14. april 2013

McHangama: SIAD har totalitære træk, men tilskynder ikke terror, har intet med organiseret vold at gøre

I forbindelse med DR Dokumentaren ‘Et ekstremt netværk’ efterlyste jeg her på siden konkret kritik af islamiseringens modstandere. Jacob McHangama kommenterer i Politiken, og selvom han selvfølgelig er lidt for dogmatisk-liberal, så er gennemgangen værd at gengive her. Det er trods alt banebrydende, at anti-islamister møder konkret kritik, og ikke bare tomme slogans. Politikens kernelæsere er ikke begejstrede.

(Karin Bennedsen kommenterer Jacob McHangamas kritik af SIAD, 14. april 2013)

Personligt mener jeg McHangama vægter ‘almene rettigheder’ lidt for højt, og ignorerer det forhold at demokrati også handler om ‘folkets vilje’. En klassisk strid mellem det man kunne kalde ‘minoritetsbeskyttelse og flertalshævdelse’, men er Sverige i sidste ende mere demokratisk end Schweiz, fordi indbyggerne i sidstnævnte kan imødegå islamiseringen ved folkeafstemninger? Nej, selvfølgelig ikke. Demokrati er ikke kun stat, men også folk – dem der skal leve med konsekvenserne på godt og ondt.

Jacob McHangama i Politiken – Højreekstremister er i kamp mod det danske demokrati.

“I de senere år er der i en række vestlige lande opstået en såkaldt counterjihadbevægelse, der i egen optik kæmper en frihedskamp mod, hvad man anser for en stigende islamisering af Vesten, der vil ophæve demokratiet og ultimativt indføre islamisk styre og sharialovgivning.

… spørgsmålet er, om counterjihadbevægelsens formelle støtte til frihed har grobund i virkeligheden. …

Kigger vi på Siad’s vision for det danske samfund, bliver det også meget hurtigt klart, at der er tale om et frontalangreb på – snarere end et forsvar for – de mest basale grundlovssikrede frihedsrettigheder.

Anders Gravers har – ligesom Geert Wilders – opfordret til at forbyde Koranen. I Siad’s program hedder det bl.a. »Ikke-statsborgere har principielt ikke nogen grundlovssikret ret til at manifistere [sic] sig politisk, hverken mod den danske stat eller mod andre stater«. …

Men det skal ikke kun gøres strafbart at støtte en udlændingepolitik, som Siad er uenig i; straffebestemmelsen skal også indføres med tilbagevirkende kraft til 1973. Det ville i givet fald gøre det muligt at føre straffesager mod de politikere, debattører m.v., som ifølge Siad’s dolkestødslegende har forrådt Danmark og tilskyndet til ‘islamiseringen’.

Disse punkter er indiskutabelt i strid med grundlæggende demokratiske frihedsrettigheder, ikke mindst ytringsfriheden, og flere af Siad’s programpunkter har klart totalitære træk. …

Trods tvetydig retorik på sociale medier, synes der heller ikke at være holdepunkter for at kæde Siad og lignende bevægelser sammen med organiseret vold eller tilskyndelse til terrorisme a la Anders Breivik, hvilket ellers er blevet insinueret i visse medier, herunder DR, samt nævnes som en risiko i rapporten fra ICSR.

Rent faktisk har medlemmer af Siad været udsat for grove overfald fra venstreekstremistiske grupper, ligesom politiet har nægtet Siad ret til at demonstrere på bestemte lokaliteter grundet faren for uroligheder stammende fra Siad’s modstandere på venstrefløjen, hvilket selvsagt er uacceptabelt.

… det er afgørende, at kampen mod islamisme i videst muligt omfang kæmpes på demokratiets og frihedens grund, ikke via drakoniske særlove og ophævelse af grundlovssikrede rettigheder. Siad skal derfor have ret til at give udtryk for deres holdninger, ligesom de bør beskyttes mod fysiske angreb fra venstrefløjsekstremister.

Men det store flertal af demokratisk indstillede islamkritikere bør se Siad og dets meningsfæller i counterjihadbevægelsen som hykleriske demagoger snarere end naturlige allierede.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/47250/trackback

16 Comments »

 1. At kalde Danmark demokratisk er da nok den største løgn anno 2013,hvis der fandtes demokrati i Danmark lod man befolkningen stemme om landets forhold til den massive indvandring af uintergrerbare Islamiske analfabeter samt tilslutningen til EU.Hvis Danmark har udviklet sig til et voldssamfund har det intet med modstanden for den massive indvandring fra Mellem Østen og Afrika at gøre,men det har noget at gøre med en bestemt befolkningsgruppe der ønsker sig et andet Danmark.Alle klaphatte M/K der var til møde med shariatilbederne skal sparkes ud af Danmark.Forbyd Islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 14. april 2013 @ 19:36

 2. Jeg har ikke læst SIAD`s program men jeg tvivler på at de vil føre retssager med tilbagevirkende kraft.

  Min egen holdning, som tilsyneladende ligger tæt op af SIAD`s, er at de politikere og embedsmænd ( har SIAD nævnt bloggere? ) der mod bedre vidende har gennemført den udlændingepolitik der skaber så store problemer for Danmark i dag skal, stå til ansvar overfor en domstol.

  Der er intet anti-demokratisk i at stille folk til ansvar. Tværtimod, det er godt gennemprøvet princip der bruges hver dag i retssale over hele den demokratiske verden.

  Kommentar by Santor — 14. april 2013 @ 21:48

 3. Uanset hvad man i øvrigt mener om SIAD, kan vi ikke have et statsmedie der pådutter organisationer som SIAD holdninger og hensigter som de ikke har! DR er licensfinancieret og underlagt puplic relations regler, hvor de må være underkastet et alsidigheds påbud. Så kan vi ikke have at de henfalder til den almindelige venstrefløjsretorik, hvor dem de ikke kan lide, dvs. alle til højre for de radikale, kan kaldes nazister og facister!

  Kommentar by Robert R — 14. april 2013 @ 22:17

 4. @ 3.
  Jeg tror du kan glemme alt om at få DR til at udvise redelighed.
  Diverse chefer er ex komminister, det er fair nok, men de har også været på kurser i DDR hhv. undervist samme sted.
  Så er vi på et ikke redeligt plan.
  En gang kommunist – altid kommunist.
  Det er facts, uanset hvad den enkelte selv siger.
  DR bliver aldrig stueren.

  Kommentar by AK JA — 14. april 2013 @ 22:51

 5. Knap her 5 muslim i Danmark ønsker sharia. Det er cirka 45.000 personer. ER SIAD lige så mange og lige så radikale? Spørgsmålet er retorisk.

  Rapporten, der er halvt svensk

  http://icsr.info/wp-content/uploads/2013/03/ICSR-ECJM-Report_Online.pdf

  ligner enhver anden af den slags rsapporter. Vil man se en grundigere analyse, er den behandlet her

  http://gatesofvienna.net/2013/03/keeping-a-close-eye-on-the-right-wing
  http://gatesofvienna.net/2013/03/keeping-a-close-eye-on-the-right-wing-part-2/
  http://gatesofvienna.net/2013/04/keeping-a-close-eye-on-the-right-wing-part-3/
  http://gatesofvienna.net/2013/04/keeping-a-close-eye-on-the-right-wing-part-4/
  http://gatesofvienna.net/2013/04/an-afterword-on-the-fisking-of-the-icsr-report/

  Kommentar by Snaphanen — 14. april 2013 @ 23:19

 6. Det hele minder lidt om den stroe tyske blog PI, der i dag er blevet erklæret “Forfatningsfjendtlig”, hvad det så betyder. “Man har dog ikke kunnet knytte den til ny-nazister”:

  http://www.sueddeutsche.de/bayern/einstufung-des-bayerischen-innenminsteriums-die-freiheit-und-pi-gelten-in-bayern-als-verfassungsfeindlich-1.1647727

  “Die Freiheit” und PI gelten in Bayern als verfassungsfeindlich

  Eine allgemeine Solidarisierung mit den Morden der Neonaziterroristen des NSU sei unter Rechtsextremisten nicht generell festzustellen.

  Kommentar by Snaphanen — 14. april 2013 @ 23:32

 7. Bla.a her er noget SIAD vil forhindre, Nemlig Kristenforfølgelser.

  Se på Jydepotten: http://jyllands-posten.xxxdk/international/article5330663.ece

  Fjern xxx:

  Mens Vesten har travlt med at støtte det muslimske oprør i Mellemøsten, har islamister sat gang i en bølge af forfølgelser af kristne. Eksperter advarer mod en udvikling ude af kontrol.

  Ser I, Det behøver man ikke at være expert for at finde ud af. Det ved sel VI, og ve er mange. :)

  Kommentar by Charles Nielsen — 15. april 2013 @ 00:35

 8. Bla.a her er noget SIAD vil forhindre, Nemlig Kristenforfølgelser.

  Se på Jydepotten: htxxxtp://jyllands-posten.xxxdk/international/article5330663.ece

  Fjern x’erne:

  Mens Vesten har travlt med at støtte det muslimske oprør i Mellemøsten, har islamister sat gang i en bølge af forfølgelser af kristne. Eksperter advarer mod en udvikling ude af kontrol.

  Ser I, Det behøver man ikke at være expert for at finde ud af. Det ved sel VI, og vi er mange. :)

  Vi skal have Paven til at udskrive et Korstog. :)

  Kommentar by Charles Nielsen — 15. april 2013 @ 00:40

 9. Den hænger i bremsen.

  Kommentar by Charles Nielsen — 15. april 2013 @ 00:40

 10. Gad vide hvor McHangamas egne personlige “TOTALITÆRE TRÆK” er henne.
  Han er faldet til Martin Krasniks fornuftsniveau. Han er en idiot og ved så godt som intet om fredens religion.

  Kommentar by Nielsen — 15. april 2013 @ 02:34

 11. “Mens Vesten har travlt med at støtte det muslimske oprør i Mellemøsten, har islamister sat gang i en bølge af forfølgelser af kristne. Eksperter advarer mod en udvikling ude af kontrol.”

  Og politikere og kulturtosser bliver ved med at grave deres egen grav. Uanfægtet af virkelighedens tilstand. De må være radigale!

  Kommentar by machiavelli — 15. april 2013 @ 06:35

 12. Jeg har altid bebrejdet min farfar, hvorfor ingen gjorde modstand over nazismens fremmarch, men han rystede altid på hoved og prøvede at forklare mig, hvor svært det var, at råbe de frivillig blinde og døve op, som bare følte det var noget der ville gå over af sig selv. Selv da fremmedmagten gik ind i Danmark, så underkastede danskerne sig bare frivilligt, fordi den Radigale ledede regering heller ville gå i “dialog” med hitler.
  Jeg forstod det ikke.
  Nu frygter jeg meget realistisk, at jeg kommer til at stå i samme situation som min farfar, hvis jeg altså får børnebørn, hvordan skal jeg kunne forklare mit evt pigebarnebarn, at hun af hensyn til muhammedanerne og for sin egen sikkerhed skyld frivilligt må trække en affaldssæk over hoved og ellers tie og slå blikket ned i det offentlige rum, for ikke unødvendigt at provokere de let krænkelige muhammedaner, så hun ikke bliver hevet i den rummelige shariaret af geStampo §266b inkluderings patruljen af samarbejdende jihadkriger og sinke stikker gaStampoer, som kan idømme 40 piskeslag til ulydige kvinder.

  Nu forstår jeg min farfar, dengang ville ingen se nazismen som et problem, idag vil ingen se islam som et problem, nu er situationen bare meget værre, fordi der er Radigale forvirrede personer der vil gøre plads til nazismen…øh, islamismen, vi skal afrettes til at forstå, at mostander af totalitær ideologien islam er hykleriske demagoger som ikke kan rumme de mangfoldige voldsoverfald….øh, voldsomme blåøje…øh, farverige kultur berigelser, som intet sæ´fø´li har med islam værdier at gøre!
  Dengang som nu, så er der overfladiske følelses forstyrrede Radigale som ikke kan se nogle problemer med ideologier som nazismen og islamismen.
  Vi skal altså hele turen igennem igen, men det er bare ikke sikkert vi kan regne med en hjælpende befrielse fra over-there…..

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 15. april 2013 @ 12:08

 13. emmagad —Selvfølgelig har vi ikke repræsentativ demokrati i Danmark. Vi er tvunget uden folkeafstemning dybere ind i EU. Og i 2014 vil EU uden om Folketinget bestemme dansk indvandrerpolitik til de radikales stor glæde.

  Og indvandrerne strømmer ind i Danmark i et anslået antal af omkring 6-7 tusinde om året. familiesammenføring og asylansøgere plus det illegale løse. Den brede befolkning er imod, idet ca. 77% ( i dag flere ) er tilhængere af monokultur og ikke multikultur. Ved sidste folketings valg blev fremmed politikken end ikke diskuteret.

  Politikerne er nogle elitære akademiske svinepelse, hvoraf flere af dem er rene landsforrædere, der er med til at opløse Danmark som nation.

  Så dybest set kan vi godt opfatte demokratiet som forhenværende og indrette vores liv derefter. Hvad konsekvenserne bliver af dette demokratiske sammenbrud, behøver vi ikke at tæske Langholm på.

  Kommentar by machiavelli — 15. april 2013 @ 14:12

 14. Godt indlæg LI.

  Kommentar by machiavelli — 15. april 2013 @ 14:14

 15. Mht. menneskerettigheder kan jeg varmt anbefale:

  http://www.amazon.com/Beyond-Human-Rights-Alain-Benoist/dp/1907166203

  Undertitlen “Defending Freedoms” er ikke tilfældig. Menneskerettighederne ses som værende i strid med friheden.

  Kommentar by Sigwar — 15. april 2013 @ 16:16

 16. Ret skuffet over McHangama her. Han plejer at være rimeligt fornuftig men det er ligner en “career-ass-cover-job”. Ang.

  “Personligt mener jeg McHangama vægter ‘almene rettigheder’ lidt for højt, og ignorerer det forhold at demokrati også handler om ‘folkets vilje’”

  så ville jeg normalt hælde til McHangama’s side der. Men hvor jeg er henne er meget afhængigt af hvor meget “fredstid” og hvor meget “krisetid” jeg vurderer/føler der er. Den autodidakte amerikanske filosof Eric Hoffer skriver i sin bog “The true believer” (burde være på læselisten for alle der vil forstå fanatikere!!) at krig tvinger de tolerante, liberale demokratier til selv at blive fanatiske kæft-ret-og-orden kommando stater som de netop blev under Anden Verdenskrig (englændere blev fx. fænglet for at udtrykke tvivl om endelig sejr over Hitler).

  Og situationen i Danmark og Europa er ved at være sådan at individers personlige rettigheder ikke er det eneste hensyn at tage. Særligt ikke hvis de ikke er statsborgere (og, et tidligere tabu-område for mig) hvis der er hele grupper der skader samfundet som statsborgere uden at være ”traditionelle danskere”, så er det ikke sikkert at de skal blive ved med at være det. Ufed ting at sige ja. Men politikerne leger med hele Europa’s fremtid og det er ikke sikkert at korrektionen bliver ligeså smuk som loftet i det Sixtinske Kapel, desværre). Så jeg kan godt følge Kim lidt der. Men frihedsrettigheder er meget vigtige…)

  Kommentar by Morani ya Simba — 16. april 2013 @ 14:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper