23. maj 2013

Fjordman om Per Fugilli, vinder af ‘Fritt ord 2013’: Kritikere af multikultur bør medicineres og fængsles

Fritt ord har netop taget initiativet til et journalistisk netværk ved navn ‘Hate Speech International’ (!), der har til formål at bekæmpe ‘hatytringer’. I spidsen er sat Øyvind Strømmen og Kjetil Stormark, to journalister der blev forfattere i kølvandet på Breiviks ugerning. Fjordman kommenterer modtageren af Fritt ords ytringsfrihedspris i Frontpage Mag – Top Norwegian Prof: Critics of Mass Immigration Mentally Ill.

“Per Fugelli is a physician, originally from Stavanger in western Norway, who has for years been a Professor of Social Medicine at the University of Oslo. He also enjoys a high media profile. Fritt Ord, Norway’s most important and well-funded free speech organization, decided to give the Freedom of Expression Prize for 2013, their highest distinction, to Fugelli “for having given a voice to cancer patients.” He has been open about his struggle against this horrible disease and made a positive contribution in that regard, but in many other cases he’s been more preoccupied with harassing, threatening or bullying others who dare to use their freedom of speech. …

After it was announced in 2013 that he would receive this prestigious award for free speech, one newspaper asked Per Fugelli about who he would like to be stuck in an elevator with. He replied the politician Christian Tybring-Gjedde, so he could “beat him up.” A funny and tolerant guy, Professor Fugelli. Tybring-Gjedde is an MP and a notable member of the right-wing Progress Party (Fremskrittspartiet). …

After Breivik, Per Fugelli was among those who were most aggressive in blaming the Progress Party and its leader Siv Jensen indirectly, if not directly, for Breivik’s massacre, since they spread totally unfounded “Islamophobia” by pointing out problems related to Islamic culture and Muslim immigration. He has more than once made questionable associations with Nazi Germany against those who criticize Multiculturalism.

In May 2013, on the day when he was about to formally receive his Freedom of Expression Prize, Fugelli stated that people who worry about such things as crime related to Gypsy gangs or certain types of organized crime need a sedative for their baseless “anxiety.” Professor Fugelli, a medical professional, recommended that politicians should take a Valium pill before they speak about issues related to immigration. …

It’s also not the first or only time that Mr. Fugelli has indicated, jokingly or otherwise, that individuals who disagree with his views should be treated medically for their alleged delusions, with or without their consent.

During the Multicultural craze of the 1990s, the Norwegian novelist Torgrim Eggen in an essay entitled “The psychotic racism” warned against the possibility of “race wars in the streets” as a result of mass immigration. … The solution to these problems was not to limit mass immigration but to limit criticism of it. According to Eggen, xenophobia and opposition to mass immigration should be viewed as a mental illness, and the solution to xenophobia “is that you should distribute medication to those who are seriously affected. I have discussed this with a professor of Social Medicine, Dr. Per Fugelli, and he liked the idea.” Fugelli had apparently suggested putting anti-psychotic drugs in the city’s drinking water.

This may sound too extreme to be meant seriously, but Fugelli has continued to chastise all those who are critical of mass immigration. … In May 2013 Fugelli was a participant on Dagsnytt Atten, one of the most important daily news magazines and debate forums on the state broadcaster NRK. In addition to radio, it is also broadcasted on TV. On May 13, 2013, when he had been specifically invited to talk about his free speech award, during a conversation with Anders Heger, an influential publisher in the publishing house Cappelen Damm, Fugelli indicated that those who want to deport foreign gypsies should themselves be arrested and thrown in jail.

The issue was not about killing or abusing anybody, but merely whether to send back newly-arrived foreign organized beggars who cause problems. Per Fugelli thus advocated that those who disagree with his views on how to deal with foreign beggars should be thrown in jail. He said this in plain words on the country’s largest media outlet when he was there specifically to talk about freedom of speech.

So the person who had recently won one of the country’s most prestigious free speech awards has publicly advocated that those who use their free speech in a manner which he disagrees with should be beaten up, medicated or thrown in jail.

Per Fugelli represents the dark and hypocritical face of humanitarian Norway.”

Oploadet Kl. 14:32 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/48311/trackback

10 Comments »

 1. Vanvid. Man skal ikke belønne en mand, som vil banke sine meningsmodstandere, medicinere dem og smide dem i fængsel. Slet ikke, når belønningen er en pris, der gives til en, der kæmper for ytringsfriheden.

  Det er komplet idioti og Norge tager 1. pladsen.

  Kommentar by Iznogut — 23. maj 2013 @ 15:32

 2. Jamen, det er jo bare den “ny normal” som anna MÆÆ plædere for, sammen med de volds udøvende Altid Klar 14 (Allah Dhimmier) supporter AFA og deres medløber.
  Vi skal med vold og magt trynes af islamiske rædsler…øh, værdier ellers……
  Islam ER racisme i reneste form og ALLE muhammedaner ER racister.
  Det ved vi alle, men ingen tør sige det.
  Muhammedanerne er bare for dumme til at fatte noget som helst, de underkaster sig bare blindt en AFA lignende åndsbølle som Pædofeten muhammed( spark lorten i røven) der er absolut intet ære værdigt over denne skod sekt.
  Det er bare min mening, så kan de politiske psykopat korrekte bare forklare mig, hvorfor jeg tager fejl, men det kan de jo ikke, derfor skal sand tale straffes ellers falder deres fint sand opbyggede slotsbroer sammen…..de mangler ord, derfor bliver de voldelige og vil straffe os islam kritiker.
  Føj for halal røde øjne, som ikke vil se!

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 23. maj 2013 @ 15:57

 3. Det minder mig om at der desværre er mange fra min egen faggruppe der får store egoer og bliver meget ”hellige.” Forfængelige grupper er altid de nemmeste at spænde for totalitære vogne jvf. ”medicinering og fængsling til islam-kritikere.”

  Kommentar by Morani ya Simba — 23. maj 2013 @ 17:39

 4. Manden er ualmindeligt glad – for fotografier af sig selv.

  https://www.google.dk/search?q=Per+Fugelli&client=firefox-a&hs=37t&rls=org.mozilla:da:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Ij6eUZ68M8qitAaK_4GgBw&ved=0CEAQsAQ&biw=1440&bih=809

  Kommentar by Svend — 23. maj 2013 @ 18:09

 5. The mad professor, as we know him:

  http://www.slantmagazine.com/film/feature/jerry-lewis-the-clown-who-cried/61

  (however, the above mentioned Norwegian version is not funny at all)

  Kommentar by Crass Børsting — 23. maj 2013 @ 18:09

 6. Syg pris til en syg mand.
  Han skulle smage sin egen medicin, først ha’ tæsk, så tvangs medicineres med tossemedicin,
  Og spærres ind for evigt. Sygt at han vil forgifte vandet. Modbydeligt, ondskabsfuldt.
  Den ene tosse klapper den anden tosse på ryggen.
  Hvor må de være stolte.

  Kommentar by XXXXX — 23. maj 2013 @ 21:38

 7. Det lyder på sæt og vis interessant det Per Fugelli selv er på. Hvad er det, er det ham selv eller noget han indtager, eller den individuelle kombination af følgende specifikke elementer…?

  Kort beskrevet, på forhånd tak?

  Kommentar by Peter Buch — 23. maj 2013 @ 22:21

 8. Sidste ? skulle være et !

  Kommentar by Peter Buch — 23. maj 2013 @ 22:23

 9. Det er ikke Fugilli der er syg… Han deler jo bare ideologi med PK eliten og deres socialkonstruktivisme og tunnelsyn. Disse priser incl. Nobels fredspris… Har ikke længere nogen værdi… Siden 9/11 er dette “freakshow” gået helt over gevind… Og udsigten til det fortsætter…?? Tja… tjek debatten omkring london og husby… Galskaben fortsætter og 80% af befolkningen fortsætter med at stemme dem til magten… Tillykke

  Kommentar by ny kommentator — 24. maj 2013 @ 09:58

 10. Hm, man får en ret klar idé om hvem der behøver noget antipsykotisk medicin. Provokerende, stupid og virkelighedsfjern er vist en passende karakteristik af denne person. En rigtig moderne kommunist. Og undskyld med al respekt, prisen “Freedom of Expression Prize” for at have givet cancer patienter en stemme? Og så til denne uhyrlige perverse og voldelige antidemokrat??? Hvad sker der dog i det latterlige land.
  Det norske folk har en indædt fjende i denne mand. Og de hædrer ham!

  Kommentar by EH — 26. maj 2013 @ 00:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper