2. juni 2013

Kirsten Damgaard: Grundloven er stor!

Tilsendt fra Kirsten Damgaard.

Grundloven er stor!

Det er svært at se, at der kan være personlig og politisk frihed hvor islam råder. I 2004 diskuterede jeg medborgerskab med den libanesisk-amerikanske tidligere Princeton University professor Farhat J. Ziadeh. Han forklarer, at den første af islams fem søjler (dogmer) er princippet om Tawhid, al tings enhed, at alt hænger sammen og der derfor ikke findes nogen verdslig sfære i henhold til islam. Alt er simpelthen religionens område og alle felter hvor mennesker råder kan derfor potentielt af de retslærde og teologerne siges at krænke deres udlægning af religionen. Tawhid er begrundelsen for at islam ikke kan og ikke skal skilles fra politik. Professor Ziadeh fastholder at Tawhid er islams essens. Derfor ser vi også sharia søgt indopereret i ‘Forårets’ nye grundlove i Mellemøsten foruden i Afghanistans.

Forsker Lone Kühle Aarhus Universitet påviser, at troende muslimer pr.definition går ind for sharia: “Synet på sharia er (…) præget af oprindelseslandene, og alle de imamer, jeg har talt med, synes primært at forbinde en mulig indførelse af sharia, hvad det så end indbefatter, med netop hjemlandet. (…) Sharia fremstår derfor ofte som en ideal forestilling, som imamerne – som troende muslimer – principielt gerne ser indført, mens de i praksis vurderer det som en vanskelig sag.” (Lene Kühle: Moskeer i Danmark 2006). Sharias plads i islam svarer til at Kristus ikke kan skilles ud af kristendommen og lade Helligånden & Gud om at udfylde begrebet.

Når Fariba Parsa, cand. polit. og lektor på RUC, beskriver hvad pakkeløsningen med sharia indebærer får demokrater og humanister kuldegysninger: “Sharia legitimerer og nødvendiggør den permanente underordning og diskriminering af ikke-muslimer inden for islams område. Det vil sige, at ligeværdigheden, som udtrykkes i den vestlige menneskerettighedstradition ikke anerkendes. Diskussionen viser, at inden for islam (sharia) findes der ikke rum for menneskerettighederne” (‘Islam og Menneskerettigheter’ i Mennesker og rettigheter Årgang 15 nr. 2 1997) .

Husker læserne de unge danske politikere in spe Fatima Shah og Sherin Khankan, der bedyrede, at med islam tager man hele pakken? Og den radikale Tanwir Ahmed ,der stod på Rådhuspladsen i København og råbte ‘Takbir’ og ‘Allah Akbar’, der betyder henholdsvis “Udvid Allahs indflydelse” og “Allah er Større” (end Grundloven). Disse troende politikerspirer ville som muslimer ikke undsige sharia. Derfor endte De Radikale og Socialdemokratiet også med at anse dem for uegnede til at tænke politik for deres medborgere.

Det samme skete for Asmaa Abdol Hamid, der blev lempet ud af Enhedslisten efter at have været på turne efter magt i andre partier. Hvis man vil forsvare friheden, kan jeg kun opfordre til at spørge enhver herboende muslim, som ønsker mere indflydelse fra islam, hvilke islamiske doktriner og værdier, der ville kunne forbedre et vestligt samfund på det samfundsmæssige plan? Gennem årene har jeg selv stillet spørgsmålet til toneangivende muslimer og islamiske brevkasser. Der er aldrig kommet et ordentligt svar.

Oploadet Kl. 23:13 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/48632/trackback

27 Comments »

 1. Op i røven med menneskerettighederne!

  De er hovedårsagen til vores problemer, IKKE islam.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 2. juni 2013 @ 23:29

 2. Hammer –> Søm hoved, prik præcist.

  mvh.
  Historyman

  Kommentar by Historyman — 3. juni 2013 @ 00:42

 3. Forbyd Islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. juni 2013 @ 06:00

 4. Mener også, at Abdul Wahid Petersen, den danske konvertit og tidligere hashsmugler, nu med egen menighed, har udtalt noget lignende: At han personligt ikke brød sig om stening, men at man med i-slam må tage hele pakken.

  Heldigt for ham, at der ikke herskede sharia-tilstande, da han blev fanget. Må være fedt at sidde i sandhul, blive stenet og samtidig forsøge at overbevise sig selv om, at i-slam er den eneste sande religion.
  Måske havde han bare fået hugget hænderne af; sharia praktiseres lidt forskelligt i de varme lande.

  Der står også åndsvage ting i biblen, men det er kun nogle ganske få fundamentalister, der reelt tror på vrøvlet. Selv præster gør ikke. De er, som næsten alle andre, kulturkristne, dvs. fortolker kristendommen i forhold til den samfundsmæssige kontekst.

  Kommentar by Henrik Petersen — 3. juni 2013 @ 06:22

 5. Er der nogen, der helt præcist kan fortælle mig hvad: Allah u akhbar betyder:
  Grundloven er stor / Eller Grundloven/størst?

  Kommentar by Limewoody — 3. juni 2013 @ 07:15

 6. Hvis Islam kun var en lille sekt på 100.000 mennesker globalt set – så ville den forlængst være blevet globalt forbudt som en religion, der strider imod alle principper for civiliseret adfærd!

  At jounalister, politikere og intellektuelle holder sig tilbage med Islamkritik skyldes en blanding af frygt og dobbeltmoral i lyset af de mange muslimer.

  Kommentar by Sigwar — 3. juni 2013 @ 08:02

 7. Taqiya/taqijja/taqija: det betyder slet og ret forstillelse/forsigtighed/licens til at lyve (den lovlige løgn/den taktiske løgn) og går ud på, at muslimerne gerne må lyve og skjule deres egentlie hensigt over for ikke-muslimer, eller hvis det tjener islams sag. Det er især aktuelt hvor muslimerne endnu er i mindretal (Europa), så er det legitimt – ja nærmest ønskværdigt – at ”tale med to tunger” overfor de vantro –os-. Reelt vil det sige, at du gør et og mener noget helt andet,så længe det kan fremme den muslimske sag.

  Den danske konvertit imam Abdul Wahid Pedersen har klart udtalt sig for stening for hor, forsvaret flerkoneri, at manden bestemmer over sin kvinde og må slå hende, samt at omvendelse eller frafald fra islam er ensbetydende med dødsstraf, og at sådan en straf også engang kunne tænkes indført i Danmark: ”Ja, når der bliver flertal af muslimer, så bliver den indført.”

  Om stening sagde han: ” Vi kan hurtige blive enige om, at stening er en meget grusom afstraffelse, men det ændrer ikke på, at den set i et islamisk lys, er blevet forordnet af skaberen selv. Vi er derfor umiddelbart ikke bemyndiget til at ændre på samme”! (Præsteforeningens Blad, 14.08.1998), Lars Hedegaard ”1400 års krigen” s.131 + 141. og ”Islams magt” af Pittelkow + Jespersen s.165.

  ”De ting, som er givet i Koranen eller af profeten Muhammed i en utvetydig form, står for så vidt ikke til diskussion blandt muslimer. I samme øjeblik vi vil sætte disse ting til diskussion, ville vi jo i bund og grund have erklæret os som ikke troende på Allah og hans budbringer.”
  (Abdul Wahid Pedersen i Kristeligt Dagblad 18.09.2002).

  Tyrkiets nuværende premierminister Recep Tayyip Erdogan understregede for nogle år siden: ”Der er ikke to slags islam, islam er en, og den er Koranens.” (Kilde: Jyllands-Posten 02.06.2008 s.12).
  Samme tyrkiske regeringschef kunne lettere irriteret udtale, da vestlige medier betegnede hans parti (AKP) som ”moderat islam” : ”Der findes ikke moderat eller ikke moderat islam. Islam er islam, basta!” Samme herre udtalte også: ”-at amoralsk opførsel kommer fra vesten.” (Kilde: Weekendavisen/Bøger s.6, nr.29, 2008).

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by Der Adler — 3. juni 2013 @ 09:04

 8. En dag bliver sharia indført i Grundloven. Politikerne er de rene forrædere.

  Kommentar by machiavelli — 3. juni 2013 @ 09:18

 9. “hvilke islamiske doktriner og værdier, der ville kunne forbedre et vestligt samfund på det samfundsmæssige plan?”

  Det er nemt nok.
  Hvis Islam blev indført ville det automatisk betyde at enhver Imam øjeblikkeligt blev “konge”over sit eget “område”.Hvor han efter forgodtbefindende kan regere (eller rasere) som han lyster.Enhver Muslim ville få myndighed over enhver vantro.Selv den mest undertrykte,intelligensforladte kutteklædte Muslimske kvinde ville blive “herre” over mange(vantro).Hvem kan modstå denne mulighed?

  Når det var sket,ville Imamerne begynde at bekæmpe hinanden indbyrdes med vold og (borger)krig til følge – præcis som i deres hjemland,som de havde så travlt med at forlade til fordel for Danmark og Europa.

  Det der i mine øjne er problemet,er at der ikke er nogen overordnet autoritet i Islam.Fortolkningen af Koranen er overladt til hver enkelt “lærd”,uden nogen form for “vejlednig/retledning”.Koranen giver automatisk uindskrænket magt til den”lærde” og han kan frit “fortolke” ud fra sine egne personlige fordomme,ismer og uvidenhed,magtbegær og pengepung e.c.t.

  Der blev indført nogle doktriner i Koranen engang i 1920èrne (ca.) og de doktriner gjorde at Islam blev en voldelig og totalitær ideologi,og indtil de doktriner bliver fjernet igen(utopi),vil Islam fortsætte med at være en voldelig,racistisk,totalitær og fundamentalistisk religion.Islam lefler simpelthen for den laveste fællesnævner i mennesket.

  Kommentar by -by Proxy- — 3. juni 2013 @ 09:23

 10. “hvilke islamiske doktriner og værdier, der ville kunne forbedre et vestligt samfund på det samfundsmæssige plan?”

  Ja – samtlige journalister og venstreorienterede ville blive slagtet, som de første. Feminismen ville være stendød og straffe for kriminalitet ville være markant strengere.

  Det må jo så være det vores venstreorienterede selvmordskandidater ønsker…

  Kommentar by Peter Andersen — 3. juni 2013 @ 09:29

 11. De politikere, der har tiltrådt de mange konventioner helt uden om Danmarks Riges Grundlov og folket, bør stilles til ansvar for grundlovsbrud og forfatningsbrud.
  De er forbrydere – kort og godt!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 3. juni 2013 @ 09:35

 12. “Derfor ser vi også sharia søgt indopereret i ‘Forårets’ nye grundlove i Mellemøsten foruden i Afghanistans.”

  Og i Danmark er seneste knæfald for islam/sharia Bilkas og Nettos islamiske uniformering af kassedamer..

  Kommentar by Liva — 3. juni 2013 @ 10:52

 13. 10

  Ja, men de snylter grumt på vi andres frihedsrettigheder.

  Kommentar by Liva — 3. juni 2013 @ 10:54

 14. “Derfor ser vi også sharia søgt indopereret i ‘Forårets’ nye grundlove i Mellemøsten foruden i Afghanistans.”

  Lad nu bare islamiseringen køre. Det er jo det eneste der kan stoppe det. Nu begynder selv Tony Blair så småt at fortryde det. Det samme vil vel også overgå Brian Mørk o.a. – på et tidspunkt. Vi kan nok ikke gøre så meget ved det, andet end lide i stilhed indtil da.

  Kommentar by Peter Andersen — 3. juni 2013 @ 11:15

 15. Og tænk at alle disse velmenende fjolser støtter de sekulære kræfter i Mellemøsten og Tyrkiet, samtidig med at de tillader islamiseringen af vores egne lande.

  Wierd?…

  Kommentar by Peter Andersen — 3. juni 2013 @ 11:19

 16. Det er jo en fantastisk opsummering af hele problematikkens essens. Alt andet er bullshit og udenomssnak – vi har alvorlige og uløselige problemer fordi islam trækker i denne retning, der er i modstrid med alt vi selv står for.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 3. juni 2013 @ 11:58

 17. “Op i røven med menneskerettighederne!”

  Selvfølgelig kan man ikke sige op i røven med menneskerettighederne, det er den idealistiske humanisme, der er hovedårsagen til vores problemer.

  Kommentar by Ludvigsen — 3. juni 2013 @ 12:17

 18. Den Danske Elite ter sig som om der er PalArabiske Muslimer dræbt af Danskere og det er der desværre ikke,den Danske Elite skal fuldstændig overse de Muslimske analfabeters krav til det Danske samfund,hvergang en Muslim hendvender sig om offentlig hjælp kan de modtage en billet ud af Danmark,kriminelle Muslimer på offentlig forsørgelse hører ikke hjemme i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 3. juni 2013 @ 14:24

 19. Tak for de mange reaktioner !

  Jeg vil gerne anbefale professor i Islamiske Studier, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet Mehdi Mozaffaris artikel :
  På tro kan demokrati ikke bygges .Her skriver han bl.a. : ” Sharia og jihad har altid været blandt islams vigtigste søjler “. Her er linket
  http://www.berlingske.dk/article/20050718/dineord/107180013/

  Encyclopedia of Islam fra Leiden/Brill er god at hente definitioner og viden om islamiske forestillinger i, hvis man kan læse engelsk på højt niveau. Ellers er danske Gads Islamleksikon også ganske udførlig og balanceret at hente info fra. Jeg skal komme med et eksempel. I Gads islamleksikon fra 2008, kan man læse om pligten til jihad i tidlig islam og klassisk tid “doktrinen blev, at det muslimske samfunds leder ideelt betragtet én gang årligt skulle lede en jihad-ekspedition mod ikke-muslimske nabolande” ( p.142 Jørgen Møller Larsen).Så når man kræver at islam skal reformeres, skal man lige tænke sig om to gange, hvis man med reformation forestiller sig en tilbagevenden til noget gammelt og oprindeligt.

  “Allah U Akbar ” betyder gud er større. Underforstået større end noget mennesker kan skabe og større end andre religioner.

  Kommentar by Kirsten Damgaard, psykolog — 3. juni 2013 @ 14:42

 20. Så er jeg rasende igen. Det er usundt at åbne aviserne. Socialdemokratiet mener, at Tyrkiet og de 70 millioner muslimer skal ind i EU. Det er lige meget hvem vi stemmer på bortset fra DF, så er de landsforrædere hele bundet.

  Vil det være godt at få 70 millioner muslimer ind i EU, så de frit kan rejse rundt hvor de vil? Nej naturligvis ikke. Tyrkiet i EU vil betyde langt flere muslimer til Danmark og de øvrige europæiske lande. I Tyskland patruljerer tyrkisk politi i tyrkiske uniformer for at holde de værste tyrkiske ballademagere nede. Ved psykopaterne i Folketinget ikke det? Er de fuldstændige sindssyge?

  Altså det er godt jeg ikke er ung længere. Ganske vist var jeg ikke politisk interesseret som ung, men jeg ved, at med det temperament jeg havde, ville jeg drømme om at give de politiske psykopater – og det er et passende ord – en kugle for panden. Man må stå til ansvar for sine handlinger. Men så er det godt, jeg ikke er ung længere. Det sidste er for at berolige PET.

  Det er fuldstændig fantastisk, at politikerne ikke begynder at tænke sig om og læse skriften på væggen. Flere muslimer i de europæiske byer betyder mere kaos, kriminalitet og mord. Så enkelt er det. Og jeg gentager: Flere muslimer i de europæiske lande betyder mere kaos, kriminalitet og mord. Jeg må tage en stesolid supleret med en p-pille.

  Kommentar by Ludvigsen — 3. juni 2013 @ 14:52

 21. @ Ludvigsen

  Fuldstændig korrekt det du skriver. Det er jo næsten alle lande i Europa, hvor politikere ikke ved hvad de skaber af kaos, med den slags mennesker man hiver til landet.
  Normalt bliver man klog af skade, men hos de såkaldte politikere går det lige modsat, man lemper og lemper, og hvem skal betale, det skal de etniske befolkninger. Sådan er det.

  Islam er ikke en religion. Det er en alternativ samfundsmodel bygget på diktatoriske principper, med religion som undskyldning. Eller sagt på en anden måde. Islam er enten en politisk ideologi med religiøs legitimation eller en religion der legitimerer politiske handlinger. Da, islam ikke adskiller det religiøse aspekt fra det politiske, da er de komplementære. Som muslim kan man ikke tage afstand til f.eks. Hizb ut – Tahrir, for så tager man samtidig afstand til Koranen. Og tager man afstand fra Koranen, så tager man afstand til islam. Så den gamle lære står stadig ved magt: Stol aldrig på en muslim, lige meget hvad de siger.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by Der Adler — 3. juni 2013 @ 15:35

 22. Bevæbn det danske folk – legalt eller illegalt, med de politikere vi har, kan det kun gå ad Helvede til!!!
  Den udvikling, som de “kloge” politikere har valgt, da er borgerkrigen den eneste løsning.
  Lad os få den, jo før, jo hellere!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 3. juni 2013 @ 16:31

 23. Ludvigsen

  Du skal bare slappe af, efter næste valg er der ingen, som er vilde med at få Tyrkiet ind i EU.
  Iøvrigt er det jo kun indtil Bosperus, at Tyrkiet kan være medlem, resten af Tyrkiet ligger jo i Asien, og det hedder jo EU, ikke E + AU (Europa og Asiatisk Union).
  Men jeg håber på, at militæret i Tyrkiet laver et statskup, som de plejer,- den sidste tids uroligheder i Tyrkiet kan være arrangeret af militæret, således at de har en “lovlig” grund til at “kuppe”.
  Ved et sådant kup bortfalder alle forhandlingsresultater, og man skal begynde forfra.

  Kommentar by Jørn Boye — 3. juni 2013 @ 16:35

 24. >19 Kirsten Damgaard

  Jeg spurgte engang Fathi Alev, om der skal indføres Sharia, hvis muslimer kommer i flertal – han svarede som det mest selvfølgelige i verden, at det skulle der da, for i et demokrati er det jo flertallet der bestemmer, hvorved han demonstrerede, at han for det første ingen anelse har om, hvad demokrati er, og at han for det andet som den mest selvfølgelige ting i verden ønsker sig et uforanderligt samfund med love der fortolkes og udøves af en lille ikke valgt elite af mennesker, hvis eneste kvalifikation er, at de kan koranen udenad samt har lidt større rundsave på albueben end alle andre.

  En venstreorienteret veninde spurgte, hvad jeg mente om Alev, og jeg chokerede hende ved som den mest selvfølgelige ting i verden at kalde Alev fascist.

  Der er åbenlyse ligheder mellem totalitære bevægelser som fascisme og nazisme på den ene side samt politisk islam på den anden. Mehdi Mozzafari er en af dem, der har beskæftiget sig med lighederne, og han er desuden en af de meget få islameksperter jeg vil anbefale at læse. Måske er det fordi han ikke er religionshistoriker, men derimod politolog? Eller også har han bare bedre forudsætninger qua sin baggrund?

  Kommentar by Mackety — 3. juni 2013 @ 16:46

 25. “Grundloven er stor!” Øhh..hvad for en Grundlov?.

  Kommentar by Fritz — 3. juni 2013 @ 19:20

 26. Den dag de forsøger at indføre sharia er den dag borgerkrigen for alvor bryder ud i Danmark. Det må aldrig ske!

  Kommentar by NulTolerance — 3. juni 2013 @ 21:00

 27. Til Mackety

  Professor Mehdi Mozaffari har yderst gode forudsætninger.Han forstår arabisk og farsi(iransk) ,underviser også på Sorbonne på fransk og kan via sit fag analysere lignende -ismer som kommunisme og fascisme.
  Danmark belønnede ham med ikke at gøre ham til professor, før meget sent i karrieren. Da havde han smidt sin forskning om islamisk terrorisme ud, for igen danske myndigheder var interesserede …
  Læg i øvrigt mærke til hvor mange universitetsfolk, der putter sig indtil de er fyldt 60 år med at sige ,hvad vi alle ved, og som de faktisk også selv har erkendt for længe siden via deres fag/ forskning.

  Kommentar by Kirsten Damgaard, psykolog — 3. juni 2013 @ 22:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper