21. september 2007

Forsker: DR bedriver “en slags selvcensur mod alt, hvad der kan opfattes venstreorienteret.”

Jyllandsposten forsøgte igår at vende diverse DR-sager på hovedet, og så var banen kridtet op for medieforsker-loonisme. Tre citater fra Glashuset: Er DR blevet politisk korrekt? (ikke online)

“Man får det indtryk, at DR ligger under for det politisk korrekte og skynder sig at tage afstand fra enhver ting, der kan tolkes som politisk ukorrekt.” (om Blauenfeldts hurtige beklagelse; Oluf Jørgensen, pressejurist, Danmarks Journalisthøjskole)

“På den måde ender DR jo med at give udtryk for en holdning, der er meget stærkere og tydeligere end det, Blauenfeldt ikke måtte sige. Og så er konklusionen jo, at DR’s medarbejdere gerne må skilte med de politiske holdninger, der er konsensus om, altså de mest dominerende holdninger. (om Blauenfeldts påstand, at han “absolut ikke er antiamerikansk”; Oluf Jørgensen, pressejurist, Danmarks Journalisthøjskole)

“Det, Blauenfeldt siger, virker jo venstreorienteret. Det bliver en del af værdikampen. For at komme ud af den mistanke bedriver DR en slags nypuritansk sindelagskontrol, en slags selvcensur mod alt, hvad der kan opfattes venstreorienteret. (Troels Mylenberg, Lederen af journalistuddannelse, Syddansk Universitet)

Oploadet Kl. 14:24 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

6 Comments »

 1. Jeg er helt enig med de to højt begavede herrer: Det er noget sjusk, at man ikke kan få lov til at sidde og glæde sig over 3.000 menneskers død for åben skærm på en public-service-kanal. Jeg mener, hvor er vi så henne?

  Kommentar by JanChris — 21. september 2007 @ 14:54

 2. Den eneste måde DR kan bekæmpe venstreorientering er ved at lukke DR..
  Så længe der blot ligger en hårbolle tilbage på DR-byens matrikel, så er det garanteret venstresnoet :-)

  Mike

  Kommentar by onion — 21. september 2007 @ 17:46

 3. Ingen af de herrer lærde, Oluf Jørgensen, pressejurist, Danmarks Journalisthøjskole og Troels Mylenberg, Lederen af journalistuddannelse, Syddansk Universitet, med veneration for venstresnoede meninger, der så forsmåede må vige pladsen for de “mest dominerende meninger” har tilsyneladende fattet en meter, eller også lader de som om??

  Den lille gruppe journalister, der må bøje sig for den store “dominerende gruppe” af lyttere og seere, borgere og vælgere! Hverken mere eller mindre!

  Hulk! Disse herrer føler sig trådt over deres flagellantiske pædagogtæer!
  Disse, som står i spidsen for journalister og do in spé, der skal OPDRAGE danskerne og “provokere”, så borgerdyrene kan slukke for skærmen i den forvisning, at de i morgen står op som nye og bedre mennesker.

  En sober og saglig formidling med en tilstræbt neutralitet ville være at foretrække, men eksisterer tilsyneladende ikke som mulighed i disse herrers regi. Måske iøvrigt også fordi, at nyhedsstoffets kvalitative indhold har måtte vige pladsen for journalisters trang til stjernestatus… SE MIG, jeg er på, jeg er “popstar” og evt. interviewede gæster og nyhedsstof kun det middel, man promoverer sig selv med!

  Engang var journalister berømte for det stof de formidlede, og vist var der store personligheder imellem, men dog tit med et vist anstrøg af humor og selvironi, idag er de ber…ede for deres ugenérte måde at “administrere” sig selv på.

  Måske på tide, at disse selvhøjtidelige herrers stillinger opslås som ledige? Naaaaah… glem det :-)

  Kommentar by +M+ — 21. september 2007 @ 20:40

 4. Helt ærligt.

  Er det ikke som om at jo mere DR er kommet i økonomisk uføre, jo længere ud til venstre og jo mere ekstremist-støttende bliver holdningerne og journalistikken?

  DR virker efterhånden total desperat efter at skulle reddes af venstrefløjens og fagforeningernes pengekasser.

  Kan en nådig sjæl dog ikke snart erklære det fallitbo konkurs?
  Sælge bygningerne til Ritt til hendes discountboliger og lave koncertsalen om til sports- og svømmehal for lokalbefolkningen?

  Vil nogen af staben lave radio kan de åbne en Radio Modkraft, for det er jo dér de vitterligt hører til.

  Kommentar by Dansk Realist — 21. september 2007 @ 22:20

 5. Drop DR, det giver ingen mening længere!

  Spread the message!

  Kommentar by Winston Smith — 22. september 2007 @ 09:01

 6. Seneste ‘løsning’ på DR’s problemer kom fra Socialdemokratiet.
  “Lad staten købe koncertsalen, og lej den så ud til DR på favorable vilkår”. Det er da vist det de ellers ynder at kalde kapitalistisk kreativ bogføring.
  Rent bortset fra det, hvad i alverden skal DR med en koncertsal? Hvis København mener der skal være en koncertsal i byen, så kan man jo bare får flertal for det i borgerrepræsentationen, og så opføre den. Synes, kulturministeriet eller Folketinget at Danmark skal have en statslig koncertsal, så få flertal for den, og den så i Odense, der ligger centralt for os alle sammen.

  Kommentar by PeterK — 23. september 2007 @ 20:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper