20. juni 2007

Socialdemokratiet og beundringen for “de resolutte revolutionære typer”

Igår hørte jeg i Kaffeklubben på P1, Jacob McHangama ene mand, vinde en debat mod fire kvinder (den ene studieværten Irene Manteufel) med for mig at se tynde argumenter. Det var simpelthen umuligt for dem at se det problematiske i en høj skatteprocent og et vildtvoksende menneskerettighedsbegreb.

Vejen til det totalitære er brolagt med gode intentioner. ‘Et frit Danmark under proletariatets diktatur’ står der vist stadig på en tunnel i Viby (Århus S), og det er ikke ironisk ment.

I den pågældende udsendelse tog sossernes nuttede Mette Frederiksen dog afstand fra det cubanske regime, og det skal ikke bruges mod hende her – den må hun selv forsvare til det næste gruppemøde i Partiet.

Mette Frederiksen (S): Cuba er en skamplet på det her verdenssamfund… der burde vi som verdenssamfund meget mere håndgribeligt og aggressivt afhjælpe…”

 • 4/3-04 Uriasposten – Mogens Lykketofts og Jytte Hildens forkærlighed for røde diktaturer.
 • 31/8-04 Uriasposten – Svend Auken anno 1981 – om Ronald Reagan.
 • 1/6-06 Uriasposten – Svend Auken om fætter Castro der går ind for “sociale menneskerettigheder”.
 • 2/11-06 Uriasposten – Anker Jørgensen & Kim Il Sung – Berlingske Tidende d. 16. maj 1984.
 • Fra gårsdagens Berlingske Tidende – via Snaphanen. En ypperlig klumme af Lars Hedegaard som opsummerer problemstillingen.

  Lenins venner
  Selv om marxismen officielt aldrig kom til at spille nogen større rolle i det danske socialdemokrati, der altid foretrak det lange seje træk og folkeligt velforankrede reformer frem for voldsomme og pludselige brud med den gamle samfundsorden, har der altid hersket en vis beundring for de resolutte revolutionære typer, der kunne få noget fra hånden, kombineret med væmmelse over at stå i ledtog med fjenden – altså kapitalisterne. Således husker man ledende socialdemokraters karakteristik af præsident Ronald Reagan som en gal hund, fordi han tillod sig at vinde den kolde krig på et tidspunkt, hvor Socialdemokratiet i store træk havde tilsluttet sig Sovjetunionens storpolitiske opfattelse. Det førte til 1980ernes berømte fodnoter, som de toneangivende partikammerater Svend Auken og Mogens Lykketoft stadig er stolte af.

  Senere har Lykketoft som partiets udenrigspolitiske førerskikkelse udvist stadig større fjendtlighed over for det demokratiske Israel, mens han til fulde forstår landets udemokratiske naboer. Og helt i denne socialdemokratiske tradition har folketingsmedlem Ole Vagn Christensen i Jyllands-Posten kastet sig ud i et ømt forsvar for Lenin. Han var en stor leder, der hjalp Sovjetunionen på fode, og han havde hverken lod eller del i masseudryddelserne, mener MF Christensen. Seriøse sovjethistorikere betragter ganske vist Lenin som en voldsmand på linje med hans efterfølger Stalin, men det er udtryk for anti-kommunisme, mener Ole Vagn Christensen, der ser kommunismen som en god ting. Ellers ville han jo ikke fordømme dens fjender.

  Det socialdemokratiske folketingsmedlem er derfor stolt over, at »socialdemokratiske venner« i bl.a. Danmark hjalp Lenin i hans kamp mod fattigdom og undertrykkelse. Det er virkelig en nyhed, som er ganske underbelyst af historikerne. Tænk at danske socialdemokrater hjalp selveste Lenin med at få det kommunistiske styre på fode. Det styre, som Lenins kampfælle Lev Trotskij beskrev som følger: »For at redde landet var vi nødt til at ødelægge det«. Denne underbelyste socialdemokratiske indsats kunne næsten kræve en særlig historikerundersøgelse, som Groft sagt er vis på, at Socialdemokraterne gerne selv vil stå for, så de har noget at bryste sig af op til næste valg.

  Igår kunne man på DR Online læse at FN lider af samme komplekse fænomen af kommunisme-apologi og demokrati-foragt.

  Cuba og Hviderusland erklæret pæne
  FN’s råd for menneskerettigheder har fjernet Cuba og Hviderusland fra listen over lande, der skal holdes særligt øje med.

  Menneskerettighedsrådet, der afløser FNs Menneskerrettighedskommission, holdt i går møde for at fastlægge arbejdsgangene i rådet, der består af mange lande fra Afrika, Asien og Mellemøsten.

  Rådet er sin korte levetid blevet beskyldt for ikke at tage grovfilen frem overfor regimer, som krænker menneskerettighederne.

  Det eneste land rådet foreløbigt har kritiseret er Israel, mens Mugabes Zimbabwe og uhyrlighederne i Sudan ikke har fået et ord med på vejen.

  20 Comments »

  1. Der kan ikke være nogen tvivl om, at Hedegaard og vi andre – kun alt for godt – kender til den aggressive side af de skøre venstreorienterede.

   Den er aldrig mere end en tomme fra overfladen: Den stikker sit grimme hoved frem når:

   * Man taler politik i festligt lag, hvor de røde altid går verbalt amok.

   * Man ser et voldeligt regime, muslimsk eller ej, så skal det øjeblikkeligt støttes.

   * Man ser store Satan (USA) eller lille Satan (ISR), så tænder man straks ild i flaget og glemmer hvorfor DK er et frit land.

   Lars Hedegaard har gennemskuet dem, og de hader ham for det, og derfor hader de ham personlig. For de er aggressive som bare pokker.

   anti-sharia (islamofob)

   Kommentar by anti-sharia — 20. juni 2007 @ 09:47

  2. …og derfor hader de ham personligt, med ‘t’ Beklager.

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 20. juni 2007 @ 09:49

  3. Jeg vil hermed indstille Jacob Mckahanga til Moderate Mandschauvinisters ærestegn :)

   Kommentar by Kimporator — 20. juni 2007 @ 09:56

  4. ->1

   Og så imod en kvinde ved navn “Manteufel”, mon det er et navn hun har købt?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 20. juni 2007 @ 10:38

  5. Jeg sad lige og lyttede lidt til udsendelsen og jeg er sku lige ved at græde snot lige nu.

   Socialisterne, tjaaa, det var vel hvad man kunne vente, men at også venstrekvinden begav sig ud i lallende socialistiske tirader uden nogen jordforbindelse……ååååååh altså.

   > til de gæve uriaskvinder

   På forhånd undskyld, undskyld, undskyld til de gæve uriaskvinder.

   MEN, hvis de kvindemennesker i det radioprogram er repræsentative for danske kvinder i almindelighed, så var indførelsen af stemmeret for kvinder en fejl.

   Når det så er sagt, så vælger jeg at tro, at kællingerne i Kaffeklubben IKKE er repræsentative.

   Kommentar by Mackety (Islamofob) — 20. juni 2007 @ 10:48

  6. Kære Mackety –

   alt forladt !

   Nej, disse kællinger er ikke repræsentative selvom de muligvis gerne vil fremstå som sådan .

   Kan helt og fuldt tilslutte mig ( som sædvanligt) Lars Hedegaard – i den af ham på Hodja refererede Klumme .

   Kommentar by vivi andersen (Islamofob) — 20. juni 2007 @ 11:19

  7. Møller:

   Jacob er een af de jurister, som virkelig har gjort det godt offentligt og han er en af de dygtigste unge juridiske tænkere i landet.

   Af samme grund, gider du ikke give ham sit eget tag til arkivet? Han medvirker efterhånden ofte.

   Kommentar by DaLi — 20. juni 2007 @ 11:46

  8. -> Dali

   “Af samme grund, gider du ikke give ham sit eget tag til arkivet?”

   Jeg ser på det. Undlader ofte at give debattører egen kategori når de har navne der er til at søge på. Det må man i høj grad sige han har :-)

   Kommentar by Kim Møller — 20. juni 2007 @ 12:06

  9. Det er ikke rigtig, at FN ikke har givet Zimbabwe et ord med på vejen….forleden fik de det skulderklap af FN, at landet skulle være formand for bæredygtig og økonomisk udvikling!……Jeg ville trille rundt på gulvet af grin, hvis det ikke lige var fordi det var så tragisk..

   Og Zocialakrobaterne?…tja det er jo ikke en tilfældighed, at deres logo og flag er brandrødt.
   Det er sørgeligt med disse folk der tror, at Helle T. Schmidt leder S, når faktum er, at Lykketoft & Auken holder deres dukke i kort snor.
   Zocialakrobaterne kan først begynde at tilnærme sig det nye årtusinde, når Lykketoft er blevet (mere)dement eller død af alderdom..

   Mike

   Kommentar by Onion — 20. juni 2007 @ 12:41

  10. >7 Onion

   Det er vist tidligere blevet påpeget, at Lykketoft har en vis fysisk lighed med Lenin.

   At den mentale lighed også er påfaldende…..tjaaa…måske er det derfor de røde forsvarer Lenins uhyrligheder?

   Kommentar by Mackety (Islamofob) — 20. juni 2007 @ 12:57

  11. Apropos denne “FN’s råd for menneskerettigheder” – læs venligst fantastisk artikkel af den frygtløse Claudia Rosett (ja, hende som mere-ell.-mindre egenhændig afslørede MEGA SKANDALEN i Koffi Anan, Søn & Partners “Oil for Food”…) om nat-seancen i Geneve:

   Hun minder utrolig meget om det bedste af gammle Dr. Hunter Thompson’s tidligste værker i Rolling Stone, før han blev virkelig gal… Fed blanding af stor-politik og personlig observation:
   “Then they filed out to the parking lot, and in a convoy of BMWs and Mercedes (the Porsche was long gone), rolling up the drive, past the thick lawns and the sturdy gates, these U.N. guardians of human rights drove off into the night.”

   Kommentar by Oldo — 20. juni 2007 @ 13:36

  12. -> 9 Korrektion:
   Har glemt et-ell-and.sted en komma ol. ;-(
   Artikklen findes på denne URL:
   http://article.nationalreview.com/?q=NWZlZmYwY2ZkNWMyYTMyNjhmYTdkNGU1OTY3ZTM4MmI=

   Kommentar by Oldo — 20. juni 2007 @ 13:39

  13. Touché :-)

   Kommentar by DaLi — 20. juni 2007 @ 14:09

  14. Nu vi er ved P1… Dokumentarzonen formåede her i eftermiddag at lave et glimrende indslag om vindmøllernes trange kår i Danmark. Der var fuldt blus på med Tvind, Vindmølleejerne og selvfølgelig Svend Auken. Væk var smålig hensyntagen til vindmøllernes negative betydning for elforsyningssikkerheden, de højere elpriser for forbrugerne og den gene de påfører for deres naboer.
   Dansk vindmølleindustri blev på det nærmeste lagt i graven – naturligvis som følge af den borgerlige regering. Selvfølgelig undlod man at nævne at verdens største vindmølleproducent stadig er dansk og fortsat vokser trods stigende international konkurrence fra store udenlandske koncerner. Men det ville vel også bare nuancere indslaget unødigt.

   Kommentar by Henrik — 20. juni 2007 @ 14:36

  15. Endnu engang en god dokumentation for, at FN uanset alle dets fortræffeligheder ikke er bedre end medlemsstaterne. Idealerne bag FN er ikke bedre end den tolkning medlemmerne vælger.

   Da en stor del af verdens stater er slynglestater eller i bedste krejlerstater, så bilver resultatet derefter.

   Jeg mener ikke vi skal melde os ud af FN, men vi skal droppe den hovedløse FN beundring, som vi bliver flasket op med i undervisningssystemet. FN er fint som praktisk foranstaltning til at drøfte konflikter, så de ikke eskalerer og til at løse praktiske problemer internationalt, men med medlemsammensætningen skal vi ikke overlade mere indflydelse til FN.
   fhv grisehandler

   Kommentar by Alfred Hansen — 20. juni 2007 @ 14:44

  16. -> 7,
   ja og på et tidspunkt var Iran formand for et råd der skulle se på kvinders rettigheder samfundet. Drop det, ideen var god, men den døde på grund af demokrati. Der er flertal af banditstater i verden.
   Oprethold nogle af hjælpeorganisationerne under skrap kontrol, så midler der afsættes til at hjælpe børn ikke bruges til flere Kalashnikov, og at aids medicin ikke byttes til napalm.

   Kommentar by PeterK — 20. juni 2007 @ 15:51

  17. UN = Unuseable Nuts !

   Ahoj Oldo!

   Kommentar by Dansk Realist — 20. juni 2007 @ 19:22

  18. HOLD DA KÆFT ISLAMLEFLENDE PARTIER!!!!!
   Den syge børnehave salam (slam), ledet af “his butt? tahirs!” fik lov til at fortsætte, dette blev besluttet på et møde her til aften….Aftalen er indgået af partierne S, SF, R og E..

   Tror jeg bliver nødt til at gå ned i motionsrummet i kælderen og smadre sandsækken :-(

   Mike

   Kommentar by Onion — 20. juni 2007 @ 19:45

  19. @16

   SF’eren Bo et-eller-andet sagde lige at “meldingen er at hvis man flytter de her børn over i Danske børnehaver, så trækkes børnene blot hjem, og det er skidt for integrationen”.

   Tænk, Bo, det tror jeg sgu også det er, at de vokser op under religiøse fascister i Salam til hver dag. Forskellen er blot at her betaler skattekroner for indoktrineringen.

   Men man kan vel næppe være overrasket over, at venstrefløjen måske netop derfor så gerne støtter projektet.

   Kommentar by DaLi — 20. juni 2007 @ 21:25

  20. Næ men underligt at ikke venstrefløjen (og hattedamerne hos V/K)stadig ikke fatter at deres “triumf” bliver MEGET kort den dag islam får magt som den giver skin af agt.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 21. juni 2007 @ 17:59

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper