9. juli 2007

Prof. Klaus Bruhn Jensen om den debatelskende venstrefløj og deres modpol på højrefløjen

Seneste udgave af Mennesker og Medier havde alternative internetbaserede medier som emne, og i studiet var 180 Graders Ole Birk Olesen og Modkrafts Martin Lindblom. Sidstnævnte fortalte at Modkraft gennem årene har påvirket medierne (smædekampagnen mod Henrik Gade Jensen via Information huskes her – se nederst), og så vrøvlede han ellers en helt masse om den idealistiske debatelskende venstrefløj som censurerer for debattens skyld. Havde den hidkaldte ekspert professor Klaus Bruhn Jensen ikke lydt som en papegøje, så havde jeg nok citeret Lindblom…

Klaus Bruhn Jensen, professor: … jeg vil også bare lige nævne, at grunden til at jeg tager det her spørgsmål ind om højre og venstre, og brugen af nye medier, har lidt at gøre med – det er også en tendens man ser internationalt, der er også lavet undersøgelser af hvad er det karakteristiske ved henholdsvis højre- og venstrefløjs sites – det er muligvis så nogle som ligger om muligt endnu længere til højre, og endnu længere til venstre end dem vi har repræsenteret her i studiet, og der er tendensen [afbrydes]

Lasse Jensen, P1-vært: – Vi har kun pæne folk i studiet.

Klaus Bruhn Jensen, professor: Vi har rigtigt pæne folk ja, vi føler os helt trygge – at der er tendensen faktisk den samme – altså at sites på venstrefløjen, de siger: Tal til os, og tal med hinanden – og højrefløjs sites, i højere grad siger: Nu skal i høre, vi har noget information i har brug for.

Der er nok ingen tvivl om at forskeren ser den økonomiske højrefløj, som værende mindre højrefløjsagtig end den kulturkonservative ditto – men det giver selvfølgelig kun mening såfremt højrefløjsetiketten bruges som skældsord. Det skal samtidigt nok passe der skulle findes netbaserede medier længere ude på venstrefløjen end Modkraft, men der kan ikke være mange – når nu man ved Birk Olesens modpol Modkrafts Martin Lindblom var medstifter af rødfascistiske ‘Antifascistisk Aktion’. En kommunistisk fraktion, der i sit manifest først definerer kapitalisme som fascisme, og herefter erklærer…

“… vi [er] dybt uenige med dem, der mener at man skal føre dialog med de organiserede fascister, for i en “åben debat” at vise at deres argumenter er uholdbare…. de organiserede fascister skal ikke have en millimeters fodfæste nogen steder, hverken ideologisk eller i praksis. Fascisterne og deres symboler må aldrig blive almindelige i gadebilledet. det betyder konkret at vi må male deres graffitier over og hive deres plakater ned. Og det betyder at vi fysisk vil forhindre dem i at manifestere sig ved f.eks. demonstrationer eller møder… vi [er]parate til at tage et eventuelt slagsmål for at stoppe dem… Hovedsagen er at fascismen bliver konfronteret direkte… Blokader, oplysning, demonstrationer, sabotage og ikke mindst anti-fascistisk kultur.”

Klaus Bruhn Jensen underviser til dagligt på Institut for Medievidenskab (Københavns Universitet).

 • 25/11-03 Uriasposten – Historien om Henrik Gade Jensen – Rasmus Lindboe fanget i citatfusk.
 • 25/11-03 Uriasposten – Modkraft og Karpantschof samt Information...
 • 2/12-03 Uriasposten – David Trads: ‘Journalistisk var artiklen lige efter bogen’.
 • 9/12-03 Uriasposten – … makkerparret i AFA – Lindblom & Karpantschof.
 • 15 Comments »

  1. Hvis nogen af jer har været i tvivl om hvad fascisme er for en størrelse, så har I nu en hel klar definition fra Marin Lindbloms hånd: Had mod retten til at sige de frelste imod.

   Manden vil helt sikkert ende som leder af et eller ander Gulag helvede, hvis han en dag får magt som han har agt.

   Kommentar by Bodil. — 9. juli 2007 @ 12:40

  2. “Og det betyder at vi fysisk vil forhindre dem i at manifestere sig ved f.eks. demonstrationer eller møder…”

   Har vi set den form for aktion overfor Hizb ut- Tahrir?

   Kommentar by Janne — 9. juli 2007 @ 17:16

  3. Antifascistisk Aktion er erklærede modstandere af demokrati og af åben debat.

   De er fascister. De er kun imod fascisme, der ikke lige er *deres egen* fascisme…

   Kommentar by DaLi — 9. juli 2007 @ 17:22

  4. Det med fysiske demonstrationer, (fysisk = vold og hærværk, grafitti og afbrændte affaldscontainere) ses udelukkende på venstrefløjen.

   Højrefløjens tilhængere kan nemlig opføre sig ordentlig og lade folk komme til orde, selvom de kan risikere at blive argumentalt jordet bagefter.

   Det burde sige alt om venstrefløjens politiske manifestioner, der befinder sig på det degenererede revolutionsplan, båret frem af en ekstrem egoisme og en blussende misundelse.

   Kommentar by Dansk Realist — 9. juli 2007 @ 17:23

  5. Jeg har tidligere læst Martin Lindblom skrive, at han var stolt over, at han var med til at besætte Sandholmlejren under kampråbet “asyl til alle”. Er der nogen der ved, hvordan Martin Lindblom ser ud? Der ligger en del billeder af besættelsen på polfoto:http://www.polfoto.dk/polfoto/search.cmd?searchtype=SIMPLE_SEARCH&fritekst=sandholmlejren%20&&page=3

   Kommentar by Mark — 9. juli 2007 @ 17:57

  6. ->2

   Næh, men vi har set det i hvert eneste totalitært styre, ingen nævnt ingen glemt. Gå ind og læs lidt på modkraft, her finder du folk der stadig hylder Albanien, som ikke ser nogle problemer med Stalin, Lenin er bare en brav fætter, og Che den personificerede godhed, og hvor klassekampen stadig eksisterer. Det er slet ikke nødvendigt at slæbe familien med på frilandsmuseet, den gamle by eller arbejdermuseet- det eksisterer lyslevende iblandt os.

   I øvrigt har jeg været alle tre steder, det kan anbefales og ungerne elsker det. De står med åben mund, når de får at vide at børn ikke havde deres eget værelse, og at de få der havde det, ikke havde hverken fjernsyn, iPod eller playstation. Når de får at vide at det havde morfar heller ikke, så er reaktionen, at så må morfar være meget meget gammel.

   Kommentar by PeterK — 9. juli 2007 @ 18:00

  7. Hmm Interessant, bemærk på billedet med “no borders” at Pelle Dragsted fra AFA (arbejder som international sekretær for Enhedslisten), og malingkaster lars grenaa også var med…

   Men okay, AFA har jo også indrømmet, at de oprettede globale rødder for at ha en mere folkelig platform til visse lejligheder.

   Kommentar by Tom — 9. juli 2007 @ 18:02

  8. Nå, det lader til at mit første indlæg gik tabt. Skrev, at jeg tidligere har læst, at Martin Lindblom, skrev, at han var stolt af at have besat sandholmlejren under kampråbet ”asyl til alle”.
   Nogen der kender ham af udseende?
   Fandt billeder af besættelsen på polfoto
   http://www.polfoto.dk/polfoto/search.cmd?searchtype=SIMPLE_SEARCH&fritekst=sandholmlejren%20&&page=3

   Kommentar by Tom — 9. juli 2007 @ 18:07

  9. Ved at google lidt på nettet, lader det til, at jeg var for hurtig i mit forrige indlæg. Den aktion Lindblom var indblandet i foregik i 90érne, og var hærværk mod hegnet i Sandholmlejren.

   Kommentar by Tom — 9. juli 2007 @ 21:01

  10. Skulle nogen være i tvivl om AFA´s totale knald i låget kan man tage et kig på deres hyldestvideo til sig selv:
   http://www.youtube.com/watch?v=SfnXBBYvcPk

   Videoen er delt op i 5 afsnit. Lur mig om en af de maskerede hovedpersoner der bliver interviewt ikke er pressesekretær for et parti i folketinget…Sådan et karakteristisk ansigt er svært at løbe fra.

   Kommentar by JesperK — 10. juli 2007 @ 08:28

  11. Fuldstændigt sindsyge militaristiske antidemokrater !!!!

   Kommentar by Cicero — 10. juli 2007 @ 13:50

  12. Nummer 10: Du mener vist international sekretær :-)

   Kommentar by Jake — 10. juli 2007 @ 14:01

  13. Ja temmeligt hyklerisk for ikke at sige direkte idiotisk at de påberåber sig at være imod facisme…Sig mig har ingen lært dem hvad facisme er…Kig jer i spejlet i røde møgdyr.

   Derefter kan i så gå ud og hænge jer selv !

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 10. juli 2007 @ 16:30

  14. Facisme er socialisternes endelige mål!

   Kan nogen modbevise dette?

   Kommentar by Dansk Realist — 10. juli 2007 @ 20:09

  15. Men for øvrigt er det da absurd, at det er en historie for Tv2, at Kirkeministeren ansatte Henrik Gade Jensen, men ikke at et folketingsparti har en international sekretær der er medlem af AFA, en erklæret voldelig gruppe…

   Kommentar by Jake — 12. juli 2007 @ 08:49

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper