19. maj 2013

18. maj-apologi: Venstreekstremister omtalt som ‘vrede demonstranter’, ‘helt almindelige… borgere’

Det er tyve år siden Nørrebro blev forvandlet til en krigszone, da 2-300 venstreekstremister barikaderede flere gader og gik til angreb på politiet med brosten. Når man ser DR’s dækning af årsdagen, så er det historien om ‘vrede demonstranter’ og et politi der svigtede. “Nogle gange er oprørerne faktisk helt almindelige lovlydige borgere”, skriver Videnskab.dk i en tema-artikel, og den bliver svært at overgå.

Da Anders Breivik lave fagter i retten, blev det omtalt som en ‘højreekstrem hilsen‘, og hvis ikke gadekampe orkestreret af Antifascistisk Aktion er udtryk for venstreekstremisme, så eksisterer begrebet ikke i MSM’s terminologi. Interview med René Karpantschof i dagens Berlingske – Aldrig mere 18. maj.

“I ugerne op til 18. maj 1993 mødes den 29-årige Rene Karpantschof med sine gamle BZ-venner. Det er efterhånden nogle år siden, at de for alvor har været aktive i gadebilledet herhjemme, som under storhedstiden op gennem 80erne. Godt nok har de året forinden stået side om side med svenske antifascister i Lund i modprotest mod nynazisternes årlige hyldestmarch på dødsdagen for Karl XII af Sverige, der endte i sammenstød, men på hjemmefronten er den gamle garde af BZerne flyttet i kollektiver og har droslet ned på de ulovlige aktiviteter.

Den 18. maj er der nok en gang grund til at organisere kræfterne og samle den politiske modstandsfløj i fælles flok. Nok er de ikke længere BZere i ordets oprindelige forstand, men for dele af bevægelsen fortsætter den politiske kamp. …

Allerede inden valgstedernes åbning er formodningen, at folkeafstemningen vil falde ud til fordel for ja-sigerne. Derfor bliver der i ugerne op til indkaldt til »stormøde« blandt de gamle og fortsat politisk aktive BZere og den nye gruppe af autonome udspringere fra BZ-bevægelsen. … Det diskuteres, om demonstranterne i protest skal søge mod magthaverne på Christiansborg, men på selve aftenen kommer det aldrig på tale. I stedet bliver det besluttet, at man i tilfælde af et ja vil forlade tilhørsområdet omkring Blågårds Plads og barrikadere Nørrebrogade ned mod Dronning Louises Bro med skurvogne og erklære området for EF-fri zone. …

Om aftenen den 18. maj 1993 bliver planerne fra tegnebrættet effektueret, da det allerede tidligt står klart, at resultatet er en klar sejr til ja-siden. …

Rene Karpantschof er én af de få hundrede demonstranter, der har taget turen væk fra Blågårds Plads og søgt mod Dronning Louises Bro. På vejen er butiksruder og ruder til banker blevet smadret med kasteskyts. Højst to mindre politidelinger har på det tidspunkt indfundet sig på broen, og demonstranterne udbygger ufortrødent deres barrikader.

Omkring klokken 23.20 har politiet dog fået organiseret sig og samlet nok mandskab til at storme barrikaden. Med hjælp fra store mængder tåregas får politiet hurtigt og effektivt sat sig på strækningen fra Nørrebrogade ned til Fælledvej. Demonstranterne forsøger at svare igen med brosten, men tåregassen splitter dem i alle retninger. Rene Karpantschof selv fortrækker op i et BZer-kollektiv nær Fælledvej til sin højgravide kæreste. Herfra overværer han resten af aftenen, som den udvikler sig mere og mere voldeligt.”

“Vi følte ikke, at de fredelige demonstrationer gjorde en forskel, siger René Karpantschof, som aldrig har fortrudt, at han deltog i urolighederne og kastede med sten mod politiet 18. maj. … Mens han var i fuld gang med at kaste brosten mod de uniformerede betjente, tog en af hans venner fat i ham… jeg vil ikke fordømme det, vi gjorde, fordi jeg selv troede på, at det var det rigtige.” (den senere ekstremismeforsker i Ekstra Bladet)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/48175/trackback

45 Comments »

 1. Antifascister i protest mod nynazister!
  Antifascister i protest mod EF!
  Alene terminologien!

  Rigtigere er pøbeloptøjer under politisk maske, hvor man begrunder volden med ikke at acceptere en demokratisk valghandling.
  De politiske “budskaber”, de såkaldte “antifacister” (læs venstreekstremistiske voldsgrupper) demonstrerer under, er hverken politisk realistiske eller forståelige, men rent pladder alene som begrundelse for at begå vold.
  Nogen politisk effekt har de ikke, men excellerer alene alene i ødelæggelse og vold.
  Intellektuelt venstreorienteret pladder, som de såkaldte Røde Brigader, Blekingegadebanden m.fl. også diverterede med som begrundelse for deres kriminalitet, mord- og brandattentater.
  Man ville starte “revolutionen”, ved at bringe politiet og staten “i konflikt med befolkningen”, og selvfølgelig dernæst overtage ledelsen af samfundet for det ny Utopia.
  De havde set lyset, ganske som vor tids muslimske såkaldte fundamentalister.
  Fo0r at sundt samfund kan svaret alene være et, vold mødes med vold fra staten. Retssager er der ikke megen mening i, men kontant indsats.

  Kedeligt, at vort politi den nat ikke skød bedre eller brugte bedre egende våben til at bekæmpe sådant optøjr.
  Politiet havde al ret til at skyde for at dræbe.
  Det var et rent under, at ingen betjente blev dræbt. Forbavsende, at politiledelsen bagefter ikke bakkede deres mandskab bedre op.
  Men hvor djøffer kommer til, synes forstanden at gå ud.

  At en personage som René Karpantschof idag er på offentlig forsørgelse under betegnelsen “forsker”, må betragtes som det glade vanvid.

  “We sleep soundly in our beds because rough men stand ready in the night to visit violence on those, who would do us harm.” – Tilskrevet Winston Churchill og “People sleep peaceably in their beds at night, only because rough men stand ready to do violence on their behalf.” til George Orwell.

  Og det bør være svaret til vor tids “Antifascister”.

  Kommentar by T. Snorrason — 19. maj 2013 @ 02:06

 2. ja men borsat fra det, så var jeg selv meget vred. Afstemning et år efter! noget svineri, men politikerne ville have den union, og de vil have den iag.

  Unionen er syg og vil føre danskerne og Europa i ulykke, fordi nationerne opløses og fredløsheden spreder sig. Uden en nation er folket intet.

  Kommentar by machiavelli — 19. maj 2013 @ 03:47

 3. Var Jesper Tynell ikke en de sjovnalister, der vinklede dækning væk fra terroristerne og gjorde det til et spørgsmål om politi brutalitet?

  Kommentar by Hans Und — 19. maj 2013 @ 07:58

 4. Danmarks Radio har gjort alt for at granske politiets færden. Tænk en politimand råbte, at de skulle skyde efter benene, det var for galt. Politiet skulle bare lade sig smadre!
  At de var virkelig bange for deres liv og lemmer var ligegyldigt. Det er erhvervsrisiko, som de må bære mente man.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 19. maj 2013 @ 09:44

 5. “Vi følte ikke, at de fredelige demonstrationer gjorde en forskel”, og det skal de jo. Hvis ikke alle gør som de venstreradikale ønsker, er det undertrykkelse.

  At skyde efter benene er helt misforstået, og jeg kan godt forstå at lydoptagelserne vakte furore: Det bedste råd er at skyde efter brystet. Det kan være fristende at skyde efter hovedet, men det er for svært at ramme.

  Kommentar by Vagn Henning — 19. maj 2013 @ 10:22

 6. Også dengang tog politikerne røven på danskerne, og nedkæmpede dem trods deres vrede.
  Hvorlænge regner de med at slippe godt fra det?

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 19. maj 2013 @ 10:32

 7. På BT er der et indslag med politimanden (Leo), der blev gjort til syndebuk. Medierne herunder ikke mindst DR og politikerne skylder denne mand en undskyldning og oprejsning!

  Kommentar by Britta Due Andersen — 19. maj 2013 @ 10:40

 8. Sådan opstod nazimen som magtfaktor i bl.a. Tyskland – med munden talte man politik og samtidig med kroppen iscenesatte man volden mod anderledes tænkende, politikere, befolkning og samfundet. Frygt og terror blev talt ned og manipulret i ekstrem grotesk grad – Det er lige det vi nu ser i Dk og mange andre vesteuropæiske lande – her i landet med EL i folketinget (14-15% tilslutning) og en hær af manipulerende mediefolk på alle planer – hertil ser vi den voksende skare af voldsudøvende “unge”/”teenagere” med samme afsæt og beskyttet af deres “politikere” – folket vil åbenbart forføres også her i DK. Den virkelige nazisme/facisme er virkelig igen i DK – Ekstreme socialister/kommunister og facister/nazister er et ud af samme stykke – folk tror det er noget andet nu – men det er det ikke – hvad skete der ikke i Sovjetunionen og Tyskland – det samme og det kunne ikke gå – man måtte have krigen og ragnarokket for at se hvem der var stærkest og føre sit helvede på jord til virkelighed. Hvem stod mod da det virkeligt gjaldt? England og USA i det lange seje træk – her tænker jeg ikke kun på krigens tid – men alle de mange år efter med kampen mod kommunismen over hele kloden.
  Herhjemme må der også til ske noget og få stoppet vanviddet – DK er befængt og totalt overrendt af landsforædere i alle afskygninger – de tror det er konsekvensløst at ødelægge sit eget land – det håber jeg ikke de opnår – regnskabets time må også til sidste ramme dem – hårdt!!

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 19. maj 2013 @ 10:40

 9. -> Hans Und

  Jeg husker ikke Jesper Tynell i den forbindelse, men han er fra RUC, og mon ikke der en relation til Janne Tynell (og hermed Pelle Dragsted). Ved du noget konkret?

  Kommentar by Kim Møller — 19. maj 2013 @ 10:40

 10. -> Britta

  Mediernes historieskrivning er fuldstændig absurd. Forestil dig at en nazistisk gruppering havde anmeldt en demonstration, og den som planlagt endte med at gøre området til en krigszone med sårede betjente. Kunne man forestille sig, at medierne ville se episoden som en historie om ‘mislykket politiindsats’, ‘vrede apolitiske demonstranter’ og eufemisere med passiv agens (brosten fløj gennem luften). Det er helt utænkeligt!

  Journalisterne og medierne er blinde på det venstre øje i en grad, så det næsten er landsskadelig virksomhed at betale licens eller købe en trykt avis.

  Kommentar by Kim Møller — 19. maj 2013 @ 10:53

 11. Der er kun én ting at sige om den dag, og det er – Danmark tabte og terrorismen vandt.
  Eneste lyspunkt skulle da lige være at Danmark tabte på smukkeste demokratiske vis, med ca. 90% for terroristerne, og med ca. 10% imod – STORT TILLYKKE MOHAMMEDANMARK.

  Kommentar by Fritz — 19. maj 2013 @ 11:13

 12. En af mig god bekendt, var som vicepolitikommisær, med i forreste række under disse såkaldte uroligheder.

  Det er jo kommet frem at disse såkaldte forsvarere af ytringfrihed mv. var ude på ballade og kun ballade.

  Omtalte VPK gik ned psykisk og forlod korpset.

  Og de såkaldte politikere, de sveg ENDNU engang politi samt demokratiske kræfter.

  De sa…. anti et eller andet.

  Mht. DR, hvad kan man forvente med en ledelse der bl. a. elskede DDR, holdt foredrag der, var erklæret DKP ére mv.

  Kommentar by AK JA — 19. maj 2013 @ 12:41

 13. For ca. 15 år siden var jeg til en familiefest. På det tidspunkt kørte der diverse undersøgelser af optøjerne, vi talte om det, og en i øvrigt sympatisk kusine sagde: ”Jeg er flov over at bo i et land, hvor politiet skyder på demonstranter”.

  Normalt mener jeg ikke, at man skal diskutere politiske emner ved selskabelige lejligheder. Folk har forskellige holdninger, nogle vil have stor stat og tryghed, andre lille stat og frihed, nogle vil have fædreland og andre internationalisme, osv. Det nytter ikke noget at rive andre sine egne holdninger i næsen, man bliver kun uvenner til ingen nytte.

  Men dette var for meget. Jeg fortalte hende, så roligt som jeg kunne, at det aldeles ikke var tale om demonstranter, men om grove voldsforbrydere, der var i gang med, på værste muslimske vis, at stene politiet ihjel. Betjentene var i reel livsfare ved de utallige stenkast, og mange af dem blev skadet fysisk og psykisk. Der fulgte tragedier, bl.a. selvmord, i kølvandet, og mange betjente har men endnu 20 år efter. Det var simpelt nødværge, når politiet skød mod stenkasterne. Der er intet at bebrejde de menige betjente i skudlinien. Hvis politiet ikke trods alt havde hjelme, var der omkommet betjente. Derimod var alle skudramte stenkastere ude af hospitalet en uges tid efter. (Politiet har siden fået kraftigere pistoler).

  Kusinen pakkede sammen, men medierne forstår vist stadig ikke sagens rette sammenhæng. F.eks. mener de åbenbart, at det var vældig slemt, når en betjent under skydningen råber: ”Skyd efter benene!” Men dette blev råbt, efter at det havde vist sig, at varselsskud op i luften ikke standsede stenregnen. Kommandoen betyder faktisk: ”Skyd, men ikke efter hoved eller krop, men efter benene”. Helt fornuftigt og efter bogen.

  Alle involverede betjente er for længst blevet frikendt for de absurde anklager, der blev rejst mod dem efterfølgende. Men stenkasterne har aldrig fået straf nok.

  Kommentar by Gunnar Biering — 19. maj 2013 @ 13:00

 14. Fra videnskabs.dk:

  18. maj 1993: Lignende oprør kan rive dig med i en rus

  “Gør demonstranterne under et oprør sig rationelle og bevidste overvejelser om deres handlinger? Ikke altid, siger sociologerne. Nogle gange er oprørerne faktisk helt almindelige lovlydige borgere.”

  Enig med Kim i, at denne artikel bliver svær at overgå med hensyn til venstreorienteret voldsapologi.

  Er dog ikke overrasket, da videnskb.dk er notorisk venstreorienteret propagandistisk og meget lidt videnskablig. Lægger ofte spalteplads til de mest uvidenskabelige PhD afhandlinger med politisk korrekt indhold forklædt som forskning; som f. eks. hende der RUC PhD-spiren (navn glemt i øjeblikket) der mente at kunne udlede, at hvide mænd i jakkesæt blot var forklædte nazister. Husker ogsaa en anden PhD tumpe (navn glemt i øjeblikket) der mente at kunne udlede, at dansk journalistik er bedre end sit rygte i kraft af danske journalisters hyppige brug af eksperter frem for sagernes hovedpersoner, idet sidstnævntes udlægninger af sagerne jo er farvede (som om ekspertenes udlægninger ikke er farvede, og som om det er for risikabelt af lade læserne se sagerne fremstillet af sagernes hovedpersoner selv).

  Af interesse i denne forbindelse er følgende nyhed om videnskab.dk, dateret 17. maj 2013 på videnskab.dk’s hjemmeside:

  “Den statsstøttede portal, som primært henter sine bevillinger gennem Styrelsen for Forskning og Innovation, vil fremover være institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
  Det betyder i praksis, at højskolen påtager sig forpligtelsen som bevillingshaver. Forankringen ændrer ikke ved Videnskab.dk’s status som uafhængigt medie og selvstændigt projekt, ej heller ved dets fysiske beliggenhed i Valby.”

  Jammen, så er videnskab.dk da kommet hjem, tillykke med det. Værre kan det alligevel ikke blive.

  Kommentar by monse — 19. maj 2013 @ 13:11

 15. En forsker i ekstremisme, der ikke vil tage afstand fra sin egen udøvelse af politisk vold, bør ikke være ansat på et dansk universitet.

  Kommentar by Marius — 19. maj 2013 @ 13:26

 16. @ Hans Und

  jo, og han fik Cavlingprisen for det
  http://journalisten.dk/jesper-tynell-vinder-cavlingprisen-2009

  jeg kan stadig ikke finde noget om de 2 betjentes selvmord. Tror det var hos journalisterne, jeg læste det for år tilbage, hvor de prøvede med lidt selvransagelse

  Kommentar by tavsen — 19. maj 2013 @ 13:29

 17. @ 17 Tavsen
  “Jo, og han fik Cavlingprisen for det”
  Undskyld Tavsen, men du må da være ramt af sommervarmen. Hvis du læste din egen henvisning, så ville du (måske) opdage, at Tynell fik Cavlingprisen for en helt anden historie – med mindre du da mener, at Claud Hjort Frederiksen stod i spidsen for de demonstrerende og brostenskastende venstrefacister på Nørrebro.

  Jeg skal være den sidste til at forsvare Jesper Tynell, men dit indlæg Tavsen, får mig til at tænke på det gode gamle ordsprog: “Blind høne kan også gøre i nælderne”.

  Kommentar by Anonym — 19. maj 2013 @ 13:54

 18. Tynell fik Cavlingprisen for at bashe Claus Hjort Frederiksen. Erik Valeur fik den for 18. maj-dækningen.

  Kommentar by Kim Møller — 19. maj 2013 @ 13:58

 19. “Rene Karpantschof selv fortrækker op i et BZer-kollektiv nær Fælledvej til sin højgravide kæreste. Herfra overværer han resten af aftenen, som den udvikler sig mere og mere voldeligt.”

  Han er ovenikøbet et fejt svin.

  I øvrigt:

  I Peter Øvig Knudsens ‘Blekingegadebanden’ kan man læse om dele af venstrefløjens holdning til Blekingegadebandens mord på politimanden Jesper Egtved Hansen i forbindelse med retssagen i 1990:

  Autonome og bz’ere i ‘Fangegruppen’, som er dannet til støtte for de syv tiltalte, har indkaldt til demonstration udenfor Landsretten fra klokken halv ni (3. september 1990).

  “For at der ikke skal være nogen tvivl: VI KOMMER” , lyder det i bz-bladet Ravage. “Dette opblæste statsmagtsshow får de ikke lov til at afvikle uden problemer.” I en folder om retssagen konkluderer ‘Fangegruppen’ , at “det opblæste politidrab var forståeligt selvforsvar.”

  Peter Øvig Knudsen; Gyldendal 2007. Blekingegadebanden, bind 2 ‘Den Hårde Kerne’, side 481.

  Det kunne være interessant at finde ud af, hvem medlemmerne af ’Fangegruppen’ var, og hvilke positioner de sidder i nu.

  Kommentar by Hodja — 19. maj 2013 @ 14:33

 20. Anonym — 19. maj 2013 @

  det gik lidt stærkt, med eller uden nældefeber

  Vedrørende de 2 betjentes selvmord, mener jeg, det var et samboende par, der endte med at begå selvmord. Ikke samtidigt

  Kommentar by tavsen — 19. maj 2013 @ 14:34

 21. Politiken har et seriøst interview med en af de involverede betjente:

  http://politiken.dk/indland/ECE1973772/betjente-vi-var-noedt-til-at-blive-og-slaas-da-kollegaerne-var-kommet-i-knibe/

  Kommentar by Gunnar Biering — 19. maj 2013 @ 14:34

 22. Der findes et billede, hvor Karpantschoff står i gruppen af demonstrerende foran landsretten september 1990.

  Kommentar by Hodja — 19. maj 2013 @ 14:34

 23. -> Gunnar

  Venstreekstremisterne kaldes for aktivister, og i en tilstødende video analyserer Michael Jarlner: “Følelsen af afstand mellem folket og politikerne findes endnu”. Folket?!?!

  Kommentar by Kim Møller — 19. maj 2013 @ 14:57

 24. > 23 Kim
  Det er den gamle politimand selv, der kalder dem aktivister. Vi har et meget venligt og civiliseret politikorps!

  Lad os håbe, at der er afstand mellem “aktivisterne” og politikerne.

  Desværre er der også afstand mellem det rigtige folk og politikerne. Hvor mange ønsker EU-union, pivåbne grænser, masseindvandring?

  Kommentar by Gunnar Biering — 19. maj 2013 @ 15:47

 25. Det hedder barikaderede og ikke barrikerede, højreekstremistiske spassere.

  Kommentar by emile500@hotmail.com — 19. maj 2013 @ 16:24

 26. -> Emile500

  “Det hedder barikaderede og ikke barrikerede, højreekstremistiske spassere.”

  Tak for rettelsen.

  Kommentar by Kim Møller — 19. maj 2013 @ 16:27

 27. Kim,

  Jeg husker nok forkert.

  Men jeg kan huske DDR havde mindst éen mand fuldtids på sagen foruden de brugte uhæmmet mange penge på ekstern hjælp.

  Og DDR har utvivlsomt været klar over, at der var tale om en planlagt aktion, designet til at løbe ud af kontrol, ligesom de har været bekendt med person galleriet i “planlægningskommiten” .

  En af personerne i den komité, er som bekendt Thomas Sæhl, pt spindoktor for Willy Søvndal og eks sjovnalist på DDR.

  Kommentar by Hans Und — 19. maj 2013 @ 16:41

 28. Rene Karpantschof er en fej lille lort. Efter samme princip som hamas i gaza, gemmer han sig bag kvinder og børn.

  Med lidt god vilje kan statsadvokaten vel rejse tiltale mod ham for mordforsøg. Jeg går ud fra at mordforsøg, på linje med mord, aldrig forældes. Det må betragtes som en tilståelsessag idet han selv indrømmer at han var med til at planlægge angrebet og 90 sårede betjente er vel “ganske godt” forsøgt.

  Kommentar by Santor — 19. maj 2013 @ 16:51

 29. @ monse

  Videnskab.dk videreformidler altså blot videnskabeligt stof, enten fra Danmark eller fra de større tidskrifter (dvs. Science og Nature). De fleste af artiklerne er blottet for politisk indhold.

  Man kan godt være uenig i at folk der går amok i en demonstration kan betegnes som lovlydige borgere, men det har den forskning er nu ligger til grund for artiklen nu engang fundet ud af. Et langt mere interessant spørgsmål er om vi kan bruge den forskning til noget. Politiet kan jo sådan set være ligeglade med om folk normalt er lovlydige når brostenene hagler ned over dem.

  Objektivt set var Blekingegade banden også lovlydige borgere, undtagen når de altså begik bankrøverier. Derfor er denne klassifikation efter min mening ikke særlig meningsfuld, men jeg kan ikke se at de skal gøre videnskab.dk “notorisk venstreorienteret propagandistisk”

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 19. maj 2013 @ 17:28

 30. ->29 Hippie

  Interessant at du sådan er i stand til at udstede blancocheck til videnskab.dk. Mener du så også at leksikon.org, der vist også er lavet af fagfolk, blot “videreformidler …. videnskabeligt stof”?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 19. maj 2013 @ 18:25

 31. #29 Langhåret hippie.

  “Objektivt set var Blekingegade banden også lovlydige borgere, undtagen når de altså begik bankrøverier”.

  og ABB var også en lovlydig borger når han altså ikke myrdede socialister i den Norske skærgård?

  Din objektivitet er et “lettere” forvrænget billede af virkeligheden, men det giver i det mindste et indblik i hvordan venstrefløjen tænker objektivt.

  Kommentar by Santor — 19. maj 2013 @ 20:07

 32. >29 Nærsynet Hippie,

  Det der bliver bragt som redaktionelt stof på videnskab.dk er videnskab.dk’s ansvar uanset hvor de har sakset det, hvis det altså forholder sig således, som du antyder, at de ikke kan finde på tingene selv.

  Jeg nævnte allerede 2 eksempler umiddelbart fra hukommelsen på venstreorientert bias, men der er mange flere, især i sektionen for Kultur og Samfund, men også fra tid til anden i Miljø- og Naturvidenskabsafdelingen. Jeg skal finde flere eksempler, når jeg får tid senere i aften.

  Dit argument om, at forbrydere er lovlydige borgere, når de ikke lige begår deres forbrydelser, er godt nok specielt, for nu at sige det mildt. Det minder mig om historien om manden der skulle se om blinklyset på bilen virkede: Ja, nu virker det; nåh, nu virker det ikke; jo, nu virker det igen; øv, nu virker det ikke igen …. (fortsæt selv historien).

  Kommentar by monse — 19. maj 2013 @ 20:50

 33. >29 Nærsynet Hippie, igen.

  Jeg forstår ved genlæsning, at dit besynderlige Blekingegadebande-argument var ment som eksempel for at vise, at den tilsvarende argumentation i artiklen på videnskab.dk ikke giver mening.

  Bemærk dog, at artiklen på videnskab.dk om de stakkels uskyldige helt almindelige lovlydige borgere, der bliver forledt af en flokpsykose til at blive deltidsforbrydere, ikke blot meningsløs, men netop tjener til at bortforklare venstreorienteret vold.

  Jeg vil, som lovet, til din orientering lægge nogle flere eksempler på videnskabs.dk venstreorienterede bias over på off topic tråden for ikke at forurene denne tråd med en egentlig debat om videnskab.dk udenfor blogpostens emne.

  Kommentar by monse — 20. maj 2013 @ 00:00

 34. Emile500@hotmail.com
  Kalder sig selv skuespiller, men lyder mere som en psykiatrisk patient.
  http://www.christiania-listen.dk/kandidater/emilelvheden.html

  Kommentar by Jan — 20. maj 2013 @ 03:28

 35. @34 Jan

  Ja det er desværre konsekvensen af at man lukkede sengepladser i tosse industrien.

  Kommentar by Fritz — 20. maj 2013 @ 07:22

 36. De arbejdssky AFAutonome er så godt som lige så retharderede som muslimerne er. http://www.youtube.com/watch?v=UR_P6ZGfV30&list=UUEe-_rBKW8R43uOe5aNErnw&index=10

  Kommentar by Nielsen — 20. maj 2013 @ 07:38

 37. Helt almindelige borgere = Den nye normal.

  Kommentar by NulTolerance — 20. maj 2013 @ 09:19

 38. @ monse

  Jeg vil ikke engang antyde at videnskab.dk “sakser” resultater. Det er en populærvidenskabelig hjemmeside, og kan på ingen måde have ressourcer til at forske så meget og så bredt som det de skriver om, så de MÅ få stoffet andetsteds fra. Hvis du har et problem med det der skrives på hjemmesiden er det sandsynligvis fordi du ikke bryder dig om (eller ikke er enig i) de konklusioner videnskabelige arbejder kommer frem til. Det er selvfølgelig en ærlig sag, men næppe hjemmesdiens skyld.

  Du har helt ret i, at jeg synes de trækker argumentationen med “lovlydige borgere” for langt. Alt vold kan (bort)forklares, men om det er artiklens formål er svært at afgøre, med mindre du ved noget jeg ikke ved.

  Jeg har kigget på de eksempler du gav i OFF TOPIC (ikke nærlæst). Udfra overskrifterne kan jeg godt forstå de rammer specielt det national-højreorienterede segment. Det er også sigende at alle er fra samfundsvidenskabelige eller humanistiske videnskaber. Hvis I mener noget med kritikken, så synes jeg i skal til at smøge ærmerne op og gennemgå de arbejder i ikke bryder jer om mht. videnskabelig metode og undersøge hvorvidt den anvendte metode kan underbygge konklusionerne. Redaktionen fra videnskab.dk kan måske være behjælpelig mht. at fremskaffe de afhandlinger der ligger til grund for artiklerne. Ellers har universiteter som regel phd afhandlinger liggende. Resultatet kunne sådan set være ganske interessant, så held og lykke herfra!

  @ LFPC (se svar til monse herover)

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 20. maj 2013 @ 11:00

 39. @ Santor

  Jeg vil nødig hive Anders Breivik ind i debatten, men så vidt jeg husker fik han midler til sit virke ved at sælge falske eksamensbeviser, så han virker faktisk som en helt igennem gemen forbryder. Og nåja, han slog et tocifret antal børn ihjel på en ø. End of story.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 20. maj 2013 @ 11:06

 40. Politiet står om nogen gør som det udtrykkelige nederlag overfor religion og ondskab.
  De har krøllet sig sammen og gemt sig under dynerne.
  De er lort. Dem om nogen som man skulle kunne stole på.
  De er fjenden!

  Kommentar by Frank Hagmann — 20. maj 2013 @ 11:44

 41. Att. Emile500@hotmail.com

  Før man giver sig til at korrigere andres sprog, bør man feje for egen dør først. Gængs stavemåde er skinfacade og ikke skinfasade!

  Hvad blev der forresten af kærligheden, frisindet og tolerancen?

  Det findes ikke i dit aggressive indlæg nummer 25, hvorimod indlæg 26 er skrevet af en fra det segment, som du hæfter en negativ ladet etiket på og som er en høflig taksigelse for din korrektion. Tankevækkende – ikke sandt!

  Kommentar by T. H. — 20. maj 2013 @ 11:55

 42. “Nogle gange er oprørerne faktisk helt almindelige lovlydige borgere”

  Det var nok mere en raritet, at det skulle være tilfældet for flertallet af brostens kasterne d. 18. maj 1993, men sikkert er det dog, at det ikke udelukkende var venstreekstremister der stod for volden og hærværket den nat.

  Jeg er delvist opvokset i Brønshøj, der på tidspunkt havde mange forskellige grupperinger af både politisk, etnisk og modeagtigt karaktær. Der var grønjakker omend de ikke var så synlige og sammentømret som i 80`erne, der var betonkommunistiske arbejdergrupper som heller ikke fremstod særligt samlet, og det samme med diskere og punkere samt pakier og iranere.

  Det hele var blevet lidt mere blandet og fragmenteret i 90`erne, men på tværs af grupperne var der nok en ret stor EU modstand, lige måske med undtagelse af diskere der mere eller mindre, var blevet en del af den liberale yuppie kultur allerede i midt 80`erne. De etniske grupper var blevet flere og mere blandede, og var måske heller ikke så synlige i modstand mod EU.

  Men jeg husker at der feks. i Bellahøj var overklistret med anti EF/EU budskaber fra både den ene og anden afsender ala “Fuck EU, KKK rules” eller “Rigtige Kommunister siger NEJ til unionen”. Der kunne selvfølgelig være nogle af disse i kontekst absurde meldinger, der var skrevet eller trykt med humor for øje al den stund, at både KKK og Kommunismen netop havde sin opblomstring i unioner, men propagandaen var massiv og man var ikke i tvivl om holdningen til EF/EU hos disse umiddelbare ideologiske fjender.

  Det var også som om, at nok havde man i 80`erne banket løs på hinanden, men nu kunne man godt i mere eller mindre forening starte containerbrænde og spraye en hel opgang til med anti EU budskaber. Hos de mere organiserede var der måske nok ikke nogen forbrødring, men efter nej til Maastricht-traktaten d. 2 juni 1992, oplevede jeg personligt hvordan grupperinger på kryds og tværs festede over resultatet.

  Jeg var ikke i København d. 18 maj 1993, men en tidligere klassekammerat deltog i urolighederne og hærværket, og sjovt nok havde han både før og efter sit sydstatsflag hængende over sofaen, ligesom hans grønne Bomber pilotjakke med orange for hang i garderoeben før og efter. Sidenhen gik han til i hash, coke og “hvid” dødsmetal og helt almindelig lovlydig borger var han nok aldrig, men venstreekstremist kunne han nok heller ikke skrive på CV`et….

  Kommentar by Peter P — 20. maj 2013 @ 12:36

 43. > 20 Tavsen,

  Du har sagen her:
  http://www.bt.dk/nyheder/drabssigtet-politimand-begik-selvmord

  Men Rene Karpantschof, der kastede nogle af stenene, lever og har det godt. Ingen samvittighedskvaler der. Er anerkendt ikke-kontroversiel ekspert i DR, Berlingske m.v.

  Kommentar by Gunnar Biering — 20. maj 2013 @ 13:25

 44. @ Gunnar Biering

  Mange tak.

  Det var altså ikke helt, som jeg huskede. Jeg syntes, det var så sørgeligt dengang, at 2 mennesker skulle ende deres dage på den måde, kun på grund af deres arbejde. Trist.

  Og temmelig ækelt den vamle U-Rene kører videre, fuldstændig blottet for samvittighedskvaler. Men det er tydeligvis den socialistiske overherrementalitet, der gør sig gældende.

  Jeg ser jævnligt stor graffitti

  HAR DU HUSKET AT HADE POLITIET I DAG?

  Kommentar by tavsen — 20. maj 2013 @ 20:29

 45. DR i en nøddeskal i vore dage.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. april 2019 @ 15:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper