8. april 2013

Overborgmesters formaning til uskyldige røveriofre: “… vigtigt at være opmærksom på sin adfærd”

Socialismen bygger på en manglende forståelse af årsag og virkning, og venstrefløjens analyser ender derfor jævnligt i det absurde. Overfaldsmænd defineres som ‘truede‘, mens deres ofre gøres ansvarlige for overfaldet på dem selv. Tag bare Lars Hedegaard der af flere skribenter blev gjort delvist ansvarlig for mordforsøget på ham selv (de gik dog ikke så langt som at forlange, at Hedegaard selv blev dømt for det).

Det tager ofte årevis, førend røveri-ofre kommer sig over traumet, og Frank Jensens opfordring til dem om at ændre adfærd er en klam hån mod dem, der i stedet burde være blevet mødt indfølende støtte og opbakning. Er kvinder i sexet tøj så også selv ude om det, hvis de bliver voldtaget? Ja, hvis vi skal følge Jensens logik til ende. Fra MetroXpress – Gaderøvere hærger København

“En stigning på knap 40 procent i antallet af gaderøverier i København på to år får nu politiet til at sætte massivt ind over for de unge gaderøvere. …

Det er uhyggeligt. Jeg håber, at vi kan knække kurven blandt andet ved at oplyse de unge om, at det er utrolig vigtigt at være opmærksom på sin adfærd, når man færdes på gaden, siger Københavns overborgmester Frank Jensen.”

Oploadet Kl. 20:08 af Nicolai Sennels — Direkte link34 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/46982/trackback

34 Comments »

 1. Unge Frank har så ret. Adfærd er det vigtigste.
  Tænk , som en socialdemokrat, og du er ligeglad for
  resten af livet.
  Voldsofre, du er ligeglad.
  Danmark, du er ligeglad
  Fremtiden, du er ligeglad.
  Meld dig ind i morgen , og få et bedre liv.

  Kommentar by Pk — 8. april 2013 @ 20:17

 2. Det er skam ikke noget tilfælde, at det er Frank Jensen, der advarer kvinder. Frank Jensen har selv prøvet at blive forlokket til en julefrokost, hvor de deltagende kvinder havde klædt sig alt for letsindigt på.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. april 2013 @ 20:41

 3. “(…) f. eks. forsvarsløse kvinder” skulle der have stået.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. april 2013 @ 20:44

 4. Jeg vil faktisk lade tvivlen komme Banko-Frank til gode i dette tilfælde – mener han ikke det er “de unge” (=det muslimske herrefolk, Allah være lovet) der skal ændre adfærd?

  Kommentar by Bjarne P. — 8. april 2013 @ 21:09

 5. Den tanke er der skam en seniorforsker, der har fulgt til sin logiske konklusion: http://www.bt.dk/danmark/hveranden-voldtaegtsdoemt-er-udlaending

  “Og så skal danske piger også lære, at der er forskel på, hvordan man opfører sig overfor folk for forskellige kulturer, siger seniorforsker Karin Helweg-Larsen.”

  SF’s talsmand i retsudvalget, Karina Lorentzen var faktisk mere fornuftig.

  Kommentar by Nemo — 8. april 2013 @ 22:31

 6. Frank Jensen er og bliver en skidt dreng.

  Kommentar by Nielsen — 8. april 2013 @ 22:37

 7. Som forældre bliver vi af politiet advaret om, at der står visse ‘typer’ parat til at røve vore børn evt ved vold eller trusler om vold dagen efter deres konfirmation, når de på andendagen skal ud og fejre den.
  Ifølge modtaget info fra polisen ved disse ‘typer’, hvornår og hvor det sker og ‘typerne’ møder planmæssigt op hvert år op for, at ’score’ konfirmandernes penge og mobiltelefoner.
  Vi må selv gætte på, hvem disse ‘typer’ er og hvordan de ser ud. Det fortæller politiet ikke.
  Og vi må selv tage vores forholdsregler – ej skydevåben! ;) – men få børnene til at holde sammen og ikke medbringe kontanter og dyre mobiltelefoner og så sender vi iøvrigt på eget initiativ ‘ubevæbnede vagtværn’ dvs forældre med dem og håber det bedste. Politiet har ikke tænkt sig at lægge forbryderne hindringer i vejen, selvom de tydeligvis kender dem på forhånd.
  Det er en sær retssikkerhed, hvor politiet mener sig magtesløse overfor store flokke af sjakalforbrydere, der er hvert år er på plads til lejligheden og venter på deres troskyldige bytte – nemlig vores børn.
  Hvorfor finder vi os i det?

  Kommentar by A-mad — 8. april 2013 @ 23:42

 8. Marianne Jelved mener det skyldes racistiske voldtægtsofre – voldtægtsforbryderen er faktisk offer for racisme:

  “Man kan altså spørge sig selv, hvorfor der rejses flere sigtelser for voldtægt begået af personer med ‘ikke-vestlig’ baggrund end af personer med dansk baggrund. Skyldes dette udelukkende, at førstnævnte gruppe begår flere voldtægter – eller kunne man forestille sig, at disse anmeldes i højere grad?”

  http://www.radikale.dk/cms/vis.aspx?aid=52896

  Kommentar by Jens Hansen — 9. april 2013 @ 00:01

 9. @8

  Hold op det er ondt det der !

  Kommentar by Aglet Xander — 9. april 2013 @ 01:07

 10. Politiet er desværre fraværende da de går i sympati demonstration med de lockoutede skolelærere,da politiet frygter at det næste gang er deres tur til at arbejde fuldtid for deres løn.

  Kommentar by emmagad — 9. april 2013 @ 01:10

 11. Jens Hansen, tak for linket til Jelveds gamle læserbrev. De radikale er endnu mere umoralske end jeg havde forestillet mig.

  Kommentar by Morani ya Simba — 9. april 2013 @ 03:07

 12. Faktisk en fuldstændig både grov og absurd udtalelse. Men den viser, at politikerne snart ikke har flere argumenter tilbage og derfor må begynde at pege på de reelle årsager.

  Hidtil har det været muligt at lægge analyser fra D.S. frem, der viser, at vold og kriminalitet er faldende – ligesom trafikulykker – på trods af at de er stigende, men denne talleg går selvfølgelig ikke længere. Nu må de sanrt krybe til fadet og erkende, at det sociale rabler mere og mere, og at der er bestemte årsager til, at det rabler.

  Sidste år skrev jeg, at der snart må komme en “ekspertudtalelse” om hvorfor vold og kriminalitet er stigende. Den er ikke kommet endnu, men den er på trapperne. Og dens konklusion vil blive noget i retning af:

  Spørgsmål: “Har den stigende kriminalitet, vold og drab noget med indvandringen at gøre? ” Neeeej! sådan kan man ikke se på det, der var også forbrydelser på bedstemors tid…..”

  Hvis det hele ikke er noget lort, så var det faktisk hylende morsomt. Der er materiale til et revue show på Det Kongelige Teater med titlen: “Den store løgn” eller “Det mulitkulturelle eventyr”

  Her kunne stampesinken og Anna dum som en dør være forestillingens revy stjerner, medens Marianne Jelved og Margrethe Vestager kunne være forsangerne eller syngepiger eller hvad man nu kalder det.

  Og så lige en Mandschauvinistisk bibemærkning. Fire og jeg skriver fire kvinder, der i høj grad former Danmarks kulturelle udvikling. Jeg har ikke noget mod kvinder, men når det drejer sig om statsanliggender, skal de holdes i en kort snor.

  Ps. For de uvidende. “En mandschauvinist er en person, som anser det som sin soleklare ret at dominere, kontrollere og definere kvinden, hendes virkelighed og aktiviteter.”

  Jeg ved ikke hvem, der har skrevet det, men manden er et geni på linje med Einstein og Niels Bohr.

  Kommentar by machiavelli — 9. april 2013 @ 04:46

 13. Mon Frank ikke burde stoppe som politiker, han sender selvmodsigende signaler, han vil have forbud mod købesex, men fri hash,- der er noget der ikke stemmer !

  Kommentar by Jørn Boye — 9. april 2013 @ 07:02

 14. @2 Morten,

  Godt set, og det udstiller jo bare Frank “porno” Jensen som den røde tosse han er. Socialisme og dens ækle fætter kommunisme er vestens svar på sygdommen i-slam.

  Kommentar by Fritz — 9. april 2013 @ 07:20

 15. Det er offerets skyld. Det ender jo snart med at overfaldsmanden kan søge erstatning af offeret. For tabt arbejdsfortjeneste ved og sidde i fængsel. (hvis han havde et job inden, ellers for hvad han kunne have tjent hvis han havde haft et).
  Skylden skal lægges over på offeret. Hvorfor var du der på gerningstidspunktet? Hvordan gik du klædt. Hvorfor gik du ikke over på det andet fortov. Var du under indflydelse af alkohol i overfalds øjeblikket.
  Jo, det er offerets skyld. Lås dig inde inden du opfordrer til vold imod dig selv.

  Kommentar by Peter — 9. april 2013 @ 09:04

 16. SlikkeFrank vil nu forbyde købesex og dermed prøve at fremstå som moralens vogter og kvindernes ven… Der er sikkert en eller anden spindoktor, der mener at dette vil kunne rense hans ry som “liderbuks”… Og trække lidt kvindestemmer fra de Radigale…. MSM labber selvfølgelig det hele i sig og bakker op omkring ham…

  Kommentar by ny kommentator — 9. april 2013 @ 10:34

 17. 12 Machiavelli Blogposten handler om Københavns overborgmester Frank Jensen men ifølge dig er det kvindernes skyld det hele… Det kaldes en mani.

  Kommentar by M — 9. april 2013 @ 10:57

 18. Ifølge gutmensch logik skal vores frihed indskrænkes og vi skal ændre vores adfærd så de kriminelle ikke bliver ansporet til kriminalitet.

  Vi bør også snart stoppe med at parkere vores biler visse steder og holde op med at gå rundt med smartphones, jakke og pengepung ellers kan de jo blive stjålet!

  Kommentar by NulTolerance — 9. april 2013 @ 11:11

 19. Grumme Frank Jensen.

  Kommentar by Liva — 9. april 2013 @ 11:19

 20. Så nu skal man generes igen. “Machiavelli Blogposten handler om Københavns overborgmester Frank Jensen men ifølge dig er det kvindernes skyld det hele… Det kaldes en mani.”

  Ja det er rigtigt, for en gang skyld en mand med åbne øjne, eller er du en kvinde – så er de lukkede.

  Jeg kan sku da ikke gøre for mand/kvinde, at Det Radikale Venstre styres af kvinder. Og når der en en stigning på knap 40 procent i antallet af gaderøverier i København på to år, så har de 4 pulverhekse en meget stor del af skylden.

  Havde de fire hejre således været væk fra dansk politik, så havde der ikke været nogen udtalelse fra Frank Jensen. Og således går ligningen op.

  Kommentar by machiavelli — 9. april 2013 @ 11:41

 21. På en måde har du jo ret, machiavelli.
  Hvis kvinderne ikke havde stemmeret ville de socialistiske partier blive halveret! ;)
  (Vi må dog selvfølgelig leve med det og begrænse BIG MOTHER efter bedste evne)
  Egentlig burde offentligt ansatte og folk på overførselsindkomst jo ikke have stemmeret – de vil jo altid stemme for at få flere af de andres penge? :(
  (Vi må dog selvfølgelig leve med det og begrænse VELFÆRDSSTATEN efter bedste evne)

  Kommentar by A-mad — 9. april 2013 @ 12:03

 22. Ja jeg kan høre du har forstået det A-mad.

  Kommentar by machiavelli — 9. april 2013 @ 12:05

 23. Machiavelli:

  Hvis og hvis. Og hvis der ikke havde været nogen nytilkomne mafiaer havde der ikke været været 40 % stigning i gaderøverier. Alle den slags hvisser er udtryk for det samme: ansvarsforflygtigelse.

  Nej når jeg protesterer over dine udsagn af ovennævnte karakter er det ud fra et grundlæggende anderledes syn på netop ansvar. Jeg anser en total insisteren på personligt ansvar for alt afgørende for et samfunds sundhed. Når du fokuserer på gruppen “kvinder” og udbreder dens ansvarsområde langt ud over de enkelte politikeres handlinger (og af samme grund foreslår dens råderum indskrænket mere end mænds) modarbejder du ud fra mit synspunkt en nødvendig betingelse for et frit samfund og et retssamfund. Og du flytter fokus fra det virkelige problem.

  Du skrev vist engang at du er tidligere marxist? Eller var det kun tidligere? For mig ser det ud som om du stadig hænger fast i den marxistiske forestilling at man kan skabe samfundsforbedringer gennem indskrænkning af menneskers frihed.

  Det virker ikke og vil aldrig virke. Og hvis det virkede ville livet ikke være værd at leve. Sagt på en anden måde – jeg reagerer principielt på den type udsagn fordi jeg har en friheds-/ansvarskæphest ligesom du har en kvindekæphest.

  Ikke for at genere dig men fordi jeg finder det et kardinalpunkt for hvordan man indretter samfundet og tilgår andre mennesker.

  Oplys mig gerne hvis jeg har misforstået dig. Det jeg til stadighed prøver at slå til lyd for er at man i stedet for (på et eller andet plan) at opgive folk som deltagere i det frie samfund stiller dem fuldt til ansvar for deres handlinger. *Politikere i Danmark er meget ansvarsfri og meget lidt udfordrede rent etisk set. Deri er det reelle problem.* Til eksempel: Hvis en politiker argumenterer ud fra følelser i strid med fakta skal vedkommende diskvalificeres. Det skal der dannes en konsensus om. Den problematik kan man ikke komme udenom, langt mindre løse, ved at ekskludere eller ’supervisere’ kvinder. (Eller hvad du i grunden forestiller dig. Det står mig ikke helt klart.)

  Som andre har påpeget er alle de muslimske religiøse og politiske overhoveder der kræver at hele verden skal indrette sig på deres følelser, mænd. Det er ret vigtigt at se hvad det er signal om: Jeg anser det for en lige så stor fejl at gøre deres køn til det egentlige problem for den sag. Den (fejlagtige) vinkel brænder energierne af alle de forkerte steder. Det eneste der kan fungere er at eksponere ideerne selv.

  Et ? med hensyn til sætningen “Ja det er rigtigt, for en gang skyld en mand med åbne øjne, eller er du en kvinde – så er de lukkede.” – det ligner umiddelbart nonsens? Mener du at selve betydningsindholdet af et udsagn ændrer sig afhængigt af om man er hanhund eller hunhund? Hvordan og hvorfor i så fald? Uddyb gerne.

  Kommentar by M — 9. april 2013 @ 15:37

 24. Det er reelt ikke kvinderne der er problemet – det er de svagelige mænd, der opfører sig som kvinder.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 9. april 2013 @ 16:04

 25. Mjeg uddyber. Gå ind og se mr. Bean, det er en god film.

  Kommentar by machiavelli — 9. april 2013 @ 16:21

 26. Machiavelli – Den gamle serie er udmærket. Foretrækker dog Blackadder.

  Kommentar by M — 9. april 2013 @ 22:29

 27. Jamen Frank har da naturligvis ret. Det er blevet meget nødvendigt enten at blive helt væk fra gaderne (i hvert fald efter kl. 7 aften) eller at iføre sig en usynlighedskappe. Den skulle være på tegnebrættet. Forhåbentlig har Københavns formanende overborgmester i mellemtiden nogle andre tiltag liggende klar i skuffen. Status af politiets nuværende ihærdige indsats er altså en stigning i antallet af gaderøverier på kun 40%. Og fortsat going up. Hvad leger den mand? Byfader?

  Kommentar by EH — 9. april 2013 @ 22:58

 28. For nu at se lidt positivt på det, så har størstedelen af de københavnere der berøves formentlig selv stemt på Frank Jensen eller på et parti der peger på ham…

  Kommentar by Vagn Henning — 9. april 2013 @ 23:55

 29. Det kaldes vist politisk masochisme.

  Kommentar by machiavelli — 10. april 2013 @ 01:32

 30. Læst i avisen. “Alle mænd var klamme svin.”

  Kommentar by machiavelli — 10. april 2013 @ 01:54

 31. M! Det meste jeg skriver om kvinder er sarkasme og ironi. En gang imellem må man ty til det komiske for at holde den muslimske virkelighed ud.

  Kommentar by machiavelli — 10. april 2013 @ 01:56

 32. Jamen kriminaliteten i Hafniabad blandt unge, er jo faldet med 56% siden 2006 i Hafniabad (hudfarveprofilering tak, eller er det stadig de 70% af The usual low IQ inbreds?!). Men pudsigt nok er befolkningens generelle tillid til politiet også faldet fra 80% til 60% siden 2006.
  Så utak er politifolkenes løn. Ja vi er nogle utaknemmelige vantro danskersvin, som ikke evner at fatte, at vores politikere og eliter vil os det bedste, og at åbenhed og tolerance er alt hvad vi behøver her i livet for at vi skal få en bedre verden at leve i. Især for vores efterkommere!

  M

  Problemet er jo nu engang, at langt de fleste mennesker og især politikere er nogle følekælllinger, som ikke er i besiddelse af nogen som helst form for logisk og rationel tænkning, og da overhovedet ikke almindelig sund lavpraktisk bonderøvssnusfornuft, hvor man forholder sig til virkeligheden og tingene som de nu engang er.
  Det er jo det Machiavelli og mange andre opponerer imod, at man ikke åbner øjnene og ørerne, men i stedet for bagatelliserer og taler udenom, for ikke at sige tilsviner, politianmelder og overfalder, dem/os der smækker fakta på bordet.
  Men værst af alt er dog relativiseringen, hvor 1 og 100 har samme værdi, trods det simple virkelighedsgivne faktum at al faktuel og virkelihedsbaseret empiri viser hvordan det virkelig er.

  Kommentar by A.R. — 10. april 2013 @ 05:54

 33. 31 Machiavelli:

  Tak for specifikation. Altså en følelsesudladning. Det er almenmenneskeligt og vi har alle brug for at gøre et eller andet med vore frustrationer. Vær blot bevidst om at ironi og sarkasme ikke funker optimalt i netsammenhæng. Folk misforstår det meget lettere end i en mundtlig samtale.

  Af to grunde tror jeg 1. man skriver med folk der ikke kender en personligt så det er sværere for dem at si fra og til – de ved ikke hvad man i øvrigt står for 2. glimtet i øjet kan ikke ses på skærmen. Der går rigtig mange informationer fra når man kun har ordene på skrift.

  Derfor er der en større tendens til at folk tager ens udsagn for pålydende. Selv folk der ikke er specielt dumme i øvrigt kan falde i :-)

  Du har måske lagt mærke til at “Morten—” kronisk bruger ironi og ret tit bliver misforstået af en eller anden.

  Jeg prøver for min part at undgå fristelsen til at bruge virkemidlet i netdebatter – gør det utvivlsomt alligevel af og til men har dårlige erfaringer af ovenstående art (at folk tager ting på skrift for bogstaveligt pålydende næsten uanset hvor absurd det der står er)…

  Det er ligesom med brug af mails på arbejde. De er kendt for i løbet af no time at eskalere en konflikt ud af ingenting.

  Sarkasme og ironi kan lette frustration ind ad til i øjeblikket men kan efterølgende skabe nye irritationer ude fra fordi folk sender “seriøse” svar tilbage. Den ironiske sokratiske kunst har nok sine bedste udfoldelsesmuligheder som mundtlig udladelse.

  Kommentar by M — 12. april 2013 @ 14:39

 34. A.R. – jeg er opmærksom på problematikken og anser den for vigtig. Mangel på lavpraktisk snusfornuft er en god diagnose. Angående det med følelser versus fornuft diagnosticerer jeg lidt anderledes – i min optik er der for lidt af begge dele. Lavpraktiske bonderøvsfølelser så som basal retfærdighedsfølelse og instinktet for medfølelse med voldsofrene mangler jo også hos disse politikere. Hvilket er lige så konkret farligt for samfundets stabilitet som afvisning af at tænke logiske konsekvenser ud. En sund politiker skal mestre begge dele. Common sense-begrebet integrerer dem – på dansk jordforbindelse.

  Kommentar by M — 12. april 2013 @ 14:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper