8. juli 2007

Tall Ships Races i Århus – Hollandske ‘Europa’ med EU-flag

Århus har siden torsdag været vært for det såkaldte Tall Ships Races 2007, hvor mere end 100 sejlbåde i forskellige størrelser, indledte den baltiske del af ruten med stor festivitas i havneområdet. Selvom jeg kom lidt for sent afsted idag, og udover Skoleskibet Danmark (77 m) og norske Etatsraad Lemkuhl (98 m) ikke fik set de helt store (- 117 m), så var det alligevel et imponerende skue.

Skibene sejler forbi Kronborg tidligt natten til mandag (ml. 6.15 og 9), passerer København op af formiddagen (ml. 10.15-14), på deres vej mod Kotka, Finland.

Ingen roser uden torne. Herunder ses den hollandske bark Europa (55 m) interimistisk dekoreret med EU-flaget ankeret op lige ud for byens gamle toldkammer.

Oploadet Kl. 19:29 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer
Arkiveret under:

29 Comments »

 1. Lige et praktisk spørgsmål ?
  Hvordan kommer de forbi KBH. til Grækenland fra Århus ??

  Kommentar by Per N — 8. juli 2007 @ 20:07

 2. Kielerkanalen? Eller måske fordi Kotka ligger i Finland?

  Kommentar by DMX — 8. juli 2007 @ 20:17

 3. De tager da DSB, du ved ikke hvornår du kommer frem, eller hvortil du kommer, eller hvad tid du kommer osv…På et eller andet vilkårligt tidspunkt, vupti så er du i Grækenland..Husk ud at se med DSB…hvis du har ualemendelig god tid !!

  Kommentar by li *-@((:-{>*--- — 8. juli 2007 @ 20:57

 4. Gaaab, den udbredte angst for EU på den her blog er til tider lidt langtrukken. Europa skylder EU en masse i forhold til at skabe fred og fordragelighed mellem tidligere krigslystne nationer som Tyskland og Frankrig. At bureaukratiet til tider tager overhånd er self. en af de mange problemer EU kæmper med (udover nationale politikers manglende lyst til selv at tage ansvar for Europas fremtidige udvikling), men det skal ikke skygge for de positive sider af det europæiske samarbejde.

  Men ok, på en national-konservativ blog kan det vel ikke undre at EU angsten er udtalt :o)

  Kommentar by Morten — 8. juli 2007 @ 21:44

 5. -> Per N

  Jeg havde lige talt med min datter om Grækenland før jeg valgte at oploade… Dohh.

  -> 4 Morten

  “Gaaab, den udbredte angst for EU på den her blog er til tider lidt langtrukken… på en national-konservativ blog kan det vel ikke undre at EU angsten er udtalt…”

  Hvis ‘EU-fobi’ havde været mere mundret, så havde det nok været en del af det danske sprog. EU-angst betyder dog noget nær det samme, men jeg har altså ikke en ‘psykisk lidelse’ fordi jeg ikke godtager EU’s forsøg på at opbygge en fælles-europæisk identitet.

  Kommentar by Kim Møller — 8. juli 2007 @ 22:35

 6. George Stage kom først ud af havnen og var flot. På´vejen tilbage efter rundturen i efermiddag sad eleverne og dinglede med benene oppe i masterne, og der var sus i Dannebrog og sejlene, sol, vind og skyer. Lykke at sidde der, vil jeg tro. Tremastet fuldrigger.

  “Mexikaneren” opkaldt efter en aztekerhøvding – bark på 90,5 meter var også noget af et syn, da den kom for fulde sejl fra nordspidsen af Samsø. Esbern Snare saluterede.

  Jeg så godt, at der var et blåt flag i toppen på et af skibene og tænkte på, om det var et EU-flag, men kunne ikke se det i kikkerten.

  Trafikkaos i skoven. Fire rækker biler samtidigt på smal vej. Der var ikke mange centimeter at give af. Men synet ude på bugten var opløftende og køreturen værd. Mange tusinde mennesker samlet om det samme i stor fredsommelighed og glæde over oplevelsen.

  Kommentar by Mette (islamofob) — 8. juli 2007 @ 23:41

 7. Georg – ikke George.

  Kommentar by Mette (islamofob) — 8. juli 2007 @ 23:51

 8. Morten:”Gaaab, den udbredte angst for EU på den her blog er til tider lidt langtrukken. Europa skylder EU en masse i forhold til at skabe fred og fordragelighed mellem tidligere krigslystne nationer som Tyskland og Frankrig…”

  Slug du bare EU-spermen, men det er ikke EU der årsagen til fred i Europa eller holdt freden mellem Tyskland og Frankrig, det skyldes snarere en fælles fjende. Og grunden til den kolde krig aldrig blev varm skyldes alt overvejende omkostningerne ville være for høje for alle impliceret qva atombomben. Så hvis der er et enkelt forhold, der har holdt freden mellem de udviklede lande så må atombomben tildelses æren.

  Mvh
  Tilhænger af nationernes Europa

  Kommentar by DMX — 9. juli 2007 @ 00:40

 9. Jeg er stor tilhænger af et EU til Ejderen med tyrkisk medlemskab.
  fhv grisehandler

  Kommentar by Alfred Hansen — 9. juli 2007 @ 13:08

 10. “Europa skylder EU en masse i forhold til at skabe fred og fordragelighed mellem tidligere krigslystne nationer som Tyskland og Frankrig.”

  I min lomme har jeg altid et stykke moseeg. Det holder sabeltigrene borte, og jeg kan garantere for at det virker.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 9. juli 2007 @ 14:38

 11. Når jeg ser et blåt flag blafre
  fra en knækket mastetop
  Se, det hænger dér i laser og i pjalter
  som et falmet stykke dug med pletter på.
  Jeg vil hel’re hejse Dannebrog til toppen
  se det kæmpe stolt mod vinden, rødt og hvidt
  Men de fandens stjerner sejrer nok mod enden
  og så ser vi ikke Dannebrog så tit!

  Kommentar by Dansk Realist — 9. juli 2007 @ 17:27

 12. @4

  Åh ja jo. Det er da rigtigt.

  Forud for afstemningerne fik vi at vide, at fiskeri, landbrug og generelt arbejde ville ryge katastrofalt ned hvis vi ikke kom i EU.

  Men kom vi i EU, ville alt blive idel lykke, guld og grønne skove.

  Modstræbende blev det så EU, men hvad skete:

  Fiskeriet er næsten ikke-eksisterende. Landbruget ramt af restriktioner og indskrænkninger. Mange arbejdspladser flyttede til udlandet med EU-tilskud.

  Men løfterne blev aldrig til noget.

  Men ih, jo, vi har meget at takke EU for.
  Bl.a. de åbne grænser, der gav kriminaliteten fri bevægelighed.

  Kommentar by Dansk Realist — 9. juli 2007 @ 17:38

 13. -> Mette
  de gamle sejlskibe er flotte at se på og dejlige at sejle med. Men jeg kan hilse og sige at det er umanerlig hårdt arbejde, der findes kun ‘Armstrongs patent’ – bøffer på armene. For nogle år siden sejlede jeg reglemæssigt som besætning på Klitta af Århus, og selv om vi åd som svin, tabte jeg 10 kg på et 14 dages togt. En god historie til en anden dag.

  Anyways, EU som fredsskaber. Det er en gammel krikke, der ofte hives af stalden. Hvor tit er det lige at der opstår krig mellem demokratier?? EU pynter sig – igen – med lånte fjer. EU’s evne som fredskaber eller konflikløser er pinlig. Ikke engang i Balkan – på EU’s tærskel og med kommende EU lande involverede, formåede man noget som helst. Det var NATO, der ordnede den affære.

  Kommentar by PeterK — 9. juli 2007 @ 18:10

 14. Den afskyelige karklud der hænger og dingler skævt på toppen af stormasten af det Nederlandske fartøj er ikke et flag. Et flag føres fra mesanmasten (værtsnationens flag) eller fra skansen (skibets flag). Eksemplet her er helt magen til det sorte piratflag, som også ‘fløj’ fra stormasten. Meget passende.

  Kommentar by Kaj Haulrich — 9. juli 2007 @ 19:51

 15. @15
  Præcis. Godt set. Og hvor symbolsk! Piratflagets EU repræsenterer Europas rov. “The rape of Europe”.

  “According to legend, Zeus was enamored of Europa and decided to seduce or ravage her, the two being near-equivalent in Greek myth. He transformed himself into a tame white bull and mixed in with her father’s herds. While Europa and her female attendents were gathering flowers, she saw the bull, caressed his flanks, and eventually got onto his back. Zeus took that opportunity and ran to the sea and swam, with her on his back, to the island of Crete.”

  Se f. eks.:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_(mythology)

  Kommentar by NAN — 9. juli 2007 @ 20:07

 16. Jeg mente selvfølgelig Kaj Haulrich, 14

  Kommentar by NAN — 9. juli 2007 @ 20:08

 17. “Hvor tit er det lige at der opstår krig mellem demokratier??” – Joooo, men er demokratiet netop ikke kommet mange steder i Europa takket være pres fra EU. Spanien, Portugal, Grækenland, Østeuropa…

  Og Danmark er i øvrigt blevet et meget rigere land på grund af EU.

  I øvrigt synes jeg personligt det er rart med en fælles valuta når man rejser i Europa, meget mere praktisk. Sørgeligt at vi sagde nej herhjemme.

  I øvrigt rart at se, at der er nogle steder i Holland man tør vise de smukke blå-gule farver :-)

  Kommentar by RasmusE — 9. juli 2007 @ 22:46

 18. ->RasmusE du er offer for en ræke myter, lanende fik ikke demokrati på grund af EU, det var efter indre folkeligt pres. F.eks i Portugal havde man først en socialistisk revolution, der førte til en kaotisk periode næsten værre en Salazar styret, men det udviklede sig til et demokrati.
  Danamrk er ikke blevet rigere ved vores medlemsskab af EU, Danamrk var et af europas rigeste lande inden vi kom ind i EU, vi fik vores største økonomiske nedut i halvfjerserne og firserne medens vi var i EU, Den store økonomiske fremgang kom efter vi sagde nej til Euroen.

  I vore dage, hvor de fleste betalinger foregår med kreditkort er valutaten kun af lille betydning ved rejser. Jeg rejser ca 80 dage om året og veksler kun få tusinde kroner om året.

  I den tid vi har været med i EU er der sket den væsentlige ting, at handlesbarierene global er blevet meget mindre, EU er således ikke længere nødvendigt for at få adgang til markeder, på nær nogle landbrugsprodukter, som vi iøvrigt bliver mindre og mindre afhængige af.

  Hvis der har været gode grunde til EU medlemskabet, så gælder de ikke længere. De EU begejstringen er iøvrigt kølet lidt i Holland, de stemte jo nej.
  fhv grisehandler

  Kommentar by Alfred Hansen — 10. juli 2007 @ 08:06

 19. EU er da et helt fint projekt. Handel over graenser og arbejdskraftens fri bevaegelighed goer da kun godt.
  Hvis bare de kunne finde ud af at goere det noget mindre elitaert, og acceptere det faktum, at Tyrkiet ikke er en del af Europa.

  Kommentar by Holme — 10. juli 2007 @ 09:26

 20. Undskyld RasmusE, men det er altså noget vås. Det var ikke pres fra EU der frigjorde de østeuropæiske lande, det var pres fra befolkningen der havde fået nok at kommunismens velsignelser. Demokratiet i Spanien var heller ikke efter pres fra EU – det fandtes knap nok da Franco døde. Den økonomiske vækst er højst i landene udenfor euroen, til gengæld er arbejdsløsheden højere i euro-landene.
  Og Rasmus altså, du er da vel ikke så gammeldags at du veksler valuta? Jeg veksler ikk engang valuta når jeg er i Rusland, og jeg tror ikke jeg har vekslet 1000 kr i år, selvom jeg rejser en del. Grønthandleren på markedet og avissælgeren tager ikke et VISA, Masters eller AE, men resten gør.
  EU er en kolos på lerfødder, der mangler folkelig opbakning, og det var udemokratisk som bare pokke i sin opbygning, og trods lidt påklistret demokrati er det et ekspertvælde – uden eksperter.
  Når befolkningerne får øjnene op for hvad euromed er for noget, forsvinder den sidste rest af folkelig opbakning.

  Kommentar by PeterK — 10. juli 2007 @ 09:31

 21. @4

  Typisk motivanalyse; Når man er uenig med eliten, er man på een eller anden måde afvigende, ond, uvidende, eller som du insinuerer, bange.

  Meget modent debatniveau, den herre.

  Kommentar by DaLi — 10. juli 2007 @ 11:23

 22. ->4 DaLi. Hvem opfatter du som eliten? Vel ikke de kulturradikale? Du er vel ikke så selvudslettende, at eliten er de andre?
  fhv grisehandler

  Kommentar by Alfred Hansen — 10. juli 2007 @ 16:04

 23. Det er ihvertfald dem der REGNER sig som eliten !

  Magt penge og status er vel det der definere eliten i manges hoveder.

  Magten har de røde via vore medier, man undlader simpelthen bare alt der ikke er gavnligt for det røde ros.

  Penge og status har hattedamerne blandt de såkaldt borgerlige.

  Men som så meget andet her i livet udretter eliten sjældent store ting, det er soldaten ikke generalen der vinder krigene, men dog tager generalerne altid hele æren.

  Så lad dog endelig begge gruperinger kalde sig eliten, vi ved jo at de kun er det sålænge befolkningen tillader dem det, det er trods alt set mange gange gennem historien at “eliten” er blevet et hoved kortere når folket fik nok til sidst.

  Måske er tiden snart til en IKKE-rød revolution, et nationaltborgerligt oprør mod både de røde og de foragtelige hattedamer, begge er ihvertfald lige skadelige for vores fædreland.

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 10. juli 2007 @ 16:41

 24. @23 Whodares

  Hvad med at starte en blå demonstration for frihed uden socialisme og islam?

  Kommentar by Dansk Realist — 10. juli 2007 @ 20:11

 25. 21 -> ehh, ok så siger vi det? Jeg kan ikke se hvad der faktuelt er forkert i min tekst? De fleste her på bloggen virker på mig som hardcore EU hadere, ellers ville man nok ikke gå helt i selvsving over noget så banalt som et flag på et skib…

  Men sådan er der jo så meget. Jeg vil imens gå og glæde mig til den dag, at Danmark bliver fuldbyrdigt medlem af den Europæiske føderation (bare rolig, det skal nok komme…no such thing as incrementalism :o)). Bare tanken om at vi kan få en europæisk regering i Bruxelles med præsident og ministre og hele pivtøjet, gør mig simpelthen ør af glæde!!

  Kommentar by Morten — 10. juli 2007 @ 21:25

 26. Hvad historien har forbandet Europa med, er konstante nationalistiske tanker, der får landene til at vende sig indad og kun snakke med omverdenen når man vil skændes, noget som Uriasposten ofte er en dansk repræsentant for. Ideen om det smukke fredelige Europa bestående af selviske nationalstater er en utopi, der kan føre os alle lige lukt ned i endnu en dyb europæisk afgrund. Tænk bare hvis alle europæiske lande blev styret af nationalister som de polske tvillinger, hvor stod vi så henne?

  Det største lyspunkt i Europas ofte frygtelige 20. århundrede har været EU. Det er nok ikke noget snævertsynede nationalister nogensinde vil erkende, men nu er det i hvert fald sagt.

  Kommentar by RasmusE — 11. juli 2007 @ 01:17

 27. -> 26 RasmusE

  Du skriver jo kun, hvad vi hele tiden har fået hældt i hovedet, og din tro på EU’s indre kræfter er rørende. Som da Marianne Jelved tårebadet profeterede, at Danmarks økonomi ville ryge ud over afgrunden, hvis vi sagde nej til euroen.

  Det gik lige modsat, og det samme kan ikke siges om andre, der fik euroen.

  Kommentar by Mette (islamofob) — 11. juli 2007 @ 09:51

 28. Jeg ved ikke nok om økonomi til at kunne udtale mig om Euroens effekt på Eurolandenes økonomi, men så vidt jeg har forstået, er de fleste tiltag fra ECB fornuftige nok. Eurolandenes knap så gode økonomier skyldes vist mere strukturelle og politiske svagheder i de enkelte lande. Frankrig som det bedste (værste) eksempel.

  Og så er den danske krone jo i øvrigt bundet til Euroen, så der er ingen forskel økonomisk set, Mette. Den eneste forskel er den rent visuelle.

  Kommentar by RasmusE — 11. juli 2007 @ 12:40

 29. @27 Mette
  Nyrup var ogaå fremme med trusler om, han slet slet ikke ville tage ansvaret for, hvad der ville ske, hvis vi ikke stemte ja.
  Men så var det jo godt, vi andre tog ansvaret og stemte nej :-)
  Undre mig stadig over, hvordan sådanne politikere der tager så stort fejl, stadig derefter kan være i politik ?!
  ( eller var det bevidst løgn? men det gør det så kun værre, at de så stadig kunne fortsætte)

  Kommentar by li — 12. juli 2007 @ 22:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper