16. september 2007

Vi vil vide, hvor den kulturradikale bermudatrekant holder deres hemmelige møder?

En stråmand er fra gammel tid en betegnelse for et fugleskræmsel. Senere blev en ståmand brugt ved kultiske ofringer som symbolsk erstatning for et menneske. I politisk debat optræder en stråmand ofte, ved at den ene part forvansker modpartens holdning, og således argumenterer imod et fordrejet synspunkt. Modparten påtaler selvfølgelig omgående eventuelle fordrejninger, og således opstår der normalt konsensus om ikke at argumentere imod ikke-eksisterende synspunkter. Såvidt den politiske debat…

Kommende debatarrangement på Københavns Universitet – Den kulturradikale Bermudatrekant.

Tid: 18. september 2007 kl. 16.00-18.00

Sted: Det Humanistiske Fakultet, Lokale 22.0.11,

Arrangør: Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab

Et af de mest sagnomspundne steder i dansk kulturdebat er den røde bermudatrekant, hvorfra venstresnoede fangarme efter sigende har rakt ud i alle hjørner af kultur- og samfundsliv og kvalt enhver debat… Trekanten består af Politiken, DR og forlaget Gyldendal. Trekanten har siden 70’erne affyret sin halvmarxistiske propaganda med spredehagl mod danskeren. Inde i Trekanten sidder den kulturradikale meningsmafia og bestemmer, hvad der er fin kultur og føj kultur. Uden for Trekanten står ligusterfascisterne og kulturkampens fortropper, der år efter år har kørt kanonerne i stilling til krig mod de røde lejesvende. Kampen er i gang: Hvad er sværest at slå ihjel, sammensværgelsen eller forestillingen om den?

Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab har inviteret en repræsentant for hver af trekantens spidser. Stud.mag. Helle Eeg fra arrangementsgruppen udtaler: ”Vi ønsker en debat om indflydelse, konspirationsteorier, skjult og åbenlyst samarbejde, og om hvordan det er at styre dansk kulturliv. Vi vil have indrømmelser på bordet. Vi vil vide, om der er en sammensværgelse. vi vil vide, hvad det egentlig er, de har indfyldelse på. Vi vil vide, hvor de holder deres hemmelige møder. Og vi vil vide, hvad det gør ved en institution at være under vedblivende beskydning.

Deltagere
Tøger Seidenfaden, Politiken
Johannes Riis, Gyldendal
Mette Davidsen-Nielsen, DR2

Ordstyrer: Sune Auken, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab

 • 1/5-05 Uriasposten – Nytårsgudstjeneste med to gange Auken – verden er grum.
 • 13/9-07 Journalisten – Johannes Riis’ tal ved DR-aktionen.
 • Gyldendal – Sune Auken: Sagas Spejl… (doktordisputats).
 • Forskningsfrihed? (Blog af bl.a. Sune Auken).
 • Oploadet Kl. 15:26 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

  9 Comments »

  1. Nordiske studier?
   Seidenfaden?
   Riis?
   Hvad med Institut for søvnforskning?

   Kommentar by Winston Smith — 16. september 2007 @ 16:03

  2. Øee Hvad er det de vil vide, de ved det jo selv og konklutionen vil da være hvad de ved selv, men ok, at være selvfed er da en god diskurs værdig.

   Kommentar by Per N — 16. september 2007 @ 17:25

  3. Svarer det ikke til at lade de indsatte i Vestre diskutere kriminalpolitik?

   Kommentar by fhv grisehandler — 16. september 2007 @ 18:51

  4. En stråmand er en person, der udfører noget skummelt arbejde for en bagmand, der ikke vil afsløres.

   Hvis nu, f.eks. Kim var en skummel personage der ville købe en ejendom, men ikke figurere på papirerne, får han Mike til at være stråmand. Mike får penge til at købe ejendommen, og lidt håndører for tjenesten får han også.

   Folk der skriver tomhed i debatter vil jeg nærmere kalde Ballonmænd. Det produkt, de sælger, er jo også fyldt med gas eller luft!

   Forøvrigt er den omtalte Bermudatrekant afgrænset af Enhedslisten Socialdemokraterne og Radikale.
   I centrum sidder Ny Arrogance og SF og klunser uden tændstikker, så det bliver altid “Bar Røv”.

   Kommentar by Dansk Realist — 16. september 2007 @ 20:37

  5. “Deltagere
   Tøger Seidenfaden, Politiken
   Johannes Riis, Gyldendal
   Mette Davidsen-Nielsen, DR2
   Ordstyrer: Sune Auken, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab”

   Bwahahaha… :-)

   Kommentar by Anna Lyttiger — 17. september 2007 @ 02:44

  6. Referat fra debatten. Embargo til efter mødet er afholdt.

   Sune Auken indledte med at stille deltagerene det provokerende spørgsmål med barsk mine: ”Lad os nu med det samme få fastslået Mette, Johannes og Tøger, er I en kulturradikal meningsmafia der bestemmer, hvad der er fin kultur og føj kultur?”
   Hertil svarede de adspurgte samstemmende med overbærende latter: ”Nej, da!”
   Sune Auken takkede for svaret med et medvidende smil og fortsatte så: ”Så ligger det altså fast en gang for alle. Lad os nu i stedet tage fat på det virkelige problem, nemlig kulturkampens fortroppers kamp mod ligusterfascisterne her lige uden for trek…, jeg mener fakultetet. Jeg vil nu bede jer efter tur give jeres bud på, hvordan vi bedst forsyner fortropperne, først du Mette, derefter Johannes og til sidst Tøger.”
   Mette Davidsen redegjorde derpå for DRs nye planer om at revidere historien. Man har allerede tilrettelagt en stor programserie om den såkaldte indvandring til Danmark siden 1970. Den ville fremover blive vist som en udvandring. Al billede- og lydmateriale i arkiverne var blevet redigeret og vendt den anden vej under ledelse af journalist Jeppe Nybroe, inden man offentligt skilte sig af med ham for dække sporene.
   Johannes Riis indledte med at beklage sig over at ingen længere gad læse bøger, uden dog at komme nærmere ind på hvorfor. Derefter redegjorde han for forlagets planer om at udgive flersprogede klassesæt til folkeskolen og gymnasierne. ”Det er fremtiden”, sagde han med glød i stemmen. Titlen ” Hvordan vi slipper af med de andre” lå allerede klar på flere sprog, og fremtidige udgivelser vil omfatte titler som ”De 19 Gode Mænd” af Jørgen Knudsen, og ”Højdepunkter i Mit Lange Livs Erindringer” af Jens Blauenfeldt, alle naturligvis flersprogede med tilhørende undervisningshæfter.
   Tøger Seidenfaden redegjorde derpå, efter en længere indledning, som Deres referent desværre ikke fik helt fat i, for avisens nye mere konsekvente linie. Fremover vil man ikke blot diskutere moralske dilemmaer i forbindelse med løsning af tidens problemer, nej, man vil kræve sådanne problemer helt fjernet fra debatten. ”Tag nu f. eks. terrorproblemet” sagde han, ” problemet er åbenbart: en effektiv terrorbekæmpelse går ikke nødvendigvis hånd i hånd med en moralsk udenrigspolitik – eller noget, der bare ligner. Hvilket dels skaber en række reelle dilemmaer, dels er endnu et stærkt argument for ikke at gøre ’den store krig mod terror’ til den overordnede ramme om vor tids sikkerhedspolitik,” idet han henviste til sin egen leder den 15. september 2007. ”Til gengæld” fortsatte han med et venligt nik mod Mette Davidsen, ”vil vi fremover anmelde Aftenshowet på kultursiderne”.
   Deltagerne nød de ombudte soma-kapsler og mødet foregik i god ro og orden.

   Kommentar by monse — 17. september 2007 @ 04:42

  7. Rettelse.
   Johannes Riis indledte med at glæde sig over, at forlagets satsning på den mere tomhjernede skønliteratur har givet bonus de senere år.

   Kommentar by monse — 17. september 2007 @ 06:10

  8. –>6 Flot referat! En skam der ikke var mere.. Men der kommer måske en fortsættelse? En inspiration for nogle fremsynede danske komikere! Det ville være et fint udgangspunkt for en sommerrevy med Morten Messcherschmit ved klaveret og Caper Christensen i rollen som Jeppe Nybroe..

   Kommentar by Balder — 17. september 2007 @ 11:30

  9. #6 – Flot! Referatet er ikke helt ordret, men fuldstændigt i det eksklusive selskabs ånd -GAAAAAAAAAbbbbzzzzz, zzzzz, zzzzz, zzss…

   Kommentar by Winston Smith — 17. september 2007 @ 17:16

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper