1. september 2007

Socialdemokratiet, Politiken og TVavisen spinner løs

Socialister har alle dage været gavmilde med andres penge, men klassekampen er historie, og torsdag var dagen hvor landets største fagforbund 3F bekendtgjorde at de ikke mere vil støtte Socialdemokratiets valgkampe med et større kontant millionbeløb.

Politiken forsøgte hurtigt at problematisere det forhold, at arbejdere nu ikke mere kan risikere at finansiere en valgkamp for et parti de ikke ønsker til magten, og man må også sige socialdemokratiets partisekretær Henrik Dam Kristensen gav den fuld skrue.

“Vi nærmer os et punkt, hvor vi har et demokratisk problem.” (Henrik Dam Kristensen, Politiken 30/8-07)

Politikens fikspunkt var at Venstre og Konservative var langt bedre til at indsamle støttekroner. Hele 34,5 mio. kroner mod socialdemokraternes nu blot 9 mio. At Socialdemokratiet har 3 mio. mindre end forventet til at den kommende valgkamp, er selvfølgelig noget partiet må forholde sig til, men i bund og grund er det et internt socialdemokratisk problem.

Således valgte 18.30 TVavisen at præsentere historien igår (bemærk hvorledes vinklen ligner Politikens til forveksling).

Mette Walsted Pedersen introducerer: 3F dropper venstrefløjen.

Det fortælles ikke i indslaget, men 3F fortsætter sit såkaldte ‘krone-til-krone’-princip, hvor 3F Danmark fordobler hver krone lokalafdelinger bruger på politiske aktiviter. Frit fra hukommelsen drejer det sig eksempelvis om at boycotte mellemøstens eneste demokrati, demonstrere imod den folkevalgte amerikanske præsiden, eller til fordel for Ungdomshusets knægtelse af andres ejendomsret. Klassiske venstreradikale discipliner.

Fra introduktionen videre til Niels Frid-Nielsen…

Niels Frid-Nielsen, TVavisen: I fremtiden bliver der ikke råd til at producere Youtube-videoer som den her med Mogens Lykketoft.

Det vil tage mig cirka en aften at producere en lignende video. Ingen millioner, blot nogle timer. Usædvanligt ringe eksempel.

Indslaget fortsætter med en kommentar fra Henrik Dam Kristensen, der gentog lyrikken.

Henrik Dam Kristensen, Socialdemokratiet: Det der sker det er simpelthen, at det begynder at nærme sig et demokratisk problem. Venstre og Konservative vader i penge, vi andre – vi har ingen.

Tudeprinsens ord suppleres af denne grafik. Interessant, men igen – et internt socialdemokratisk problem.

Herefter videre til det der vel skulle være en uvildig ekspert.

Noa Redington, Ugebrevet Mandag Morgen: Et parti som i forvejen har meget små midler skal til at tænke valgkamp helt anderledes. Du kan ikke basere din valgkamp på at du kan indrykke en helt masse annoncer de sidste fem dage med smiley-billeder af Helle Thorning-Schmidt.

Et mærkeligt valg skulle jeg mene. Noa Redington er tidligere redaktør for Ugebrevet A4 – fagbevægelsens dagsordensættende organ, og alt tyder på han er socialdemokrat helt ind til benet.

Herfra videre til Niels Frid-Nielsen, som sjovt nok introducerede tre korte ‘manden på gaden’-kommentarer, med disse ord: “blandt 3F’s medlemmer er meningerne delte”.

Først en tillidskvinde…

Inga Abrahamsen, tillidsrepræsentant: Det synes jeg er en dårlig ide. Jeg synes at vi bliver nødt til at støtte for at de kan føre vores politik igennem.

3F’er, mand: Det synes jeg, det er en meget dårlig ide.

3F’er, kvinde: Jeg kan ikke forstå 3F gør sådan noget – at hovedbestyrelsen tager den beslutning.

Det kan godt være at 3F har droppet sin støtte til Socialdemokratiet, men TVavisens ukritiske referereren af socialdemokratiets dagsorden må også siges at være en slags partistøtte. Ikke finansieret via medlemskabet af en fagforening, men tvangsfinansieret via licensbetalingen.

25 Comments »

 1. Hvad har vi pubertær service til,Møller, hvis ikke for at holde med de umulige? Folk kunne jo glemme at S findes.

  Kommentar by Steen — 1. september 2007 @ 00:40

 2. Det er ikke engang løwn…vi har et kæmpe demokratisk problem.- regeringen V+K (21+28) millioner og Socialakrobaterne + DR (17+3000) millioner…49 imod 3017,- kan man overhovedet få et tydeligere eksempel på, at demokratiet er skamredet og at nepotisme, bureaukrati og en nærmest totalitær ideologi…går i strækmarch over på venstrefløjen?

  Mike

  Kommentar by Onion — 1. september 2007 @ 01:30

 3. Fra læserbrevskirkegården om samme emne:

  S råber kun ulighed når det betaler sig

  Fagbevægelsens støtte til Socialdemokraterne er lavere end tidligere, hvorfor partiet har færre penge at føre valgkamp for end regeringspartierne. Kampagnechef for Socialdemokraterne, Lars Midtiby, ser det som ”en voldsom ulighed, der bare bliver større og større” (Nyhedsavisen 8/8). Midtiby har imidlertid aldrig beklaget sig over at mellem 70% og 75% af danske journalister (ifølge flere prøvevalg og en PhD afhandling af Nete Nørgaard Kristensen, 2003) stemmer på oppositionen, hvilket de fleste borgerlige vælgere dagligt oplever som en klar venstresnoning bl.a. af Danmarks Radio. Målt i kampagnekroner er det forhold langt mere værd for oppositionen end alle partiernes valgbudget tilsammen. Midtibys og venstrefløjens råb om ulighed lyder kun når det fremmer egne interesser.

  (Sendt til nyhedsavisen 10/8-2007 – få dage efter afvist i høflig email)

  Kommentar by Michael Sandfort — 1. september 2007 @ 04:36

 4. Fra 180Grader.dk:

  V kritiserer S for penge-hykleri
  http://www.180grader.dk/nyheder/V_kritiserer_S_for_penge-hykleri.php

  Kommentar by Mikkel Kruse — 1. september 2007 @ 06:19

 5. Jeg så indslaget, selvom jeg ikke betaler licens. Jeg må indrømme, at DR i dette indslag er på niveau med niveauet, da Venstre Folketingsmedlem Jens Sønderup fra Vium fik en injuriesag på halsen for at kalde DR værter for røde lejesvende. Begrebet er tillægges iøvrigt ofte fejlagtigt Erhard Jacobsen, der havde gjort Danmark en bedre sag, hvis han havde givet sin datter en ordentlig opdragelse.

  Den eneste formildende omstændighed ved indslaget var Mette Walsted Pedersens dårdyrøjne, som jo kan få selv det værste journalistik til at glide ned.

  Det er godt gået Kim, at du har kunnet udholde, at se dette indslag igen for at skrive artiklen, det er godt, der er nogen, der vil påtage sig de ubehagelige opgaver, tak for det.

  Det er iøvrigt en god anledning til at minde om organisationen Medier Mod Medielicens http://mmm.mitego.dk/ som Uriasposten også støtter, hvis I selv har et websted, så meld jer under fanerne.

  fhv grisehandler

  Kommentar by fhv grisehandler — 1. september 2007 @ 08:00

 6. Endnu i 1970’erne og 80’erne havde S takket være fagforeningsstøtte flere penge at føre valgkamp for end alle andre partier tilsammen.

  Dengang var økonomisk ulighed mellem partierne ikke noget demokratisk problem. I hvert fald ikke et, S-politikere talte om.

  At de nu er ved at gå på røven, må kaldes løn som fortjent. Som sædvanlig kræver de ind og vil have andre til at betale. Og som sædvanlig bliver det dagens store historie i DR fra Radioavisen om morgenen til TV-Avisen om aftenen.

  Socialismens næstsidste feberanfald?

  Kommentar by Crass Børsting — 1. september 2007 @ 08:19

 7. Hvordan kan et socialistisk parti tillade sig at spekulere i kapitalismens byggesten?
  Nej socialister er lige så store kapitalister, som dem, de foragter og forhåner som kapitalister!

  S er magtsyg, og vil “være Kalif i stedet for Kaliffen” uanset prisen.
  De har ingen seriøs politik; de har ingen seriøse politikere; og nu snart ingen politiske penge!

  Vogt jer, ude i fagforeningerne. Snart sættes kontingentet op med “frivillige” bidrag til det antidemokratiske socialistparti og dets røde dikkende lammehaler SF og EHL.

  De synger:”Snart dages det, Brødre, det lysner i Øst”
  Ja, lyset er kommet til flere og flere, der indser den forældede magtpolitik, som S står for, og som nu trækker følehornene og støtten væk.
  Men lyset, sandhedens og virkelighedens lys, blænder S-pingerne, skærer i øjnene, og er meget ubehageligt at få kastet over socialismens umenneskelighed og forbrydelser.

  Kommentar by Dansk Realist — 1. september 2007 @ 08:30

 8. “Et mærkeligt valg skulle jeg mene. Noa Redington er tidligere redaktør for Ugebrevet A4 – fagbevægelsens dagsordensættende organ, og alt tyder på han er socialdemokrat helt ind til benet.”

  Ikke bare det – han er faktisk Mogens Lykketofts svigersøn. Et faktum, der aldrig blev nævnt, da han i forbindelse med 2005-valgkampen blev brugt som politisk kommentator …

  Kommentar by Den lille onde — 1. september 2007 @ 09:16

 9. -> 8 Den lille onde

  “Ikke bare det – han er faktisk Mogens Lykketofts svigersøn.”

  Damn – vidste godt der var en eller anden relation, men kunne ikke lige genkalde det igår, og google gav mig intet.

  Kommentar by Kim Møller — 1. september 2007 @ 09:21

 10. Hvor interessere sig for Lykketoft, det er vel ikke en blog for palæontologer!
  fhv grisehandler

  Kommentar by fhv grisehandler — 1. september 2007 @ 10:15

 11. Det er godt arbejde, Kim. Tænkte faktisk på Uriasposten da jeg så indslaget og dets ekstreme vinkling. Ikke mindst da de 3 på gaden til sidst kom på.

  Kommentar by Jesper Jakobsen — 1. september 2007 @ 10:19

 12. Henrik Dam Kristensen har altid forundret mig. Dels pga. frisuren, som han trods alt var nødt til at ændre, da han kom til Bruxelles. Men også pga. hans manglende – hvad skal vi kalde det, man kan jo ikke være bekendt at skrive sandheden, eller kan man? Nå lad os kalde det manglende mental tyngde og selvstændighed. Og dog blev han længe omtalt som socialdemokratiets kronprins. Det fortæller meget om niveauet i det parti.

  Vejret er skønt, september er en af mine yndlingsmåneder, og her kommer lidt sang og klang til almindelig vederkvægelse. Når det gælder spin, er vi jo mange i samme båd, forførelseskunsterne går over alle landegrænser.

  Go` Weekend!

  http://www.youtube.com/watch?v=isUCQIvOplA

  Kommentar by Mette (islamofob) — 1. september 2007 @ 10:51

 13. Sosserne fisker i Brøndby idag. Med kaffe og æbler som madding.
  Fallitpartiet fatter ikke, at de er overflødigt vraggods efter det socialistiske krigsskib er kuldsejlet og sunket!

  Kommentar by Dansk Realist — 1. september 2007 @ 11:00

 14. Ramt på kornet igen af Kim Møller: lur mig om ikke der venter en generøs licensforhøjelse hvis Gucci-Helle kommer til roret (håber dog befolkningen også dennegang er en smule klogere end kammesjukkerne går og tror)

  Kommentar by Winston Smith — 1. september 2007 @ 11:22

 15. “Henrik Dam Kristensen, Socialdemokratiet: “…det begynder at nærme sig et demokratisk problem. Venstre og Konservative vader i penge, vi andre – vi har ingen.”

  :lol:

  Politikeres ufrivillige komik tager kegler!

  Fint indlæg, Kim! Du er ørn til at se de fine “små” detaljer :-)

  Kommentar by +M+ — 1. september 2007 @ 11:46

 16. Det er skidt (og også lidt underholdende) at se socialdemokraternes sceneoptræden i denne her tid. Lykketoft piver over at Venstre tager mediernes opmærksomhed og nu piver partiet på grund af 3F. Det er ikke så længe siden at Lotte Bundsgaard klagede over lavtgående missiler fra Venstres kant og nu har hun så vidt jeg ved forladt politikerkarrieren til fordel for journaliststudier. Skal alle disse beklagelser dække over at flere og flere socialdemokratiske politikere lige så stille forlader S-butikken af bagdøren?

  Hvor mange socialdemokratiske politikere har egentlig forladt socialdemokraterne siden 2001? Nogen der ved det? Sandy Brink har forladt partiet og det har Karen Jespersen også, men hvem mere?

  Kommentar by Janne — 1. september 2007 @ 15:26

 17. Ad 16.
  Ifølge Information den 23.05.2007 vil 15 ud af 47 S-MF´ere ikke genopstille.

  Kommentar by T Simonoce — 1. september 2007 @ 16:58

 18. @8-9: Det burde måske tilføjes, at jeg ikke er sikker på, om de rent faktisk har været lovformeligt gift, men i hvert fald har han i mange år været sammen med og boet sammen med den ene af Lykketofts to døtre, og de har også børn sammen. Denne relation var iøvrigt allerede almindeligt kendt, da Redington under SR-regeringen blev ansat som PR-medarbejder i Økonomiministeriet uden at have færdiggjort sin cand.scient.pol.

  Her er i øvrigt lidt klip fra et slags afslørende “interview” med den upartiske Redington (http://www.rothstein.dk/index.php?p=180):

  “Hvad ved du mest om, når du selv skal sige det?”
  – Indtil videre er Socialdemokraternes historie også velfærdssamfundets historie. Derfor er de helt centrale for at forstå Danmark og dansk politik. Men hele globaliseringsdagsordenen og Anders Fogh Rasmussens projekt er ved at vende op og ned på dansk politik. Det er mit aftenpensum.

  “Hvilket politisk parti er du eller har du været medlem af?”
  – Min stilling er uforenelig med at være medlem af et parti. De bedste politiske iagttagere er ofte dem, der har snuset til det politiske liv indefra. Jeg har selv været gennem hele forløbet fra elevrådsformand, medlem af SF’s ungdom og S. Om det har hjulpet på evnerne i mit tilfælde må andre bedømme, men det er nok tvivlsomt. I dag er mit forhold til politik udelukkende analytisk.

  Kommentar by Den lille onde — 1. september 2007 @ 19:16

 19. Jeg er uenig med dig, Møller, i næsten alt. Men den med Lykketofts youtube-video, den var lige i øjet. Det er minsandten det mest elendige oplæg til et indslag længe. “Der bliver ikke råd til den slags indslag”. Sikke noget gudsforladt vrøvl. Der bliver KUN råd til den slags! (Hvis altså problemet er så stort, som det gøres til).
  Jeg kan ikke engang finde en ufornuftig grund til at sige sådan noget. Det er meningsløst.

  Kommentar by Frede — 1. september 2007 @ 20:47

 20. @17 JABBADABBADOOOOOOOOO !!!!!

  Kommentar by Dansk Realist — 1. september 2007 @ 21:42

 21. Hvordan kan det være, at nogen overhovedet vil tage penge fra folk, der støtter somaliske pirater?

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 2. september 2007 @ 09:39

 22. Hvem gider stemme på S?

  Imellem sig i regeringsgrundlaget har V og DF jo hele S’s politik.

  Det skulle lige være uduelige offentligt ansatte, som er pisseræd for at deres tørvetriller-stillinger med tiden udfases.

  Kommentar by DaLi — 2. september 2007 @ 13:25

 23. Indrømmet, Socialdemokraterne piver lidt, men helt ærligt, Kim Møller, hvad havde du sagt til det, hvis det havde været V+K, der havde været uden penge?

  Kommentar by RasmusE — 2. september 2007 @ 16:47

 24. Nå, så kan det være, at vi slipper for at få stukket invaliderende rivende stik roser i hånden, og varmluft ballonerne er forhåbentlig også sparet væk samt de sure Ritt`ske æbler!!
  Herligt!
  Slipper vi helt for Socialdemokraterne, er disse ikke eksisterende penge givet godt ud!!
  Husker tydeligt, hvordan pamper Nyrup Rassendegal fik rodet rundt i den enlige cyklende mor`s lommer( med det kolde vindblæste sultne barn, på bagagebæret) så der kunne vedtages tvungen udbetalt parti penge!
  De har fået penge nok. Slut. Kassen er smækket i. Vi vil ikke betale til mere shit. Forstå det så. Pengene har det bedst i den cyklende mor`s lomme. Tudehoveder!!

  Kommentar by li — 2. september 2007 @ 17:21

 25. -> 23 RasmusE

  “Indrømmet, Socialdemokraterne piver lidt, men helt ærligt, Kim Møller, hvad havde du sagt til det, hvis det havde været V+K, der havde været uden penge?”

  Det er vel egentligt ligegyldigt hvordan jeg ville reagere, idet jeg som højreorienteret blogger ikke er underlagt public service-loven. Hvis DR godt må være Uriaspostens modpol – hvad interesse skulle jeg så have i at betale licens.

  Kommentar by Kim Møller — 2. september 2007 @ 17:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper