6. september 2007

Medieforsker: Det er påfaldende at Jyllandsposten ikke har undersøgt TV2

Fra tirsdagens Fredericia Dagblad – Journalistik: DR opfordres til klare retningslinjer efter Nybroesag.

“Medieforsker Michael Bruun Andersen, der underviser i blandt andet medier og etik ved Roskilde Universitetscenter, mener, at sagen om Jeppe Nybroe ikke skiller sig voldsomt ud fra, hvordan hele tv-branchen bedriver journalistik. – Selv om Nybroe er væk, så er problemet i tv-branchen ikke væk, siger han til Ritzau. Lektoren langer ud efter DR for at have stukket halen mellem benene. – Danmarks Radio skulle have været modige og i stedet begynde at forklare folk, hvordan man laver tv. Hvad er forskellen på fremstillet virkelighed og reel virkelighed? Al journalistik er jo fremstillet og vinklet, og alle bruger hjælpemidler, siger Michael Bruun Andersen, der retorisk stiller spørgsmålet om, hvorvidt Jyllands-Posten har en politisk interesse i at gå efter DR og Jeppe Nybroe. Det var Jyllands-Posten, der skrev historien om de tre identiske granatnedslag. – Det er påfaldende, at avisen ikke også har undersøgt TV2, siger Michael Bruun Andersen, som mener, at tv-stationernes higen efter seere er problemets kerne.”

Bemærk hvorledes medieforskere der refereres i dagspressen, ikke kan nævne Jeppe Nybroes manipulationer uden samtidig at kommentere på TV2, eller omtale Tripple A-sagen.

 • 5/9-07 Nyhedsavisen – DR selv skyld i Nybroe-bommert (Jacob Mollerup-apologi).
 • 6/9-07 Jyllandsposten – Leder: Troværdighed på spil.
 • Oploadet Kl. 12:37 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

  8 Comments »

  1. Så lad da en anden undersøge TV2, det er et frit marked. Det er ikke JP’s fejl at andre ikke deltager i arbejdet med at holde hinanden i ørerne.

   Politiken, f.eks.?

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 6. september 2007 @ 13:02

  2. Hr. Bruun Andersen hænges til tørre i dagens JP.

   ”Den såkaldte medieforsker Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitetscenter har over for Ritzaus Bureau bragt det uvedkommende element ind i historien, at Morgenavisen Jyllands-Posten skulle have haft et politisk motiv til at »gå efter« Danmarks Radio og den pågældende journalist. Til støtte for sin småperfide insinuation anfører han, at det er »påfaldende, at avisen ikke også har undersøgt TV2.«

   Nu er der sjældent grund til at tage særligt alvorligt, hvad såkaldte medieforskere og i særdeleshed denne Michael Bruun Andersen messer af guddommeligt vås, men dette kandiderer dog til prisen for årets tåbelighed.

   Hvilket »politisk« motiv skulle denne avis have til at afsløre en konkret skandale? Og skulle man rutinemæssigt »gå efter« Danske Bank, fordi der afsløredes en konkret skandalesag i eksempelvis Nordea?

   Manden har lov til at være dum, men det triste er, at han på Roskilde Universitetscenter underviser kommende journalister.”
   http://jp.dk/morgenavisen/meninger/article1075398.ece

   Kommentar by Antisalafisten — 6. september 2007 @ 13:22

  3. Der skal vel være lighed for ‘loven’. Ganske vist er vi ikke (længere) tvunget til at betale til TV2, men en løgn er stadig en løgn!

   Kommentar by NikolajFR — 6. september 2007 @ 17:45

  4. >3 NikolajFR

   Joda, og det er da også ofte blevet påpeget, bl.a. her og mange andre steder, at så godt som alle massemedier i dk er domineret af politiserende socialister der bruger disse medier til at sprede deres private politiske anskuelser.

   Men DR er licensbetalt. Derfor er det også ekstra alvorligt når DR misbruger sin position, fordi de gør det for MINE penge.

   D(DR) spreder med andre ord en politisk ideologi, som jeg personligt afskyr, og de gør det for mine penge. Kunne jeg slippe for at betale til dem ville jeg være mildere stemt, men det kan jeg ikke for det har pamperne inde i folketinget besluttet, meget imod deres vælgeres interesser.

   Ergo er DR jaget vildt. Og sådan skal det være….indtil de enten bliver privatiseret eller holder op med at præke rødfascisme.

   Kommentar by Mackety (Islamofob) — 6. september 2007 @ 18:03

  5. Alle bruger hjælpemidler siger Michael Bruun Andersen. For sammenligningens skyld skal lige nævnes, at det gjorde Dr. Paul Joseph Goebbels også.

   Kommentar by Menig 442 — 6. september 2007 @ 18:20

  6. TV2 er bestemt ikke pletfri og selvom TV2 ikke får støtte over licensmidlerne, så har TV2 og en lovgivningsmæssig positiv særbehandling i forhold til frie medier.

   Det vil derfor være på sin plads at holde øje med TV2, men DR er nu engang den store fisk i det spil. Derfor er det naturligt, at det er der fokuseres på.
   fhv grisehandler

   Kommentar by fhv grisehandler — 7. september 2007 @ 07:48

  7. “Den såkaldte medieforsker”

   Hvilket aktualiserer behovet for medieforsker-forskere.

   Så kan de gruble lidt over hinanden :)

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 7. september 2007 @ 08:11

  8. Er en “Medieforsker” ikke en person, der skal holde øje med om medierne opfører sig politisk korrekt? Ikke om de skriver sandheden?

   Kommentar by Dansk Realist — 7. september 2007 @ 08:28

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper