6. juli 2013

Auschwitz-Birkenau, 5. juli 2013

Hvor mellemstationen i Berlin var ren hygge, så var turen til Polen anderledes dyster. Vi skulle se KZ-lejren i Auschwitz, og lagde ud med en overnatning i Krakow samt et besøg på museet for Oscar Schindler, den nationalsocialistiske fabriksejer, der ene mand reddede 1200 jøder fra døden i Auschwitz-lejrene (Oświęcim).

Næppe var grænsen krydset til Polen, før man meget konkret erfarede, at vi var i et tidligere østland. De første 100 kilometer foregik på en ujævn og hullet motorvej, hvor det var umuligt at køre mere end 70 km/timen. Det lignede lidt ingenmandsland, og denne lidet beboede del af Polen bar tydeligt præg af det kommunistiske arv. Trøstesløshed, kilometer efter kilometer.

Da vi kom længere ind i Polen var det hele mere moderne, og Krakow viste sig at være en skøn storby uden al den multikultur der har gjort Berlin til en blandet fornøjelse. Jeg så enkelte med islamiske tørklæder, men Polen er katolsk, og vil formentligt også være det om 200 år. Butikscenteret Galeria Krakowska og området omkring var trygt, også om aftenen, men landet har heller ingen velfærdsstat der belønner kulturimperialister.

Oscar Schindlers emaljefabrik er i dag også en slags besættelsestids-museum for Krakow-området, og her blev historien fortalt uden omsvøb. Her sås eksempler på nationalsocialistisk propaganda, hundredvis af billeder og dokumenter fra krigsårene, herunder billeder af en polsk ‘bondehær’ samt forsider fra diverse undergrunds-udgivelser, de fleste kommunistiske. Bemærk trepile-logoet – samme bruges i dag af venstreradikale anti-demokrater.

Museet lå i et industrikvarter, og flere museer var anlagt i nærheden. På Museum of Contemporary Art, fik vi en kop kaffe inden den videre færd, og her så jeg for første og eneste gang i Polen studerende med fine Macs og det helt rigtige universitære look. De følte sig sikkert hjemme ved siden af Guantanamo-værket ‘Honour bound to defend freedom’. Jeg gjorde ikke.

Dagen efter kørte vi til Oświęcim, og den tidligere kaserne som Hitler gjorde til en af historiens største udryddelseslejre.

Mere end 1.300.000 blev myrdet under krigen, hovedsageligt jøder, men også Jehovas vidner, modstandskæmpere, russiske krigsfanger, sigøjnere, homoseksuelle, handikappede og dværge (!). ‘Arbeit macht frei’-skiltet tronede over indgangen, og så var der ellers blok efter blok med minder om krigens gru. Ikke ved almindelige krigshandlinger, men ved regulær udryddelse, de fleste i dertil indrettede gaskamre. Ikke alt var bevaret, men historien blev fortalt dokumentarisk på en sober måde. Historiefortælling med respekt for ofrene.

Set herfra er det interessant, at polske venstreorienterede så vidt jeg kunne forstå, ikke brugte lejren politisk mod højrefløjen. Polakkerne husker også Øst-blokken, og Stalin er ikke glemt. Jeg så en enkelt fyr der kunne ligne en autonom, men ellers var de fleste vestlige turister, herunder et kontingent israelske soldater af begge køn, der var på en slags dannelsesrejse.

Umiddelbart skulle man tro de mange besøgende gik rundt med tårevædede øjne, men selvom det gjorde ondt at se enorme bunker af afklippet hår, og tusindvis af ofre-portrætter med tomme blikke, så fik man uværgeligt en mærkelig distance til tingene.

Dansk Kurt Hansen, en af de få der overlevede Auschwitz.

Auschwitz’ mange blokke med menneskeskæbner, herunder Josef Mengeles eksperimentelle blok, gjorde selvfølgelig indtryk, men det var mere helheden der satte sig spor. Man slår ikke en mio. ihjel uden for en form for logistik, og med krematorierne og træ-barakkerne i Birkenau var ondskaben sat i system i en grad det er svært at sætte ord på.

Det lykkedes enkelte at flygte, men skydetårne, elektriske hegn, og flere rækker af pigtrådshegn, gjorde det til en næsten umulig opgave. Udryddelsen gik hurtigst i Birkenau, og selvom der boede 300 i hver barak, så ville det tage mere end en time at gå nonstop langs yderste pigtrådshegn. Hvor internerede i Auschwitz typisk fik lov at leve i nogle måneder, så gik det anderledes stærkt i Birkenau.

Fra hele Europa ankom jøder med tog direkte ind i lejren, og mange uarbejdsdygtige blev ledt direkte til gaskamrene. Ved det ene krematorie stod kvinder og børn og ventede på sin skæbne mellem træerne. Alene tanken.

Selvom lejrene velsagtens er Polens største turistattraktion, og mange i dag ernærede sig af museet, så var der forbavsende lidt kommercielt over det hele. Lejrene er en del af Polens historie, og den skal selvfølgelig fortælles – men civile polakker der bor i området har ikke behov for at høre om den dagligt. De fleste ældre i Krakow-området, har på den ene eller andet måde haft historiens gru tæt inde på livet.

Artikler på Uriasposten bør ikke have mere end 30 billeder, men denne post bliver en undtagelse.

Fra Auschwitz.

Tre kilometer fra Auschwitz lå Birkenau-lejren, og det var her udryddelsen kulminerede. Bemærk størrelsesforholdet.

Fra Birkenau.

Ved et af vagttårnene nær Birkenau’s ‘Canada’-afdeling, langt fra turisterne ved hovedindgangen, så jeg et par rastende hvide storke. De dannede en mærkelig kontrast til bygningernes iboende uhygge. Vi kørte direkte til Danmark, mange oplevelser rigere.

Oploadet Kl. 19:18 af Kim Møller — Direkte link50 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/49365/trackback

50 Comments »

 1. Siden jeg for alvor blev interesseret i Holocaust og 2. verdenskrig har jeg drømt om at komme til at se Auschwitz-Birkenau.

  Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg er en stor jøde-sympatisør, og hvad der dengang hændte det jødiske folk er uden tvivl et frygteligt kapitel i deres historie.

  Mit hjerte bløder selvfølgelig også for de få danskere der måtte gennemgå lejrens grusomheder.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 6. juli 2013 @ 19:56

 2. Ja, Kim, tak for billederne. Det må have gjort indtryk. Jeg kan ikke rigtigt få dine billede og ord til at hænge sammen. Jeg forstår heller ikke, med tanke på dine tidligere skriverier, hvad der gør, at du ikke er nationalsocialist. Jeg forstår det ikke.

  Kommentar by Humanist — 6. juli 2013 @ 20:02

 3. Erik Jørgensen, hvis du er jøde- sympatisør, er du gået forkert, her vrimler det med antisemitter, som kun holder igen med jødekritikken, fordi jødernes fjender, muslimerne, er værre for dem.

  Kommentar by Humanist — 6. juli 2013 @ 20:04

 4. -> Humanist

  “Jeg forstår det ikke.”

  At dømme efter dit indlæg, så er der meget du ikke forstår.

  Kommentar by Kim Møller — 6. juli 2013 @ 20:14

 5. ‘…og denne lidet beboede del af Polen bar tydeligt præg af det kommunistiske arv’: Ikke sidst bærer den præg af det tyske arv. Schlesien hørte til Tyskland til 1945, jfr http://da.wikipedia.org/wiki/Schlesien . Du kørte dermed på en autobane bygget af tyskerne, jfr
  http://de.wikipedia.org/wiki/Reichsautobahn#Strecken.C3.BCbersicht , og formodentlig én i hidtil næsten uforandret originalform. – Er holocaust-benægtelse iøvrigt strafbar i Danmark? Argumenterne mod den almindeligt vedtagne og i flere lande tilmed straffelov-sanktionerede (!) historiografi bliver næppe uden virking selv på dem, der har besøgt Auschwitz og Birkenau. For at undgå misforståelser: Holocaust-benægtelse betyder ikke at man nægter at der fandtes koncentrationslejre og mange mennesker blev myrdet. Det handler om den officielle versions *samtlige* detaljer, som ved hjælp af interesserede pressure groups efterhånden har fået karakter af ligsom den eneste lovlige religion. Dem der udtrykker motiveret tvivl er apostater og behandles tilsvarende.

  Kommentar by Michael Laudahn — 6. juli 2013 @ 20:20

 6. “hvis du er jøde-sympatisør, er du gået forkert”

  Det er jo så din opfattelse, og den har du lov at have, men jeg tillader mig at være uenig.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 6. juli 2013 @ 20:21

 7. -> Laudahn

  Korrekt. Det var A4, bygget i 1936.

  http://en.wikipedia.org/wiki/A4_autostrada_(Poland)

  “Large stretches of this motorway were initially built as a Reichsautobahn by Nazi Germany in the 1930s. After the war, when the new borders placed them in Poland, they received minimal maintenance and upgrades, becoming notorious for the bad quality of their road surfaces, a phenomenon similar to that observed in East Germany. Extensive reconstruction, especially of the section between Legnica and Wrocław, has removed all traces of the old concrete road surface, but some aspects of 1930s standards of construction remain; for example, the aforementioned stretch does not have an emergency lane, a feature that is to be added in the future.”

  Kommentar by Kim Møller — 6. juli 2013 @ 20:33

 8. Fine billeder, Kim. Man føler historiens vingesus…

  Pladderhumanisten har, som du ganske rigtigt bemærker, ikke forstået ret meget.

  Blandt selvudnævnte “humanister” på venstrefløjen er antisemitismen nærmest en selvfølgelighed. Kauf nicht Bei Juden = Boykot Israel.

  Herinde er Israels venner mangfoldige. Fx undertegnede…

  Kommentar by Jern Henrik — 6. juli 2013 @ 20:52

 9. Konservatismens modstander er derfor en anden livsindstilling: radikalismen.
  Som hr. Støvring skriver det i kommentaren 5/6 006 kl. 8:30.
  http://punditokraterne.dk/2006/06/20/ugens-citat-st%C3%B8vrings-non-sequitur/
  Nationalsocialisme er radikalisme, skriver jeg, og mener ikke hr. Møller på nogen måde har skrevet noget der kan få nogle til at tro han er nationalsocialist.

  Jeg forstår som hr. Møller ikke Humanist.

  Kommentar by Peter Buch — 6. juli 2013 @ 21:07

 10. -> Humanist

  Der er så meget I venstreorienterede ikke forstår. Bl.a. at argumentere.

  Men nazi-kortet, det kan I spille, i tide og utide…

  Kommentar by Jern Henrik — 6. juli 2013 @ 21:34

 11. Det er netop en hån mod menneskeheden, når de autonome røde fantaster kalder sig selv anti-fascister eller sågar humanister (ha!) de er det modsatte, lalleglade naivister der udstråler en uvidenhed der skriger til himlen. De er blankt uforstående overfor at islamkritikere ikke er racister, de er afsløret selv som det de kalder andre, og opdager måske en dag (for sent) de stolede på de forkerte.

  Kommentar by Lars B — 6. juli 2013 @ 21:41

 12. Desværre benægter nogle stadig Holocaust :(

  Men tak for dine gode billeder.Det var interessant.

  Kommentar by Spinner — 6. juli 2013 @ 21:43

 13. Var selv i Krakow (bl.a. det tidligere jødiske kvarter, hvor store dele af Schindlers liste er optaget) og Auschwitz forrige år; besøget i Birkenau i starten af november var det mest ubehagelige jeg nogensinde har haft på et museum; er man der, kan man ikke undgå at blive dybt mærket af stedets historie.

  Kommentar by Absalon — 6. juli 2013 @ 21:56

 14. Tænk at man kan forlede folk til at hoppe på vognen med jødeudryddelse og tænk at nogen stadig kan benægte det. Har selv været på dannelses rejse til mønster ghettoen da jeg gik i folkeskolen, hvor der var orkester og skuespil, så røde kors kunne melde pænt tilbage om de gode forhold, det glemmer man ikke. Ligeledes var jeg så heldig at opleve en jøde der overlevede en KZ lejr da jeg gik i skole (mon man kan tillade den slags foredrag i dag?) der levende fortalte om tiden og hvad den betød for ham, et meget stærkt foredrag man kunne have godt af alle børn hørte.

  Det er dog bare trist, at “humanist” straks skal spille nazi-bingo, men venstrefløjen ved man altid hvor man har, på det forkerte hold og nede i sølet.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 6. juli 2013 @ 22:11

 15. Den koran i det guantanamo bur er ret interessant hvis det er en realistisk udgave af sådan en celle, det svarer lidt til at give en fængslet pyroman en æske tændstikker..

  Kommentar by Per — 6. juli 2013 @ 22:20

 16. Ja, sådan en gang antitysk kommunistisk koldkrigspropaganda kan velsagtens få feriehyggen til at fordufte. Heldigt er det dog, at Kim som historiker sikkert ved, at man ikke skal tage alle levn og alle narrativer for gode varer.

  Kommentar by VivaNoreg — 6. juli 2013 @ 23:00

 17. Gode billeder og reportage. Det er stadig meget rystende at sådan nogle rædsler har fundet sted og det er en god påmindelse om aldrig at lade totalitære systemer få rodfæste og vokse.

  Islam er det næste totalitere system der truer vort frie samfund men humanisterne har stadig ikke forstået det selvom alle alarmklokkerne burde ringe.

  Kommentar by NulTolerance — 6. juli 2013 @ 23:06

 18. Forskeligheden på en Islamisk Muslim og en Etnisk Dansker,Danskeren vil til en hver tid beskytte en jøde,grunden til forskellen er at jøder og Danskere kan tænke rationelt hvor imod Muslimer der voldtager børn og tæsker deres koner med den lokale Imams tilladelse.

  Kommentar by emmagad — 6. juli 2013 @ 23:10

 19. Hvis man ikke har set denne, er det et must:

  1. afsnit: http://www.youtube.com/watch?v=7XNIrrJe_7g

  de 3 følgende ligger sammen med dette. Du kan selv sætte engelsk tekst på.

  Kommentar by Hodja — 6. juli 2013 @ 23:35

 20. og til “Multikulturen” i Berlin vil forfatteren så indrette et nyr Birkenau ???

  Kommentar by Salomon — 6. juli 2013 @ 23:41

 21. #3 Kan du ikke lige komme med nogle eksempler på de der underlige påstande? – for det kan jeg godt nok ikke mindes at have set meget af herinde, og de ganske få tilfælde, der har været – heraf endda flest fra venstre side (!) og / eller fra folk, der åbenbart er helt ude i hampen mentalt set, er enten blevet grinet ud, latterliggjort eller lynhurtigt tromlet ned af de faste kommentatorer i den helt store stil.

  Så hvor du har fået den der meget underlige opfattelse af denne blog fra er altså et pænt stort mysterium – måske er det i virkeligheden bare den rene ønsketænkning forårsaget af mange års hjernevask fra MSM? ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 7. juli 2013 @ 01:40

 22. #2 Har du mon hørt om kognitiv dissonans, Humanist? ;-)

  Måske er det i virkeligheden bare dit eget verdensbillede – og altså slet ikke Kim – , den er helt gal med, hvis du ikke rigtigt kan få tingene til at hænge sammen.

  Det er faktisk blevet et meget udbredt fænomen på den frelste, selvgode venstrefløj og blandt gloriepudsende radigale “humanister” i de senere år, efterhånden som de barske realiteter udfordrer deres snævertsynede verdensbilleder mere og mere.

  Kommentar by Bjovulf — 7. juli 2013 @ 01:49

 23. Auschwitz, holocaust, gaskamre, seks millioner, industriel planlagt folkemord.

  Det er vigtigt i den anledning at huske det historiske forløb af udbredelsen af den den meningsundertrykkelse og de censurlove og “racismeparagraffer” vi ser i de vestlige lande i dag.

  Under den kolde krig var Vesten den ypperste fanebærer for ytringsfriheden, med som stærk kontrast fjenden; kommunismen i Sovjet, DDR og Kina. Jeg blev opdraget med at ytringsfriheden i vesten var helt uangribeligt. Tanken om at der var ting man ikke måtte diskutere her i vesten forekom mig latterligt. Og sådan var tingenes tilstand faktisk i mange lande efter afslutningen af Anden Verdenskrig. Det tog mig mange år at indse at realiteten er blevet en anden.

  Den historiske milepæl / katalysator som satte gang i produktionen af censurlovene var den såkaldte Zündelproces. I denne proces lykkes det for den tyskfødte revisionist, og pacifist Ernst Zündel, som udvandrede til Canada som 18 årig for at undslippe militærtjenesten i Tyskland, at udstille en del kendte holocausthistorikeres manglende viden og usikkerhed omkring ellers populære påstande og antagelser. Zündel demonstrerede med sin sejr i retten at mange af disse populære påstande, vidneudsagn etc. ikke kunne holde til et nærmere eftersyn under de krav som man stiller i det juridiske system. Berømte og anerkendte holocausteksperter måtte åbent indrømme at mange af deres påstande så at sige “ikke kunne holde i retten”.

  Zündelprocessen var kun én detalje, men der var mange andre som også var i gang med et kritisk eftersyn af Anden Verdenskrig og holocaust.

  Jeg vil ikke gå i detaljer og sætte årstal på og så videre, men det korte af det lange er, at de såkaldte “holocaustbenægterlove” (som f.eks. i Tyskland ikke direkte nævner holocaust) som man i dag har i Tyskland og i mange andre vestlige lande, ikke som man kunne tro stammer fra kort efter krigen. De fleste af disse love blev indført langt senere, i mange lande tilsyneladende helt eller delvist som følge af jødisk lobbyisme, mens det sikkert spiller lige så stor en rolle at andre kredse i samfundet; venstreorienterede, kulturradikale, og selvfølgelig sejrsmagternes nuværende regimer har kunnet se deres fordel i at kunne spænde historien for deres vogn.

  Undertrykkelse af den historiske diskussion, var det første men også det logiske og indlysende skridt til at begynde undertrykke ytringsfriheden, og det startede en proces som vi i dag plukker frugterne af.

  Dette er der skrevet, og kunne der skrives meget mere om, men jeg vil bruge anledningen til at rette opmærksomheden mod en i den sammenhæng historisk video. Det er klip fra den formentlig sidste udsendelse i østrigsk tv, fra den tid hvor visse ting stadigvæk kunne diskuteres for åbent skærm, uden trusler fra det juridiske system.

  I udsendelsen fra østrigsk tv i 1992 optræder blandt andet den i Danmark kendte tyske “Nazist” Thies Christoffersen (“Nazisten fra Kollund” – var landbrugsrådgiver i Auschwitz), og andre mere eller mindre kendte figurer fra det revisionistiske miljø samt mainstream historiske eksperter / forskere.

  Fraværet af det i dag ofte så åbenlyse had og foragt had fra både journalisternes og deltagernes side er overraskende. Her sidder nogle mennesker stille og roligt og diskuterer. Man kommer næsten til at glemme at Thies Christoffersen jo er en fæl Nazist; en “holocaustbenægter”!

  Men ikke kun ytringsfriheden har, måtte lide under det politiske misbrug af Anden Verdenskrig; også vores rødfascistiske venner fandt her en sag, hvor de ustraffet kunne chikanere borgere på grund af deres politiske overbevisninger. Den måneder lange belejring 24/7 af Thies Christoffersens hus blev én af AFAs første store sejre. Sådan gøres det; man vælger et offer som få sympatiserer med, og som det vil koste at forsvare, og så kører man sejren hjem. Ikke meget anderledes som de Nazister som fik Jøder til at rense gaden med tandbørster, men det har de sikkert svært ved at forstå selv. Målet helliger jo midlerne.

  Desværre er videoen nok kun interessant for dem som er gode til tysk, og som kender lidt til problematikken, personerne og historien.

  Udsendelsen, oprindeligt en lang udsendelse fra 3SAT starter med en introduktion hvor der tages afsæt i en proces mod den østrigske forfatter Gerd Honsik (som pt. vist afsoner 10 år i Østrig for tankeforbrydelser, efter en menneskejagt gennem Europa).

  Derefter præsenteres Dr. Herbert Schaller, som var Honsik og andres advokat ved sådanne processer. Næste deltager er mainstream historikeren Gerhard Jagtschnitz, derefter Thies Christoffersen. Andre deltagere Jürgen Rieger (advokat) og en del andre.

  3Sat Talkrunde – Holocaust, Honsik, Schaller

  Historien om “holocaust” er ufuldstændig uden også at nævne den undertrykkelse og forfølgelse som diskussionen om dette fænomen har resulteret i.

  “Holocaust” retfærdiggjorde den undertrykkelsesproces og underminering af ytringsfriheden som vi er vidne til /offer for i dag. Den første skridt til undermineringen af den mest klassiske af de vestlige værdier blev taget i navn af ’holocaust’. Og alt det der, fordi vi ikke stod vagt om principperne mens tid var.

  Kommentar by Balder — 7. juli 2013 @ 05:57

 24. @ Humanist.
  Jeg har det lidt sværet med at du kalder dig humanist!
  Du har tilsyneladende ikke forstået ret meget, du mener at dem der skriver og læser disse sider er de nye nazister, intet kunne være mere forkert. Kunsten er at se hvor den næste facisme eller nazisme dukker op, og en ting er helt sikkert, de næste facister vil med usvigelig sikkerhed kalde sig antifacister! I den hjerne er alle på højrefløjen mere eller mindre facister, men du glemmer at en af de mest indædte anti facister og anti nazister var Winston Churchill, der som en af de meget få kunne se hvad der kom og han var konservativ! Stalin fra venstrefløjen allierede sig med Hitler om at dele Polen og uden staling brændstoffer kunne Hitles tanks formodentligt ikke have angrebet i vest.
  Det var først da Hitler syntes at verden var for lille til to diktatorer, at den alliance blev brudt. Stalin skulle i følge sin egen datter også senere have begrædt at alliancen blev brudt, som han sagde tænk hvad vi kunne have udrettet sammen med tyskerne, og jødeforfølgelse den fandtes også i Sovjetunionen, omend ikke så pervers grad som i Tyskland. Og kære humanist hvor finder vi jødehadet i dag? Kan du virkelig ikke se hvor den næste facisme kommer fra? Nej for der er du lige så blind som resten af venstrefløjen og desværre også mange på højrefløjen!

  Kommentar by Robert R — 7. juli 2013 @ 08:40

 25. Hvorfor er det altid tyskernes lejre man ser og ikke russernes udryddelses lejre og arbejdslejre?
  Et forsøg på og opdyrke Sibirien for og kunne få føde og korn til og sælge til og købe jernmalm til kanoner og granater.
  Eller en kanal igennem Hvidehavet og ud i ishavet.
  Gad vide hvor mange, der mistede livet i disse.?

  Kommentar by Xenofob — 7. juli 2013 @ 08:55

 26. I det mindste står de fascister der er på højrefløjen ved det, altså de forsvindende få af dem der er i Danmark, det kan man ikke sige om de pro-islamistiske jødehadende internationalsocialister man ser i Antifa miljøet.

  Kommentar by NulTolerance — 7. juli 2013 @ 08:56

 27. Auschwitz er et besøg værd, skræmmende at se nationalsocialismens forbrydelser, men vi mangler mindst 5000 museer om alle de andre socialistiske forbrydelser mod menneskeheden!!!
  En socialist – ”Al magt til folket!” – lyver 24 timer i døgnet. En socialist og en nationalsocialist er siamesiske tvillinger!! Lever af det samme brændstof; Løgnen!! Læs/Lyt mere på misterjones.dk

  Kommentar by mister jones — 7. juli 2013 @ 09:53

 28. Tak for nogle gode billeder.Jeg var med min skole i Auschwitz i 1980,og jeg husker alle de sko og al håret der lå bag glasruderne.Jeg kendte til krigen fra min familie,hvoraf enkelte arbejdede for modstandsbevægelsen.Men da jeg stod der,14 år gammel og så alle de sko og håret,gik krigen og al dens gru op for mig – jeg var rystet.
  Jeg lærte af de ugerninger som Hitler og hans ligesindede udførte.Læren var og er; At vi mennesker ALDRIG må give en enkelt mand så meget magt!

  Kommentar by -by Proxy- — 7. juli 2013 @ 10:01

 29. Skal vi kritisere jøder for at de har
  skabt et rigt land omgivet af krigeriske naboer

  at de (Israel) har opfostret flere nobelpristagere ?

  at de lever fredeligt side om side med os ?

  islam, derimod fører krig mod alt og alle, de kommer hertil og kræver
  vi laver vores land om, selv to muslimske børn anbragt i hjemmepleje
  hos en dansk familie kan få sindene i kog fordi de fik serveret dansk mad, i stedet for at brokke sig over den danske familie synes jeg forældrene skal tage deres børn hjem og passe dem selv, men det magter de åbenbart ikke

  humanisterne har ingen realitetssans, de er kun ude på at fremprovokere en uovervejet kommentar der får os til at fremstå
  som nogen der opfordrer til vold.

  Det er fakta at islam fører krig mod alt og alle, de(muslimer) kommer hertil og kræver vi indretter os efter deres normer, de kender ikke til flertalsafgørelser men forventer at de som mindretal bestemmer alt.

  Det vil selv humanisten ikke kunne leve med i det lange løb, de sidste 30 år har vi set hvad islam er i stand til i Danmark, vi må håbe humanisternes børn har gode nerver for det der sker
  de næste 30 år bliver langt værre.

  Kommentar by k.m. — 7. juli 2013 @ 10:23

 30. @Kim Møller.

  Du bemærkede uden tvivl det lille skilt ved “gaskammeret” med påskriften om, at her blev 1,3 millioner mennesker myrdet.

  Uden at ville forklejne uhyrlighederne, som er blevet og stadig bliver begået af diverse despoter og religiøse fanatikere, så vil jeg gerne påpege, at der indtil 1991 stod et andet skilt på stedet, hvor antallet var angivet til 5 millioner.

  Logistiske overvejelser må åbenbart have fået ellers stærke i troen til at vakle, i hvert fald er der ikke siden kommet nogen plausibel forklaring på diskrepansen til mit kendskab.

  Og det uhyggelige “gaskammer” på størrelse med et klasselokale, og hvor dørene går indad synes etablerede historiefortolkere(falskere) heller ikke at tillægge nogen værdi, endsige forholde sig kritisk til.

  Men rædslerne i Ausschwitz og lignende steder (jeg har besøgt mange af dem) må aldrig glemmes, ejheller hvad der førte til deres tilblivelse, for så står de næste foran deres opførelse, blot orkestreret af en lidt anden men ikke mindre skræmmende ideologi.

  Kommentar by Jochop — 7. juli 2013 @ 11:12

 31. Der er ikke noget forkert i at vi hæfter os ved nazisternes forbrydelse, mindesmærkerne ligger ikke langt herfra.

  Man kan ikke nøjes med en weekend tur i bil til Cambodia, hvis man
  lave en tilsvarende billeddokumentation.

  Der er ellers nok at grave i, men det skal vi nok ikke snakke for højt om af hensyn til humanisternes blodtryk, der stiger faretruende
  når de konfronteres med sandheden om deres eget politiske helvedes regime.
  http://www.ppu.org.uk/genocide/g_cambodia1.html

  Kommentar by k.m. — 7. juli 2013 @ 11:25

 32. @ k.m og andre

  Er der nogen special grund til at man absolut skal knuselske Israel hvis man er højreorienteret? Jeg er fuldstændig ligeglad med om Israel er en jødisk stat, men når de optræder undertrykkende uden anden begrundelse end at jøder skulle være guds udvalge folk, så er de efter min mening et selvskrevet mål for kritik. jeg har ikke nærlæst initiativet “Boykot Israel” (og jeg har heller tænkt mig at boykotte nogen mellemøstlig stat) men jeg hæfter mig ved at det drejer sig om staten Israel og altså *ikke* “Boykot jøder”, så nazi-kortet kan vidst godt trækkes ned igen, men der er måske nogen der ved noget jeg ikke ved?

  Den der med nobelpristagere skal man i øvrigt tage med et gram salt. Mange af de jødiske nobelpristagere er bosat andre steder. Rusland/USSR har også vundet mange nobelpriser. Skal de heller ikke kunne kritiseres?

  Gode billeder fra Auschwitz-Birkenau. Steder der absolut er forfærdelige, men bør blive stående til evig tid. Også helt rigtigt at Det kommunistiske Ruslands undertrykkelse stadig står i frisk erindring i Østblokken. Det danske politiske klima kunne lære lidt af folk som rent faktisk havde begger siders rædsler tæt inde på livet.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 7. juli 2013 @ 11:33

 33. Jeg har ikke sagt jeg knuselsker Israel, jeg fremhæver kun Israels succes i forhold til landets arabiske naboer, det piner den nærsynede hippie, der ikke kan (eller vil) se hvor langt den muslimske verden er bagefter i levestandard, ligestilling og mangel på demokrati.

  Kommentar by k.m. — 7. juli 2013 @ 12:04

 34. k.m.

  Sk… være med levestandard, demokrati og frihed, bare man har de rigtige meninger(TM)

  Kommentar by NulTolerance — 7. juli 2013 @ 12:30

 35. Jøder er dygtige og flittige. De er lidt reserverede og de holder sammen, så selvfølgelig vil de til evig tid være mål for socialisternes hjernedøde misundelse og ondskab. Her ligner muslimerne, der om muligt er endnu ringere begavede, dem på en prik.

  Kommentar by Svend — 7. juli 2013 @ 12:49

 36. #30

  Der må jeg lige rette dig, Jochop. Skiltet sagde 4 millioner, ikke 5.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 7. juli 2013 @ 13:28

 37. Selv Jesus var jøde!?

  Kommentar by Xenofob — 7. juli 2013 @ 16:28

 38. Opfinderne af henrettelse ved gas i 1930’erne:

  Aleksandr Solzhenitsyn:

  I. D. Berg was ordered to carry out the decisions of the NKVD troika of Moscow Oblast, and Berg was decently carrying out this assignment: he was driving people to the executions by shooting. But, when in Moscow Oblast there came to be three troikas having their sessions simultaneously, the executioners could not cope with the load. Then the solution was thought about: to undress the victims naked, to tie them up, plug their mouths and throw them into a closed truck, disguised from the outside as a bread van. During transportation the fuel gases came into the truck, and when delivered to the farthest [execution] ditch the arrestees were already dead.[6]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_van

  Ofrene blev begravet i massegrave i Moskva-forstaden Butovo.

  Kommentar by Hodja — 7. juli 2013 @ 16:36

 39. @Svend
  Jeg har da jødiske venner og bekendte som hverken er specielt flittige, dygtige eller reserverede. Og mht det reserverede, så kan man jo bare se på hvor mange scenekunstnere, musikere eller i medierne der er jøder – ret mange.

  Man kommer let til at tænke i kategorier i politiske diskussioner, og de holder ikke hele vejen. Jødisk kultur ændrer sig jo over tid, og herhjemme bliver de færre, bl.a. pga de gifter sig med ikke jøder, færre er religiøse, og nogle interesserer sig heller ikke for Israel, o.s.v.

  Forresten også Karl Marx var af jødisk slægt/kultur :-)

  Men deres score på en masse områder er indrømmet endog meget høj sammenlignet med visse andre kulturer.

  Kommentar by mb — 7. juli 2013 @ 17:55

 40. Vi må aldrig glemme dette mørke kapitel i vores historie, tak for billederne Kim.

  Jeg havde en lidt træls oplevelse med mine stedbørn for et par år siden. De viste ikke hvorfor 2. verdenskrig brød ud, og havde ikke hørt om den i historie timen i skolen!
  (Til gengæld havde de haft en tema uge om 69 oprøret)

  Så jeg måtte fortælle dem hele europas historie fra 1. verdenskrig og op til muren fald.

  Kommentar by Dave — 7. juli 2013 @ 18:05

 41. Mange af kommunisterne var af jødisk herkomsk sågar lenin. Zarene i det monarkistiske rusland var adelige der blev behandlet skidt og jagtet efter kommunismens indtog i rusland. Jeg kan godt anbefale at se filmen Brother`s war.

  Kommentar by Lion — 7. juli 2013 @ 18:08

 42. Lenins herkomst var meget blandet. Foruden jødisk blod havde han også både russisk, svensk, tysk og tyrkisk-mongolsk blod i årerne.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 7. juli 2013 @ 18:27

 43. @36 Erik

  Touche, min hukommelse trænger åbenbart også til at blive banket for rust.

  Tak for det. :)

  Kommentar by Jochop — 7. juli 2013 @ 18:41

 44. Trotskij var jøde.
  Brandes var jøde.
  Niels Bohr var teknisk set jøde.

  Min farfar var genetisk jøde, men hans familie havde 2 generationer før konverteret til katolicismen (det var lissom nemmere at være dengang).

  Kommentar by mb — 7. juli 2013 @ 18:43

 45. @ k.m.

  Fair nok. Det er håbløst at benægte at Israel er langt foran de omkringliggende stater. Både teknologisk, men også demokratisk. Om årsagen er religion eller at Israel har haft store allierede i ryggen og modtaget solid støtte fra især Europa og USA (hvoraf Europa nok havde lidt ondt i samvittigheden) ved jeg ikke.

  @NulTolerance.

  Jeg før fået at vide at jeg havde alle de rigtige meninger. Sidst af en punker, ungdomhusaktivist og militant enhedslisten fyr… Det preller lidt af derefter…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 7. juli 2013 @ 21:43

 46. ->23 Balder

  “Holocaust” – anførselstegnene er Balders.

  Mange ord, men prøv lige at komme med en kort konklusion: Var Auschwitz “holocaust, gaskamre …. industriel planlagt folkemord” – antal millioner med decimalbrøk ufortalt – ja eller nej?

  Var holocaust en uhyggeligt stor forbrydelse mod uskyldige mennesker, ja eller nej?

  Lidt klarhed ville være velgørende. Man får jo let ubehagelige anelser om hvad meningen med dine perspektiveringer egentlig handler om, Balder.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 8. juli 2013 @ 00:40

 47. Jeg vil anbefale Timothy Snyders “Bloodlands”.

  Der er faktisk en hel del omkring holocaust, der fortjener et korrektiv.

  Bl.a. var det de færeste der blev gasset i socialisten Adolf Hitlers gaskamre. I dødsfabrikkerne brugte man en lidt anden metode. Man gjorde istedet bygninger lufttætte og lod så en forbrændingsmotor fjerne ilten, hvilket teknisk set, som dødsårsag, ikke er en gasforgiftning, men kvælning.

  Og det var få tyske jøder der blev aflivet. Langt de fleste var fra baltikum, polen, ukraine osv. Og det socialistiske sovjetunionen var langt fra utilfreds med at det socialistiske tysklands indsats på det felt.

  De socialistiske folkemord i baltikum m.v. løber alt i alt op i ca. 15 millioner med jøderne som den suverænt hårdest ramte gruppe og ukrainere på en klar anden plads.

  Egentlig er der ikke noget at undre sig over. Socialisme opdeler folk i klasser, herunder visse klasser der skal udryddes. Af en eller anden grund, så finder socialister glæde ved, at se jøder som en særlig klasse, f.eks gør SFeren Anne Grethe Holmsgaard og hendes med pamfletist Kit Broholm det i “Zionismes Israel”. Dog må man medgive, at Holmsgaard og Broholm kun vil udrydde jøder der holder fast i deres jødiskhed, ganske vist dækket med det figneblad, at det formuleres som en advarsel om, at arbejderklassen vil vende sig mod dem.

  Og det er faktisk ikke rimeligt ensidigt at fokusere på de cirka 5,8 aflivede jøder, al den stund, der er yderligere cirka 9 millioner aflivede der er lige så meget ofre, for Hitler/Stalins socialistiske udryddelses program.

  Og endelig så er det svært at overse det forhold, at fra et socialistisk synspunkt, så er det uhyre bekvemt, at skille Hitler-jøde spørgsmålet ud af ligningerne som noget særligt, idet man så kan gå videre med at hvidvaske socialismen.

  Kommentar by Hans Und — 8. juli 2013 @ 06:08

 48. Hvor er det absurd at se et skilt der advarer mod livsfare ved det elektriske hegn…i en lejr hvis hele formål var masseaflivning af mennesker. Det svarer vel til at advare grise og køer om at det er farligt at falde af lastbilen på vej til slagteriet.

  Balder, ufattelig mangel på proportioner i din kommentar. Jeg er sådan set enig i at det ikke burde være et juridisk anliggende hvad folk mener om holocaust. Men holocaust-benægtere har ikke kunnet bortforklare eller afvise den centrale historie om holocaust. Det er stadig det bedst dokumenterede folkemord, måske fraregnet Rwanda. Derfor er din kommentar malplaceret.

  Hans Und, har ikke fået læst Bloodlands men har hørt at det er en spændende bog. Jeg havde engang en bog om sulte-folkemordet i Ukraine i starten af 1930erne. Østeuropa lå virkeligt uheldigt, midt mellem Hitler og Stalin. A bitch to live between those two guys…..

  Kommentar by Morani ya Simba — 9. juli 2013 @ 01:30

 49. Udover dine ture til Auswitch findes der hvert år, endda i sidste uge, JEWISH FESTIVAL med guiede ture, dialog, diskussion, den jødiske ghetto og historie og musik med udgangspunkt i det jødiske krakow. Altså historien fra 1300-tallet til idag.

  Mere om krakow og festival her: http://semit.wordpress.com/?s=krakow

  Kommentar by semit — 9. juli 2013 @ 21:33

 50. Jeg er glad for dit udsagn Lars Findsen P C. Jeg havde lyst til at skrive noget til overjødehaderen. Men jeg kunne ikke finde på hvad jeg skulle sige. Tak.

  Kommentar by Nielsen (intellektuelt underfrankeret) — 11. juli 2013 @ 01:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper