21. april 2013

Lars Seier (LA): “Tiden er kommet til, at politikerne forstår, at de er til for borgerne, og ikke omvendt.”

Jeg tror ikke Liberal Alliance har maven til at argumentere for den nødvendige udlændingepolitik, men der findes næppe et bedre liberalt alternativ. Kronik af Lars Seier Christensen i Weekendavisen – Vi må revurdere EU (ikke online).

“Mit hjem var borgerligt, min far var vel nærmest konservativ, men stemte alligevel på Venstre, som man nu gjorde ude på landet. Afstemningsaftenen den 2. oktober 1972 husker jeg i et positivt skær. Danmark trådte ind på den store scene, og befolkningens opbakning var ganske klar. … EF blev opfattet som noget positivt hos os, som det i øvrigt gjorde i det meste af det borgerlige Danmark. Og jeg selv forblev ubetinget positiv mange år frem i tiden. Selv hos Konservativ Ungdom var vi i slutningen af 1970erne tilhængere af en europæisk union…

Det massive centrale bureaukrati, den europæiske arrogance og mangelen på respekt for nationalstaternes selvbestemmelse, historie og kultur nedbrød langsomt tilliden til projektet. Når jeg ser tilbage, må jeg indrømme, at det tog mig alt for lang tid at erkende, hvad det europæiske projekt virkelig er.

Men jeg må også konstatere, at for mange andre er erkendelsen kommet endnu senere – og for mange af vore karrierepolitikere tilsyneladende slet ikke endnu. Men danskerne, borgerne, folket, de har lugtet lunten. Herfra vil det kun blive mere og mere op ad bakke for EU-tilhængerne, når nye tiltag skal presses igennem…

Både EU og Danmark står i en vanskelig situation. Euroen har vist sit sande ansigt… Der er én ting – og kun én ting – der kan redde euroen. Det er en langt mere omfattende integration mellem eurolandene; fælles finanspolitik, fælles gældsoptagelse, en vilje til enorme overførsler fra de rige til de fattige lande – eller mere specifikt fra Tyskland til alle andre.

Det er en mulig vej, men ikke en ønskværdig vej at gå. I hvert fald ikke for borgerne, der i denne sag, ligesom i alt for mange andre, synes at have fundamentalt anderledes interesser end politikerne. Det kræver nemlig en vilje til opgivelse af national selvstændighed i et omfang, som ikke er acceptabelt for vælgerbefolkningerne og derfor kun kan gennemføres udemokratisk.

Tiden er kommet til, at politikerne forstår, at de er til for borgerne, og ikke omvendt. Selvom jeg håber aldrig at komme til at opleve det, så tør jeg godt forudsige, hvordan et stærkt EU vil udvikle sig, hvis Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet og denne verdens Barroso’er, og Van Rompuy’er får den magt, de drømmer om og er godt på vej til:

… Der vil ikke være nogen vetoret for nationalstater, og de mindre lande vil have meget ringe indflydelse. Endvidere vil der være økonomisk stagnation overalt i EU. … Og så vil der være en voksende undertrykkelse af ytringsfriheden, hvad angår kritiske ytringer om andre kulturer, religioner og EU selv, og et stigende fokus på at undertrykke afvigende og »asociale« holdninger som skepsis over for klimatiltag, sociale »rettigheder«, mindretalsbeskyttelse mod demokratiets overgreb og lignende. Den politiske korrekthed vil nå uanede højder. …

Kan vi virkelig tillade denne udvikling? Egentlig tror jeg, at danskerne inderst inde har truffet beslutningen, og at de har truffet den rigtige beslutning. … Men jeg er ikke nær så sikker på, at danske politikere vil gøre det samme. Og jeg har ingen tillid til, at de overhovedet vil spørge danskerne, hvis de på nogen måde kan undgå at gøre det. Så tiden er kommet til at gøre det umuligt for politikerne ikke at spørge danskerne.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/47491/trackback

34 Comments »

 1. “Tiden er kommet til, at politikerne forstår, at de er til for borgerne, og ikke omvendt.”

  Det lyder jo næsten som mig:

  http://www.180grader.dk/Politik/moralsk-regelsaet-for-politikere

  Kommentar by John L. — 21. april 2013 @ 18:49

 2. De folkevalgte politikere arbejder ikke for Danskerne i Danmark,politikerne er fokuseret på verdens problemer i stedet for,millioner foræres til korrupte regimer i håb om hjælp den dag Danskerne har fået nok og fyrer embedsmændene og politikerne.

  Kommentar by emmagad — 21. april 2013 @ 18:57

 3. Lars Seier (LA): Du er min helt – og min nye statsministerkandidat. Tak Lars for dit “input”. Godt gået!

  Kommentar by Torben — 21. april 2013 @ 19:52

 4. Torben opstiller således Lars Seier. Gad vide om LA gør det samme?
  Det gør de nok ikke, dels fordi Lars Seier bor i Schweiz, ikke har tid og næppe har lyst.

  Så selv om Lars Seier er din helt Torben, så skulle du måske alligevel overveje en anden statsministerkandidat.

  Kommentar by Binee — 21. april 2013 @ 20:21

 5. http://www.youtube.com/watch?v=HkF1ey3CZuE&feature=youtu.be

  Mr. Møller prøv at lytte til formandens tale fra ca 23:45

  “Jeg tror ikke Liberal Alliance har maven til at argumentere for den nødvendige udlændingepolitik, men der findes næppe et bedre liberalt alternativ.”

  Der blæser vist nye vinde i forhold til det citat

  Kommentar by Arbejderens — 21. april 2013 @ 20:35

 6. Nu er der lige den lille detalje, at LA er et skabsradikalt-liberalt parti. Partiet er ikke et “rent” borgerligt- eller liberalt parti. Jeg var selv indenom partiet en kort periode – da de lå på 0% og da de ramte 6-8% i meningsmålingerne stod jeg af igen… For sådan cirka på det tidspunkt blev alle de tidligere Radikale ’stemmeliderlige’ og gav køb på alle aftaler. Alle aftaler!. Nu skælder man lidt ud på EU – skal man stole på det?

  Lars Seier Christensen har qua sit sponsorskab af partiet let adgang til indflydelse – han er næppe nogen folkehelt.

  Flertallet af partiets medlemmer kommer fra det Radikale Venstre, en del fra Venstre, enkelte fra de Konservative og nogle få fra SF, DF og Enhedslisten…(!)

  Partiet omfatter nogle særdeles sympatiske og begavede personer – men flertallet er så absolut det modsatte.

  Det er naturligvis op til den enkelte om man har tillid til partiet og (flertallet) medlemmerne. Min erfaring er, at det er mennesker man ikke skal tillægge stor hæderlighed eller troværdighed.

  Nååå jo, så er der udlændingepolitikken her råber man gerne op om hvor tosset den er, men lægger hjertens gerne stemmer til de mest sindssyge lempelser. Den Radikale ånd fornægter sig ikke.

  Kommentar by Polka Charlie — 21. april 2013 @ 20:42

 7. Hvor fanden har folk det med at Pan-europa ideologien skulle indeholde “respekt for nationalstaternes selvbestemmelse, historie og kultur” ?

  Kommentar by Aglet Xander — 21. april 2013 @ 20:49

 8. Kronik af Lars Seier Christensen i Weekendavisen – Vi må revurdere EU (ikke online).
  # Rigtig god kronik. Næsten en deprimerende analyse af EU.
  Ja jeg mangler ord.

  Kommentar by XXXXX — 21. april 2013 @ 20:55

 9. Det er et falsum at tro at en europæisk identitet har en styrke, der kan give legitimitet til lovgivning.

  Kommentar by CommonSenseNow — 21. april 2013 @ 20:57

 10. ““Mit hjem var borgerligt, min far var vel nærmest konservativ, men stemte alligevel på Venstre, som man nu gjorde ude på landet.”
  Er det en forbandet syg joke?. Lars Seier Christensen boede i 7. kartoffelrække da vi andre var nødt til at ligge og bokse med de muslimske kulturberigelser som Lars Seier Christensen og hans tåbelige far havde hevet til MIT land – Danmark. Og udover at Lars Seier Christensen stinker, så stinker det endnu mere at Lars Seier Christensen og anders samuelsen er senge kammerater. Med sådanne tosser så er det kun et spørgsmål om hastigheden på Mohammedanmarks endeligt.

  Kommentar by Fritz — 21. april 2013 @ 21:17

 11. Det lyder vældigt flot selvfølgelig. Men jeg husker også et andet tilfælde; f.eks. da Jens Rohde kom med EU-kritiske lyde, som han scorede en vis popularitet på, for derefter at forpuppe sig til den mest groteske fortaler for det totale EU-diktatur. Og så stiller Seier ikke op, og det er en gratis omgang til LA.

  Kommentar by Balder — 21. april 2013 @ 21:23

 12. Det er ikke fordi, de ikke ‘tør’. Både Samuelsen, Ammitzbøll og en lang række at de øvrige topfigurer mener indædt og oprigtigt, at multikultur er eller bør være problemfrit. Problemet er sådan nogen som mig, der er ‘bange’ og ikke kan se de smarte i en ‘indisk IT-ingeniør, der kommer her og starter en stor arbejdsplads op.’ Ja, sikkert. De nægter at høre noget ondt om indvandring, og HVIS der antydningvis er et problem, så er det i hvert fald ikke kultur, men penge, så de vil til nød lukke ‘kasserne’, ikke grænserne.

  Kommentar by Nemo — 21. april 2013 @ 21:47

 13. Lad nu LA proklamere deres hensigt ( ikke kun en enkelt person), helst i en 3 – 4 år, før der er nogen der bliver for våde i bukserne.

  Opvarmning til båltaler og stemmefiskeri hører naturligt til når vi bevæger os mod 1 Maj.

  Kommentar by Santor — 22. april 2013 @ 00:14

 14. Enig med Nemo og andre. Og jeg vil tilføje: LA er den maskuline udgave af Det radikale Venstre: et parti til afvikling af Danmark og dyb forarmelse af dem, der ikke vinder tidens stoleleg. De vil revolutionen, blot med en mere sund økonomisk mekanik end Enhedslisten og en mindre skinger attitude end de radikale feminister.

  Kommentar by Kim Poulsen — 22. april 2013 @ 00:33

 15. PS:
  AS står faktisk og indrømmer at han vil smadre livet for langtidsarbejdsløse fredelige danskere for at løse indvandrerproblemet (kontanthjælpen skal ned og ned og ned). Det er så ærligt som det bliver (og sikkert også med i andre partiers strategi), men også uhyggeligt, at man på den måde ofrer en svag fredelig gruppe fremfor at konfrontere truslen ærligt og direkte.

  Kommentar by Kim Poulsen — 22. april 2013 @ 00:39

 16. Ja god kronik men hvad med indvandrerpolitikken, den hører vi ikke noget om. Og jo flere der kommer til Danmark jo flere familiesammenførte. Og asylansøgerne vil blive ved med at strømme ind. Legalt og illegalt, for der er jo ingen grænse.

  Tro mig! det er ikke til at stoppe, og siger Danmark nej til asyl og familiesammenførte, kommer vi på kant med både EU, FN og sikkert på andre overnationale organisationer. Og det har politikerne ikke nosser til. Det vil aldrig ske.

  50 km fra hvor jeg bor for tiden, skød to unge pestudøvere på motorcykel en familiefar, hans kone og deres fireårig barn ned bagfra medens de også kørte på motorcykel. Alle døde. Deres forbrydelse: De var der.

  Pestudøverne er at sammenligne med rovdyr i junglen, der er gået grassat. Menneskelighed og moral er bortreduceret. Jeg bliver utrolig ked af at læse dens slags forbrydelser. Sidste uge i Afghanistan smed rovdyrene bomber og granater ind på en cafe: Cafeens forbrydelse, unge mennesker spillede bilard og computerspil. 47 døde.

  Over alt hvor forbryder organisationen Islam udfolder sig i deres perversiteter, vil deres myrderier fortsætte. Og hvis rovdyret og hans trosfæller endelig skulle få magten alene nogle steder, ville de angribe hinandens, markeder, moskeer osv. i en uendelighed.

  Det er derfor utroligt, at politikere, sociologer, historikere osv. ikke snart kan læse skriften på væggen. Rovdyrenes udfoldelser og deres metoder vil stige – alle steder – i takt med at de bliver flere og flere. Der findes i længden ingen almindelige muslimske medborgere, for det får de ikke lov til at være i længden. Så enkelt er det.

  I visse bydele i England og Frankrig og i Belgien – hvor det er løbet helt løbsk – er det af sundhedsmæssige årsager ikke klogt for nogen af ikke muslimsk herkomst at bevæge sig ind på de muslimsk dominerede områder. I Europa i 2013. Vanviddet spreder sig.

  Men spørg en af de hjernedøde: “Er der problemer med Islam i Europa hr. politiker? ” Næeee så ensidigt kan man ikke se på det. Der var også problemer på bedstemors tid…”

  Morale: Ad demokratisk vej får vi aldrig den dybe forandring vi vil. Der er ikke skyggen af chance. Det repræsentative demokrati er færdigt. Langsomt vil nationalstaten med tiden bryde sammen, med alt hvad det betyder for familier, sikkerhed på gader, kriminalitet og vold osv. osv. i en uendelighed. Og samtidig vil forbryder organisationens hjernevaskede medlemmer udfolde sig efter deres natur.

  Derfor god morgen! fra det fjerne, hvor der er 45 i skyggen og 55 i solen. Husk at smide kalot, kors og jødestjerne væk, når du går en tur i det fredelige Danmark, hvor de radigale har den politiske dirigentstok.

  Kommentar by machiavelli — 22. april 2013 @ 03:24

 17. Fuck mand…. Folk vil hellere svine LA fordi de ikke tror at der kommer handling bag ordene end at glæde sig og være optimistisk og holde LA op på den nye “linje”.

  Nedren….
  Op med humøret folkens.

  Kommentar by Arbejderens — 22. april 2013 @ 07:00

 18. Der kommer ingen handling bagved ordene.

  Kommentar by machiavelli — 22. april 2013 @ 07:07

 19. “Det massive centrale bureaukrati, den europæiske arrogance og mangelen på respekt for nationalstaternes selvbestemmelse, historie og kultur nedbrød langsomt tilliden til projektet. Når jeg ser tilbage, må jeg indrømme, at det tog mig alt for lang tid at erkende, hvad det europæiske projekt virkelig er.”

  Bedre sent end aldrig!

  Kommentar by Liva — 22. april 2013 @ 07:08

 20. Det er ikke kun LA der tilsvines herfra, det er alle, uden undtagelse.

  Socialister hele bundtet, regeringen og opppositionen minus enhedslisten, der jo er kommunister og søger endnu mere vækst i det offentlige forbrug, er enige om- fanfare- endnu større offentlige investeringer:

  http://epn.dk/samfund/arbmarked/ECE5359684/milliard-skal-hjaelpe-danskere-der-er-truet-af-ledighed/

  Forøgelse af de planlagte offentlige investeringer med 2 mia. kr. i 2014 stigende til 4 mia. kr. i 2020. I 2014 vil det øgede rum til offentlige investeringer konkret blive prioriteret til investeringer i kommunerne.
  Forøgelse af investeringerne i renovering af almene boliger med i alt 4 mia. kr.
  Vækstplanen sikrer fortsat plads til balanceret vækst i det offentlige forbrug på ca. 1,0 pct. i 2013, 0,4 pct. i 2014, 0,5 pct. i 2015, 0,6 pct. i 2016, 0,7 pct. i 2017 og ¾ pct. årligt i 2018-2020.

  Kommentar by Peter Buch — 22. april 2013 @ 07:15

 21. En god kronik.

  Jeg er enig med 17 Arbejderens. LA er igang med en proces. Flere af deres folk har talt for en strammere udlændingepolitik end den nuværende og nu kommer denne EU kritik. Fint – lad os se hvor det ender.

  Kommentar by Sigwar — 22. april 2013 @ 08:19

 22. Det er patetisk at læse hvor lidt der skal til, for at visse LA’ere tror på “en ny linie” i Liberallende Radikaliances indvandringspolitik.

  I august 2012 talte Simon Emil Ammitzbøll om, at kriminelle indvandrere skulle smides ud, og de godtroende LA’ere vejrede morgenluft. men hvad er der sket? Intet, nothing, nichts, nada.

  Nu strejfer Lars Seier problemerne ved indvandring og straks breder euforien sig hos de samme godtroende. Godt nok ejer Lars Seier hovedparten af aktierne i LA, men som bosiddende i Schweiz siden 2010, kan han hverken opstille til eller stemme til et folketingsvalg.
  Det er dog ikke et problem for heltedyrkere som Torben “Min nye statsministrerkandidat”.

  Nu er det ikke min hensigt at hænge Torben, Arbejderens og andre godtroende ud, det klarer de fint selv, men kære venner, ord er gratis. Beslutninger tages ved afstemningen i folketinget og her har LA – HVER GANG! – konsekvent stemt sammen med S, SF. De Radigale og Enfoldighedslisten i indvandrerspørgsmål.

  Skal jeg til slut sige noget pænt om LA, så må jeg rose dem for deres usvigelige troskab mod deres indvandringspolitiske venner.

  Kommentar by Binee — 22. april 2013 @ 11:58

 23. LA er et indvandrerparti, og som sådan ikke interessant. De har mange positive træk, men som middel mod islam er de ganske ubrugelige. De har næppe sat sig ind i denne terrororganisations manifest.

  Kommentar by Nielsen — 22. april 2013 @ 13:00

 24. Artiklen er sådan set online, men på engelsk. Den ligger på Seier Christensens blog: http://www.tradingfloor.com/posts/must-evaluate-european-union-1837717741

  Kommentar by Universalgeni — 22. april 2013 @ 13:39

 25. Jeg er enig i det Lars Seier skriver, men hvorfor vælge LA? Jeg bryder mig ikke om de liberale, mange af dem ville uden tøven sælge deres egen mormor.

  Man kunne fristes til at tro at de hopper med på bølgen for at fange de vælgere der flygter mod højre og lander hos DF.

  Nuvel, kudos til Lars hvis han virkelig mener det og det ikke bare er leflen for de desillusionerede stemmekvæg.

  Kommentar by NulTolerance — 22. april 2013 @ 14:11

 26. Helt klar god udmelding. Jeg savner lidt et parti i Danmark der er LA i økonomisk politik og DF i indvandring. Og den her udtalelse passer meget til min egen situation:

  “Det massive centrale bureaukrati, den europæiske arrogance og mangelen på respekt for nationalstaternes selvbestemmelse, historie og kultur nedbrød langsomt tilliden til projektet. Når jeg ser tilbage, må jeg indrømme, at det tog mig alt for lang tid at erkende, hvad det europæiske projekt virkelig er.”

  Det utrolige er at EU er blevet et ulogisk, “omvendt USA”. Blander sig i hvad der burde ordnes på medlemstats- og ofte på kommunalniveau indadtil men kaotisk, rodet og ukoordineret udadtil. Præcis det modsatte af hvad der har gjort USA til den unægtelige success det er, deres problemer til trods. Og, hvad værre er, pga. af EU kan man ikke kalde Europa et rigtigt demokratisk område mere. Hvis LA tør melde ud at Danmark har taget de ikke-vestlige indvandrere vi kan og fra nu af skal hjælpe flygtninge i nærområdet så er vi ved at være der.

  Kommentar by Morani ya Simba — 22. april 2013 @ 15:55

 27. Og her rammer han PRÆCIST hvad også jeg frygter:

  “… Der vil ikke være nogen vetoret for nationalstater, og de mindre lande vil have meget ringe indflydelse. Endvidere vil der være økonomisk stagnation overalt i EU. … Og så vil der være en voksende undertrykkelse af ytringsfriheden, hvad angår kritiske ytringer om andre kulturer, religioner og EU selv, og et stigende fokus på at undertrykke afvigende og »asociale« holdninger som skepsis over for klimatiltag, sociale »rettigheder«, mindretalsbeskyttelse mod demokratiets overgreb og lignende. Den politiske korrekthed vil nå uanede højder. …”

  Det vil blive en blødere udgave af USSR med lidt erhversliv hist og her og med ligegyldige valg af kandidater der er “accepteret” af bureaukratiet og alligvel ikke bestemmer noget da den Byzantiske labyrint af EU embedsfolk alligevel laver alle reglerne og gennemtvinger et rent orgie af “politisk korrekthed” og forfølgelse af “højreorienterede hvide racister” der, som Tyskland’s skuffende præsident udtrykte det “slår mørklødede ned på S-banen pga. af deres hudfarve.” Altså, det diamentralt modsatte af 95% af de voldssager der faktisk foregår. Sort er hvid og hvid er sort. Orwell ville omgående kunne genkende det og vende sig over at han advarede forgæves…

  Kommentar by Morani ya Simba — 22. april 2013 @ 16:16

 28. LA er vilde med fri indvandring

  Kommentar by notty — 22. april 2013 @ 16:40

 29. Og eu

  Kommentar by notty — 22. april 2013 @ 16:42

 30. Opskrift på det vil gå galt

  Kommentar by notty — 22. april 2013 @ 16:43

 31. Jeg kunne ikke selv have sagt det bedre! Skade kun at LA siger et og stemmer noget andet når det drejer sig om indvandring og EU.
  Det er vel dybest set forskellen på at være konservativ og på at være liberal.
  For øjeblikket har Danmark intet konservativt parti, der er godt et der kalder sig konservativt, men der er intet konservativt i det parti, det er nærmest en del af det radikale venstre.
  Det er ikke muligt at få en liberal økonomisk politik uden en lallende begejstring for EU og en åben dør for 3. Verdens indvandring! Det er ikke muligt at få en indvandre begrænsning og et modspil mod EU uden at få en Økonomisk politik der ligger tættere og tættere på Enhedslisten!
  Kort sagt ægte konservative i Danmark er hjemløse! Der er mere end nogensinde brug for et ægte konservativt parti, gid det må komme, det kan ikke ske ved en sprængning af det nuværende konservative parti, for der er ikke noget at sprænge, det må ske ved en nydannelse!

  Kommentar by Robert R — 22. april 2013 @ 16:57

 32. “Lad nu LA proklamere deres hensigt ( ikke kun en enkelt person), helst i en 3 – 4 år, før der er nogen der bliver for våde i bukserne.

  Opvarmning til båltaler og stemmefiskeri hører naturligt til når vi bevæger os mod 1 Maj.

  Kommentar by Santor — 22. april 2013 @ 00:14”

  Santor, rigtig god pointe. Lad os se hvor meget af det der er varm luft. Men det lyder i det mindste rigtigt :-)

  Kommentar by Morani ya Simba — 22. april 2013 @ 17:31

 33. Selvfølgelig er det uforpligtende varm luft.

  Kommentar by machiavelli — 22. april 2013 @ 19:17

 34. # 32 Morani ya Simba.

  LA er de radikales måde at suge flere topposter til sig i en hvilken som helst regering, intet andet. LA er de radikale.

  Binee #22 siger det som det er – altså den virkelighed de ikke kan løbe fra.

  “Beslutninger tages ved afstemningen i folketinget og her har LA – HVER GANG! – konsekvent stemt sammen med S, SF. De Radigale og Enfoldighedslisten i indvandrerspørgsmål.”

  Der er intet der tyder på at det vil ændre sig i fremtiden!

  Kommentar by Santor — 22. april 2013 @ 20:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper