5. juli 2013

Holdningsmassage på DR: Undlod at fortælle sandheden om nigerianske Omo Amenagawon…

Tidligere på sommeren hørte jeg antropolog Sine Plambech tale om ‘trafficking’ på Radio24syv. Prostituerede nigerianere var typisk taget til Danmark af egen vilje, men de var dog alligevel ofre for fattigdom, og burde derfor have opholdstilladlese. Her en historie fra Politiken, sidste lørdag – Vigtige oplysninger i Omo-sag kom ikke frem i DR-indslag. (Se evt. TV-avisen’s Sag bryder konventioner, 24. juni 2013, eller indslaget dagen efter i Aftenshowet)

“DR’s historie om den nigerianske kvinde Omo Amenagawon har de seneste dage skabt stor debat om Danmarks behandling af handlede kvinder. Politikere er kommet i modvind for at nægte at give opholdstilladelse til Omo Amenagawon, der ifølge DR’s indslag har hjulpet dansk politi ved at vidne mod sine bagmænd og nu er truet på livet.

Men DR har ikke nævnt en række vigtige oplysninger, viser en gennemgang af sagen, som politiken.dk har foretaget.

Blandt andet undlader DR at fortælle, at de omtalte bagmænd i indslaget – et nigeriansk ægtepar fra Silkeborg – i marts 2011 blev frifundet for menneskehandel, især fordi retten stillede spørgsmålstegn ved Omo Amenagawons forklaring i retten. … Her kom det blandt andet frem, at hun over for danske myndigheder havde givet skiftende forklaringer om, hvorvidt hendes forældre i Nigeria var døde, og at hun desuden havde fortalt en bekendt, at hun havde løjet over for politiet.

[…]

DR skriver også på dr.dk., at Omo Amenagawon bliver »tvunget« til at sælge sex på jyske bordeller, og hun bliver omtalt som »handlet«, til trods for at retten i Herning har konkluderet, at der ikke er ført bevis for, at der er udøvet tvang, frihedsberøvelse eller fremsat trusler.”

Oploadet Kl. 13:58 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar

  1. Du mangler et c i traffiCking.

    Kommentar by Henrik — 5. juli 2013 @ 14:38

RSS feed for comments on this post.

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper