2. oktober 2007

Den lille forskel med den store betydning: ‘kritisk’ eller ‘fjendtlig’

Den store nyhed sidste fredag, var historien om Louise Freverts skifte til Centrumdemokraterne. Den gode stemning på pressemødet blev som de fleste har set, afbrudt af Ole Gerstrøm, der kunne fortælle, at han indtil for få dage siden barslede med dannelsen af et nyt højreparti med Louise Frevert i front. Noget af en melding, og Frevert var da også synligt rystet over at få denne del af virkeligheden frem.

Jyllandspostens udsendte, Troels Henriksen overværede pressemødet, og torsdag eftermiddag (og i fredagens papirudgave) citerede han Gerstrøm: CD mavedansede sig ind på Christiansborg.

“»Jeg har siddet i arbejdsgruppe med Louise Frevert om dannelsen af det nye parti De Frie Demokrater. Der gav hun udtryk for en fjendtlig holdning over for islam. Det kan jeg bevidne,« sagde Ole Gerstrøm og uddybede, hvilket parti, som Louise Frevert tilsyneladende havde været deltaget i stiftelsen af.”

Ikke at der er noget galt i at have en fjendtlig holdning til islam, men laver man et direkte citat, så skal det citerede i sagens natur følge den eksakte ordlyd.

På opfordring måtte Jyllandsposten derfor i dag korrigere. Ole Gerstrøm sagde ikke at Frevert havde “en fjendtlig holdning over for islam”, men, at hun har udvist “en stærk kritisk tilgang til islam”. Med tanke på den danske debat er forskellen interessant. Hvad fik Troels Henriksen til at høre forkert?

Oploadet Kl. 13:01 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

3 Comments »

 1. Tja, Frevert er blevet lidt af en ulykkesfugl. Hun burde da have kunnet erkende, at hun aldrig kunne blive mere end andenviolin i DF (og DF kunne godt have brugt hende som sådan, hvis hun havde rettet ind og i øvrigt dæmpet sin mere skingre retorik). Kampen mod islamismen er alt for vigtig til at spille fornærmet og komme med tåbelige udtalelser.

  Heldigvis er DF jo i dag et særdeles solidt “brand”, så Frevert har ikke gjort nogen skade, og nu kan hun så lege landsbytosse sammen med andre gamle fremskridtsfolk.

  I øvrigt: Som led i min karriereplanlægning er jeg i gang med at læse “Håndbog for Statsministre” af Hegelund & Mose. Ganske udmærket bog. Afsnittet om DFs fab four er især interessant. Faktisk har journalisterne svært ved at skjule deres beundring for det gode politiske håndværk (samt for Langballe & Krarups evner på dansegulvet og som karoke-sangere…). Men der skal altså ikke gå for meget Fremskridstparti i den. Som Søren Espersen siger i bogen:

  “Det er svært at komme ind i Dansk Folkeparti, men let at komme ud. Pia Kjærsgaard vil ikke acceptere, at bare fordi man indbetaler 150 kroner på en girokonto, kan man ødelægge partiet. Derfor er vi meget agtpågivende med, hvem vi får ind. Folk kan sagtens komme ud for, at når de har betalt gebyret, får de et venligt brev med pengene retur og besked om, at partiet ikke ønsker dem som medlem.

  Alle indmeldinger foregår centralt i modsætning til hos andre partier. Vi kigger listerne igennem. Folk, der har gjort sig ekstremistisk kendt, vil vi ikke have. Sådan har det været fra Dag 1. Vi vil heller ikke have lykkeriddere, som går fra parti til parti, og som måske er smidt ud af Venstre og de Konservastive”

  Kommentar by Nicolai (slamofob) — 2. oktober 2007 @ 13:26

 2. Louise Frevert gav udtryk for en fjendtlig holdning over for Islam. Et stort plus i bogen til hende fra mig. Et andet stort plus fik hun for sin fortid som pornomodel – STÆRKT!

  Kommentar by fuck'em — 2. oktober 2007 @ 15:51

 3. Hvad så med alle os, som ALLAHn Mavepuster hængte ud i P1 som indvandrerfjendske og islamfjendske (var det vist, kan ikke lige finde tilbage til tråen)?

  Nu må han så måske ændre sine udtalelser til at vi måske “kun” er islamkritiske ?

  Nå, jeg er som vantro en grundsat fjende af islam (fra islams synspunkt). Ergo må islam være min (selvvalgte) fjende.

  Kommentar by Dansk Realist — 2. oktober 2007 @ 16:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper