28. juni 2007

Michael Irving Jensen: Der er måske alligevel håb – måske vil Blair forhandle med Hamas

Tony Blair blev igår udnævnt som fredsudsending i Mellemøsten, og uvist af hvilken grund havde Nyhedsministeriet på TV2 Radio valgt at give ordet til Michael Irving Jensen for en ekspertanalyse. Han indledte med at fortælle, at Blair trods Irak-krigen, kunne samle moderate lande (såsom Saudi-Arabien), og lidt senere havde han så analyseret sig frem til, at der måske var en chance for at finde en løsning på Israel-palæstina konflikten, idet Blair i modsætning til andre kunne tænkes at ville forhandle med Hamas.

Michael Irving Jensen: Der er også regimer i Mellemøsten som bakker rimeligt pænt op omkring det her, om ikke andet af høflighed, altså Egypten og Jordan for den sags skyld, måske også Saudi-Arabien som ville acceptere det, altså de såkaldte moderate stater i Mellemøsten, men hvorvidt at han kan…

[…]

Michael Irving Jensen: … det bliver meget vanskeligt for Tony Blair at presse på, men der hvis man skal være lidt optimistisk, og se på en positiv side… [henviser til Blair & den nordirske konflikt] Blair har tidligere gjort hvad der skal til for at skabe et eller andet rum for forhandling, så derfor kan det godt være han overrasker og sætter sig ned med Hamas’ ledere

 • 16/6-07 Arbejderen – Boykot har ført til kaos i Gaza.
 • Opdate. P3 Nyhederne (15.00) havde hidkaldt Jacob Feldt for en ekspertanalyse, og han sagde stort set det samme som Irving Jensen, omend han vejede sine ord noget bedre.

  “Det er svært at se hvad udnævnelsen af Tony Blair overhovedet skulle gøre ved situationen i Gaza-striben, andet end at medvirke til at opretholde et pres på Hamas…”

  Opdate 29/6-07. Adam Holm anmelder i Weekendavisen Zaki Chehabs Inside Hamas. Fra Martyrer for Allah (kræver login) – et citat.

  “Synet på Israel er og bliver om-drejningspunktet for konflikten mellem Hamas og Fatah. Hvor Yassir Arafat efter langvarig tøven endte med at anerkende den israelske stats ret til at eksistere, nægter Hamas kategorisk at vende tomlen opad. Da den saudiske kong Abdullah i februar i år indkaldte Hamas og Fatah til et forsoningsmøde i Mekka, efter at deres uenighed havde ført til voldsomme kamphandlinger, spurgte han den ene af Hamas’ ledere Khaled Meshal, hvorfor de ikke vil acceptere Israels tilstedeværelse. Fordi, lød svaret fra den Damaskus-baserede Meshal, ingen palæstinenser har lov til at afstå så meget som én tomme land til ikke-muslimer.

  Hamas, der er en del af det verdensomspændende Muslimske Broderskab, en organisation, der opstod i 1920rnes Egypten, har svoret, at kampen først er tilendebragt den dag islams grønne fane vajer over hele det historiske Palæstina fra Det døde Hav til Middelhavet…

  Det mest konkrete udbytte af Mekka-mødet i fjor var, at Hamas valgte at bakke op om Mahmoud Abbas fortsatte forhandlinger med Israels ministerpræsident Ehud Olmert. Den ellers fair og afbalancerede Zaki Chehab udlægger dette som en de facto-accept af Israel og dermed en opfordring til israelerne om at indlede forhandlinger med Hamas.

  Men det er en fejlslutning af dimensioner. Hamas kan med henvisning til Koranen sagtens legitimere en længerevarende hudna, våbenhvile, med israelerne. Men det får dem ikke til at fravige hovedmålet med kampen, nemlig den jødiske stats endeligt. Det er med andre ord ikke så pokkers epokegørende, at Hamas for en stund valgte at stå bag Abbas. Det er en del af strategien.

  Og som en repræsentant for Hamas i øvrigt er citeret for at sige i bogen: »Du finder ikke nogen i Hamas, der vil anerkende Israels ret til at eksistere. Hvis du hører noget andet, kan du være sikker på, at det er løgn.« Som Chehab skriver et sted, måske med en svag antydning af, hvor hans egne sympatier skal findes: »Hvor Hamas opererer med en århundredlang tidsskala og under hensyntagen til Allahs vilje, er Abu Mazen (Mahmoud Abbas, red.) mere pragmatisk og indstillet på, at regeringsudøvelse skal håndteres efter jordiske principper i verden her og nu.«”

  9 Comments »

  1. Jajada, helt klart at Blair sætter sig ned og sludrer lidt med de hyggelige samtalelystne fyre….NOT.

   http://www.berlingske.dk/udland/artikel:aid=913248

   Kommentar by .sfw — 28. juni 2007 @ 15:44

  2. Jaja. De sætter sig i en socialistisk-pædagogisk rundkreds på gulvet, drikker biodynamisk the og ryger en mikromakro-fed mens de “snakker”. Ihhhh ja! Så skal der nok blive fred i verden, for så stopper Fatah og Hamas med at slå hinanden ihjel.
   Og så stopper Iraks sunnier og shias med at slå hinanden ihjel.
   Og så stopper bombe- og voldsterror fra muslimer mod andre på verdensplan!

   Helt ærligt, vor dum har man dog lov til at bilde andre ind, man er?

   Kommentar by Dansk Realist — 28. juni 2007 @ 16:10

  3. Mon ikke der venter Michael Irving Jensen en departementchef-stilling hvis Mogens Lykketoft en dag skulle blive udenrigsminister, (gud forbyde det ske).

   Kommentar by JensH — 28. juni 2007 @ 16:34

  4. Saudiarabien……Moderart ???????

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 28. juni 2007 @ 16:49

  5. Nuke the bastards…

   Kommentar by Karsten Objektivist — 28. juni 2007 @ 17:06

  6. ***”en løsning på Israel-palæstina konflikten”*** ???

   Det er sgu da historiens største blålys af en fantasi, hvis nogen skulle hoppe på den! – Den eneste måde og få fred er, at lave Palæstina om til en befolkningstom naturpark.
   Selv hvis en palæstinenser var den eneste person på jorden, så ville han uomtvisteligt komme i voldeligt klammeri med sig selv….det ville ende som en mord/selvmordspagt.. :-)

   Mike

   Kommentar by Onion — 28. juni 2007 @ 21:58

  7. Dette her er muligvis udenfor tråden… og dog kunne det være en del forklaringen :

   “Er vi hjernevaskede ?”

   “Hvorfor fortier massemedierne samarbejdet mellem EU og de Islamiske stater ?”

   http://spydet.blogspot.com

   Kommentar by vivi andersen (Islamofob) — 28. juni 2007 @ 22:59

  8. @5 Onion
   Ha..ha…tror bare det er for sent, det der med naturparken, området flyder vist i skidt og slam og islam ;-)

   Kommentar by li *-@((:-{>*--- — 28. juni 2007 @ 23:34

  9. @8 li

   Eller en oplevelsespark. Præv en tur gennem minefelterne og undgå Hamas’ raketter! For de der klarer turen vil livet være en gevinst i sig selv.

   Kommentar by Dansk Realist — 29. juni 2007 @ 20:05

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper