. Takker for rettelsen.

  Kommentar by Kim Møller — 9. marts 2013 @ 15:13

 5. Det her er når uriasposten er bedst.

  Kommentar by Frank P — 9. marts 2013 @ 16:36

 6. DR er ikke rød og revolutionær?

  Thor Möger, Frank Pikhoved Poulsen og Guldbrandsen?

  De eR Røde

  Kommentar by Frank P — 9. marts 2013 @ 16:37

 7. Anne Hegelund har siden sidste år arbejdet for modkraft også, det skriver hun selv på hendes facebook. Smuk forsamling ddr lige har fundet frem.

  Kommentar by Søren — 9. marts 2013 @ 17:05

 8. Vi var da også ude og demonstrere da jeg gik i gymnasiet. De der fik taletid i TV var som regel dem der var aktive i elevråd, og var “gode til at argumentere” som der blev sagt. Som regel var det stort overlap med elevrådsmedlemmer og de der var politisk aktive. Jeg ved ikke hvordan DR finder dem der skal interviewes, men hvis de vælger udfra hvem der er med til at arrangere demostrationer, og hvem der er involveret i elevorganisationer, er det overhængende sandsynlighed for at de får fat i folk fra rød fløj.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 9. marts 2013 @ 17:06

 9. > 8. skriver:
  “hvis de(DR) vælger udfra hvem der er med til at arrangere demostrationer, og hvem der er involveret i elevorganisationer, er det overhængende sandsynlighed for at de får fat i folk fra rød fløj.”

  Ja, netop, og det ved DR-folkene naturligvis lige så godt som du gør. Derfor burde de også gribe nogle tilfældige i mængden.

  Men vi ved fra andre tilfælde, at ved disse “Vox-pop” bliver DR ved med at lede i mængden, indtil de finder nogen, der siger det, som DR vil høre.

  Man tror, det er løgn eller det gamle Østeuropa, men det er fakta.

  Kommentar by Gunnar Biering — 9. marts 2013 @ 17:19

 10. Har de ikke interviewet evighedsstudenten Carsten “køkkenknive” Halvorsen? Lidt skuffet.

  Kommentar by Johnson — 9. marts 2013 @ 17:33

 11. Hvad skulle der nu være galt i at give en smule støtte til landets vågnende blod og skabe lidt social retfærdighed for den nordiske æt? Problemet er blot, at de fleste revolutionære kræfter idag er marxister uden patriotisme og raceoprigtighed og at vi har importeret en farlig masse abekatte og andre kulturberigere, som skal have samme bid af velfærdskagen efter de regler, vi har idag.

  Kommentar by VivaNoreg — 9. marts 2013 @ 17:37

 12. -> Nærsynet hippie

  De tre der interviewes præsenteres som tilfældige studerende, hvad de vanskeligt kan være. Er de med til at arrangere demonstrationen, så har de en organisation bag – og det skal selvfølgelig nævnes – ikke det tomme ’studerende’.

  Havde det været nazister til en demo mod indvandring, så ville de næppe blive præsenteres som ‘bekymret forælder’.

  Kommentar by Kim Møller — 9. marts 2013 @ 17:43

 13. Hvorfor står der “Rasmus Vinderup” ud for Rasmus Underbjerg Pinnerup?

  Kommentar by Kenny Starfighter — 9. marts 2013 @ 17:45

 14. <Jeg forveksler altid de to<

  De står vel også for det samme ? ;)

  Kommentar by Spinner — 9. marts 2013 @ 17:52

 15. -> Kenny

  Fordi de ikke kan stave.

  Kommentar by Kim Møller — 9. marts 2013 @ 17:55

 16. Statsfinanseret probaganda.

  DDR får dog svære og svære ved at hjernevaske den Danske befolkning fremover, konsekvenserne af indvandre gak gakken er heldigvis ved at gå op for den Danske befolkning.

  Kommentar by jesper — 9. marts 2013 @ 18:13

 17. Helt enig, Kim. Det er den sædvanlige DR-manipulation. Grundlæggende er det jo det vi(venstrefløjen)har DR til.

  Som du skriver – det er en perfekt formulering! – “Selvom hovedparten af landets socialistiske ungdom selvfølgelig er på gaden, når der skal demonstreres mod politiske ændringer, der ikke flytter landet i retning af Oktoberrevolutionen, så er de tre studerende næppe tilfældigt udvalgte.”

  DR har såvidt jeg kan se og høre skruet yderligere op for propagandaen efter regeringsskiftet – der er virkelig brug for den nu, hvor flere og flere forlader den synkende, socialistiske skude. Arbejderne(altså dem, der virkelig arbejder!)har for længst forladt de socialistiske partier, der har reduceret deres levevilkår med betaling til masseindvandring og Damarksrekorden i arbejdsduelige på overførselsindkomster. Især arbejdere i en private sektor føler at socialisterne er deres fjener.

  Jeg har selv en vis tilknytning til København Universitet og mit indtryk er, at de studerende er rykket et godt stykke til højre.

  De venstreorienterede er hovedsagelig nogle lavmåls-studerende på humaniora og samfundsfag og studenterpamperne, der bruger tiden på studenterpolitik i stedet for at studere. De opfattes i stigende grad som lidt latterlige af andre studerende.

  Mit gæt er at over halvdelen af alle studerende på KU idag er borgerlige (heri DF-medregnet) og at 15-20& af de studerende stemmer på Liberal Alliance.

  Kommentar by A-mad — 9. marts 2013 @ 18:17

 18. Findes der SU i andre lande?
  Start med og snuppe dem, der flytter deres adresse for og kunne få mere i SU selvom de bor hjemme.

  Kommentar by Peter — 9. marts 2013 @ 19:33

 19. Den sikkert meget velmenende og yderst sympatiske fætter (han er nok også god mod dyr og veganer) Rasmus Underbjerg Pinnerup ser nu ikke ud som en udsultet og udmagret studerende.

  Måske skulle de unge mennesker blot gøre deres uddannelser færdige, få et job og lære andre mennesker og andre holdninger at kende? Blot en tanke.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 19:42

 20. Og helt OT: http://politiken.dk/indland/ECE1917871/mand-beskudt-paa-aaben-gade-i-birkeroed/

  Politiet mener naturligvis ikke, det er banderelateret.

  Ok, hvad er sandsynligheden liiige for, at der kører syv mænd op forbi dig, stiger ud af bilen og skyder efter dig?

  Der står – vanen tro – ikke, at det var muslimer, men jeg gætter vildt: Det var var det, og heldigvis er de uduelige med deres skydevåben.

  Muligvis derfor, ca. 350 mio. arabere gennem 6 krige ikke kunne vinde over ca. 7 mio. israelere.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 20:05

 21. Hvad skulle der nu være galt i at tage sig af dyrene og naturen? Det er der en lang tradition for indenfor den patriotiske bevægelse – i modsætning til hos jøderne, muhammedanerne, kommunisterne og kapitalisterne.

  Kommentar by VivaNoreg — 9. marts 2013 @ 20:20

 22. Hvorfor f….. skal vi overhovedet betale licens til DR’s “gylleopkastning”? Hvornår træder “Gadens parlament” i karakter og tømmer gyllesprederen for de uduelige og venstreorienterede journalister/medarbejdere? Det er en skandale, at vi skal betale >>2kilo/år for bare at have en fladskærm, der kan modtage deres venstresnoende propaganda. Føj, føj og atter føj!

  Kommentar by Torben — 9. marts 2013 @ 20:26

 23. @ Kim Møller

  Tjah, hvis de udtaler (og holder) sig til det mandat de har fra organisationen bag demostrationen kan jeg ikke se problemet. Det er selvfølgelig en anden sag hvis de blander emner der ikke er aktuelle for den nuværende SU dagsorden ind i billedet, men i øjeblikket vil det vel alligevel være en rød regering der kommer til at stå for skud.
  Som en hver anden organisation må eleverne vælge dem de mener taler deres sag bedst og de “politisk aktive” har som regel mest træning i at få budskaberne leveret.
  Under alle omstændigheder bør de blå klappe hinanden (og Helle Thorning i særdeleshed) på skuldrene, da SU modtagerne indtil nu nok var den eneste gruppe regeringen ikke havde pisset af.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 9. marts 2013 @ 21:07

 24. I news her til aften med M. Kamper i studiet var temaet om en ung mand som ikke kunne få adgang til diskoteker m.v. Vinklingen blev selvfølgelig drejet hen på at det var racistisk, da det skete på grund af hudfarve – altså utroligt at man bliver ved med at køre med den vildfarelse! Nej det er helt bevidst – fordreje og manipulere med sagen – det er det man vil – dødspatruljer nu!

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 9. marts 2013 @ 21:08

 25. > VivaNoreg 20:20

  Det er nemlig helt rigtigt, slip dyrene løs, især minkene (plejer ellers at være venstrekommunisternes speciale) så skal alt nok blive godt. Helt sikkert!

  Stadig, ham der Pinnerup ser ikke just underernæret ud. Såe, mon ikke han overlever lidt SU-nedskæring?
  Måske tager han sig endda sammen og gør sin uddannelse færdig, får et job og et mere nuanceret verdensbillede. Hm, måske er jeg blot naiv?

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 21:21

 26. Jeg undrer mig gevaldigt over at se at Rasmus Underberg Pinnerup tilsyneladende STADIG er studerende? Det var han nemlig også, da jeg lærte ham at kende på Usenet tilbage omkring slutningen af 90’erne: Er det ærligt ikke lidt pinligt at stå og brøle op om “upriviligerede” studerendes problemer, hvis man ikke engang selv magter at færdiggøre en 5-årig religionsvidenskabsuddannelse på hele 15 år?

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 9. marts 2013 @ 21:37

 27. @ Anders 21:37

  Humanoriastudier kan – af mystiske årsager – sagtens trække ud i ca. 30 år.

  En særlig disciplin på KUA, hvor man også kan læse virkelig relevante fag som fx Human Informatik, Eskimologi og Antropologi.

  Religionsvidenskab er nok heller ikke nemt, når man også lige skal organisere demonstrationer samt lære om islam, islam og islam samt katolske drenges rettigheder.
  Til gengæld bliver man belønnet som professor og interviewet som Mikael Rothstein, når man efter utallige år bliver færdig.
  Må være ca. det vanskeligste studium overhovedet.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 21:52

 28. Ah, endnu et rødligt slet skjult D.D.R. budskab; Pinnerup blev til Vinderup. lol

  Kommentar by Lars B — 9. marts 2013 @ 21:56

 29. Naturligvis er to ud af tre venstreradikale, sådan er det også med journalisterne, så hvordan kan det være anderledes

  Kommentar by Robert R — 9. marts 2013 @ 22:12

 30. Den røde propagandasender for fuld udblæsning. Budskabet er tilsyneladende, at de stakkels, fattige og udsultede studerende, skal aflevere penge til erhvervslivet. Nå nå, men er det ikke ulandsbistanden der er blevet øget? Er det ikke ulandsbistanden som de skal betale til?
  Jeg mener, at erhvervslivet, måske, skal betale lidt mindre til hele den offentlige sektor og Gucci-Helle og Androgyne Pestager sender SU-besparelserne til muhammed-bort-istand.

  Kommentar by Iznogut — 9. marts 2013 @ 23:43

 31. @ 27 Henrik Petersen

  Jeg tror gerne, at Religionsvidenskab er det vanskeligste studium overhovedet. Mikael Rothstein har eksempelvis ikke fattet en tøddel af det endnu.

  Nå, det er ikke nødvendigvis fagets skyld. Om det så var det letteste studium i verden, så ville Mikael Rothstein alligevel ikke have fattet en tøddel.

  Kommentar by Bjarne Binee — 10. marts 2013 @ 00:28

 32. Good one, Bjarne Binee :) :)

  Og Pinnerup er stadig – efter ca. 15 år – studerende på faget. Så det må ganske enkelt være vanskeligt med al den religionsvidenskab.

  Kommentar by Henrik Petersen — 10. marts 2013 @ 06:30

 33. Mikael Rothstein, er det ikke en islamisk profet, som underviser på KU ?

  Kommentar by Pk — 10. marts 2013 @ 08:30

 34. > Pk: Close…..
  Måske lige bortset fra det med at ‘undervise’. Mig bekendt er han bedre til at underholde msm med sine – excuse my French – underlødige budskaber.

  Men hvad pokker, de beder ham jo selv..

  Kommentar by Henrik Petersen — 10. marts 2013 @ 19:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper