10. juni 2013

Politiet sigter 20-årig dansk venstreradikal for at have hacket politiets kørekortregister, cpr-numre mv.

Der har i adskillige år været et sammenfald mellem venstreradikale, ‘opensource’-miljøet og det man kunne kalde ‘piratgrupperne’. Blandt de navngivne i Researchgruppen Redox (hvor centrale personer er sigtet for hacking i anden sag), er eksempelvis en tidligere talsmand for Piratgruppen. Piratgruppen er en dansk aflægger af svenske Piratbyrån, der forgrenede sig til The Pirate Bay, med kommunisten Peter Sunde Kolmisoppi som gennemgående figur – i nær samarbejde med Gottfrid Svartholm Warg, som politiet mener har hacket politiets kørekortregister, cpr-numre mv. sammen med den 20-årige dansker.

Alt indikerer således, at motivet mere har været politisk end økonomisk, hvorfor BT’s overskrift fordrejer virkeligheden – Dansk hacker tjente penge på at hacke firmaer.

“Trods sin unge alder har den 20-årige danske computer-ekspert JKT efter politiets opfattelse spillet en vigtig rolle i hackersagen om det elektroniske indbrud i bl.a. politiets kørekortsregister. …

– JKT er et af de klogeste mennesker, jeg har mødt. Det var ikke meget, han lavede i skolen, men han fik alligevel høje karakterer, fordi han eksempelvis i samfundsfag var god til at argumentere og diskutere, fortsætter vennen.

Politisk ligger JKT til venstre, og ifølge vennen har han altid haft det lidt svært med autoriteter, som han har lyst til at udfordre og være på de svages side i forhold til.

– Jeg tror ikke, at han har gjort det her for at berige sig på andres bekostning – han er ikke en tyv. Hvis han har gjort noget kriminelt, er det nok snarere fordi, han har følt, at han har taget kampen op mod det onde. Han har ikke direkte noget imod politiet, tror jeg, men han har altid holdt med de svageste og var ikke begejstret for højreorienterede, tilføjer vennen. …

JKT er sigtet for i april sidste år at have lavet elektronisk indbrud i computersystemerne hos firmaet CSC…”

(Gottfrid ‘anakata’ Svartholm sammen med Peter Lunde; Youtube)

Oploadet Kl. 15:10 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/48793/trackback

18 Comments »

 1. “Researchgruppen Redox”

  Hvis vi skal kalde en spade for en spade så driver de jo privat efterretningsvirksomhed. Det er ret klassisk at kalde det for “research”

  Kommentar by Morani ya Simba — 10. juni 2013 @ 15:46

 2. @Morani ya simba

  Det burde være tydeligt for enhver, at det er navnet på gruppen.

  Kommentar by Venstrefløjen — 10. juni 2013 @ 16:42

 3. Hvordan får du kædet opensource miljøet sammen med venstreradikale og piratgrupperne (hvad det så end er)?

  Vi kan hurtigt blive enige om at personer som f.eks. Richard Stallman er ekstreme, fjolser og til grin. Heldigvis er det et mindretal af opensource interesserede der mener han har ret i sine mere outrerede holdninger.
  De fleste ønsker ganske enkelt at kunne rode med deres software, på samme måde som unge mænd historisk har nydt at rode med teknik.

  Kommentar by Flemming Jacobsen — 10. juni 2013 @ 19:33

 4. Han er godt igang med at gro mullah-skæg, måske vil han researche islam når han kommer ind og ruske tremmer sammen med allah’s soldater.

  Kommentar by NulTolerance — 10. juni 2013 @ 19:55

 5. Her må også jeg nedlægge en protestant og give Flemming Jacobsen ret. Hvis ‘open source’ mijøet er venstreorienteret, så er jeg kejser af Kina. Selvfølgelig er der enkelte lunatics som Richard Stallman, men mig bekendt er f.eks. Linus Thovalds komplet upolitisk. Og så har vi jo f.eks. Eric S. Raymond – det er ham med The Jargon File – som er et fremtrædende medlem af National Rifle Association. – ‘Open Source’ er nærmest det modsatte af vensterorienteret, hvilket vel ligger i sagens natur…

  Kommentar by Skjoldungen — 10. juni 2013 @ 20:09

 6. Hvorfor dukker min geniale kommentar ikke op? :(

  Kommentar by Navn — 10. juni 2013 @ 20:18

 7. Svensk anklager: Sådan kom vi på sporet af mistænkt CSC-hacker
  Hackeres indtrængen i politiets it-systemer blev opdaget, fordi den formodede gerningsmand blev anholdt for noget helt andet. 10. juni 2013
  http://www.version2.dk/artikel/svensk-anklager-saadan-kom-vi-paa-sporet-af-mistaenkt-csc-hacker-52419

  Vestager gav Folketinget falsk forsikring om CPR-sikkerhed.
  Den 22. maj sagde indenrigsministeren, at CPR-systemet aldrig har været hacket. Men i lyset af det store CSC-hack af kørekortregistret i løbet af 2012 var det ikke hele sandheden – og det har affødt en byge af nye spørgsmål. 10. juni 2013 http://www.version2.dk/artikel/folketinget-fik-falsk-forsikring-om-personnummersystemet-52430

  Kommentar by tavsen — 10. juni 2013 @ 20:23

 8. Hvem kunne dog gætte at en venstreradikal ville misbruge sin stilling?

  Han skal retsforfølges langt ind i helvede. Helst med en terrorsigtelse på halsen.

  #5 Skjoldungen.

  Du har helt ret, men MSM ønsker at det skal se ud som om at det er et venstreorienteret projekt, fordi det appelere til folks friheds idealer.

  Kommentar by Santor — 10. juni 2013 @ 20:54

 9. Jeg synes ‘open-source’ udsagnet fra Kim fortjener nok en kommentar. Open Source-folkets ‘bibel’ og ‘trosbekendelse’ er den lille bog “The Cathedral and the Bazaar”, skrevet af just Eric S. Raymond. Heri behandler han de to modeller for udvikling af sofware – men ikke kun software – nemlig på den ene side den topstyrede, kommandobaserede, oven-fra-og-ned model, den Katedrale – og på den anden side den markedsbaserede, idéer-i-fri-konkurrende, nede-fra-og-op model, den bazarlignende. Eller, som det eksempelvis udmønter sig i praksis: på den ene side et firma som Microsoft, hvis (elendige) produkter folk nærmest tvinges til at betale for, når de køber en PC, og som de bevidstløst bruger uden at ane en hujende fis om, hvad der foregår inde i dyret. På den anden side Linux, (og dermed også Apple, som blot har tyvstjålet fra Open Source og sat deres afgnavede æble på), hvor enhver der gider, selv kan lukke ‘motorhjelmen’ op og ændre, forbedre og regere med ’systemet’ af hjertens lyst.

  De to modeller passer såmænd også på et samfund. Og hvilket er det nu lige venstrefløjserne foretrækker – den topstyrede, stive kommando-model eller den uregerlige, viltre, hvor folk selv bestemmer…?

  Kommentar by Skjoldungen — 10. juni 2013 @ 21:33

 10. Piratgruppen har nogle fornuftige IT-politiske holdninger.

  Copyright og anden immaterielret er et overgreb på den personlige frihed.
  Og at openssource er godt er der intet ekstremistisk i.
  Venstrefløjen var de første, som var imod logningsbekendgørelsen, ACTA og andre statistiske love.

  Så det er vel ikke så underligt, at et intelligent ungt menneske tiltrækkes af dem med den rigtige IT-politik.

  Kommentar by Maker — 11. juni 2013 @ 03:53

 11. -> Flemming Jacobsen, Skjoldungen, Maker

  “Der har i adskillige år været et sammenfald mellem venstreradikale, ‘opensource’-miljøet og det man kunne kalde ‘piratgrupperne’.”

  Det er en tør konstatering, ikke en beskyldning eller et fint lille associationstrick. Selvfølgelig vil der være anarko-liberale borgerlige som føler sig tiltrukket af opensource/pirat-filosofien, men toneangivende personer i de her grupperinger er ikke desto mindre venstreradikale, velsagtens fordi der her er en klar og konkret forbindelse mellem det anarkistiske og det anti-kapitalistiske.

  Kommentar by Kim Møller — 11. juni 2013 @ 06:49

 12. Hvorfor svarer i kloak-arbejderen?

  Kommentar by Ludvigsen — 11. juni 2013 @ 07:30

 13. Undskyld Kim, men for en gangs skyld har du ikke ret. Open source er mainstream og i øvrigt big, big business. Open source kører internettet, stort set. Kører Google og hele deres gigantiske infrastruktur. Kører routere, servere, telefoner, kameraer, gps-enheder og al mulig anden konsumelektronik. Kører CERN og den internationale rumstation og diverse andet isenkram derude. Uriasposten kører på en stak af open source software – WordPress, PHP, MySQL, Apache og sandsynligvis det underliggende operativsystem – ligesom langt størsteparten af verdens øvrige blogs. Og så da også en hel del mainstreammedier, her til lands bl.a. Berlingske. Open source er alle vegne. Det har ikke en skid med politik at gøre, det er bare god teknisk praksis, har det vist sig.

  De open source folk jeg kender (af alle tænkelige politiske observanser), de er legalistisk mindede og har ikke meget til overs for pirateri. Kan du sætte navne på personsammenfaldene bland “venstreradikale, ‘opensource’-miljøet og det man kunne kalde ‘piratgrupperne’”? Jeg er oprigtig interesseret – har arbejdet med open source i snart 25 år og kender ikke til sådanne sammenfald, ligesom jeg da hverken er venstresnoet eller anarkoliberal.

  Kommentar by xor — 11. juni 2013 @ 22:18

 14. -> xor

  “Undskyld Kim, men for en gangs skyld har du ikke ret. … Kan du sætte navne på personsammenfaldene bland “venstreradikale, ‘opensource’-miljøet og det man kunne kalde ‘piratgrupperne’”?

  Ja, selvfølgelig, ellers havde jeg ikke skrevet som jeg gjorde – og 100 pct. står ved.

  Jeg har flere blogposter i kladde, og har ikke tid til en længere afhandling, men lad mig lige droppe et par linier.

  I posten omtaler jeg Peter Lunde (Piratbyrån, The Pirate Bay), som har været tilknyttet Vänsterpartiet (ref. kommunister). I dokumentaren hvor screencappet er sakset fra, ses han til en antiracistisk demonstration, velsagtens mod Sverigedemokraterna.

  Den tidligere talsmand for Piratgruppen jeg nævnte i introduktionen er Sebastian Gjerding, som har været aktiv i Globale Rødder og Redox. En anden talsmand for Piratgruppen er Pelle Dragsted, tidl. AFA-leder nuværende hardliner i Enhedslisten.

  Sidste års ACTA-demonstrationer havde et klart venstreradikalt aftryk, og jeg genkender adskillige navngivne, ligesom jeg på samme måde genkender erklærede revolutionære til svagt besøgte debatarrangementer om beslægtede emner (eks. Rasmus Bjerg Pinnerup, manden bag Anarcho Forum).

  På Twitter diskuteres relaterede problematikker hidsigt, og blandt de aktive ses eks. Andreas Rasmussen (AFA/Redox) og personer fra den svenske pendant til Redox.

  Det er helt naturligt at antikapitalister omfavner Open Source og pirateriet, men hvis formålet er at ‘demokratisere ejendomsretten’ og smadre kapitalismen, så giver jeg intet for det libertære aspekt.

  De venstreradikale taler selvfølgelig ikke om Marx når du møder dem i miljøet, og mange har desværre det indtryk at autonome alle har langt hår og piercinger. Sådan er det langt fra. Sådan er det på ingen måde.

  Kommentar by Kim Møller — 11. juni 2013 @ 23:10

 15. Open source er sikkert lige så godt, eller bedre end tilsvarende produkter fabrikeret indenfor andre forretningsmæssige rammer.

  Men, der er visse problemer. For nu at pege på nogle af dem…

  Produkterne er ikke “gratis”. Indtjeningen ligger bare andre steder i forsyningskæden.

  Fabrikationslinierne ligger åbne for folk af enhver slags, f.eks folk der ønsker at fabrikere software med bagdører som kun de kender til, altså spionage. Eller folk der deltager med en mere eller mindre skjult politisk dagsorden, som man så uvidende kommer til at støtte ved, at bruge produkterne eller deltage i deres udvikling.

  Så er der problemet med, at en dygtig programør ikke nødvendigvis også er en dygtig forretningsmand, og af den grund kommer til at arbejde gratis for nogle der er, men som sidder, dels højer i heriarkiet indenfor open source, dels har monopoliseret de givtige dele af markedet.

  Så hvis det man ønsker er et moralsk rent produkt, så er man ikke bedre hjulpet ved at vælge open source. Ligesom det heller ikke er tilfældet med økologiske fødevarer, i særdeleshed de såkaldte “fair trade” produkter.

  Kommentar by Hans Und — 12. juni 2013 @ 05:22

 16. Det tangerer vel til terrorisme (se EU’s terrordefinition). Men nej. Handlingen er udført af en venstreradikal og så er det jo bare drengestreger.

  Kommentar by Anonym — 12. juni 2013 @ 09:57

 17. Og når CSC er involveret så kommer konflikten med PROSA op i hukommelsen. Som det blev omtalt her på siden, så dukkede medlemmerne af SF/Enhedslistens væbnede gren AFA op for, at deltage i festlighederne.

  PROSA som fagforening ser ud til at være knyttet tæt til venstrefløjen i særdeleshed SAP, et parti i Enhedslisten.

  Her en artikel http://socinf.dk/userfiles/si-arkiv/186/186-03.html

  (catpipe, Peter Christensen)

  Og så melder spørgsmålet sig: Har der deltaget insidere fra CSC

  Og et andet: Hvor er alle disse oplysninger endt og hvad skulle de bruges til? – oplysningerne er blevet hacket for 10 måneder siden.

  En anden ting der springer i hukommelsen er BTs omtale af en “hemmelig” sag, som tidsmæssigt ligger umiddelbart inden anholdelsen af JKT

  bt.dk/krimi/tre-personer-anholdt-i-hemmelig-sag

  Kommentar by Hans Und — 12. juni 2013 @ 14:18

 18. test

  Kommentar by Navn — 12. juni 2013 @ 20:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper