26. august 2007

Når venstreradikale hærger, skriver medierne om ‘ballade’

Medierne fortsætter med at nedtone venstreradikale uroligheder. Læser man Ritzaus opkog der spammer de landsdækkende medier, så får man det indtryk at der i Aalborg natten til idag opstod ‘ballade’, da højre- og venstreorienterede clashede. Artiklen indledes sådan…

“Der opstod voldsom ballade i Aalborg, da over 100 autonome først stødte sammen med nogle højreorienterede AaB-supportere og herefter Politiet.”

 • 26/8-07 DR Online – Syv anholdt efter ballade i Aalborg.
 • P4 Nordjyllands artikel om sagen er anderledes konkret, selvom overskriften stadig indikerer alt andet end venstreradikale uroligheder.

  Voldsom ballade i Aalborg
  Syv autonome – seks fra København og een fra Sverige – blev i nat anholdt efter uroligheder ud for cafe Tusindfryd i Aalborgs midtby. Her var mere end hundrede autonome forsamlet til fest.

  To betjente blev udsat for vold – den ene har formentlig brækket næsen, oplyser vagthavende ved Nordjyllands Politi i Aalborg, Per Vagn Nielsen.

  Politiet blev varskoet lidt over 1 i nat. Da lød meldingerne på, at et større antal autonome sparker og slår på biler i området nær Tusindfryd.

  […]

  Per Vagn Nielsen siger, at politiet forsøgte at forhandle sig til en løsningen med lederen af Cafe Tusindfryd om at få de autonome til frivilligt at trække sig væk fra gaderne og ind på cafeen igen. Men under forhandlingerne begyndte de autonome at smide flasker og andet kasteskyts mod politiet. Derefter gik politiet i gang med at presse de autonome tilbage med magt. Ved tre-tiden var alt roligt igen.

  […]

  En gruppe AaB-tilhængere fra gruppen Boys Republic stødte tilfældigt ind i gruppen af autonome. Men de to grupper var ikke i direkte kontakt med hinanden, bortset fra lidt råberi. Dertil var de autonome for mange, oplyser Per Vagn Nielsen.

  Tænkt eksempel: 100 nazister fester i Aalborg, og da de ser nogle autonome går de til angreb. Senere på dagen hærger de midtbyen, og går til angreb på politiet.

  Det ville være helt utænkeligt medierne dagen efter skrev om ‘ballade i Aalborg’. Sidste weekend, da autonome (og indvandrere) angreb en nazi-demonstration i Kolding, headlinede Ekstra Bladet som bekendt med Nazi-vanvid. Det virker næsten som om journalisterne er spindoktorer for den yderste venstrefløj.

  Oploadet Kl. 09:55 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

  8 Comments »

  1. Når man har en tidligere BZ’er og tidligere aktiv på den yderste venstrefløj Lars Grarup ansat som mediedirektør i DR, er det vel ikke så overraskende, at medier er venligt indstillede til de venstreradikale. Lars Grarup har gang på gang blameret sig i rollen som DRs spindoktor i forbindelse med “Den Hemmelig Krig”. Samme kan siges om DRs såkaldte “seer og lytter-redaktør”, den tidligere DKPer, Jacob Christian Mollerup.

   Kommentar by Jakob — 26. august 2007 @ 11:34

  2. Og de små drenge fra ÅB (og nej, i er ikke hools, små drengerøve) gøres derved qua lidt sproglig kreativitet til første led i den kausale begivenhedskæde.

   Skamfuld pressedækning.

   Kommentar by DaLi — 26. august 2007 @ 12:53

  3. FORVENTELIG POLITISK REPORTAGE:

   Jyllandspostens version:

   Voldsom ballade i Aalborg
   Offentliggjort 26.08.07 kl. 05:50 – opdateret kl. 11:24

   Autonome og en gruppe højreorienterede AaB-supportere tørnede lørdag nat sammen i Aalborg. To politimænd kvæstet og syv uromagere anholdt.

   Ophidsede autonome gik lørdag nat til angreb med flasker og potteplanter mod politiet i Aalborg. To betjente blev kvæstet, da de fik knytnæveslag i ansigtet. Syv autonome er anholdt, sigtet for gadeuorden og vold mod politiet.

   De omkring 150 uromagere havde forud for sammenstødet sparket og slået på biler, der kørte forbi Café Tusindfryd, der er tilholdssted for venstreorienterede.

   En gruppe fra det højreorienterede AaB Ultras smed benzin på bålet, da de kom med tilråb til de autonome. Ifølge politiet udgjorde de dog ingen større fare, da en uropatrulje ankom til stedet klokken 01.10.

   http://jp.dk/indland/krimi/article1059741.ece

   Og så DenRøde’s version:

   Kritik af politiet efter Aalborg-ballade
   26. aug. 2007 10.10 Indland Opdat.: 26. aug. 2007 12.54
   Politiet får hård kritik for den måde, det håndterede nattens optøjer i Aalborg på.

   Syv koncertgæster blev anholdt, og to betjente kom til skade under den voldsomme ballade i byen i nat.

   Ifølge politiet kom situationen ud af kontrol, da 150 unge, der var til fest på spillestedet Café Tusindfryd i Aalborg midtby begyndte at sparke og slå på biler i området.

   Men bestyreren af Café Tusindfryd, Eva Vardinghus, har en helt anden version af, hvad der skete.

   AaB-fans kastede flasker
   – Lige pludselig kan jeg høre noget tumult, og så er der nogle AaB-tilhængere eller hvad pokker, de kalder dem, som begynder at kaste flasker og skidt og møg mod nogle af dem, der står uden for Tusindfryd, siger hun til P4 Nordjylland.

   Eva Vardinghus mener, at det var helt forkert, at politiet gik efter cafégæsterne og ikke AaB-tilhængerne.

   Nååh hvor er det synd for det autonome fristed i Ålborg, for nu:

   Stig Lundbo [politiinspektør i Ålborg] advarer om, at sagen kan få følger for Tusindfryds alkoholbevilling.

   Og hvem er det igen, der i stort tal sætter gang i volds- og bølleoptøjer? DE VENSTRE-EKSTRMISTISKE AUTONOME!!!

   Fang dem, spær dem inde, lad dem mentalundersøge, og send dem på kolbøttefrabrik til “behandling”. Det er jo god gammel sovjettisk fremgangsmåde.

   Kommentar by Dansk Realist — 26. august 2007 @ 14:09

  4. Tja men når man ved at langt de fleste “journalister” selv befinder sig på den yderste venstrefløj, ja så tror jeg ikke engang bare at de fungere som spindoktorer, næ jeg er sikker på de ER spindoktorer for den ekstreme venstrefløj.
   Jeg er træt af deres skønmalerier og forfalskning af dagligdagen.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 26. august 2007 @ 19:01

  5. Det er jo de rødes sævanlinge strategi. Så snart venstrefløjen har lavet vold og ballade sætter de ind med anklager mod politiet og “højreorienterede”. Det gør de selvklart for at fjerne fokus fra dem selv. Det gjorde de under urolighederne på nørrebro, og også før det.

   Kommentar by MaRkO — 26. august 2007 @ 21:28

  6. Nøøøøj

   Så Frk. Vardinghus kan altså give en anden og helt neutral dækning af begivenhederne ? Ja, hun er godt nok troværdig. Hvad skulle en bestyrer – der står til at få lukket sin geshäft – da også have at opnå ved at lyve for at rense sine egne gæster ?

   Virkelig skarp journalistik af DR.

   Næste uges tema: jonni hansen og aSSmaa gennemgår trin for trin de historiske begivenheder i Holocaust for seerne. Helt neutralt.

   Kommentar by DaLi — 27. august 2007 @ 10:40

  7. Nu må I til at bestemme jer: En del herinde mener at Nazismen ligger til venstre i det politiske billede. Når så EB punker nogle nazister så er “journalisterne spindoktorer for den yderste venstrefløj”.

   Som så meget andet hænger det ikke sammen for jer.

   Kommentar by The Man — 27. august 2007 @ 21:00

  8. @7The Nowhere Man:

   Nu må du snart fatte det.

   Nazisterne er nationalSOCIALISTER, altså SORTE venstreekstremistiske.
   Centrumvenstrefjolserne fra Radigale til Enhedslisten er mere eller mindre åbent socialister. Ehl er RØDE venstreekstremister.

   Kommentar by Dansk Realist — 27. august 2007 @ 22:16

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper