29. juli 2013

“Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fungerer… som økonomisk sekretariat for Socialdemokraterne”

Aldeles glimrende kronik af Ole Birk Olesen i Berlingske – Socialdemokratiets falske eksperter.

“Det er min opfattelse, at Arbejderbevægelsens Erhvervsråds ekspertstatus er ufortjent, og at de journalister, som præsenterer AE-ansatte som eksperter, svigter deres læsere, lyttere og seere. De burde i stedet præsenteres som parter, der har holdninger og interesser som deres primære drivkraft. Eksperter skal leve op til saglighedskriterier, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ikke lever op til. Her er tre eksempler fra denne sommer.

Fra 2001-2011 var regeringen i Danmark borgerlig. I de år havde Arbejderbevægelsens Erhvervsråd stort fokus på små udsving i ‘den økonomiske ulighed’ i samfundet. Der blev lavet mange statistikker, og de AE-ansatte stillede sig velvilligt til rådighed for pressen med udtalelser om det problematiske i ‘den stigende ulighed’. Da Danmark i 2011 fik en ny regering bestående af Socialdemokraterne, SF og de Radikale, ophørte den aktivitet hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, selvom også den nye regering fører en politik, der har som resultat, at den økonomiske lighed bliver mindre. Reformerne af fleksjob og førtidspension, skat og kontanthjælp, som den nuværende regering har gennemført, har alle øget den økonomiske ulighed i Danmark, og lignende tiltag, som det tidligere borgerlige flertal gennemførte, blev kritiseret af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Men i begyndelsen af juli lød det fra AE-senioranalytiker Martin Madsen (der tidligere har været ansat som særlig rådgiver under daværende skatteminister Thor Möger Pedersen):

‘Det er tre reformer, som vi er ret glade for, for målet er altid, at folk bliver selvforsørgende, og derfor kan reformerne ikke måles ud fra et enkelt tal.’

Jeg er helt enig. Men en sådan fuldstændig kovending kan en ekspert med fokus på selve problemet ‘ulighed’ ikke foretage. En opportunistisk part med partiinteresser kan imidlertid godt.

[…]

Her i sommerferien påstod Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i et notat, som man offentliggjorde i samarbejde med Ekstra Bladet, at Liberal Alliance skulle have sendt et nyt skatteudspil på banen. Det var nyt for Liberal Alliance selv, at partiet skulle have formuleret og udsendt et nyt skatteudspil. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd havde imidlertid allerede regnet på udspillet, og man var nået frem til, at Liberal Alliances skattepolitik nu kun rummede en lettelse af indkomstskatten for de 30 procent rigeste danskere. Også det var nyt for Liberal Alliance, der har som sin formulerede og ofte gentagne skattepolitik, at beskæftigelsesfradraget skal hæves, hvilket betyder en lettelse af skatten for enhver dansker, som har et arbejde. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mente at have fundet grundlag for sin påstand i et svar fra Skatteministeriet. Adspurgt af Liberal Alliance, hvor meget det vil koste statskassen at bringe indkomstskatten ned til maksimalt 40 procent ved at fjerne topskatten, hæve beskæftigelsesfradraget og fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, svarede Skatteministeriet, at der er flere måder at gøre det på. Den ene af de måder indebærer ikke en hævelse af beskæftigelsesfradraget. Netop den måde hævdede Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, uden dækning i hverken skriftlige eller mundtlige udtalelser fra Liberal Alliance, var partiets politik. En ekspert ville tage udgangspunkt i et partis formulerede politik og ville regne på konsekvenserne af den politik. Men en part skyder gerne politiske modstandere holdninger, som de ikke har, i skoene og slår på disse holdninger i stedet for at forholde sig sagligt til partiets faktiske politik.

[…]

… modsat andre tænketanke som CEPOS og Kraka, der problematiserer bestemte forhold i samfundet, uanset om det er røde eller blå partier, som er ansvarlige, så problematiserer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ret konsekvent ikke politik, som Socialdemokraterne er involveret i.

De partier, som ikke vil have den til enhver tid siddende socialdemokratiske partiformand som landets statsminister, har omvendt en meget problematisk politik ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråds ’analyser’. Det bør ikke undre. Socialdemokraterne er heftigt repræsenteret i Arbejderbevægelsens Erhvervsråds politiske ledelse, som består af en bestyrelse og et råd. Her sidder fagforeningsledere som Harald Børsting og Poul Erik Skov Christensen, som har partibogen i orden, sammen med politikere fra Socialdemokraterne, nemlig finansordfører John Dyrby Poulsen og politisk ordfører Magnus Heunicke. Ingen af de øvrige syv partier i Folketinget har politikere siddende i AEs ledelse, kun Socialdemokraterne. …

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd fungerer i høj grad som økonomisk sekretariat for Socialdemokraterne fremfor som en partiuafhængig ekspertinstitution.

Oploadet Kl. 09:53 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/49975/trackback

14 Comments »

 1. Same same, intet nyt under solen. Ole Birk Olesen siger jo bare det som alle normalt tænkende personer véd, nemlig at arbejderbevægelsens erhvervsråd blot er endnu en ækel pengesugende hæmoride i krudthullet på asocialdemokratiet og de stakkels fagforeningsmedlemmer.

  Kommentar by Fritz — 29. juli 2013 @ 11:28

 2. Det er ret beskæmmende at AE ikke engang ligger skjul på deres partiskhed… Men det er en falliterklæring, for Demokratiet og den fjerde statmagt (medierne) at “journalistik” er stendødt her i lille danmark…. Til helvede med Aviser, DR og TV2… de gør mere skade end gavn… Stalin og “venstrefløjen” smiler…

  Kommentar by ny kommentator — 29. juli 2013 @ 11:44

 3. Tyg lige engang på den titel – Arbejderbevægelsens Erhvervsråd – Engang skulle man, som god demokrat og dansksindet samfundsborger, stemme på liste A.
  Det første bogstav i socialkommunisternes kampagneråd (AE) er eneste tynde link til det arbejderparti/lønmodtagerparti, som engang arbejde for danskerne og fædrelandets ve og vel.

  Føj for en sjusker/fusker fabrik.

  Kommentar by Iznogut — 29. juli 2013 @ 11:53

 4. Ole Birk Olesen er manden der på sin blog “180 grader” forviste islam-kritiske indlæg til bloggens “kattebakke” og derved lagde sig ud med -og sagde forvel til – store dele af sine læsere/bidragydere.

  Ole Birk Olesen er en af de store forkæmpere for “Åbne grænser”. Retfærdigvis skal det tilføjes, at hans også går ind for “lukkede kasser”, men da han ikke har den ringeste chance for at skaffe det, så nøjes han med at stemme for alt, der har med “Åbne grænser” at gøre.

  Alle Ole Birk Olesens værdipolitiske holdninger kan beskrives således: “lavere skat”.

  Scene fra Ole Birk Olesens hjem:
  Ole Birk Olesen sidder ved sin PC’er da hans ægtefælle kommer styrtende ind: “Ole! Ole! skynd dig at åbne for TV, de siger at et kæmpemeteor er på vej til at ramme jorden”.
  Ole Birk Olesen: “Kan du ikke lige være rolig et øjeblik, jeg er ved at skrive et indlæg om lavere skat”.

  Kommentar by Binee — 29. juli 2013 @ 12:24

 5. Det multikulturelle røde komplot bare fører landet længere og længere ned i den stinkende sump.

  Kommentar by Viking.www.Dnf.Dk — 29. juli 2013 @ 13:28

 6. OT:

  Kim Møller:

  Hvorfor er kommentarer slået fra ved den seneste artikel ?.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 29. juli 2013 @ 13:49

 7. -> Flere

  For X. gang. Uriasposten har et filter (Akismet), der af uvisse årsager sender en hel del personer i moderationsbakken. Det er ikke noget jeg har gjort noget for, og det er kun til ulempe for undertegnede.

  -> Erik Jørgensen

  Kommentarfunktionen ryger af og til, da java loader dårligt på den bærbare (er på ferie i skrivende stund). Jeg tjekker altid før opload, men retter jeg senere en slåfejl eller lignende, så forsvinder ‘afvinkningen’ igen. Retter det nu.

  Kommentar by Kim Møller — 29. juli 2013 @ 14:23

 8. #7

  Åh, okay. Det kunne jo godt være at du havde slået den fra på grund af en shitstorm som havde taget overhånd, men ellers, så tak.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 29. juli 2013 @ 14:38

 9. @Binee
  Du har ganske ret… 180grader er for 95% vedkommende ligegyldigt pladder, fra såkaldte “konservative” der føler sig for anstændige til at “røre” ved indvandrer spørgsmålet… mens de udgyder deres forargelse over Fattig Carina…

  Selv JoakimB er en pladdernakke…. At der er nogle etnisk danskere der er omkostningstunge er ikke noget der hidser mig op… Så længe JBO/LA ikke gider bruge lommeregneren på indvandringens kæmpe omkostninger… er det +100 mia pr år..?????

  Kommentar by ny kommentator — 29. juli 2013 @ 15:18

 10. ”Der er penge nok!” har jeg ofte hørt mine højtuddannede offentligt ansatte venners højtuddannede offentligt ansatte koner bræge, når jeg har tilladt mig at gøre opmærksom på, at der er grænser, for hvor meget vi lønslaver ville lade os udnytte. Så mit lille fædreland er endt med grænser og kasser stående på vid gab. Et kæmpe tagselvbord vedtaget af et næsten enigt socialistisk folketing. Global velfærd.

  Alle partier på nær DF, der ønsker pivåbne kasser og lukkede grænser, står bag det store forræderi. I praksis dog også DF. ”For at få indflydelse” har de sagt, men uden at det har ændret noget væsentligt.

  Uanset hvad, er vi i dag totalt på skideren, og det af flere grunde. For det første fordi de pivåbne kasser har jaget næsten al gavnlig privat foretagsomhed på flugt. I bestyrelseslokalerne ser man iskoldt på det. Når lønninger og skatter er skruet op til verdens højeste niveau, som det har været i årtier, så flytter man da bare de værdiskabende aktiviteter til udlandet. For at det skal se pænt ud beholder man hovedsædet i Danmark, men det giver ikke mange ører i kassen – og det er en stakket frist.

  For det andet fordi befolkningssammensætningen uanset lukkede grænser ændrer sig derhen, hvor indvandrerne fra verdens tredje lande under alle forhold får flertal inden føje år. Flertallet af dem hverken kan eller vil løfte den mindste smule af den kæmpe byrde, den mikroskopiske produktive del af danskerne slæber på. De sammen med det store flertal af gammeldanskerne, der heller ikke gør væsentlig nytte, kører Danmark i enhver henseende bankerot. Lyt bare til pressen: ”Der kommer snart en ny finanskrise”, underforstået: Vi kan ikke låne flere penge hos de andre fallenter i EU.

  For der tredje er der ikke mulighed for at lukke kasserne selektivt. EUSSR vil kaste sig over den frafaldne sovjet, der drister sig til det, og hvis lukkede kasserne generelt, ville der opstå et hylen og skrigen, der kunne høres uden for mælkevejen.

  Så der er intet at lade OBO høre – det skulle da lige være en eventuel fortid i Danmarks værste landsforræder parti. Glistrup var nok vor sidste chance, så ham stoppede vi i spjældet.

  Kommentar by Svend — 29. juli 2013 @ 15:32

 11. @ 10 Svend

  Jeg er enig med dig i alt, hvad du skriver bortset fra din konklusion.

  OBO er ikke det eneste sorte får i flokken. Der er mange, forfærdeligt mange. De sorte får udgør formodentlig et kæmpe flertal af befolkningen, bare se på´valgresultaterne. MEN DER FRITAGER IKKE OBO FOR KRITIK.

  Jeg kritiserede OBO fordi tråden handler om ham. I går kritiserede jeg den konservative åndsamøbe Rune Kristensen. Skulle jeg heller ikke have gjort det fordi “der er intet at lade ham høre”?

  At Zenia Stampe er en nar gør jo ikke OBO til en mindre nar.

  Kommentar by Binee — 29. juli 2013 @ 16:49

 12. Danmark betragtes som temmelig korruptionsfri. Denne tilstand skyldes at magthaverne gennem tiden har legaliseret store pengeoverførsler og magtbeføjelser sig selv via lovgivningen. Man kan kalde det legaliseret kleptokrati.

  Kommentar by Niels P. — 29. juli 2013 @ 23:09

 13. Indavlede pampere.

  Kommentar by Viking.www.Dnf.Dk — 30. juli 2013 @ 21:05

 14. >11 Binee
  Hæ hæ, de vil udgøre et fint par.

  Kommentar by Nielsen — 31. juli 2013 @ 10:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper