13. juni 2007

P1 mandag – Yderligere dokumentation samt lidt modgift

P1 debat havde i mandags Danske mediers dækning af USA som emne, og man må sige Christopher Arzrouni gjorde det aldeles fremragende mod Politikens udlandsredaktør Michael Jarlner.

Arzrouni opridser en række eksempler, herunder et par stykker jeg tidligere har kommenteret her på siden.

 • 19/10-04 Uriasposten – Poul Høi konkluderer… Bush var radiostyret.
 • 8/12-04 Uriasposten – Bo Elkjær og Ekstra Bladet fik sin solohistorie – men hvorfor mon….
 • 15/12-07 Uriasposten – Bo Elkjær i ny journalistisk katastrofe: Sådan stjal Bush valget.
 • 20/12-05 Uriasposten – Orkanen Katrina og racismen i USA – om en historie der var for god til….
 • 26/9-06 Uriasposten – Danske aviser henviser næsten udelukkende til… venstrefløjs aviser.
 • Senere samme dag i Eksistens debatterede lektor Mark Lorentzen med Lars Olsen om det der i den officielle programomtale kaldes den “voksende gruppe kreative der forgylder samfundsøkonomien”. Hvor man i udlandet diskuterer i hvor høj grad Richard Floridas teser om den kreative klasse holder vand, så er det i den danske debat underforstået at Det Radikale Venstres guru har 100 pct. ret. Jeg anbefaler…

 • Rosenløv, Jesper og Cini, Jens C.: Når kultur betyder noget. Kulturens betydning for civilsamfund og social kapital. Nomos, 2004 2:2 (42 s., pdf).
 • Oploadet Kl. 08:00 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

  2 Comments »

  1. Jeg hørte samme program i bilen og har samme udlægning som dig.

   Det blev dog først helt bizart da Michael Jarlner begynde at stamme over hvordan Politiken jo slet ikke er en venstreorienteret avis og modsagde sig selv flere gange når snakken faldt på de hæderkronede amerikanske nyheds-charlataner Washington Post og New York Times. De var jo også venstreorienterede og fine… Vi lader billedet stå.

   Samtidig blev Arzrouni ved med at fremlægge Politiken politiske tilhørsforhold som det fakta det nu engang er og til slut havde Jarlner meget lidt at sige til den sag.

   Er der nogen der kan forklare mig hvorfor Michael Jarlner tilsyneladende skammer sig over at være (åbenlyst) venstreorienteret og venstrevinklet i sin journalistik?

   Den uforstående Joe

   Kommentar by Joe — 13. juni 2007 @ 12:27

  2. Glimrende interview. For dem, der skal ud af døren og ikke kan nå at høre det igennem, kommer her opkoget af Michael Jarlners argumentation: “Jamen, vi refererer jo også, når *republikanerne* kritiserer Bush!”

   Så sandelig neutral nyhedsdækning.

   Kommentar by Mikkel Kruse — 13. juni 2007 @ 18:12

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper