28. august 2013

Politiet i New York ‘labeled entire mosques as terrorism organizations’ – “… they only follow leads”

Amerikanske menneskerettighedsorganisationer har tidligere kritiseret ‘racial profiling’, men det er selvfølgelig også problematisk at overvåge femte kolonne-islamister, når nu det kun er et mindretal der gør i bombebygning. Selvom Islam fra officielt hold omtales som ‘fredens religion’, så er efterretningstjenesterne nødt til at tage udgangspunkt i virkeligheden og registrere troende muslimer som fjender af USA.

Fra Time Magazine – NYPD Designates Mosques as Terrorism Organizations (via Snaphanen).

The New York Police Department has secretly labeled entire mosques as terrorism organizations, a designation that allows police to use informants to record sermons and spy on imams, often without specific evidence of criminal wrongdoing.

Designating an entire mosque as a terrorism enterprise means that anyone who attends prayer services there is a potential subject of an investigation and fair game for surveillance.

Since the 9/11 attacks, the NYPD has opened at least a dozen “terrorism enterprise investigations” into mosques, according to interviews and confidential police documents. The TEI, as it is known, is a police tool intended to help investigate terrorist cells and the like. …

The revelations about the NYPD’s massive spying operations are in documents recently obtained by The Associated Press and part of a new book, “Enemies Within: Inside the NYPD’s Secret Spying Unit and bin Laden’s Final Plot Against America.” The book by AP reporters Matt Apuzzo and Adam Goldman is based on hundreds of previously unpublished police files and interviews with current and former NYPD, CIA and FBI officials.

The disclosures come as the NYPD is fighting off lawsuits accusing it of engaging in racial profiling while combating crime. … The American Civil Liberties Union and two other groups have sued, saying the Muslim spying programs are unconstitutional and make Muslims afraid to practice their faith without police scrutiny.

Both Mayor Mike Bloomberg and Police Commissioner Raymond Kelly have denied those accusations. They say police do not unfairly target people; they only follow leads.

Martin Stolar, one of the lawyers in the Handschu case, said it’s clear the NYPD used enterprise investigations to justify open-ended surveillance. The NYPD should only tape conversations about building bombs or plotting attacks, he said.

“Every Muslim is a potential terrorist? It is completely unacceptable,” he said. “It really tarnishes all of us and tarnishes our system of values.””

Oploadet Kl. 16:53 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/50874/trackback

5 Comments »

 1. Mekka er kun for muslimer.

  Non-Muslims are not permitted to enter Mecca under Saudi law…The Saudi government supports their position using[citation needed] Sura 9:28 from the Qur’an: O ye who believe! Truly the Pagans are unclean; so let them not, after this year of theirs, approach the Sacred Mosque.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mecca

  Der bor omkring 2 millioner i Mekka. Et par landområder i Danmark og andre steder kunne vedtage der ikke er rum til muslimer i området, da nogle føler sig utilpas i deres nærhed. Sådan kunne der være/er der noget for enhver.

  Kommentar by Peter Buch — 28. august 2013 @ 17:37

 2. “It’s the Jihad, stupid!”, som den konservative amerikanske blogger, debattør og Fox-kommentator Michelle Malkin vist engang plejede at formulere det…

  http://michellemalkin.com/2006/06/07/its-the-jihad-stupid/

  Kommentar by Anonym — 28. august 2013 @ 18:06

 3. Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer. “Godhedsapostelen” som skriger op og bliver “krænket på muslimernes vegne” bør stilles et enkelt spørgsmål:
  Udpeg venligst de ikke potentielle terrorister blandt muslimerne, tak. Tager du fejl har vi en elektrisk stol som står og venter på dig.

  Kommentar by Iznogut — 28. august 2013 @ 19:10

 4. Enig. New York Police Department passer deres arbejde – i modsætning til Boston Police Department.. :(

  Kommentar by A-mad — 28. august 2013 @ 21:22

 5. Civil rights organisationer kommer til at gå bananas over det her!!

  Men NYPD er nok verdens mest professionelle by-politi. Jeg kender ingen tilsvarende historie om fald i kriminalitet så kraftigt, så længe i en millionby, hverken fra USA eller udlandet. Og ang. terrorisme, som en kammerat sagde da jeg boede i New York, “Når det gælder terrorister er det at bo i New York lidt som at bo i målskivens bull’s eye”. Men, selvom det har været tæt på, har der ikke været terror i “æblet” siden 9/11.

  Så jeg må bøje mig lidt for professionelle der har tallene til at bevies at de ved hvad de laver istedet for at broke mig over at de “er racister.” NYPD ER et meget imponerende politikorps (og har engang skældt mig ud for at have fødder hvilende på sæder i en subway haha)

  Kommentar by Morani ya Simba — 29. august 2013 @ 15:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper