20. juni 2013

Fr. Stjernfelt om “tendens til en automatisme… at hvis DF mener noget, så skal vi mene det modsatte”

Yderst interessant debat i tirsdagens sene Deadline, og selvom det er svært at genkende Fjordmans holdninger i det oprids det røde panel, norske Simon Sætre og studievært Adam Holm giver, så ødelagde det ikke helt udsendelsen. Debatten kredsede blandt andet om Islam og islamisme, og i hvilket omfang det gav mening at skelne. Enhedslistens Pelle Dragsted kritiserede åbent islam som politisk ideologi (isme), og selvom det er ubetinget godt, så er Fjordman jo nok tættere på den banale sandhed, hvad enhver religionshistoriker vil kunne bekræfte: Islam er en politisk ideologi.

Det betyder ikke at samtlige muslimer til enhver tid, per definition støtter alt der kan læse ud af teksterne, men det er jo heller ikke det væsentlige når vi taler kædeindvandring fra islamiske lande, integration og beslægtede emner i en dansk kontekst. Alle tyskere var ikke nationalsocialister i 30’erne, og flere muslimer vil i sagens natur give et mere muslimsk samfund med alt hvad deraf følger, og så er det sådan set irrelevant om det er den logiske konsekvens af islam eller den logiske konsekvens af islamisme. Problemet er slutresultatet, ikke hvilke ord vi bruger for at beskrive udviklingen.

Det er ulideligt, at høre Adam Holm omtale en tidligere AFA-militant som ‘progressiv’, og Pelle Dragsted kan ikke helt forstå, at det ikke handler om højrefløjens ‘generaliseringer’, men om Islam/islamisme – der ikke blot et er et globalt problem, men et konkret problem hvor end muslimer residerer i større antal. Muslimer vælger den forkerte revolution, kunne han lige så godt sige, men et parti der vil fjerne nationalstatslige grænser kan ikke stoppe den ’slow boiling’-revolution der følger kædeindvandring fra islamiske lande.

Frederik Stjernfelt sagde meget rigtigt, men det er svært at en mand seriøst, der i en debat om Islam og islamisme, ikke taler om muslimer, men om ‘indvandrere’. Hvis en professor formulerer sig så upræcist om noget så centralt, så er han mentalt handlingslammet i en grad, så han spilder andres tid. Det er ubrugelig islamismekritik, som Morten Uhrskov så rigtigt skriver.

Et par højdepunkter.

Pelle Dragsted, Enhedslisten: De her mennesker vi ser heropppe, de fører ikke an i kampen mod islamisme, de fører jo an i kampen mod muslimer og muslimsk indvandring. Og der synes jeg det er vigtigt, at vi laver den skelnen. Vi må skelne fuldstændig mellem Islam som religion, almindelige troende muslimer og så det som hedder radikal politisk Islam, som er en politisk radikal bevægelse.

Adam Holm, DR2: Jeg må dog lige korrigere, for jeg var rent faktisk som journalist til stede ved den pågældende demonstration i Manchester, og der må jeg sige, at alle bannere var vendt imod ‘islamization’ og ‘islamism’. Så det var i hvert fald meget det de propagerede…

Pelle Dragsted: Men som vi hører også referencerne her til Fjordman, så det er jo lige præcist det der er problemet ved de her bevægelser, at de ikke skelner mellem det man kunne kalde radikal politisk Islam og så almindelige muslimer. Når det kommer til radikal politisk Islam, der mener jeg at venstrefløjen bør være stærkt kritisk. Hvis jeg ser på mit eget parti, så mener jeg faktisk, også at vi har også været det… Når vi har en så hysterisk debat, som den vi har i Danmark, vi har personer som Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, og hele det her hylekor, så kan man jo nogle gange føle, at der måske er lidt mere brug for en modvægt til de synspunkter, men det mener jeg sådan set er en fejl. Vi skal kunne begge dele. Vi skal sige klart fra over generaliseringer, hvor man blander politisk Islam med almindelige muslimer, men vi skal også være meget skarpe i vores kritik af Islam som politisk bevægelse, fordi det er en fascistisk bevægelse, eller i hvert fald en bevægelse, som har fascistiske træk.

[…]

Frederik Stjernfelt, professor: Jeg tror jo en af grundene, og der er jeg jo nok ret enig med Pelle, en af grundene er jo nok, at meget af venstrefløjen jo har været hypnotiseret af DF, og har derfor fået en tendens til en automatisme, hvor man siger, at hvis DF mener noget, så skal vi mene det modsatte. … man har nødigt ville kritisere indvandreres synspunkter, men også her mener jeg at man begår en fejl. Alle tilgængelige undersøgelser viser, at det jo kun er et mindretal blandt indvandrere som går ind for synspunkter som i bred forstand kan karakteriseres som islamistisk. Det er ikke et flertal, det er ikke et lille mindretal, men det er dog heller ikke et flertal, så derfor ville det tjene alle parter bedst, også indvandrere, at man kom klart frem, hvis man tog afstand fra de ekstreme politiske synspunkter som kun et mindretal af indvandrerne har ik’. Derved vil man jo også friholde de mange indvandrere, som ikke er islamister, men ved at tie kommer man jo nemt til at skrive under på højrefløjens påstande om at Islam og islamisme er et fedt. Der er jeg enig med Pelle, det skal man sgu ikke gøre.

Debatten kan ses på DR.dk eller Youtube (via Snaphanen).

Fra Berlingskes opkog – Liste Ø-kandidat: Radikal islam er nutidens fascisme.

“Antidemokratiske og totalitære holdninger skal bekæmpes, uanset om afsenderen er nazister på den yderste højrefløj eller radikale politiske islamister. Meldingen kommer fra Enhedslistens politiske rådgiver og kommende folketingskandidat Pelle Dragsted (Ø).

»Hvis man ser på globalt niveau, så er radikal politisk islam nok den stærkeste politiske massebevægelse lige nu med klart fascistiske træk. Det er ikke en stærk bevægelse i Danmark eller i Norden, men ud over verden har den vind i sejlene, og det er et kæmpe problem,« siger Pelle Dragsted til Berlingske Nyhedsbureau.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/49031/trackback

76 Comments »

 1. Jeg må sige, at jeg var forbløffet over hvor tam Frederik Stjernfelt var i Deadline 22:30 tirsdag. Nu har Pelle Dragsted, en dygtig spindoktor (selvom Liste Ø ikke ønsker at kalde ham det), kommet sine modstandere i forkøbet og leger for en stund et “kældermenneske”. Er der virkelig nogen der tror på det? Mon ikke det handler om, at afskærme sig fra den legitime kritik af venstrefløjen, af dens skadelige passivitet, som Stjernfeldt skriver om.. I stedet kom det til at handle om at EL vil have “fornuften” ind i Islam kritikken (modsat “hylekoret”). Så længe Pelle Dragsteds Islam-kritik er ukonkret, hvis man ikke for eksempel blankt konstatere at religionen i sig selv er anti-demokratisk, så forbliver man aldeles ufornuftig, virkelighedsfjern..

  Forresten da Adam Holm nævner sovjetkommunismen og stiller Pelle Dragsted et spørgsmål i den forbindelse, omk. lighedstræk.. læg mærke til hvordan han styrer uden om spørgsmålet.. EL har ikke forandret sig hvad angår Islam kritik.

  Kommentar by Eleutheria — 20. juni 2013 @ 15:49

 2. Absurd at de viste billeder fra EDL demonstrationen i århus uden at nævne med et ord de mange udelukkende venstreorienterede grupper i samarbejde med islamister i “soldiers of allah” trøjer der gik til angreb, hvorefter de snakker løs om “højreekstremisme” som et kæmpe problem.

  Men man skal vel starte et sted..

  Kommentar by Per — 20. juni 2013 @ 15:50

 3. Ja Stjernfeldt tænke vist politisk der. Men hvad mente Adam Holm med de sidste ord : ‘Der er en del ude i miljøerne, der mener at man trænger til et frisk pust fra venstre’ .

  Det er vist ikke en studieværts opgave at lukke med en cliffhanger.

  Kommentar by NielsC — 20. juni 2013 @ 16:16

 4. Adam Holm er et fjols, der tror han besidder talegaver. Han er nøjagtig lige så uvidende om islam, som alle de andre “journalister” på DanmarxdhimmiRadio. Han ville begå sig bedre på et realityshow. Så ville vi også komme til at se mindre til ham.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 16:25

 5. Det er bare varm luft fra Pelle.

  Kommentar by XXXXX — 20. juni 2013 @ 16:28

 6. Adam Holm (født 1969) er en dansk studievært, historiker og anmelder.

  Adam Holm har en ph.d. i moderne historie fra Københavns Universitet.[1] Hans ph.d. var om højreradikalismen i Europa og han har som journalist beskæftiget sig med den arabiske verden og Islam.[2]

  Så det var vist ikke en cliffhanger.

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 16:30

 7. Positivt at der er nu er intelligente folk der adskiller islamisme med de normale muslimer.

  Væk med DDL og andre tosserhoveder, der konstant er på grænsen af det nynazistiske bavl og mænger sig med antidemokratiske grupperinger. Selvfølgelig er det rart med lidt fornuftig tale omkring visse problemer med islamisme i stedet for pøblens konstante skrigen om krig mod i slam osv. af ektreme ytringer.

  Væk DDL, White Pride og andre af de tåbelige eksistenser.

  Kommentar by Venstrefløjen — 20. juni 2013 @ 16:35

 8. De fleste professorer gør sig bemærket, som om de kun har en 7 klasse, når det drejer sig om multikulturen og Islam, så dem skal vi ikke ligge på maven for.

  Gå ind på det første universitet du møder. Spørg en professor om, hvad han mener om multikulturen ogh Islam. Du kender selv svaret.

  Kommentar by ludvigsen — 20. juni 2013 @ 16:36

 9. Jeg synes, med al respekt for begge fløje, at der her er tale om et reelt nybrud. Ikke bare som politisk projekt imod islamismen, men også en reel nyorientering i forhold til det projekt venstrefløjen har.

  Det store skift indenfor venstrefløjens udvikling skete efter min mening med Stalin som forkastede Lenins demokratiske tilbøjeligheder, og det var stærkest i sit udtryk i de kampe som Trotskij havde med Stalin efter Lenins død. Der døde den prodemkratiske kommunisme for alvor. Et svigt der for alvor slog igennem i den Spanske borgerkrig, hvor alle de frivillige i den spanske borgerkrig blev svigtet af Stalin.

  Det svigt er socialismen aldrig kommet sig over, det er derfor bevægelsen efter min mening er gået død.

  Med denne nyorientering bliver medicinen den rigtige, og giver socialismen og så videre en ny start, med en reel fjende.

  Det kan redde det Europæisk socialistiske projekt, og, i øvrigt, skabe fred imellem højre og venstrefløjen. Hvilket er nødvendigt i disse tider.

  Med kærlighed; Asger

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 20. juni 2013 @ 16:37

 10. >8 Ludvigsen
  Får jeg endnu en krone hvis jeg svarer rigtigt? ;- )

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 16:45

 11. @Asger Trier Engberg

  Venstrefløjen har ikke brug for heilende, racistiske, bundnaive, testosteronmisbrugende skaldepander med solbriller eller andre af de nationalsocialistisk-venlige højrefascistiske grupperinger.

  Den slags er en skændsel for det demokratiske DK, for livet og for den intelligente masse.

  Kommentar by Venstrefløjen — 20. juni 2013 @ 16:55

 12. Hvad er normale muslimer. ? venstrefløjen
  Findes de overhovedet. ?
  Er det normalt at dyrke koranen.

  Kommentar by roerne skal op — 20. juni 2013 @ 17:03

 13. hilsen ca. 2:43, hvor er der dog mange af den slags hilsener på nettet

  When immigration gets out of control – this is what the result is. http://www.liveleak.com/view?i=e7b_1371463190#pWACluqgmvVWw0JY.01

  Kommentar by tavsen — 20. juni 2013 @ 17:04

 14. Hæ Hæ, Venstrefløjen pisser mod vinden :)

  Der er ingen grund til at tro de vil følge kritikken til dørs. Der er udelukkende tale om et forsøg på at entre arenaen hvad islam angår. Det eneste det vil føre til er flere rundbordssamtaler og flere indrømmelser til islam.

  Det kan naturligvis, som Asgar Trier Engberg siger, blive til en fælles højre/venstrefront mod islam, men jeg tvivler. Der er intet der taler for at venstrefløjen vil gøre noget drastisk, så som at konfrontere islam for alvor.

  Kommentar by Santor — 20. juni 2013 @ 17:05

 15. Lenins demokratiske tilbøjeligheder????
  Er du rigtig rask Asger?

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 17:07

 16. Den røde fløj og de radigale har brug for nyt stemmekvæg, og det skal asylshoppene og velfærdsturisterne levere. Derfor støtter de fortsat masseindvandringen af personer fra ikke-vestlige stater.

  Kommentar by Filip — 20. juni 2013 @ 17:20

 17. Det fremgår af Eiheilslistens eget medlemsblad, at årsagen, bl.a., til Jaleh Tavakolis udmelding af fascistpartiet var partiets samarbejdet med HAMAS og Hizbolla, vel et samarbejde partiet holder fast i som et led i dets politik omkring jøde-spørgsmålet.

  Jaleh Tavakoli, Medlem af Københavns borgerrepræsentation skriver i Einheilslistens medlemsblad nr. 19 (i en diskussion med bl.a. Hans Jørgen Vad, der går fra nr. 18 til 20):

  “I forhold til Vibevej er jeg ikke gået imod partiets politik. IS’erne kan jeg henvise til vores politik imod politisk islam vedtaget på årsmødet 2004 og ellers til vores politik imod præstestyret i Iran.
  IS’erne er sammen med deres moderparti SWP kendt for at dække over præstestyret i Iran og for at samarbejde og demonstrere med Hizbollah og Hamas i bl.a. DK og UK.”

  Så hvis den voldsdømte Blekingegadebande støtte (Preben Wilhjelm kalder dem og deres støtter fascistisk/nazistisk), Pelle Dragsted, skal ud i et internt opgør, så kan vi andre finde popcorn&cola frem.

  Omvendt så vil fraværet af et sådant opgør fortælle os, at Einheilslisten og Dragsted som sædvanligt blot lukker varm luft og Göebelsk propaganda ud.

  Kommentar by Hans Und — 20. juni 2013 @ 18:26

 18. “Alle tilgængelige undersøgelser viser, at det jo kun er et mindretal blandt indvandrere som går ind for synspunkter som i bred forstand kan karakteriseres som islamistisk”.

  Jeg ved ikke hvor imponeret jeg er af Stjernfelt. Det er hele tiden denne cirklen rundt om den varme grød, og er der nogen der har skullet positionere sig i modsætning til DF er det ham selv.

  Her er nogle af de spørgsmål jeg ville have stillet ham:

  I alle muslimske lande er andelen af ikkemuslimer styrtdykket i de sidste hundrede år – Tyrkiet havde 20% kristne for 100 år siden, i dag under 1% Den samme tendens i Mellemøsten, nu accellereret efter “det arabiske forår”. I Pakistan er antallet af hinduer og kristne styrtdykket siden uafhængigheden (mens antallet af tilbageværende muslimer i Indien er eksploderet).

  Skyldes disse ensartede tendenser “islamister” og “et mindretal”?

  Hvis det kun er et mindretals fortjeneste, hvorfor har det store flertal så ikke bremset forfølgelsen af ikkemuslimer?

  Var Muhammed muslim eller “islamist”?

  Er muslimske kvinder der føder mange børn muslimer eller “islamister”?

  Hvordan identificerer og udskiller man “islamister” fra det store flertal?

  Kan “islamister” eksistere uden at være en del af det store flertal?

  Hvis ja, hvor findes der sådanne autonome grupper af “islamister”? Hvem føder dem?

  Hvis nej, giver det så mening at skelne?

  Folk som Stjernfelt vil aldrig komme så langt at de må erkende at tampen brænder, og at de lige så godt kan kalde en spade for en spade, og en “islamist” for en rettroende muslim.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 20. juni 2013 @ 18:33

 19. Der er ikke forskel på islam og islamisme ,det er hele pakken eller ingenting.

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 18:42

 20. stjernfelt er en fuser, det har jeg set forlængst.

  Kommentar by ludvigsen — 20. juni 2013 @ 18:44

 21. Og hvis det ikke hed islam ville det bare være en anden form for dødelig facisme

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 18:46

 22. Folk glemmer at krigen i ex joguslavien var en krig mod kristne og muslimer,og det vil også ske i europa

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 18:49

 23. Nu mangler “Venstrefløjen ” jo bare at overbevise Erdogan, Qaradawi, Hamas osv, om at der er noget, som hedder ‘islamisme.’

  Kommentar by Josef K — 20. juni 2013 @ 18:49

 24. “Væk DDL, White Pride og andre af de tåbelige eksistenser.”

  Ifølge ovenstående guldkorn skrevet af “venstrefløjen” kan man se
  at det bedste forsvar er et angreb.
  Træk debatten over på noget andet, og undlad at tage stilling til
  indlæggets emne.

  Den dag “venstrefløjen” vågner op i et islamisk domineret land
  og er tvunget til at følge den skik der hersker der, vil han ikke engang have chancen for at debattere frit som vi gør her, og han vi få enorm svært ved at definere forskellen på islamisme
  og hvad han kalder normale muslimer.

  Kommentar by k.m. — 20. juni 2013 @ 19:00

 25. Sålænge der befinder sig en enste imam i Danmark, bliver der ikke slækket på “fredens religion”.

  Forbyd islam og sæt muslimerne fri.

  Kommentar by Iznogut — 20. juni 2013 @ 19:02

 26. @Iznogut

  Sikke noget forvrøvlet sludder

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 19:11

 27. Det har meget lidt med imamer at gøre ,og alt med en bog at gøre

  Kommentar by notty — 20. juni 2013 @ 19:19

 28. @24
  Tjek. Ham (hvis det er en ham) den såkaldte “venstrefløjen” vil blive hængt op i sine testikler som det skete med kommunisterne i 1979 i Iran. Dette har jeg 1.håndsberetninger om fra eksil iranere. Kommunister som i første omgang var allieret med islamisterne for at vælte shahen. Men er der noget islamister ikke kan tage så er det kommunister også i vores tid.

  Kommentar by northgarden — 20. juni 2013 @ 19:25

 29. Så kom Dragsted selv på banen på modkraft.

  Som ventet varmluft og Göbelsk propaganda.

  Kommentar by Hans Und — 20. juni 2013 @ 19:26

 30. Jeg er træt af deres latterlige løgnehistorier om, at det kun er “nogle få” muslimer der ønsker sharia implementeret som deres lands lovgivning. Hvis man for alvor vil vide hvad muslimerne mener, i stedet for at spilde tiden på venstreorienterede DR drømme, så kan man læse om det her:

  http://www.pewforum.org/uploadedFiles/Topics/Religious_Affiliation/Muslim/worlds-muslims-religion-politics-society-full-report.pdf

  Desuden er alt det vrøvl om det såkaldt “islamisme”, blot en form for afledning. Muslimsk teologi beskæftiger sig ikke med den slags vestlige opfindelser og varm luft. Islam er islam. Desuden kan jeg ikke se hvordan man for alvor skal separere en ideologi som islam for dem der tilslutter sig denne. Man kan heller ikke skelne kommunister fra kommunisme eller nazister fra nazismen.

  Kommentar by kafirharbi — 20. juni 2013 @ 20:13

 31. Der er ingen forskel på muslimer og islamister, de følger alle koranens tekster.
  Kun tåber og naivister er ude af stand til at se kendsgerningerne i øjnene.
  Disse mennesker er lullet i søvn af den evige ensidige propaganda, og den dag de vågner, får de et grimt chock.

  Kommentar by Finn A.Skov — 20. juni 2013 @ 20:51

 32. Til LFPC
  I det mindste siger Stjernfeldt, at

  “Det er ikke et flertal, det er ikke et lille mindretal, men det er dog heller ikke et flertal,”

  Det er ikke et lille mindretal, siger han. Så er han dog kommet længere end de fleste.

  Mht. antallet af ikke-muslimer i de arabiske lande:
  1) Tyrkiet er en særlig sag pga. befolkningsflytningen mellem Tyrkiet og Grækenland efter 1. verdenskrig. Det var nok en god etnisk ombytning, omend med store lidelser.
  2) Se udviklingen i antallet af jøder i Tunesien.
  http://www.economist.com/blogs/pomegranate/2013/05/tunisias-jews

  Et lille uddrag:

  Tunisia’s two-thousand-year-old Jewish community, which numbered 100,000 when the country gained independence from France in 1956, has now dwindled to around 1,600.

  Kommentar by Ole S. — 20. juni 2013 @ 20:56

 33. Enig med Iznogut: Forbyd islam og sæt muslimerne fri. Det er nemlig imamer, muftier og alt muligt andet andet “skriftklogt” sammenrend, der forhindrer islam at gennemgå en forandring.
  Ikke at jeg tror vi skal gøre forsøget i Danmark. Jeg synes stadig vi skal landsforvise muslimer.
  Men det kunne være interessant at se et sådant eksperiment udført i arabien, pakistan, tyrkiet, afghanistan eller et lignende land.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 21:09

 34. ->31 Ole S.

  Interessant artikel om et modeksempel, men “fragile” i sidste linje er vel hele omdrejningspunktet, og siger vel ikke andet end hvad der allerede kendtes fra tyrannen Saddam Husseins Irak. Der er lommer i tid og rum hvor sekulære regimer kan have interesse i at bevare disse mindretal.

  Stort eller lille mindretal, og Tyrkiet et særligt eksempel eller ej – vi lander jo hver gang det samme sted, dvs. tilbagegang for ikkemuslimerne. Jeg ville være interesseret i at vide hvordan flertallet aktivt kæmper for ikkemuslimernes sikkerhed og frihed. Tager de bare afslappet på den islamiske dogmatiks klare aggression mod ikkemuslimer, eller har de fundet en ny dogmatik? Hvor er den klare, pluralistiske og tolerante stemme fra ikke-“islamisterne”? Jeg kan sagtens høre den traditionelle kuffar-fjendtlighed fra mindretallet, men hvor er det klare teologiske modspil fra flertallet?

  Den forfølgelse som de få kristne i Tyrkiet oplever er så vidt jeg kan forstå langt mere end en modsætning til det græske mindretal, men rammer også protestanter, se f. eks. her:

  Who Threatens Turkey’s Christians?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 20. juni 2013 @ 21:15

 35. Nielsen

  “Adam Holm er et fjols, der tror han besidder talegaver. Han er nøjagtig lige så uvidende om islam, som alle de andre “journalister” på DanmarxdhimmiRadio.”

  Her bliver jeg altså nød til at sige, at du tager fejl. Adam Holm er tværtimod yderst velinformeret omkring islam – og jeg skulle hilse og sige at han ikke bryder sig om det.

  Kommentar by Peter Andersen — 20. juni 2013 @ 21:24

 36. […] Jeg har mødt Fjordman ved flere lejligheder. Han er et sjældent velbegavet og reflekteret menneske. Blev han givet en fair behandling af medierne, ville det kun være meget få, der kunne stå sig imod ham i en debat. Morten Uhrskov: Den ubrugelige islamismekritik (Fr. Stjernfelt om “tendens til en automatisme… at hvis DF mener noget, så skal vi mene det mods…) […]

  Pingback by Uhrskov om Stjernfeldt, Dragsted og Fjordman « Snaphanen — 20. juni 2013 @ 21:54

 37. I så fald skjuler hr. Holm det godt. Måske Venstrefloppet herinde er ingen ringere end Dragsted selv. lol Det er i hvert fald en fra samme røde sump af urealistiske eksistenser, blot varm luft for galleriet der lukkes ud i Deadline. Virkeligheden – at islam er koranen og koranen islam – omgås som altid let.

  Kommentar by LarsB — 20. juni 2013 @ 22:11

 38. Der tales for meget og handles for lidt.
  Under krigen havde vi modstandsgrupper, der formåede at tie og handle.
  Sådan skal det gøres.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 20. juni 2013 @ 22:12

 39. Kan vi tie og tale på én gang?

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 22:34

 40. >35 Peter ikkevirkendepapermoonlink Andersen
  Hvis han ikke kan lide islam, lægger han bedre skjul på det end Krasnik, Nynnefjolset og alle de andre kommunister. Notty’s kommentar burde være nok til at vurdere hans upålidelighed.

  Kommentar by Nielsen — 20. juni 2013 @ 22:47

 41. Vær nu lidt søde ved lille Pelle, folkens. Han prøver febrisk at helgardere, for pludselig har han set den skæbne han selv har beredt sig: enten vinder hans venner,muslimerne, det tilstundende opgør, og så havner han for enden af en enden af et reb i en byggekran. Eller også vinder de ikke, og så kommer der er retsopgør, og hans usle liv ender i et skur på Lynetten.

  Kommentar by Skjoldungen — 21. juni 2013 @ 00:00

 42. @Nielsen

  “Lenins demokratiske tilbøjeligheder????”

  I modsætning til Zaren de havde før, så var der da noget bredere opbakning til de nye friske kommunistiske kræfter.

  Kommentar by Venstrefløjen — 21. juni 2013 @ 04:31

 43. Hæ hæ, det er nu fantastisk at bevidne venstrefløjen og andre antidanske elementer, klippe og klistre i virkeligheden, for at få det “til at passe” ind i deres forskruede tankesæt!

  Gad vide hvor længe de selv tror på lortet? Det kan da ikke være længe inden, selv de, må se sandheden i øjnene. Indtil da vil jeg, med skadefro, følger deres krumspring.

  Kommentar by Jesper — 21. juni 2013 @ 06:23

 44. “Vi må skelne fuldstændig mellem Islam som religion, almindelige troende muslimer og så det som hedder radikal politisk Islam, som er en politisk radikal bevægelse..”

  Islam er radikal… ideologi eller religion. Tag et grundigt kig i koranen. Såkaldt “almindelige troende muslimer” tager uhyrligt nok koranen alvorligt. Det bør vi andre tage alvorligt.

  Kommentar by Liva — 21. juni 2013 @ 07:30

 45. Det er ikke alle muslimer, der er radikale.

  Dragsted: “Vi skal sige klart fra over generaliseringer, hvor man blander politisk Islam med almindelige muslimer,”

  Så skal Dragsted og Co. til at sige fra overfor koranen.

  Og mon ikke tilhængere af politisk islam opfatter sig som almindelige muslimer?

  Kommentar by Liva — 21. juni 2013 @ 07:37

 46. Dragsted om Karen Jespersen og Ralf Pittelkow:

  “Når vi har en så hysterisk debat, som den vi har i Danmark, vi har personer som Karen Jespersen og Ralf Pittelkow, og hele det her hylekor..” (2013)

  Karen Jespersen og Ralf Pittelkow om overfald på tysk TV-hold og om chikane af jødisk rabiner:

  ”Et tv-hold fra den tyske tv-kanal ARD var sidste fredag i Offenbach for at lave et interview med en imam i en lokal moske. Der gik rygter om, at en gruppe af de unge islamister med tilknytning til moskeen vil tage til Syrien for at kæmpe. TV-holdet havde været i gang med at kortlægge den salafistiske gruppe i længere tid.

  Mens tv-holdet var ved at gøre klar til interviewet, kom en gruppe unge ud fra moskeen. En mindre gruppe på en 5-6 stykker gik pludselig til angreb på tv-holdet, slog journalisten og senere kameramanden i gulvet. Imamen ved Tauheed moskeen, Taher Nawez, udtrykte senere sin overraskelse over hændelsen. Gruppen havde ikke tidligere vist voldelige tendenser.

  Men volden er ikke enestående. I starten af juni blev en jødisk rabbiner groft chikaneret i et indkøbscenter også i Offenbach. Der blev råbt jøde og lortejøde efter ham.” (Tyskland 2013)

  denkorteavis.dk/2013/salafisternes-voldelige-retorik-trusler-pa-tvaers-af-graenser/

  Kommentar by Liva — 21. juni 2013 @ 09:25

 47. Nielsen

  “>35 Peter ikkevirkendepapermoonlink Andersen”

  Nej, den hjemmeside blev nedlagt for længe siden…

  Kommentar by Peter Andersen — 21. juni 2013 @ 09:32

 48. Men mange af de programmer som tager et kritisk blik på islam ( ikke at der er så mange ) har faktisk Adam Holm som ophavsmand…

  Kommentar by Peter Andersen — 21. juni 2013 @ 09:36

 49. Og han har, har jeg ladet mig fortælle, samtlige Ayan Hirsi Ali’s bøger.

  Kommentar by Peter Andersen — 21. juni 2013 @ 09:38

 50. >Peter Andersen
  Det er muligt, men han gør ikke noget positivt indtryk på mig : -)

  Kommentar by Nielsen — 21. juni 2013 @ 10:07

 51. Pelle Dragsted er nutidens fascisme.

  Kommentar by Pelle Pik — 21. juni 2013 @ 13:09

 52. Prøv at læse pelle dragsteds blog på modkraft.dk.
  selvom han tager afstand fra islamismen fortsætter han samtidig med at forsvare islam, og understreger dermed igen igen at han ikke har forstået hvor den radikale politiske islam kommer fra.
  Istedet forsøger han at kalde alt for højreorienteret/højreekstremt/fascistisk osv.. Samme gamle sang med andre ord.
  Nogle af kommentarene under hans blogindlæg viser virkelig hvor ekstremt virkelighedsfjerne og paranoide mange på den yderste venstrefløj er, det er absurd at læse og bærer virkeligt præg af at være fremkommet i et meget lukket miljø uden den store kontakt til realiteter. (de siger sikkert det samme om uriasposten, men her stammer størstedelen af indholdet dog fra virkeligheden)

  Kommentar by Per — 21. juni 2013 @ 13:12

 53. Pelle Dragsteds forsøg på at lægge afstand til “radikal” islam – hvilken islam er ikke radikal? – er kun et forsøg på at komme ind i det gode selskab og sikre sig selv et fedt politikerben at gnave på. Føj.

  Kommentar by Pelle Pik — 21. juni 2013 @ 13:50

 54. @Per

  Venstrefløjen som paranoide og virklighedsfjerne?
  Prøv at læse dine egne bøllers kommentarer herinde først…

  Der er dog om noget det mest naive og simple på denne jord.

  Kommentar by Venstrefløjen — 21. juni 2013 @ 14:31

 55. Venstrestøj, jeg skrev også at i nok mener det samme. og ja, enkelte kommentarer herinde er knapt så gennemtænkte, men det gælder nu ethvert offentligt forum uanset emne.
  Forskellen i det her tilfælde er at hvis en kommentator på uriasposten skriver en knapt så elegant formuleret sætning som “ud med alle muslimer” eller lign, så gør han/hun det sandsynligvis pga en vis form for overtræthed af de tusindvis af tilfælde af kriminalitet eller religiøs fanatisme muslimer står bag hver eneste dag eller måske direkte personlige erfaringer, mens kommentarene på modkraft ofte er akedemiske teoretiske kortslutninger der fra et stærkt venstreradikalt udgangspunkt anser nødvendig og berettiget kritik af islam som et udslag af højreradikalisme og/eller vestens undertrykkelse af de stakkels forfulgte muslimer.
  Altid er det budbringerens skyld, muslimer har intet ansvar selv og er altid ofre.

  Forskellen er virkeligheden.

  Kommentar by Per — 21. juni 2013 @ 15:14

 56. Vi så to mænd på vej mod nye erkendelser, og en velorienteret studievært, der ikke fik helt så meget ud af mulighederne, som mange af os sikkert sad og håbede på. Kort sagt var det noget tyndt, lad os opfatte det i positiv ånd og betragte det som et skridt på vejen.

  Uhrskov er som ofte før ude i tovene. Den meget omtalte “Fjordman” er en elendig debattør, og det er for længst observeret af “tout le monde” bortset fra Snaphanen og andre i det undergrundsmiljø, hvor han har søgt tilflugt. Han har leveret mange beviser på sin manglende evne til debat, og en af dem, der tager ham på kornet er den norske klummeskriver Bjørn Stærk, der meget passende har beskrevet Peter Jensen som en person, der taler ned til andre, og hvis andre siger ham imod, er det fordi de er dumme eller ikke har forstået hans guldkorn.

  Det er muligt, at Peter Jensen er i selskab med ligesindede efter sin ankomst til asylet i Danmark, det ved jeg ikke noget om, men jeg tror, at Stærk har fat i det rigtige, når han ytrer tvivl, om Peter Jensen har forstået, hvad han er havnet i. Man må jo håbe for ham, at det ikke er gået op for ham, for så er der stadig mulighed om, at han vil ophøre med den latterlige komedie om, at han er politisk flygtning. Hvis han i det skjulte er ophøjet til sandsiger blandt nogle af Dansk Folkepartis kernetropper, kan han bruges destruktivt i næste valgkamp, og det er han på ingen måde værd, selv om det måske forholder sig sådan, at hans synspunkter har givet nogle af jer et pift i en kedelig tilværelse.

  http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Ytringsvennlige-dorvoktere-7234135.html

  Kommentar by Anonym — 21. juni 2013 @ 15:44

 57. Replik til citater af Morten Uhrskov Jensen.

  ”I udsendelsen koblede Frederik Stjernfelt Anders Breivik sammen med Fjordman, idet Stjernfelt talte om et “vogternes råd”, og om at Fjordman uden videre var højreekstrem. Frederik Stjernfelt virkede ikke på nogen måde tynget af viden om Fjordman og det, han har skrevet. Må jeg en anden gang anbefale Stjernfelt at vide bare en smule om sit emne, inden han udtaler sig om det?”

  Mon ikke det er åbenbart for de fleste, at her afstår forfatteren fra almindelige regler for vestlig argumentation.

  Stjernfelt koblede ikke Peter Jensen og Breivik sammen, han påviste nogle iøjnefaldende paralleller, som alle kan få øje på, hvis de vil. Stjernfelt har med garanti læst Jensen, jeg fik det indtryk, at han havde læst Breiviks svadaer, der for en meget stor del består af Jensens ditto direkte kalkeret over.

  Har man læst Breivik, har man således også om ikke andre steder med overvejende sandsynlighed læst Jensen, og man behøver ikke at snuse meget til denne Jensen, førend man spørger sig selv, hvad der får ham til at tilegne sit liv til den slags i stedet for at leve en normal tilværelse.

  Hvori består sekundærgevinsten? Begge nordmænd er langt ude i hængedyndet, og hvis man ikke kan se, at de begge er ekstremister (det betyder at de befinder sig i en yderposition) så har man tabt forståelsen for, hvad det udtryk betyder eller er selv ude at svømme.

  Med den uddannelse, Jensen har, kunne han vel have skrevet oplysende artikler til bladene i stedet for at gå under jorden og fodre de gale hunde, hvor der altid er nogen, der har kappet fortøjningerne til virkeligheden.

  ”Det giver en smule mere tyngde bag ens udsagn. At koble Fjordman til islamister og til Breivik og således iscenesætte Fjordman som en del af ondskabens akse er ikke bare dumt, men også ondsindet. Fjordman er ikke højreekstrem. Han går ikke ind for vold. Fjordman er såmænd dybt bekymret over udviklingen i Europa, og det har han tilladt sig at skrive om.”

  Jensen kan for mig skrive, hvad han vil, men hvordan I end vender og drejer det, udfordrer man skæbnen og slider uforholdsmæssigt meget på forståelsen for ytringsfrihedens nødvendighed, når man handler som Jensen, og man påtager sig selvfølgelig et ansvar for det, man lægger åbent for enhver på de sociale medier ikke mindst i de mængder, som der her er tale om.

  I Jensens tilfælde blev det til, at hans skrifter udgør en stor del af Breiviks manifestus til evig arv og eje for ligesindede. Man ved, at de ligesindede er der, de sender ham i sækkevis af fanbreve og gaver, og trænger de til opmuntring, kan de bare læse Jensen for at komme i stødet. Jensen selv betler sig frem og må også have mange til at underholde sig.

  Breiviks fabler om tempelriddere er således ikke langt fra sandheden, og så længe Jensens synspunkter forsvares, lever en stor del af Breiviks argumentation, hvad enten man synes om det eller ej.

  Jensen er Breiviks idol og alibi, men det er også den eneste grund, jeg kan få øje på til at interessere sig for Jensen. Jeg sad i aftes og læste nogle af de artikler, som han har skrevet, og de var både kedelige og langt fra, hvad man bør kunne forlange af akademisk argumentation. Der synes ikke at være gået en stor videnskabsmand tabt i ham eller for den sags skyld i Morten Uhrskov Jensen.

  ”Jeg har mødt Fjordman ved flere lejligheder. Han er et sjældent velbegavet og reflekteret menneske. Blev han givet en fair behandling af medierne, ville det kun være meget få, der kunne stå sig imod ham i en debat.”

  Refleksionerne er til bristepunktet skjult med aggressioner, og Jensen gør i vid udstrækning brug af en ærkenorsk metode, som danskere har kendt til i århundreder. Hans landsmænd har den helt på det rene: den falske beskedenhed og det underspillede, som alle forstår. Derom fandt jeg en artikel af et af Jensens bysbørn. Mange af os kender typen, som forstår at ophidse andre, mens de selv står og godter sig i baggrunden, det er også en form for voldelighed og næsten værre end alt andet. En snigende gift med indirekte eksplosionskraft.

  Jensen har mødt både skidt og kanel i medierne. Efter Deadline har jeg surfet for at se efter, om det virkelig var sandt , at han ikke har haft lejlighed til at forsvare sig, og det viste sig at være en lodret løgn, som nu videresendes i danske medier. Jeg fandt en hel stak avisartikler, hvor Jensen forsvarede sig i nogle af Norges største dagblade, og det var ikke begavelse, der lyste ud af dem. Det var en barnlig forurettelse, som var påfaldende, når man tager situationens alvor i betragtning. Jeg er ikke psykolog men fandt nogle af artiklerne sygelige. Desuden var de uoplagte og kedelige skrevet i et tungt sprog.

  Jeg ved ikke, hvor mange beundrere Jensen har i Danmark, det kan umuligt være ret mange, danskerne er som folkefærd ret gode til at gennemskue hulhed og mere end nogensinde på vagt over for den.

  Kommentar by Landboen — 21. juni 2013 @ 17:56

 58. “Anonym” “Bodil Røhme” – ellers hvilket af dine fem-seks aliasser skal jeg vælge, demonstrerer så glimrende, hvorfor hun er udelukket fra at diskutere på Snaphanen.

  Dine gentagne ubegrundede insinuationer om dine private aversioner, Khader, Jensen, Hedegaard. Du fik flere advarsler, men du kan åbenbart ikke skrive på nogen anden måde, og så måtte det gå som det gik.

  Og nej, du ved intet om Fjordmans omgangskreds i Danmark, selvom du ikke holdt dig tilbage fra at ville korrekse hans privatliv, som du heller ikke ved noget om, men jeg kan beto dig, at det ikke er “undergrund.”

  Skriv om noget, du ved noget om.

  Du skal være glad for, at det er svært at blive spammet som debattør hos Kim Møller.

  Kommentar by Snaphanen — 21. juni 2013 @ 19:47

 59. Frederik Stjernfeldt får mig til at tænke på en Storm-P flue. En mand står på en talerstol og siger til forsamlingen: “Måske har jeg modsagt mig selv i aften, men hvad jeg siger det står jeg ved”

  Stjernfeldt er øjensynligt i stand til at have et sæt mandags, onsdags og fredags meninger samt et sæt tirsdags, torsdags og lørdagsmeninger. Mon manden lider af skizofreni?

  Hvad angår Adam Holm, så tror jeg ikke han personligt ligger langt ude til venstre eller er særlig venlig stemt overfor islam.
  Men! Adam Holm er journalist og derfor automatisk medlem af Journalistisk Venstreparti. Han har derfor ikke meget spillerum med hensyn til de holdninger han skal viderebringe. Da han oven i købet er ansat i DDR indesnævres råderummet yderligere. I hvert fald hvis han fortsat ønsker at arbejde for DDR.
  Det er vist ikke kun i rockerkredse man kan komme i “bad standing” og det ved den tidligere Politiken-medarbejder Adam Holm. I 2009 fik Adam Holm en reprimande af DDR for synspunkter han havde givet udtryk for i en kronik i Politiken.

  Kommentar by Binee — 22. juni 2013 @ 00:08

 60. @Bjarne Binee

  Du er meget optaget af Danmarx radio, eller hvordan skal det forstås?

  og “Snaphanen”, hvem er et nu…??

  Kommentar by Venstrefløjen — 22. juni 2013 @ 03:02

 61. Slumstormeren, voldsparat antidemokrat aka Pelle Dragssted (Einheitzlistens centralkomittee) får lov til, at svært EDL og foragtet henvise til det megastore foto i baggrunden med et foragtet hovedkast. Ordene var:”Sådan nogen som dem der”.

  Adam Holm skulle være forberedt på den “gestus” og skifte fotoet med Pelles kamptropper i kamp med uniformerede betjente, alt imens København stod i flammer.

  Se, det havde sat tingene lidt i perspektiv.

  Notty: Imamer er ummaens fangevogtere, som fastholder de underkastede i koranens livsform og betingelser. Vrøvlet er på din side, men det er også nemt, hvis man kun agerer på vonhörensagen og overskrifter i SamarbejdsPolitiken. :D

  Kommentar by Iznogut — 22. juni 2013 @ 13:23

 62. 56

  ‘anonym’

  Du skriver bl.a.:

  “Han har leveret mange beviser på sin manglende evne til debat, og en af dem, der tager ham på kornet er den norske klummeskriver Bjørn Stærk, der meget passende har beskrevet Peter Jensen som en person, der taler ned til andre, og hvis andre siger ham imod,

  (…)

  …det er han på ingen måde værd, selv om det måske forholder sig sådan, at hans synspunkter har givet nogle af jer et pift i en kedelig tilværelse.”

  Og du (og Bjørn) snakker om at tale ned til andre…

  Kommentar by Liva — 22. juni 2013 @ 14:49

 63. 58

  Snaphanen

  Jeg glæder mig meget over, at der er bred ytringsfrihed på Uriasposten.

  Kommentar by Liva — 22. juni 2013 @ 14:53

 64. Hvor er dt positivt at Pelle får sat det fascistiske mærkat på DDL og de andre grupperinger.

  Fordi det er jo nemlig lige det de er. De er sammen med visse muslimer, de mest antidemokratiske “mennesker” i vores land, der selv har været underlagt et stærkt fascistisk styre tidligere. Hvem ønsker dog det igen?

  Derfor, væk med DDL og andre antidemokratiske personer. Hej hej.

  Kommentar by Venstrefløjen — 22. juni 2013 @ 19:52

 65. Med “andre antidemokratiske personer” går jeg ud fra at du også mener AFA og de andre venstrefløjs grupperinger som sammen med indvandrere i “soldiers of allah” hættetrøjer forsøgte at komme ind og gennemtæve EDL da de holdt en lovlig godkendt demonstration i århus (hvor de iøvrigt stod i t-shirts med teksten ” No to nazism and islamism”) ?

  Nå ikke.

  Kommentar by Per — 22. juni 2013 @ 20:10

 66. EDL og DDL er pæne på overfladen, men er overbefolket af højrefløjsetremister til deres demonstrationer. På nettet taler medlemmer om udrenselse og lov mod islam, som vi så det i Nazityskland mod jøder.

  AFA er en nødvendighed mod de ekstreme højrekræfter, der eksisterer i vores samfund og er da et frisk pust, der har pacifister og godtfolk med sig ved demonstrationerne. Så er der enkelte der ikke kan styre sig, men de står i det mindste ikke for en racistisk ideologi.

  Om AFA aktivt nogensinde har allieret sig med SOA, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg bevæger mig ikke i de kredse. Men det tvivler jeg stærkt på.

  Kommentar by Venstrefløjen — 22. juni 2013 @ 20:22

 67. Jeg gider ikke finde fotos til dig nu, men der ligger masser på nettet (mener også uriasposten dækkede det) hvor man ser dem løbe rundt sammen med AFA i århus’ gader omkring mølleparken. Autonome, AFA, og allah’s soldater i skøn forening i kamp for mangfoldighed bevæbnet med køller og brosten..
  Der har du dine fascister.

  Kommentar by Per — 22. juni 2013 @ 22:35

 68. AFA er naturligvis ikke fascister. Det er jo en logisk slutning.
  Metoden kan minde om jer voldelige fascister, men målet er jo et helt andet jvf. navnet.

  Jeg har set disse billeder. Men betyder det at de arbejder sammen???
  Det tror jeg ikke på og det beviser billederne da heller ikke entydigt.

  Kommentar by Venstrefløjen — 23. juni 2013 @ 02:26

 69. #68 venstrefloppet.

  “AFA er naturligvis ikke fascister.”

  Adskillige voldsdomme, over AFA, modsiger dig. Så enten lyver du, eller også er du bare dum!

  Kommentar by Santor — 23. juni 2013 @ 04:45

 70. “Jeg har set disse billeder. Men betyder det at de arbejder sammen???
  Det tror jeg ikke på og det beviser billederne da heller ikke entydigt”

  Aha, men når du ser et par fulde hooligans der heiler i en EDL demo så er det et bevis på at hele EDL er en fascistisk forening?

  Har du en nedre grænse for hvornår dine selvmodsigelser begynder at blive pinlige, eller kan du virkeligt ikke se det selv?

  Kommentar by Per — 23. juni 2013 @ 07:55

 71. Landboen, der kommenterer #56 og #57 som henholdsvis anonym og ‘Jens Rasmussen’ er efter alt at dømme, en person der tidligere gik over grænsen under skiftende aliaser, og blev bannet her fra siden.

  Jeg lader de to kommentarer der slap igennem stå, men godkender ikke fremadrettet.

  Kommentar by Kim Møller — 23. juni 2013 @ 13:00

 72. @Per

  Efter i mange år at have læst tilhængere af EDL/DDL, så er jeg ikke længere i tvivl. De er en del af problemet og ikke løsningen. Vi vil ikke have mere højreradikal terror a la Breivik.

  Kommentar by Venstrefløjen — 23. juni 2013 @ 20:02

 73. #72 venstrefloppet.

  Nu ved vi jo at det er venstrefløjen der er voldelige, adskillige voldsdomme vidner om det faktum.

  Kan du fortælle lidt om hvordan vi stopper venstreorienteret vold i Danmark?

  Kommentar by Santor — 23. juni 2013 @ 20:22

 74. Nej. Skal vi komme videre til problemerne?

  Kommentar by Venstrefløjen — 23. juni 2013 @ 20:35

 75. #74 venstrefloppet.

  Jamen venstrefløjen er jo problemet. Både hvad angår vold og ekstremisme. Hvem husker ikke Blekingegadebanden, AFA´s brandattentater på politiet for ikke at tale om overfald på politiske modstandere.

  Det er jo klart at problemerne aldrig løses når man ikke engang kan erkende dem, og det kan vi takke venstrefløjen for!

  Kommentar by Santor — 23. juni 2013 @ 20:56

 76. @Santor

  Højrefascismen i Europa er mindst en lige så tror trussel som islamisk terror. Faktisk ser vi jo allerede terrorlignende tilstande i Grækenland, hvor højrefløjen får råderum til at te sig, som det passer dem.

  Jeg ser ærligt talt ikke den store forskel på islamisterne og DDL længere. Tossehoveder, der underkaster sig grupper med ritualer og propaganda. Og som vi ved, så var Hitler jo også i godt samarbejde med muslimer. Jeres synderegister og uddanelsesniveau går såmænd nok også spænd.

  Det er en køn flok at have rendende i de danske gader, hvor de skaber sig og kræver de mest afsindige ting af det moderne og hjernearbejdende segment. Flyt nu til Lolland hele bundtet!

  Der kan jeres konspirationer og overbevisninger krydes med andre sølle eksistenser, der tåger rundt i dagens Danmark.

  Kommentar by Venstrefløjen — 24. juni 2013 @ 04:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper