16. april 2013

Lockouten får folkeskolelærere til at undsige den demokratiske socialisme – Stemmer nu Enhedslisten…

DR’s måling er lavet i samarbejde med Danmarks Lærerforening, og skal derfor tages med et gran salt. Det er dog alligevel påfaldende, at det klart største lærerparti lige nu er Enhedslisten. Et parti der arbejder for en kommunistisk revolution, med alt hvad dertil hører. På andenpladser kommer meget sigende de blanke stemmer.

(DR Online, 15. april 2013: Chok-måling: Lærerne flygter fra regeringspartierne efter lockout)

I DR Nyheders politiske måling står Enhedslisten til at blive det nye, store lærerparti. Ved det seneste valg kunne det lille venstrefløjsparti kun trække ni procent af lærernes stemmer. I dag ville Enhedslisten få en tredjedel eller 34 procent af stemmerne blandt de 40.000 folkeskolelærere.”

Oploadet Kl. 06:09 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/47301/trackback

24 Comments »

 1. Nå, hvad Fanden – det er jo alle røde partier, der har gjort deres dagligdag til et ‘Helvede. “En børnefødselsdag”, som de selv beskriver det.

  Kommentar by Josef K — 16. april 2013 @ 07:16

 2. Ingen kan længere være i tvivl om at vøres børn bliver indoktrinerede i uddannelsessystemet. Uddannelse, som alt andet bør være en privatsag.

  Kommentar by Nielsen — 16. april 2013 @ 07:19

 3. Og her gik man og troede at en lærer (de lærer landets børn) var en klygtig person, og alligevel ville så mange af dem stemme på et kommunistisk parti der vil nedlægge politiet og tilvejebringe en rød revolution. Ja tak, det forsøg på rød revolution så vi ved sidste valg og regeringen der kom ud af det noget absurde ønske om ‘nye ansigter’, blev en fuser. Det vidste vi alle her jo, men de uforbederlige på venstrefløjen vidste det åbenbart ikke, de er hystader hele bundtet, i opposition kan de skrige højt om gamle principper men i praksis ser politikken ofte anderledes ud.

  Kommentar by LarsB — 16. april 2013 @ 07:58

 4. Men der er også lys i mørket. DF ville gå 8,5 procentpoint frem, dvs. næsten en tidobling blandt skolelærerne.

  Kommentar by Hertz — 16. april 2013 @ 08:21

 5. Det er skræmmende, at halvdelen af lærerne enten stemmer blankt eller på Enhedslisten.

  Det er den slags ekstreme mennesker, som vi overlader vore børn til i hverdagen til massiv holdningsbearbejdelse – nu til yderligere holdningsmassage i den planlagte heldagsskole.

  Man påstår: “Hvis man ikke er rød som ung, har man ikke noget hjerte…og hvis man ikke ændrer holdning senere, har man ingen hjerne.”

  Men sandheden er nærmere: Børn begynder med et stort hjerte som naturligt konservative, men de røde skolelærere får masseret dem langt ud på venstrefløjen, hvorefter de efter skoletiden langsomt normaliseres gennem erfaringer om virkeligheden.

  Det ret centrale er de røde skolelærers holdningsbearbejdning i den følsomme unge alder, hvor de unge orienterer sig ud i verden uden for familiens rammer.

  Kommentar by traveler — 16. april 2013 @ 08:39

 6. Det der bekymrer mig mest ved at lærerne vælger Engangslisten er, at de tilsyneladende ikke har noget problem med at stemme på et parti som ikke lægger skjul på deres foragt og had til Danskerne og alt hvad der er Dansk – men også hader homosexuelle,for ikke at nævne deres Jødehad.Jeg ved at jeg ikke vil lade mine børn blive “undervist” af mennesker som uden blusel vil lægge stemme til disse ting.Tænk at man kan stemme på et Parti som er så Nazivenligt stemt.Gud Bevare det der er tilbage af Danmark.

  Kommentar by -by Proxy- — 16. april 2013 @ 08:43

 7. Det interessante er, at det rent faktisk ikke er en god nyhed, at lærerne stemmer så massivt på Enhedslisten. Det forstærker nemlig forældrenes stigende mistillid til folkeskolen.

  Det så man også på den måde, som DR hånterede nyheden i går aftes.

  En sådan nyhed har nemlig to sider: Den ene er om de partier, som lærerne ikke vil stemme på, og den anden side er om de partier, som lærerne i stedet vil stemme på. DRs indslag omhandlede kun, at lærerne ikke ville stemme på regeringspartierne, og så at en interviewet lærer sagde, at hun ville stemme lank.

  Men DRs indslag omhandlede ikke, at en 1/3 nu ville stemme på Enhedslisten. Dette er ikke en nyhed, som DR ønsker at fortælle.

  Kommentar by traveler — 16. april 2013 @ 09:12

 8. Lærerne vil bestemme over egen tid og kræver retten til selv at planlægge… samtidig vil de stemme rødfacisterne til magten, så kan det da ikke blive mere selvmodsigende, eller også fortæller det bare noget om lærestandens politiske og historiske indsigt.

  Jeg er glad for at mine børn har nået en alder hvor de ikke skal indlægges til 9 års hjernevask af rødfacister, de kom da heldigvis ud af folkeskolen uden at sværge til Stalin, Mao, Polpot, Che og andre helte på venstrefløjen.

  Kommentar by En mand — 16. april 2013 @ 09:34

 9. Fratag nu undervisningen fra venstrefløjen.
  Lad undervisning i fag gå til håndværkere f.eks.
  Sløjd til en snedker/tømrer.
  Håndgerning til en syerske.
  Madlavning til en kok.
  Fysik til en fysiker.
  Gymnastik til en træner.
  Religion til en præst.
  Formning til en kunstner.
  Og lad så lærere undervise i de boglige fag. Dansk, sprog, regning.

  Kommentar by Peter — 16. april 2013 @ 09:41

 10. Enhedslisten er det største tågeparti efter de radigale. Det er det galimatias parti som før valget sagde: Udskift Danmark og 2 millioner flere indvandrere.

  Der er ikke andet at gøre at befolkningen må løbe linjen ud og stege i deres eget fedt. Uanset udviklingen bliver samfundet værre og værre, hvorefter man stemmer på et parti, som kun kan gøre det endnu værre.

  Kommentar by machiavelli — 16. april 2013 @ 09:56

 11. Ah, det er jo en trodsreaktion. Når vreden har lagt sig, stemmer de igen som de plejer. Dummere er de trods alt heller ikke.

  Kommentar by Fish out of Water — 16. april 2013 @ 10:28

 12. Det er kun lærerne selv der mener at de er gaven til Danmarks børn,hvis lærernes indsats skulle udtrykkes i deres afløning ville mange lærere inden for det offentlige undervisningssystem gå sultne i seng.

  Kommentar by emmagad — 16. april 2013 @ 10:32

 13. Det er da ikke underligt at lærerne lige nu er sure på regeringen og falder fra som støtter.
  Lærerne har gode forhold (lige som f.eks. Metal) og de aftaler har de forhandlet sig til, KL har skrevet under, og endda udtrykt tilfredshed med aftalen. At regeringen underløber dette, kan ingen da forvente at lærerne vil synes om. Det er jo ikke små ændringer og justeringer de slås om nu.

  Enhedslisten og DF er pt de eneste partier der ikke får stiv pik af konstant at kalde sig selv for ‘ansvarlige’ politikere. Alle andre partier er jo bare de facto blevet forretningsførere for en variant af liberalisme.

  De tiltag regeringen foretager sig mod svage grupper havde aldrig kunnet gennemføres under en blå regering, så det er da interessant hvad SF, og Soc. dem. vil stille op når de (helt sikkert) kommer i opposition. De Radikale blæser med tidsånden uanset.

  Kommentar by mb — 16. april 2013 @ 10:38

 14. Det mest bemærkelsesværdige er, at 84% af lærerne stemmer på S-SF-RV eller Enhedslisten. Tidligere undersøgelser har vist endnu højere tal.

  “Ansvar for egen læring” har i de seneste 20 år været et af modeudsagnene i den radikale folkeskole. Isoleret set er synspunktet absurd, men hvis man tænker på alternativet – at lærerne har ansvaret – så er “ansvar for egen læring” måske det mindste af 2 onder.

  @ 10 Fish out of Water
  Du mener at lærerne vender tilbage til deres gamle partier. “Dummere er de trods alt heller ikke”
  Ja og nej Fish out of water
  De vender nok tilbage. Så dumme er de!

  Kommentar by Binee — 16. april 2013 @ 10:43

 15. Det er ganske enkelt rystende men ikke det mindste overraskende.

  Jeg sætter lige en copy/paste ind omkring Enhedslisten. Det rystende er, at VORES børn skal indlæres af en flok lærere, som støtter antidemokratikse kræfter.

  Èt er, at man kan stille sig op og sige, at der ikke skal være banker etc. Her taler tingene vel for sig selv(kuk kuk), men at lærere kan stemme på antidemokrater er vanvid. Når jeg skriver antidemokrater, så mener jeg selvfølgelig, at medlemmer af Enhedslisten direkte har støttet terror-organisationer moralsk og ikke mindst økonomisk.

  Det er selvfølgelig den sædvanlige venstreorienterde attitude, at regler og beslutninger skal gælde for alle, som det demokrati der gælder, bare ikke for os…..

  God læsning:

  Folketingsgruppen:

  MF Rosa Lund, uddannelses- og familieordfører: 2007 anholdt og dømt for ulovlig indtrængen på Grøndalsvænge Allé 13, København: “Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden…Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, kan det være nødvendigt at bryde loven.” (MetroXpress 5. januar 2012) Før hun blev aktiv i Socialistisk Ungdomsfront (SUF), var hun aktiv i den nu nedlagte Rød Ungdom, en revolutionær ungdomsbevægelse uformelt tilknyttet Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (DKP/ML). For nogle år siden var hun også en del af Foreningen Oprør, der støttede en marxistisk columbiansk milits med 50.000 kroner.
  Rosa Lund har indtil 2010 været ledende medlem af Socialistisk Ungdomsfront, SUF, Enhedslistens ungdomsgren. … SUF linker fra sin hjemmeside til Antifascistisk Aktion… og SUF har fået hjælp af Torkil Lauesen, tidligere medlem af Blekingegadebanden, til en bog om mexicanske oprørere.
  (Jyllands-Posten 13. september 2011)

  MFerne Johanne Schmidt-Nielsen, Rosa Lund og Stine Brix har alle været medlemmer af Socialistisk Ungdoms Front. Iblandt de terroranholdte – bl.a. forsøg på afbrænding af politiskolen i Brøndby – er i hvert fald to medlemmer af Socialistisk Ungdoms Front (Tobias Melsted Hansen og Daniel Holst Petersen).
  Også Rosa Lund og Stine Brix har støttet PFLP og Farc i forbindelse med sagen om Foreningen Oprør, der sendte 50.000 kr. til hver af organisationerne. En bedrift, der har kostet flere personer en dom for overtrædelse af terrorloven. …

  MF Johanne Schmidt-Nielsen: “Jeg går ikke ind for vold, men jeg synes, at det er helt fint at udføre civil ulydighed og bryde loven, hvis formålet er godt.” (Politiken, 7. juli 2005: I Gleneagles: »Vi ønsker at forhindre topmødet«)

  Enhedslistens embedsmænd:

  Lars Gaardsøe, pressemedarbejder hos Enhedslisten, medarrangør af Undoing the City, der i 2009 medførte at Hyskenstræde blev stort set splittet ad, tidligere anholdt i forbindelse med EU’s topmøde i 2002 under Globale Rødders “demonstrationer”.

  Mikkel Skov Pedersen, kommunikationsmedarbejder, er medstifter af det voldelige Antifascistisk Aktion og har stiftet det venstreorienterede site Monsun.

  Pelle Dragsted, spindoktor for folketingsgruppen – og nu selv på vej i folketinget, var i mange år ledende medlem af den erklæret voldelige organisation Antifascistisk Aktion, ligeledes medstifter af Globale Rødder. Flere gange anholdt i forbindelse med demonstrationer, bekræfter han overfor B.T. I en propagandavideo for Antifacistisk Aktion fra 2002 sidder Pelle Dragsted og et andet medlem af gruppen med tætsiddende hue og ansigtet dækket med tørklæde. Kun øjnene kan ses… Dom for hærværk, da han var med i en aktion, hvor man med save, boltsakse og vinkelslibere angreb hegnet ind til Sandholmlejren. Pelle Dragsted var i 90′erne to gange på venskabslejr i Libyen betalt af Ghaddafi-styret. Mens han var der, var Libyen isoleret fra det internationale samfund.

  Enhedslistens HB-medlem, Simon Kongshøj: “Vi kan hurtigt blive enige om, at det ekstreme højre fortjener tæsk.”

  Enhedslistens EU-sekretær, Thomas Bugge, tidl. medlem af Rød Ungdom: “Rød Ungdom har ingen illusioner om at man kan stemme sig til demokrati igennem et parlamentarisk demokrati.”

  Lokale medlemmer:

  Jean-Martin Christensen – spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget 2009 i Horsens. Kendt fra miljøet omkring Antifascistisk Aktion. Blev anholdt under klimatopmødet i Bella Centret samt i forbindelse med voldelige demonstrationer.

  Jacob Jonas Grandetoft, fremtrædende medlem af Enhedslisten, dømt i Amsterdam for at slå en 34-årig til plukfisk med et stoleben. Offeret hjerneskadet. Har talt flere gange på Enhedslistens årsmøder.

  Thomas Lagerman Lundme: (Information): “Jeg kan jo ikke med god samvittighed tage afstand fra terror som våben mod et pilråddent system, som det vestlige forankret i joggingbuksestof og kradsebingo. … Jeg mangler et sted, hvori min vrede kan formuleres kraftigt nok, og hvori drømmen kan blive til en snert af virkelighed i det her demokratiske lortehul. Derfor kan jeg på ingen måde tage afstand for en voldelig revolution, der til syvende og sidst vil medføre mere magt til fantasien og større kraft til den individuelle udfoldelses-trang på de blomstrende bomuldsmarker af parcelhus-kvarterer.”

  Pernille Rosenkrantz-Theil ( i dag folketingsmedlem for Socialdemokraterne…), udtalte i forbindelse med det voldelige overfald på daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen:
  “Havde jeg vidst, at de ville hælde maling ud over Fogh, ville jeg formodentlig have lukket dem ind alligevel.” (Jyllandsposten, 19/3-03)
  “Når man vil smide bomber i hovederne på folk i Irak, så er det mindste, man kan forvente, en reaktion, som den vi har set i dag… jeg synes, at aktionen er sjov… jeg ville da have været stolt, hvis de var mine gæster… jeg skal være den sidste til at kritisere den slags” (Berlingske Tidende, 19/3-03)
  “Jeg kunne have gjort det selv.” (BT, 19/3-03: Jeg kunne have gjort det selv)

  Namdar Khezri, vil stille op til det kommende folketingsvalg, slår i partiets interne valgmateriale fast, at han er »den største beundrer af det sovjetiske flag og de sovjetiske kommunister«.

  Aksel Rosager Johansen, Enhedslistens folketingskandidat i Vestjylland Storkreds: “Jeg finder det ikke problematisk at chikanere et andet partis landsmøde.” (Jyllands-Posten, 19. september 2010)

  Hovedbestyrelsen:

  Katrine Toft Mikkelsen, HB-medlem: “Vi så, at USA plantede løgnehistorier i Chile. Selv om alting stritter på mig, når jeg siger sådan, kan vi være nødt til at lukke udvalgte medier…. Det vil dog kun være i undtagelsestilfælde.” (Berlingske Tidende 15. juli 2012)

  Hans Jørgen Vad, HB-medlem og medlem Internationale Socialister, der kæmper for at fastholde Enhedslisten som en græsrodsbevægelse, der skal satse på kampe uden for Christiansborg: “Jeg tror, at protesterne affødt af finanskrisen i Sydeuropa om nogle år vil kunne udløse en revolution i Danmark. Det vil ske fysisk med generalstrejker og besættelser. Det er ikke noget, man kan stemme sig til. Men som udgangspunkt vil en revolution være ikke-voldelig. Bagefter er fondsbørsen og de fleste banker væk, mens arbejderne har overtaget kontrollen med virksomhederne” (Berlingske Tidende 15. juli 2012).

  Mikael Hertoft, HB-medlem: “Vold kan være nødvendig for at forsvare landvindingerne, hvis politiske modstandere ikke fredeligt accepterer beslutninger efter et demokratiske magtskifte til et socialistisk styre. Det går ikke altid, som præsten prædiker. Vi kan ønske at være så fredelige, som vi vil. Men der er også noget, der hedder kontrarevolution. Den er meget ofte ikke spor fredelig. (Ekstra Bladet, 17. juli 2012)

  Lene Rygaard Jessen, HB-medlem: “Jeg tror, at vi kan omstyrte det eksisterende regime inden for en tidshorisont på 20 år, men jeg springer da til om fem år, hvis der er opbakning.” (Berlingske Tidende, 15. juli 2012)

  Christine Lundgaard, HB-medlem og asylretaktivist, udtrykte sammen med flere andre forståelse for overfaldet på statsminister Anders Fogh Rasmussen på Christiansborg i Enhedslistens medlemsblad.

  Og så lige til sidst et par citater fra Enhedslistens partiprogram:

  “Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede”.

  “Derfor er det nødvendigt at gennemføre en revolution – i betydningen et gennemgribende systemskifte, hvor en mobiliseret og velorganiseret arbejderklasse og dens allierede fratager den herske klasse de enorme magmidler, den reelt bestyrer i dag”.

  “Lukning af Børsen og nationalisering af bankerne”

  Kommentar by cicero — 16. april 2013 @ 11:05

 16. Dejligt med offentliggørelsen af sådan en meningsmåling, for nu gider jeg seriøst ikke længere høre nogen påstå at lærererne ikke er røde når det nu rent faktisk er sådan at omkring 80% ser sig hjemmehørende et sted mellem Einhetzlisten og de Radigale.

  Kommentar by Den Kutteklædte Hævner — 16. april 2013 @ 11:41

 17. Mon Martin Krasnik forøvrigt for nogle af disse antidemokrater i studiet og hudfletter dem? Støtte terror, selv udøve voldt etc. etc.?

  Næppe….

  Kommentar by cicero — 16. april 2013 @ 11:50

 18. Vi er faktisk nogen borgelige lærere.

  Men meget havde været bedre hvis ikke venstrefløjen i årtier havde ødelagt folkeskolen med den manglende vilje til diciplin og faglighedsfokus.

  Fra et borgerligt synspunkt er en heldagsskole uspiseligt. Staten skal ikke råde over elevernes fritid og i typisk venstreorienteret stil inddrage aktivitetstimer i stedet for eleverne selv bestemmer hvad de vil aktiviteres med om eftermiddagen.

  Men det er en god våd klud i hovedet på kollegalærerne, der altid har troet at deres partier ville tale dem efter munden. Det må blive nemmere for en borgerlig regering at sætte fokus på faglighed bagefter og forhåbentlig rydde op i al det administrative der er blevet pålagt

  Kommentar by Jesper Jakobsen — 16. april 2013 @ 17:24

 19. Og jeg gør i øvrigt også hvad jeg kan for at fortælle om det uspiselige i at stemme på en kommunistisk parti som Enhedslisten jo praktisk talt er. Både i undervisning og på lærerværelset.

  Ikke ved indoktrinering men ved at oplyse grundigt om hvad historien har vist om disse alternative samfundsmodeller. Jeg glæder mig over at blandt de fremmelige elever med interesse for politik er et overvældende blåt flertal. Noget skyldes beliggenheden blandt lidt mere velhavende mennesker, men noget skyldes også en regulær forandring i mentaliteten, som undersøgelser også har vist blandt unge.

  Kommentar by Jesper Jakobsen — 16. april 2013 @ 17:29

 20. 9,6% af lærerne der vil stemme på Dansk Folkeparti ?

  Der skal alligevel meget til for at få nogle af dem til at “indrømme” den slags, også selv om det er en gratis omgang i en meningsmåling. En eller anden form for “bevægelse” i stemningen må det vel næsten være udtryk for.

  Kommentar by Superman — 16. april 2013 @ 18:22

 21. Undersøgelsen viser absolut flertal til Enhedslisten, da tvivlere og blanke stemmer jo ikke tæller.

  Sådanne situationsbestemte meningsmålinger er dog ret værdiløse. Det samme ses når vestlige meningsmålere udspørger muhamedanske indvandrere på vestlige sprog. Mere interessant er hvad de ville svare i moskeen udspurgt af deres egne på deres eget sprog.

  Kommentar by perhag — 16. april 2013 @ 19:27

 22. >9 @peter
  Der er store huller i din reformide:
  Historie undervises af en…? I samfundsfag undervises af en…?
  (Indsæt selv professioner, der ikke er inficeret af den røde syge)
  Og i de fag lærerne får lov at beholde læses så:
  I dansk kun Scherfig, i fransk Sartre, i tysk Bertolt Brecht.

  You see the problem?

  Jeg har selv udholdt seminariet fra start til slut, og måtte lægge øre til vås i stil med: “Krig/fred bør være et tema i ALLE fag ifølge [indsæt “stor” teoretiker], så der skal mere gennemgribende ting til.

  Måske noget i stil med et nyt fag som History & Moral Philosophy fra Heinleins Starship Troopers ? Jeg ved godt, hvor vi kan finde undervisere :-)

  Kommentar by Hertz — 17. april 2013 @ 00:07

 23. Det er måske vores største demokratiske problem!
  Det kan ganske enkelt ikke undgå at påvirke lærerens emnevalg og vinkling af emnet, at hans eller hendes politiske ståsted er kommunistisk eller noget der ligner.
  Her hæfter jeg mig ikke så meget ved den aktuelle måling, der i højere grad er et udtryk for den konkrete konflikt, men det faktum at lærerne næsten alle befinder dig til venstre for midten.
  Vi må erkende at en seminarieuddannelse i virkeligheden ikke er nogen særlig høj uddannelse og at mange lærere ikke er i stand til at give børnene det skelet af overblik som gør at de forstår verden. Ganske enkelt fordi læreren ikke selv forstå skelettet. Jeg har selv oplevet lærere, der er rystende uvidende om helt centrale historiske sammenhængende. Der skulle kun, et ganske kort bekentskab med folkeskolen til, før mine børn bliv taget ud og sendt i privatskole.

  Kommentar by Robert R — 17. april 2013 @ 07:12

 24. […] Hver 10. lærer ville stemme DF i dag. Regeringspartierne får samlet 4,9% af lærernes stemmer… uriasposten.net/archives/47301 […]

  Pingback by Politisk-ukorrekt.dk » tweet test Hver 10. lærer ville stemme DF i dag. Regeringspar… — 17. april 2013 @ 13:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper