19. august 2013

Ritzaus Bureau (DR mv.): Flere kristne østeuropæere ‘vil nuancere’ billedet af muslimsk indvandring

Selvom historien lanceres på en niche-avis, så endte den via Ritzaus Bureau i DR’s mange organer, herunder DR Online og Radioavisen. Naturligvis uden Garbi Schmidts fornuftige indvending. Problemet har aldrig været danskernes syn på ‘den gennemsnitlige indvandrer’, men herboende muslimers opførsel overfor ‘den gennemsnitlige dansker’. Fra Kristeligt Dagblad – Kristne indvandrere ventes at blive flere end muslimske.

“Rumænerne Daniel Romulus og Veronica Oprea blev trætte af lave lønninger i deres hjemland. … Derfor lånte de for godt et år siden penge til flybilletter og flyttede til Danmark. De fik job som avisbud og går seks nætter om ugen med aviser i København. Nu er der råd til nyt tøj. …

De ved det ikke selv, men det rumænske par er led i en historisk forandring af indvandringsmønstret i Danmark. Mens indvandringen siden 1970’erne og op gennem 1990’erne var domineret af mennesker fra den muslimske verden, kommer de fleste indvandrere i dag fra kristne lande.

Tilstrømningen er så stor, at der om ganske få år vil være flere herboende kristne indvandrere end muslimske indvandrere. Det vurderer Brian Arly Jacobsen, religionssociolog ved Københavns Universitet med speciale i migration og medredaktør på bogen ”Tørre tal om troen. Religionsdemografi i Danmark i det 21. århundrede”.

[…]

”Der er ingen tvivl om, at den her udvikling er kommet for at blive,” siger Mogens Mogensen, ph.d. og konsulent med speciale i religions- og kulturmøde. …

Den voksende tilstrømning af kristne fra andre lande vil ændre vores forestilling om indvandrere, vurderer både Mogens Mogensen og Brian Arly Jacobsen.

Det vil nuancere billedet af, hvad en indvandrer er i religiøs og kulturel henseende. Mange danskere sætter lighedstegn mellem kategorien indvandrer og en dårligt uddannet muslim fra Tyrkiet eller Pakistan. Men…,” siger Brian Arly Jacobsen.

[…]

… det er Garbi Schmidt, professor i kultur- og sprogmødestudier ved Roskilde Universitet med speciale i multikulturalitet, ikke enig i: Tilstrømningen af kristne vil ikke forandre vores opfattelse af indvandrere, mener hun.

”Jeg tror ikke, at ændringen vil have den store betydning for debatten om indvandrere. Islam vil fortsat spille en rolle i debatten, fordi muslimer har synlige religiøse markører, islam er blevet en dansk religion, og islam siden den iranske revolution i 1970’erne er blevet betragtet som en magtfaktor. Omvendt har der altid været store grupper af indvandrere i Danmark såsom tyskere og svenskere, som man ikke lægger mærke til. De er her bare,” siger hun.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/50569/trackback

19 Comments »

 1. Selvfølgelig forandrer det ikke en disse. For hvor skulle forandringen ligge. De kristne opfører sig pænt, det gør muslismerne generelt ikke. Men det var godt forsøgt af Brian Arly Jacobsen en af kulturtosserne. Jo finere titel jo større tosse.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 19. august 2013 @ 14:10

 2. “Omvendt har der altid været store grupper af indvandrere i Danmark såsom tyskere og svenskere, som man ikke lægger mærke til. De er her bare,”

  Det bekræfter Huntingtons tese om at det giver mening at definere en “civilisation” som relevant størrelse mellem betragninger omkring menneskeheden generelt og nationale kulturer. For mig at se er det meningsfuldt og jeg forstår ikke hvordan manden så det tilbage i 1993 hvor verden så meget sorgløs ud med USA i spidsen for “vindercivilisationen” Vesten. Det virker som meget længere end 20 år siden….

  Kommentar by Morani ya Simba — 19. august 2013 @ 14:10

 3. Som vi sår så høster vi –

  http://ekstrabladet.dk/112/article2070534.ece

  Igen artikel i EB som man ikke ønsker skal kommenteres – så det kan vi jo gøre her…fordi ordet er frit…

  Kommentar by Frits schneider — 19. august 2013 @ 14:29

 4. Sikke noget forvrøvlet sludder. Der bliver ikke flere kristne i Danmark end muslimer. Tværtimod ser det ud til at ingen (og da slet ikke politikere) har erkendt islams ødelæggende natur. Så der er næppe nogen chance for at de folkevalgte vil standse besættelsestroppernes stigende antal.

  Kommentar by Nielsen — 19. august 2013 @ 14:57

 5. Hallo! Pengekassen er den samme.
  Lad os så håbe at de kristne hellere vil arbejde. Eller om de stjæler og er mindre voldelige.

  Kommentar by X — 19. august 2013 @ 14:58

 6. Det undrer mig at man konsekvent, de sidste 15 år, har talt om de “200-250.000” muslimer i landet. Når man kigger på tallet for asylansøgere, familiesammenføringer og fødselstal, så må tallet i dag være væsentligt højere.

  Kommentar by Fish out of Water — 19. august 2013 @ 14:58

 7. Jamen det er da kun fint med lidt integrerbar kristen indvandring. Så mangler vi bare at de også får flere børn end muslimerne

  Kommentar by Erik Jørgensen — 19. august 2013 @ 15:04

 8. >5 Fish
  Tallet er nok 4-5 gange så højt. De yngler som rotter, og kerer sig ikke om de har råd til at føde skadedyrsynglen. Den danske stat betaler alle deres udgifter.

  Kommentar by Nielsen — 19. august 2013 @ 15:18

 9. Al religion er menneskeskabt for kontrol og dermed roden til alt ondt, i disse årtier er problemet så især den kulturelt katastrofale masseimport af mega-galskaben par excellence islam, der åbenlyst for enhver er det mest primitive hulemands humbug endnu opfundet og påtvunget uskyldige mennesker.

  Kommentar by LarsB — 19. august 2013 @ 16:09

 10. Hvor er det idiotisk. Det er kun medierne, der fejer det hele i en spand mærket ‘indvandring’. Vi andre er forlængst begyndt at kalde det problematiske for ‘muslimsk indvandring’ og ‘muslimer’ eller endda ‘arabere’. En politimand spurgte sågar min mand om de, der var stukket af fra en trafikulykke, ‘var perkere?’

  Kommentar by Nemo — 19. august 2013 @ 16:58

 11. Fish Out Of Water.

  Ja – jeg hørte også det tal første gang midt i 90’erne. Der er formentlig mellem 600.000 og 900.000 muslimer i Danmark i dag!

  Danmarksbloggen har de rigtige tal.

  Kommentar by Sigwar — 19. august 2013 @ 17:32

 12. Personer der har opnået asyl bør have midlertidig asyl gældende for to år af gangen. Efter den tid vurderes forholdene i “flygtningenes” hjemland. Er situationen blevet bedre, hjemsendes de med det samme.

  Kommentar by Filip — 19. august 2013 @ 18:36

 13. Luk doeren.’Ledet er af lave.’ Der er nok ,’indvandrere,’ lad dem vandre andetsteds. Danmark er for lille, har faaet nok af andre,’kulturer.’

  Kommentar by axel duch — 19. august 2013 @ 18:40

 14. Ledige gæste”arbejdere” fra f.eks tyrkiet og pakistan bør af økonoiske grunde sendes hjem. Derved spares der mange udgifter til integration og inklusion. Det er iøvrigt i de fleste tilfælde spild af tid, penge og energi.

  Kommentar by Filip — 19. august 2013 @ 20:11

 15. @12

  Filip det vil ikke løse problemet man må tage et standdpunkt enten eller. Multikultur er roden til alt ondt siden respekten til dansk kultur ikke accepteres. Forestil dig der vil blive fred i deres hjemlande tror du så de frivilligt vil rejse tilbage når staten giver dem alt på et sølvfad.

  Kommentar by Lion — 19. august 2013 @ 22:02

 16. Ja, det skal nok gøre det hele mget bedre at der nu kommer flere sigøjnere end somaliere

  Kommentar by Bo — 19. august 2013 @ 22:43

 17. Der er tale om både hede og våde drømme hos nogle meget politiske eksperter. I desperation kommer der efterhånden temmeligt meget vås fra den kant, og disse udråb er såmænd bare business as usual. Men naturligvis villigt købt og videresendt af DR og TV2. Hatten af for professoren, som formentlig køler disse politiserende drømmere gevaldigt ned. Det som forbløffer er at de ikke selv kan indse, hvor dårligt funderet deres antagelse er. Det er, som Gabi Scmidt konstaterer, de muslimske indvandreres negative synlighed, som er helt afgørende. Det er så let men skal åbenbart gøres meget kompliceret. Sløring hedder det.

  Kommentar by EH — 19. august 2013 @ 23:19

 18. EH

  Det vil de ALDRIG indse. Den fede månedlige hyre forhindrer det.

  Kommentar by tavsen — 20. august 2013 @ 16:35

 19. Asylanter der har opnået asyl hjemsendes, når situationen i hjemlandet er blevet bedre. Hvis det ikke kan lade sig gøre, sendes de pågældende “flygtninge” til en FN-lejr i nærområdet eller til et udrejsecenter på en ubeboet dansk ø.

  Kommentar by Filip — 20. august 2013 @ 19:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper