7. juli 2013

Mark Steyn: “Morsi… was a one-man-one-vote-one-time guy”, “Even af Muslim Brother has to eat…”

Parterne har været ‘tilbageholdende’, fortæller radikale Jakob Erle, direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut, efter fredagens demonstrationer i Kairo med mere end 30 døde. Alt er relativt for islamofile, der jublede da Mubarak blev erstattet af Mursi, og nu ikke rigtigt ved hvordan man i demokratiets navn kan bifalde militærkuppet, uden samtidig at undsige Islam. Mark Steyn har som sædvanlig en masse interessante betragtninger.

Fra National Review – The Princess and the Brotherhood

“After midday prayers on Wednesday, just about the time the army were heading over to the presidential palace to evict Mohammed Morsi, the last king of Egypt was laying to rest his aunt, Princess Fawzia, who died in Alexandria on Tuesday at the grand old age of 91. She was born in 1921, a few months before the imperial civil servants of London and Paris invented the modern Middle East and the British protectorate of Egypt was upgraded to a kingdom, and seven years before Hassan al-Banna founded the Muslim Brotherhood.

A long life reminds us of how short history is: Princess Fawzia outlived the Egyptian monarchy, and the Nasserist fascism and pan-Arabism that succeeded it, and the doomed ‘United Arab Republic’ of Egypt and Syria, and the fetid third-of-a-century ’stability’ of the Mubarak kleptocracy. And she came within 24 hours of outliving the Muslim Brotherhood’s brief, disastrous grip on power. In the days before her death, it was reported that 14 million people took to the streets of Egypt’s cities to protest against Morsi (and Obama and his ambassador Anne Paterson). If so, that’s more than the population of the entire country in the year Princess Fawzia was born. The Mubarak era alone saw the citizenry double from 40 million to 80 million, a majority of which live on less than two dollars a day. The old pharaoh was toppled by his own baby boom, most of whom went for Morsi. The new pharaoh was toppled by his own stupidity. The Muslim Brotherhood waited 85 years for their moment and then blew it in nothing flat.

And so the ‘Arab Spring’ ricochets from one half-witted plot twist to another. Morsi was supposedly “the first democratically elected leader” in Egypt’s history, but he was a one-man-one-vote-one-time guy. Across the Mediterranean in Turkey, Prime Minister Erdogan could have advised him ’softly softly catchee monkey’ — you neuter the army slowly, and Islamize incrementally, as Erdogan has done remorselessly over a decade. But Morsi the ‘democrat’ prosecuted journalists who disrespected him, and now he sits in a military jail cell (next to Mubarak’s?). And so the first army coup in Egypt since King Farouk’s ejection in 1952 is hailed as a restoration of the idealistic goals of the ‘Facebook revolution,’ although General Sisi apparently has plans to charge Morsi with ‘insulting the presidency.’ That’s not a crime any self-respecting society would have on its books — and anyway the Egyptian presidency itself is an insult to presidencies. …

In the 2011 parliamentary elections, three-quarters of the vote went to either the Muslim Brotherhood or their principal rivals, the Even More Muslim Brotherhood. So, statistically speaking, a fair few of the ‘broad-based coalition’ joining the Coptic Christians and urban secularists out on the streets are former Morsi guys. Are they suddenly Swedish-style social democrats? Human Rights Watch reports that almost 100 women were subjected to violent sexual assault over four days in Tahrir Square, which suggests not. The Jerusalem Post’s Caroline Glick argues that the coalition that’s supplanted the Muslim Brothers will wind up controlled by neo-Nasserite fascists.

For my part, I would bet Egypt’s fate will be largely driven by its fiscal ruin. Morsi is a good example of what happens when full-blown Islamic rule is put into effect in a country without the benefit of oil. He’s your go-to guy when it comes to ramping up the clitoridectomy rate, but he’s not so effective when it comes to jump-starting the economy. … Amidst all the good news of the Morsi era — the collapse of Western tourism, the ethnic cleansing of Copts, the attacks on the Israeli embassy, sexual assaults on uncovered women, death for apostasy, etc. — amidst all these Morsi-era success stories, even a Muslim Brother has to eat occasionally. Egyptians learned the hard way that, whatever their cultural preferences, full-strength Islam comes at a price.”

Oploadet Kl. 19:39 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/49399/trackback

8 Comments »

 1. valgt og valgt………..

  http://www.danielpipes.org/13054/egypt-coup

  Was Morsi the democratically elected president of Egypt? Every press account affirms he was but that is wrong. I co-authored three articles on this topic looking at the first round of parliamentary elections (“Egypt’s Sham Election”), the second round (“Don’t Ignore Electoral Fraud in Egypt”), and the presidential elections (“Egypt’s Real Ruler: Mohamed Tantawi”).

  In them, we documented the extensive manipulation of the 2011-12 elections, which we saw as “a ploy by the ruling military leadership to remain in power.” I remain puzzled and frustrated why these elections, with their don’t-pass-the-laugh-test results, continue to be portrayed as legitimately democratic. That they were not skewers the whole business about the military overthrowing a legitimate leader.

  Kommentar by Josef. K — 7. juli 2013 @ 22:41

 2. Steyn er – for en gangs skyld – overraskende uinformeret.

  Egypten var allerede en dødssejler før Morsi kom til magten. Landet kan kun brødføde sig selv ved massiv fødevareimport, og den slags betales med hård valuta, som Egypten igen får via turisme. De “facebookrevolutionæres” konstante optøjer og voldtægter af kvinder har givet turismen et grundskud, så hungersnød i Egypten sådan set kun er et spørgsmål om tid. Egypten har valutareserver der kan skubbe hungersnøden nogle måneder ud i fremtiden, men det er også det. Morsi holdt butikken kørende ved at få milliarder af dollars i gave af Qatars emir, der er Muslims-Broderskabs-støtte. Kuppet mod Morsi kom få dage efter, emiren havde bekendtgjort, at han afgav magten til sin søn.

  Steyn overser også, at det netop er hans “the Even More Muslim Brotherhood”, Noor-blokken af wahhabi´er, der er den absolut største blok i “oppositionen” der nu har fået magten. De er endnu mere radikale end Morsis broderskab, og i kulisserne venter da også wahhabiernes pengemænd i Saudi-arabien, der reelt set er det eneste land i Mellemøsten med dybe nok lommer til at brødføde Egyptens befolkning uden turisme.

  Man kan selv regne sig frem til, hvad det betyder for wahhabi´ernes magt, hvis et nej til dem er lig med hungersnød, fordi Saud´erne så ikke liiiiiige kan afse nogle flere milliarder til at købe brød for.

  Indtil videre kan vi se på hvem der er blevet præsident efter Morsi, nemlig ingen. Der var meldinger om, at det skulle Mohammed al-Baradei da være, indtil Noor-partiets salafister sagde, at det havde de egentlig ikke lyst til – manden var for sekulær. En mand, der i næsten 10 år gav præstestyret i Iran rygdækning til at udvikle atomvåben…

  Eneste alternativ til at få udlændinge til at betale for madregningen er at effektivisere landbrugssektoren i Egypten. Det var det, Assad prøvede i Syrien, og det gav ham først slumforstæder til hans storbyer med hundredetusindvis af radikaliserede tidligere bønder, siden en lang stribe anti-regime-demonstrationer fra samme bønder organiseret af Det Muslimske Broderskab, og i sidste ende et væbnet oprør af samme gruppe, der nu mere og mere ser ud til at blive overtaget af al Qaeda.

  Kommentar by Henrik — 7. juli 2013 @ 22:52

 3. Jeg er ikke tidligere stødt på det lægekirurgiske udtryk clitoridectomy = klitoris-udskæring. Men det skal nok passe, at klitoris-udskæringsraten er steget under Mursi. Danmarks førende journalist, Martin Krasnik, vil nok foretrække den eufemistiske betegnelse “et lille nip i klitoris”, eller (mere sandsynligt) det er ikke noget han skal have fingrene i.

  Hvorom alting er, de fleste opinionsdannere her i landet er ligeglade med den flod af blod, det hav af lidelser, islam forvolder.

  Kommentar by Niels P. — 8. juli 2013 @ 00:46

 4. #2 Henrik rammer præcist

  Og det minder jo om, at islam i den grad giver de forkerte svar på samfundspolitiske udfordringer.

  Det kan da have en vis tiltrækningskraft, så længe muslimerne kan nasse på andre (enten som et mindretal i vestlige samfund eller ved at tage afgifter for, at vestlige firmaer henter olie fra deres undergrund).

  Koranen og sharia er jo også skabt ud fra ideen om at nasse på de vantro og udbytte dem. Nasseriet er integreret i dhimmi-skat (jizyah), i religiøs regulering af slaveri, i osmannernes indfangning af kristne drenge til hellig krig mod de vantro osv.

  Men hvis muslimerne selv skal stå på egne ben uden at nasse på de vantro, bliver koranen og sharia en del af selve problemet. Hvis det således efterhånden lykkes muslimerne at få udryddet alle vantro, vil koranen ophøre med at give mening.

  Kommentar by traveler — 8. juli 2013 @ 09:19

 5. Vi muslimer bliver tortureret af USA og Israhell – og snart kommer turen til jer osse…bare vent og se.

  Men bismallah vi vil vinde

  http://politiken.dk/udland/ECE2017586/skarp-kritik-af-tvangsfodring-af-fangerne-paa-guantnamo/

  Kommentar by Ali muhamet — 8. juli 2013 @ 10:08

 6. Ad 5. Hvad vil du?

  Kommentar by Niels P. — 8. juli 2013 @ 18:27

 7. Muslimer er noget snavs, man skal holde sine børn langt fra. Hvis man har en mulighed for det, skal man skaffe sig af med det.

  Kommentar by Nielsen — 11. juli 2013 @ 01:06

 8. Ali muhamet,

  ”Vi muslimer bliver tortureret af USA og Israhell – og snart kommer turen til jer osse…bare vent og se.

  Men bismallah vi vil vinde”

  I fjolser aner ikke hvilket rovdyr i leger med. Lad mig citere en herre, populær blandt jer (ikke så meget hos os) der lavede samme fejl: “Jeg har mødt fjendens ledere (Chamberlain og Daladier) og de er orme. Jeg er langt stærkere end dem”.

  Resultatet…..

  https://www.google.dk/search?q=pictures+of+bombed+out+germany&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yOrfUarPNoTmPJrSgIgB&ved=0CC0QsAQ&biw=1192&bih=685

  I stakler tror at I er de ”fanatiske.” Tsk tsk tsk…. There is no force on earth more fearsome than excited, enraged democracy…

  Kommentar by Morani ya Simba — 12. juli 2013 @ 13:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper