23. august 2007

Politiken: Forskning dokumenterer at det multikulturelle samfund har negative konsekvenser

Sjælden artikel i gårsdagens Politiken af Mads Qvortrup, der introducerer Robert D. Putnams forskning. Her lidt fra Skilleveje. Multikulturalismens umulighed?

“Nu er Putnam så gået et skridt videre. Han har undersøgt, hvad der sker med den sociale kapital, når et samfund bliver multikulturelt. Svaret er mildt sagt negativt. Titlen på Putnams essay er ‘E Pluribus Unum’. Det er USA’s motto, og oversat fra latin betyder det noget i retning af ‘enighed i forskellighed’. Men det er ikke tilfældet i dag. I sin artikel viser Putnam, at øget indvandring fører til lavere ’social kapital’. De forskellige etniske grupper formår ikke at slå bro mellem hinanden. Der er et fravær af det fænomen, Putnam kalder brobygning.

Selv om Putnam mener, at indvandring på lang sigt kan have positive konsekvenser, viser hans statistikker, at et multikulturelt samfund på kort sigt har negative konsekvenser. Tilliden mellem borgerne svækkes, kriminaliteten vokser og en lang række ’sociale patologier’ opstår.

Putnam ventede længe med at offentliggøre denne forskning. Han er ikke højreorienteret i traditionel forstand, og han kender konsekvenserne af at sige ubekvemme sandheder. Man kan være enig eller uenig med ham. Men hans sociologiske forskning er velunderbygget og baseret på objektive resultater. Putnam har ikke en skjult politisk dagsorden. Det er ej heller populært at skrive det, men Putnams forskning underbygger den opfattelse, at det multikulturelle samfund har negative konsekvenser.

Formuleret lidt mere provokerende kan man sige, at den fremmeste internationale sociologiske forskning underbygger Dansk Folkepartis advarsler om det multikulturelle samfund. ‘Don’t kill the messenger’ lyder et engelsk mundheld. Og selv om der næppe er nogen, der pønser på at slå Putnam ihjel, bliver han næppe populær på at offentliggøre netop dette forskningsresultat.”

Oploadet Kl. 14:32 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

11 Comments »

 1. Mads Qvortrup – der i årenes løb har præsteret først at være konservativ, så socialdemokrat, så konservativ igen, så liberal, så vistnok sympatisør med de Kristelige, og så socialdemokrat igen, og guderne må vide, hvor han er i dag, andet end i den retning, han tror vinden blæser – har altid haft en behandling af fakta så dyb som et stykke bagepapir. I dette tilfælde kunne han trænge til at få strammet både sit latin og sin viden om USA noget op: “E pluribus unum” betyder overhovedet ikke “noget i retning af ‘enighed i forskellighed'” men derimod “Af de mange én”. Det er en reference til, at USA er en forbundsrepublik skabt af en række uafhængige stater. I nyere tid har man også udlagt det som en reference til USA som “the melting pot” – altså at mange forskellige folkeslag bliver til én nation af amerikanere. Ingen af delene kan udlægges som noget med “enighed”.

  Sølle.

  Kommentar by Den lille onde — 23. august 2007 @ 19:02

 2. “Selv om Putnam mener, at indvandring på lang sigt kan have positive konsekvenser, viser hans statistikker, at et multikulturelt samfund på kort sigt har negative konsekvenser.”

  Læg mærke til at han MENER indvandring KAN HAVE positive effekter på lang sigt. Han udtrykker sig nok sådan fordi undersøgelsen ikke viser noget om det, og alligevel er det vigtigt for ham at proppe den “information” ind. Til gengæld HAR indvandringen negative konsekvenser. Udtrykt sådan fordi undersøgelsen klart må vise det.

  Et multikulturelt samfund udvikler sig altid hen imod et monokulturelt. Så ja, hvis man anlægger en Nietzsche-vinkel, kan man sige “alt hvad jeg (dansk kultur) ikke dør af, gør mig (dansk kultur) stærkere”, og så er der da en positiv effekt – men til hvilken pris?!! Og hvor tæt skal vi danse med døden?

  Kommentar by Mallebrok — 23. august 2007 @ 21:40

 3. Hvorfor VIL I dog ikke forstå det?

  MULTIkulturelt betyder ene og alene ISLAMkulturelt!

  Ligesom TO-sproget kun betyder at arabisk er hovedsproget.

  Danmark har i generationer udvekslet kultur med andre lande. Vi givet og fået lige siden vikingetiden.
  Nu skal vi ikke længe give, kun modtage, uanset om vi vil eller ej.

  Alt det syge fis med om det “multikulturelle” er godt for Danmark kan koges ned til, at venstrefløjserne mener, at det er dejligt med nye eksotiske grønsager og krydderier, vandpiber til hashtobakken, og shawarmabarer og pizzeriaer på hvert gadehjørne.

  Og man omtaler ikke andre etniske børn som to-sprogede når de f.eks. har tysk, engelsk eller fransk som andet sprog.

  Forløjning, fordrejning og forvanskning er centrumvenstrefløjens sædvanlige propaganda.
  Også om “multikultur”!

  Kommentar by Dansk Realist — 24. august 2007 @ 07:28

 4. man kan jo bare se USA, England eller Irland…hvad kan de? I øvrigt er Danmark et multikulturelt samfund, med grønlandske, færøske og tyske mindretal…

  Kommentar by Allan — 24. august 2007 @ 09:27

 5. Da jeg ringede til den lokale skole og fortalte at jeg kom med et to-sproget barn, kunne man næsten høre skolelederen sukke. Da jeg så fortalte at sproget ikke var arabisk (eller en variant deraf), og at resten af familen talte dansk og vi havde valgt dansk som familiesprog, var det et lettelsens suk man kunne høre.

  Allan din klovn. Kan du virkeligt ikke se forskel på den islamiske invasion og så optagelsen af grønlændere, færinger, ungarere, vietnamesere, kartoffeltyskere og polske roepiger i Danmark?. Du skriver et eller andet sted at venstrefløjen har den længste uddannelse. Så vis det og så brug den da til noget. I må da have lært bare en lille smule analyse undervejs.

  Kommentar by PeterK — 24. august 2007 @ 11:25

 6. hej peter: nej jeg kan ikke se nogen islamisk invasion. Jeg kan se en masse paranoide mennesker her på bloggen, men det er vist det.

  Kommentar by Allan — 24. august 2007 @ 14:49

 7. Ignorer den langtidsledige og ubegavede månekults-lefler, som kalder sig allahn.
  I Danmark har vi brug for uddannet arbejdskraft, som f.eks polske og litauske håndværkere og sygehjælpere. Vi har ikke brug for bekvemmelighedsturister/lykkejægere fra månekultens lande(f.eks Irak, Iran og Tyrkiet). Hjemsend disse fupflygtninge hellere idag end i morgen.

  Kommentar by Poul — 24. august 2007 @ 21:42

 8. Vestlig & kristen multi-kultur kan skabe værdi.

  Arabisk & muslimsk ødelæggende-kultur koster værdi.

  anti-sharia

  Kommentar by Anti-sharia — 25. august 2007 @ 12:39

 9. Personligt mener jeg, at det nu er tid til at op med det, efterhånden typiske, perfide DF-syn. Er jeg den eneste der husker Irak-krigen?! Var det ikke netop DF, Venstre og De Kons. der udviste absolut aggressivitet mod Irak, for at ‘demokratisere’, eller skulle jeg sige assimilere landet. Videre var det en krig vi deltog i UDEN tilladelse fra hverken EU eller NATO. (NATO som DK ironisk nok meldte sig ind i af krigspræventive årsager) Hér 58 år senere vælger den syge regering, at lavet ‘bypass’ på både EU og NATO!!! At kalde Islam for aggressiv er i bedste fald forkert og i værste fald ubegavet! Og anes der terrorisme i Danmark kan vi bl.a. takke DF for værende medaktører i Irak-krigen!

  Kommentar by Anonym — 25. oktober 2007 @ 14:18

 10. Personligt mener jeg, at det nu er tid til at op med det, efterhånden typiske, perfide DF-syn. Er jeg den eneste der husker Irak-krigen?! Var det ikke netop DF, Venstre og De Kons. der udviste absolut aggressivitet mod Irak, for at ‘demokratisere’, eller skulle jeg sige assimilere landet. Videre var det en krig vi deltog i UDEN tilladelse fra hverken EU eller NATO. (NATO som DK ironisk nok meldte sig ind i af krigspræventive årsager) Hér 58 år senere vælger den syge regering, at lavet ‘bypass’ på både EU og NATO!!! At kalde Islam for aggressiv er i bedste fald forkert og i værste fald ubegavet! Og anes der terrorisme i Danmark kan vi bl.a. takke DF for værende medaktører i Irak-krigen!

  Kommentar by Nicolai — 25. oktober 2007 @ 14:20

 11. Uhmm ok?

  Kommentar by Anonym — 1. december 2009 @ 11:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper