13. august 2013

EU-blå Lars Løkke Rasmussen vil have de røde til at afskaffe retsforbeholdene, og hermed 24-årsreglen

Selvfølgelig skal ansvarlige politikere ikke løbe spidsrod mellem meningsmålinger, men dansk politik anno 2013 er efterhånden blevet en teaterkulisse hvor ledende politikere er dem der er bedst til at regere udenom folkets vilje. I integrationsmæssig henseende er 24-årsreglen et af de få tiltag der har haft målbar positiv effekt, og meget sigende, så er rød blok imod den – herunder den nye integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF).

Da rød blok var i opposition ville man have hurtig afstemning om afskaffelse af de danske forbehold, nu haster det ikke, for andre end blå blok, der med Lars Løkke Rasmussen i front vil have en ‘lynafstemning’ om forbeholdene på rets- og forsvarsområdet.

Fra EU-oplysningen.dk, der lidt snirklet fortæller det samme som Marlene Wind sagde på TV2 News i aftes. At en afskaffelse af retsforbeholdet reelt er en afskaffelse af 24-årsreglen (den selvstændige udlændingepolitik), men selvfølgelig også diverse svinkeærinder røde og blå politikere har måtte lave for at omgå EU-domme der udhulede folkets vilje. Fra Udlændingelovgivning, retsforbehold og EU’s regler for fri bevægelighed.

“Danmark har et forbehold for EU-samarbejdet på det retlige område. Forbeholdet betyder, at Danmark kan føre en selvstændig udlændingepolitik, uafhængigt af den lovgivning som EU vedtager på området. Men den danske udlændingepolitik må ikke stride imod EU’s øvrige regler. De danske regler må f.eks. ikke være en hindring for den frie bevægelighed, og de rettigheder man har som EU-borger.

Sagt på en anden måde:

•EU kan ikke lovgive om asyl- og indvandringspolitik i Danmark, da Danmark har et forbehold, men
•Danmark kan ikke via udlændingepolitikken ændre EU’s regler for fri bevægelighed.

… Den danske udlændingelovgivning stiller en række begrænsninger for, hvornår man f.eks. kan få sin ægtefælle med til Danmark. Men flere af de danske begrænsninger gælder ikke for EU-borgere. …

De danske udlændingeregler er igennem de seneste 10-15 år blevet skærpet gentagende gange. Det blev f.eks. i 2002 fastsat, at man som dansk statsborger ikke kan få sin ægtefælle her til landet, før man er fyldt 24 år – 24-års reglen. Og indtil man har haft dansk statsborgerskab i 28 år, er det er ligeledes ikke muligt at få familiesammenføring, hvis du og din ægtefælle samlet har en større tilknytning til et andet land – Tilknytningskravet. Senest er der blevet indført et pointsystem til familiesammenføringsreglerne, hvor der stilles krav til f.eks. sprog, uddannelse og erhvervserfaring.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/50372/trackback

16 Comments »

 1. Ja, lad os da endelig få en en folkeafstemning om forbeholdene.

  Så kunne folket – med et tordnende NEJ – vise sin foragt overfor den politiske elite og deres europæiske projekt.

  Med lidt held i sprøjten så kunne de konservative måske gå i opløsning pga intern uenighed om den EUSSR liderlige linie.

  Kommentar by jernhesten — 13. august 2013 @ 13:32

 2. Det er en tendens, at det altid er oppositionen, der vil have EU-afstemninger. Jeg tror det er fordi, en EU-afstemning altid er en tabersag, og et sådant afstemningsnederlag smitter altid mest af på den sidende regering, om den så er blå eller rød.

  Bort set fra det, går det jo fint med at regere udenom befolkningen. Bare se på EU-domstolens afgørelser. Hvor ville det være befriende, hvis et land (UK?) simpelthen nægtede at respektere en kendelse. Briterne kunne godt gøre det. De sender jo nok ikke en armada mod den engelske sydkyst.

  Kommentar by Jørgen Duus — 13. august 2013 @ 13:34

 3. Politikerne har holdt folket for nar, hvor vil de have godt af at få en kanon-røvfuld ved de kommende afstemninger, det har de selv været ude om.
  Fra min side bliver det et klart nej for hvert skridt, vi nærmer os EU.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. august 2013 @ 13:47

 4. Også klart NEJ til EU-projektet herfra… Og ja til national suverænitet og Europæisk mangfoldighed og samarbejde… (og Nej til Islam leflende enfoldighed i europa)..

  Kommentar by ny kommentator — 13. august 2013 @ 14:15

 5. Danmark for Danskerne og nej til EU,der er Grever nok der vil bestemme i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 13. august 2013 @ 14:18

 6. Hele “kampen” mellem “rød” og “blå” er fuldstændig til grin.

  Vi er underlagt ET parti, EU-luderne, det samler alle partier minus DF og Enhedslisten.

  Vores “demokrati” er fuldstændigt afsporet af internationale teknokrater.

  Lars Løkke og Venstre varetager ikke danske interesser, det må stå lysende klart for enhver!

  Kommentar by Ich bin Allah — 13. august 2013 @ 14:20

 7. Kim, ordet “svingærinder” findes ikke. Det ord du tænker på er svinkeærinder. Og spørg mig ikke hvad “svinke” betyder…

  Kommentar by Henrik — 13. august 2013 @ 14:33

 8. Der er kun at kæmpe imod med næb og klør!

  Kommentar by Robert R — 13. august 2013 @ 14:57

 9. Lars Lykke er på gale veje med den ide. Hvornår frigør Helle sig fra De Radikale og SFs værdipolitik, så hun kan finde sammen med DF i en fremtidig regering? DFs økonomiske politik ligger til venstre for Socialdemokratiet. Mon ikke de i fremtiden kan blive enige om værdipolitikken? Jeg tror der er folkelig opbakning bag.

  Kommentar by Tim Pallis — 13. august 2013 @ 15:25

 10. Eu-lovgivning > Dk-lovgivning (RAF)> Sund fornuft

  Kommentar by Jens Jensen — 13. august 2013 @ 15:57

 11. > Henrik

  Svinke er vist forældet i dansksprog og bruges vist primært i “svinkeærinde”. Ordet betegner en handling eller en adfærd. Svinke er (~)synonym for afvigelse, omvej, afstikker, sving, krumning, bugtning.
  http://ordnet.dk/ods/ordbog?select=Svinke,1&query=svinke

  > Tim Pallis

  Det lyder bestemt ikke rart. Hvis der er mange der deler den overbevisning, så er det bare med at komme i gang med at indsamle underskrifter til et nyt nationalkonservativt parti. For de som både ønsker en ansvarlig indvandringspolitik (dvs. nul indvandring fra kulturfremmede områder samt nul indvandring af ikke-højkvalificeret arbejdskraft) og styr på økonomien.

  Kommentar by Polka Charlie — 13. august 2013 @ 15:57

 12. @2 Jørgen Duus
  Lige præcis, kunne ikke være mere enig.

  Kommentar by Lundahl — 13. august 2013 @ 16:04

 13. Tim Pallis har ret! Op i røven med de borgerlige!

  Kommentar by Ich bin Allah — 13. august 2013 @ 18:15

 14. “Forbeholdet betyder, at Danmark kan føre en selvstændig udlændingepolitik, uafhængigt af den lovgivning som EU vedtager på området.”

  Nøgleord “uafhængigt”. Måske vi har brug for en dansk uafhængighedserklæring. Her er et udkast (forbedr endeligt):

  ”Vi finder det selvindlysende at Danmark er en gammel kulturnation hvis undergang eller gradvise opløsning hverken er fortjent eller til fordel for nogen anstændig og civiliseret menighed. Vi finder det ligeså selvindlysende at Danmark skal styres af repræsentanter valgt fra og af det danske folk og regeres til gavn for dette folks sikkerled og lykke. EU har i praksis krænket det demokratiske styre, erstattet meningsgivende demokrati og folkestyre og begået alvorlige overgreb mod Danmarks suverænitet. Det er desuden styret af en multikulturel ideologi der fornægter, undergraver og benægter eksistensen af europæiske kulturnationer og som fører til et bureaukratisk oligarki. Derfor meddeler vi nu, som Danmarks repræsentanter, at Danmark med omgående virkning udtræder af den Europæiske Union og samtidig opsiger alle hermed forbundne traktater, ordninger, love og regulativer.”

  Kommentar by Morani ya Simba — 14. august 2013 @ 15:37

 15. Polka Charlie,

  jeg synes vi har brug for et rigtigt konservativt parti. Det måtte godt være en knivspids mere “kontant” end DF (fx. “livstidsfængsel” skal til at betyde præcis det, en three strikes regel for alvorlig vold) men ellers have DF som oplagt samarbejdspartner pånær i økonomi hvor LA og venstres liberal fløj er mere oplagte.

  Kommentar by Morani ya Simba — 14. august 2013 @ 15:50

 16. > Morani ya Simba — 14. august 2013 @ 15:50

  Jeg er meget enig.

  Kommentar by Polka Charlie — 14. august 2013 @ 17:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper