21. september 2007

Ikke Koran-skole, men ‘islam-skole’ (der underviser i Koranen og Hadith)

Hvor islamforskere tidligere studerede det religiøse tekstgrundlag, så udtaler mediernes islamforskere idag sig mere som værende integrationsforskere. Jørgen Bæk Simonsens forfatterskab illustrerer i den henseende fint overgangen fra filologien (studiet af kilderne, cirka) til antropologien (studiet af mennesker, cirka).

En logiske konsekvens af denne udvikling, er en modstand mod overhovedet at sætte kilderne i relation til muslimerne. Nyd blot denne apologi fra Enhedslisten. Ritzaus Bureau via Kristeligt Dagblad – Asmaa: Jeg har ikke været på koranskole.

“Morgenavisen Jyllands-Posten bringer fredag oplysningen på avisens forside netop under overskriften “Omstridt politiker på koranskole i Yemen”. Men Asmaa Abdol-Hamid afviser i en pressemeddelelse historien og henviser til, at hun selv allerede i maj i et interview i Information fortalte om, hvordan hun havde været på et “Islam-kursus” sammen med netværket Muslimer i Dialog.

Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, mener, at historien er et forsøg på at mistænkeliggøre Asmaa Abdol-Hamid… at avisen føler trang til at kalde det en koranskole er en del af et systematisk forsøg på at mistænkeliggøre Asmaa… siger Per Clausen.”

Asmaa har helt ret i at Muslimer i Dialog markedsfører kurset i Yemen som et ‘islam-kursus’, men som det fremgår af omtalen på deres hjemmeside, så er det retteligt et kursus i de religiøse kilder.

“Dar ul Mustafa i Tarim, Yemen, tilbyder 40 dages intensivt kursus (The Dowra) i religiøse studier og moralsk lære. Formålet med dette Islam-kursus er at give unge muslimer indsigt i Islams grundbegreber, styrke deres tro, give dem redskaber til at arbejde med deres indre selv og fungere i et ikke-muslimsk samfund. Der vil blive undervist i Tafseer (fortolkning), Hadith (Profetens traditioner), Fiqh (retslære), Suluk (moralsk lære og opførsel), Dawah (invitation), Hifz (udenadslære). Alle de klassiske videnskaber og undervisning tager udgangspunkt i en klassisk traditionel facon, hvor viden indlæres praktisk, det vil sige, at memorisation og fortolkning/forklaring sker i en sammenhæng, hvor den studerende eksempelvis gennemgår Koranen eller Hadith i relation til det emne, der undervises i.”

Kigger man på den af samme forening udarbejdede foldere om kurset, så kan man læse at Tarim-skolens lektor tidligere var underviser på en Koranskole. Forskellen er med andre ord ikke-eksisterende – der undervises i Koranen og de øvrige religiøse kilder.

Brochuren kan ses her (Urias-kopi). I en anden brochure opsummeres kurset med følgende tre begreber: Hadith, Fiqh og Sira , hvad i sagens natur kun kan gøres tekstnært ved brug af de religiøse kilder. Brochure 2 kan se her (Urias-kopi).

Opdate. Umiddelbart efter jeg havde rettet denne post til, tændte jeg for P1, og hørte lidt af Kulturnyt, der indledte et indslag om et teaterstykke (transeksuel tema?!?) med et bibelcitat, “Hvis i fornægter mig er i forbandede”. Stykket rykkede ved Kristendommen, lød det…

Oploadet Kl. 18:08 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

16 Comments »

 1. Hvorfor ikke skrive som det er?
  Hun var rejst til perkerville for at lære korttricks og løgnens facetter udadtil..

  Mike

  Kommentar by onion — 21. september 2007 @ 19:21

 2. Off topic…

  Jeg beklager at jeg lige “bryder ind” …

  Enhedslisten vil på mandag få så mange så muligt til at spamme Justitsministerens email som protest imod terrorlovgivningen.
  Det er min opfattelse, at Enhedslisten støtter kriminalitet og terror og jeg vil høre om der er nogle der med på, at give Enhedslisten svar på tiltale og spamme deres emailadresser på mandag?

  Jeg gør det ihvertfald!

  e-mailadresser:
  landskontoret@enhedslisten.dk

  christiansborg@enhedslisten.dk

  Hvis ja, så send emailadresserne videre til folk, masser af folk og start spamming kl.00.01 mandag og hele dagen igennem

  Mike

  Kommentar by onion — 21. september 2007 @ 19:23

 3. Det er da underligt at muslimerne ikke bliver i deres vidunderlige lande, så de kan udfolde deres religion i telte med tørklæder etc. og ikke mindst støtte og hjælpe deres trosfæller der. Hvad laver de dog her i vores fjendtlige samfund, hvor vi ikke yder dem respekt!
  Det undrer mig såre.

  Kommentar by alf asgaard — 21. september 2007 @ 22:32

 4. Fætter-kusinefolkene fra stenalderlandene i middelalder-østen er kommet til Danmark for at kunne modtage børnepenge og socialhjælp. De røde partier/radiGale lader dem komme ind med den forventning, at fætter-kusinefolkene vil stemme rødt/radigalt til valgene. Undersøgelser viser at det holder stik.

  Kommentar by Poul — 21. september 2007 @ 22:55

 5. Mja men desvære er iq-en ikke det der tynger vore socialistiske og radigale “venner” (i begge varianter plus de konservative) for det er muligt at de nu stemmer på dem, for at få flere af deres trosfæller ind i landet, men så snart der er et islamisk parti at stemme på vi i se hvor “mange” moderate muslimer der egentligt findes !!!

  Der findes ikke moderat eller ekstremistisk islam, der er KUN islam !

  Mit gæt er højst en ud af hver tusinde, så det er “pragtfulde” tider vi går i møde ikke sandt ?

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 21. september 2007 @ 23:35

 6. @2 Mike

  At enfingerlisten vil begå ulovligheder ved at opfordre til spamming skal ikke få os andre til at gøre samme ulovlighed.

  Lad dem gøre det, og dermed vise deres foragt for lov og ret, så flest muligt kan se, hvilke lommeforbrydere dette parti egentlig er!

  At de støtter terror beviser deres sympatier og omvejsstøtte til PLFP, FARC, og andre terrororganisationer, for slet ikke at snakke om de autonome. Senest deres sympati vor ASSmaa.

  At spamme ehl forhindrer ikke at de spammer andre. Men lad dem alene tage straffen for sådan opfordring, og hvis en dygtig advokat (IKKE Bjørn Bækvist!) bliver sat på, kan man vel få drænet partikassen de næste 1000 år frem! Måske endda få partiet forbudt for overtrædelse af lovgivningen.

  Dette skal ikke ske for os højrebesindige!

  Kommentar by Dansk Realist — 22. september 2007 @ 06:44

 7. Hvad ASSmaa og koranen angår, så har jeg sagt der før og siger det igen:

  Den islamiske løgn Taquiya er rettroende muslimers første pligte mod vantro.
  At nogle vantro er naive nok til at tro på deres løgne skal ikke forhindre os andre i at være bidske vagthunde, der snapper disse martyrer i haserne.

  Kommentar by Dansk Realist — 22. september 2007 @ 06:49

 8. “At enfingerlisten vil begå ulovligheder ved at opfordre til spamming skal ikke få os andre til at gøre samme ulovlighed.”

  Iflg. dansk lov er det kun spam, hvis man gør det for økonomisk vinding.

  Da EL ikke har nogen penge, kan det på ingen måde være tilfældet :)

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 22. september 2007 @ 10:07

 9. @8 Henrik R C

  Netop derfor. De vil vinde penge (fra muslimerne).

  Mon ikke de vil indflette allahu akbar i hver mail og score 1 krone for hver sendt mail?

  Kommentar by Dansk Realist — 22. september 2007 @ 11:11

 10. @9 der skulle have stået Asmaa akbar !

  Kommentar by Dansk Realist — 22. september 2007 @ 11:12

 11. Jeg synes det er fint, at Aasmaa har været på kursus, så er hun bedre forberedt og nemmere at sende hjem.

  Derfor støtter jeg koranskolerne.
  fhv grisehandler.

  Kommentar by fhv grisehandler — 22. september 2007 @ 11:34

 12. Bekvemmelighedsturisten Astma har ligesom mange andre såkaldte flygtninge været på lang ferie i det land, hun er flygtet fra. Fratag disse fupflygtninge deres danske opholdstilladelse og ekspeder dem derefter hurtigt ud af Danmark.

  Kommentar by Poul — 22. september 2007 @ 22:05

 13. 12. Poul

  Hvorfor skal hun evt. straffes, fordi Danskerne har været uvidende og fortsat ignorante overfor hvem og hvad det var, og er, man lukker ind i Danmark ?

  Om Glistrup havde haft held med at få flere til at lytte efter HVAD kernen var i hans snak om islamiseringen tror jeg ikke dette havde ændret noget.

  For processen var sat i omdrejninger for ganske mange år tilbage.

  Sammen med de reelle flygtninge,f.eks. de fra Iran, ankom i kølvandet på disse islamisterne.

  Den såkaldte Palæstinenserlov og det der fulgte i sporet efter denne -samt at en betragelig del af disse såkaldte flygtninge undervejs i processen om opnåelse af Dansk statsborgerskab faktisk tog hjem på besøg i enten Gaza eller Vestbredden burde have været stærkt belyst.

  Er det vores egen form for selvtilfredshed – at vi med afsæt i vores egen måde at være kristne på forudsatte, at sådan ville muslimer givetvis også ende med at være muslimer, når de først havde levet her en generation eller 2 og opdaget det fantastiske dejlige ved at leve i et sekulært, demokratisk land, hvor ligestilling og fælles arbejde for velfærden er naturlig – der fik os til at anskue islam og msulimer på den måde ?

  Asmaa er uden skyld.

  Hun afprøver vel blot vores demokrati og hvor vidt dette spænder.

  Hun er helt på det rene med, at skal vi stramme op i selvforsvar kommer vi til at gå på kompromis med de demokratiske spilleregler.

  Kommentar by vivi andersen (Islamofob) — 23. september 2007 @ 09:59

 14. Breaking news: Etnificeret nyhedstelegram fra Ritzau!

  Er dette den første gang? En uprøvet praktikant på søndagsvagten? Eller det første spæde tegn på glasnost?

  “Både en mandlig bilist og redningsfolk var ved at få tæsk, efter at to piger lørdag eftermiddag blev kørt ned på Ejbygade i Odense. Det skete, da familie og bekendte til de kvæstede piger stimlede sammen efter ulykken.

  – Vi måtte have ekstra mandskab derud fordi de Falck- og politifolk, der var på stedet, næsten ikke kunne komme til at arbejde. Og det er desværre noget, vi har oplevet flere gange, siger vagthavende ved Fyns Politi i Odense, Peter Ancher.

  Uro kan koste liv

  De to mindre piger af anden etnisk herkomst end dansk blev ved 14-tiden kørt ned på Ejbygade, da de var stået af en bybus og ville krydse vejen”.

  Familie amok da piger blev kørt ned

  http://jp.dk/indland/krimi/article1100945.ece

  Findes der egentlig en fornuftig forklaring på hvorfor kulturberigere går amok ved synet af ambulancer og brandbiler? Jeg har aldrig helt forstået pointen. Urene kuffar skal ikke håndtere vores døtre? De hader alle uniformer som symboliserer kuffar-autoritet – så hellere at børnene dør og bebyggelsen brænder ned? Eller skal Danmark bare bringes på linje med tabersamfundene nede sydpå?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 23. september 2007 @ 12:58

 15. LFPC,

  det kunne vel også skyldes stor skuffelse over, at hvis det skete i hjemlandet, havde der været udsigt til en endnu støre økonomisk gevinst, end den man får af forsikringsselskabet herhjemme.

  Jeg har engang set 2 tæppehandlere handle tæpper i Marokko. For udenforstående så det ud som om det kun var et spørgsmål om kort tid før de ville gå over til at bruge sværd, men andre der havde set det før, sagde at det var ret fredeligt og at de stort set var enige om pris og antal. Senere tog vores bekendt os med ind i en park som offentligheden normalt ikke havde adgang til, og han havde åbenbart ikke klaret det rigtigt af med opsynsmanden. Efter et par verbale udladninger der i den grad tog pusten fra os, viste vores bekendt sit ID, hvorefter vejene bogstaveligt talt blev fejet foran os.

  De har bare et temperament, der ikke er set andre steder på jorden, og samtidigt har de en selvfølelse, der står i vejen for enhver form for integration. Men det passer jo fint med indholdet i deres brugsanvisning til livet.

  Kommentar by PeterK — 23. september 2007 @ 19:46

 16. ->15

  Mysteriet er jo stadigvæk hvorfor man lader dette uudholdelige temperament bringe ens egne eller ens kvarter i fare. Men det harmonerer jo fint med hvad man ser rundt omkring på kloden. Irak kunne være inde i en rivende udvikling, men der er bare alt for mange som vil det totale kaos (hmmm, “wollt ihr den totalen Chaos?”) til at det kan lade sig gøre; kvinder som ikke kan undersøges af mandlige læger; de saudiske brandmænd som lod piger brænde inde fordi de ikke kunne evakueres utilslørede osv.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 23. september 2007 @ 20:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper