31. august 2013

Søvndal (2010): Aldrig mere skal soldater i krig ’som FN advarer imod’. Det er ‘derfor’ SF skal i regering

Det er svært at have regeringsansvar, særligt for socialister. Ekstra Bladet har fundet en række citater fra udenrigsminister Villy Søvndal, der i opposition var arg modstander af ‘angrebskrige’ uden et klart FN-mandat, men i dag bifalder militær intervention i Syrien uden samme. Fra Ekstra Bladet – Det sagde Villy (min opsætn.).

“Det er FN og kun FN, som skal legitimere og føre krig. … Det er FN og kun FN, som skal vriste masseødelæggelsesvåben ud af hænderne på diktatorer og andre slyngler. … At gå i krig uden FN’s godkendelse er det samme som at give USA og andre stormagter grønt lys til at begå selvtægt.” (Kronik i Jyllands-Posten, 21. maj 2005)

“Ved ethvert militært indgreb skal der ligge et klart FN mandat.” (SF’s reformprogram, Landsmødet, 2009)

“Vi skal ikke bare traske i hælene på USA – selvom guderne skal videre, at det er bedre at traske efter Obama end efter Bush. … Danmark skal tilbage på FN-sporet og skabe fornyet respekt om folkeretten. … Aldrig mere skal danske soldater sendes ud i en krig, som FN advarer imod. Aldrig! Det er også derfor, at SF skal i regering! (Tale på landsmødet, 2010)

(SF.dk, Villy Søvndals tale til SFs landsmøde 2010)

“Monotont har du (Anders Fogh Rasmussen) svaret, at den danske politik ville være ‘forankret i FN’ eller ‘følge FN-sporet’ … denne ulovlige angrebskrig er jo ikke forankret i FN.” (Kronik i Ekstra Bladet, 25. marts 2003)

Oploadet Kl. 05:13 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/50951/trackback

24 Comments »

 1. Nu er der vel ingen der tager noget af det politikkere sige alvorligt..

  Man siger det modsatte af regeringen når man er i opposition, og det samme som sine udenlandske arbejdsgivere når man er i regering.

  Befolkningen! den behandler man som uvidende får..

  Dette kan kun lade sige gøre fordi danske journalister er i lommen på de samme udenlandske arbejdsgivere som politikkerne.

  Kommentar by hansL — 31. august 2013 @ 06:16

 2. At politikere lyver og løber fra deres ord, skal man være temmelig dum for ikke at have erfaret.

  Kommentar by Nielsen — 31. august 2013 @ 07:00

 3. Lige her finder jeg det dog særligt ulykkeligt at han skifter standpunkt(men ikke holdning ;-)), idet hans oprindelige tanke er den mest fornuftige efter min mening, og den der giver mest mening for Danmark som land.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 31. august 2013 @ 07:31

 4. Når man kender politikere, ved man også, at der er masser af smuthuller i sådan en udtalelse.

  “Aldrig mere skal danske soldater …” – men måske kunne vi godt udlåne materiel.
  “sendes ud i en krig” – men gerne en løftet pegefinger.
  “… som FN advarer imod” – altså hele FN inklusive USA.

  Og nu er Villy jo forresten heller ikke formand længere.

  Fandens oldemor døde, den dag hun ikke havde flere undskyldninger.

  Kommentar by Peter Faber — 31. august 2013 @ 07:50

 5. Søvnløs er jo for helved helt væk. Lige som Morten Bødskov som nok nærmest må betegnes som lettere evnesvag i sin håndtering af sit embede.
  For ikke at nævne samtlige Radigale Venstre som om nogen blæser Danskerne en hatfuld og multikultificerer vort land.

  Kommentar by Viking.www.Dnf.Dk — 31. august 2013 @ 07:53

 6. Den samme mand har jo sagt
  “- Fordi det er et fantasteri. Jeg deltog, som du nævnte før, i udenrigsministermødet i EU, og der hørte jeg ikke en eneste tale om en militæraktion. Det er situationen alt for kompleks til. Hvad skulle man gøre; bombe i byerne… Eller sende landtropper ind i den syriske jungle…., lød det fra den danske udenrigsminister.”
  Så man skal ikke tage det alvorligt når han siger noget, det er bare en proffesionel klovn de har ansat så de andre i regeringen har noget at grine af

  Kommentar by broholm (ordblind) — 31. august 2013 @ 08:33

 7. I Afghanistan gik man jo også ind for og hjælpe styret imod al-queda.
  I syrien går man ind imod styret for og gå broderskabets ærinde.
  Så mon ikke han helst vil hjælpe sine muslimske venner til magten.

  Kommentar by Xenofob — 31. august 2013 @ 08:52

 8. Villy Søvndrukken har ikke de helt store geografikenskaber.

  Den syriske jungle ?? Eller Fort Bragg under den grønlandske indlandsis ??

  Hans engelskkundskaber er heller ikke for gode. “The ice is smelting on the poles”. “smelting” er snarere noget med højovne. “poles” noget med stangspring. Det kan vist kun gå for langsomt med af få afsat Helle T Shit & co.

  http://www.youtube.com/watch?v=NWUBksFWyPg

  Kommentar by Janutte — 31. august 2013 @ 08:54

 9. Villy Løgnhals er en syg rød tosse, men har er der kun fordi syge røde tosser stemmer på ham.

  Kommentar by Fritz — 31. august 2013 @ 10:00

 10. Vi ER i krig, med eller uden FN.

  Abu Khattab siger det så tydeligt at selv en tidligere skolelærer
  i fløjlbukser og andefødder burde kunne fatte det.

  Islam har erklæret os krig, og vi kommer også til udkæmpe denne krig
  her i landet.

  De religiøse fanatikere suser frit ind og ud af Danmark, og politikerne vil ikke tage ansvar.

  Kommentar by k.m. — 31. august 2013 @ 10:15

 11. FN er den mest korrupte organisation, styret af en masse diktatorer.
  Meld Danmark ud, vi bliver en mere ren og ærværdig nation af det.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 31. august 2013 @ 10:37

 12. Kun ved løgn og bedrag kan en fundamentalist, og her en socialist komme til magten! (Cuba, Kina, Cambodja, Iran, øhhhh Danmark)
  Saddam Hussein gassede, med 100 % sikkerhed, sit eget folk i Irak, men marxisterne er stadig forargede over, at Bush/USA /demokratiske stater gik ind og fjernede ham fra magten!! ”Saddam havde ikke masseødelæggelsesvåben!!!”, skreg de ind i mikrofonen!! (Klar til brug, Saddam og co. manglede sølle 2 år i 1991, før de kunne afprøve A-våben, så ekspertisen var der, kun midlerne manglede i 2003, da Hans Blix kørte rundt i sandørkenen, og gravede lidt hist og her, og tænk sig, han fandt ingen papirer, ingen metalrør….!!, meget mystisk, meget mærkeligt!!)
  Tænk sig hvis de samme røvhuller havde haft magten under WW2. ”Hitler gasser sit eget folk, men han har ingen masseødelæggelsesvåben, ergo skal vi blande os udenom!!!”
  Nu har USA fået en sort-darling som præsident, så nu skifter socialisterne standpunkt time for time. Også selvom ingen med 100 % sikkerhed ved, hvem der gasser hvem i Syrien!! Læs/ lyt mere på misterjones.dk

  Kommentar by mister jones — 31. august 2013 @ 10:49

 13. Man kan læse meget ud af en persons kropssprog og udtryk. Villy længes efter pensionen, og håber at der snart kommer en mulighed for et “værdigt exit”, inden han går over i historien som den første danske socialist som i tilbageblik omfavnede George Bush, og lod sig ehm ** af Obummer. Holdt kæft hvordan kan den mand holde ud at se sig selv i spejlet. Han undgår formentlig at studere sine egne medieoptrædener kunne jeg tænke mig. Et fornuftigt menneske ville have sygmeldt sig af ren skam for at blive set efter at se sig selv hælde vand ud af ørerne og fremføre dårlige undskyldninger bla, bla bla, i én uendelighed, og hver gang. Vi havde en gang en Poul uld i mund. Hvad skal vi kalde Villy? Et biologisk mirakel; et hvirvelløst dyr som går nogenlunde oprejst ved egen kraft!

  Kommentar by Balder — 31. august 2013 @ 11:28

 14. Lad mig se .. Hvilke følelser mærkes når man læser om Little Willy’s bedrifter? Wellll .. føles helt præcis som Contempt n Nausea? Og lattermusklen er svær at holde i ro til trods for Willy og Co’s fatale landsskadelige virksomhed og ødelæggelser.
  http://www.youtube.com/watch?v=hmbEuRzlhIs

  Kommentar by Hiawatha — 31. august 2013 @ 12:02

 15. > 10 k.m.

  Ja, det er krig desværre Islam’s bog/bøger kræver udslettelse af alt ikke-islamt på jord! Derfor .. Forbyd Islam i Danmark asap. Det kan ikke være lovligt at have foreninger grundlagt på aldeles hadefulde bøger som Koran, Hadith, Sura o.lign., kan det? Hvad siger juristerne?

  Landsskadelig virksomhed .. That’s what it is! Og det er forbudt ifølge Grundloven. Ifølge Glistrup: “En muslim er som gift i dit vand”.

  Og Glistrup igen: Jeg har absolut intet imod muslimer. De er søde og rare mennesker som alle andre, men vi kan ikke leve sammen fordi ikke-muslimer er værdiløse i Islam.

  Muslimer er Islam’s første ofre! Jeg takker min Gud og Skaber for ikke at være født i den muslimske fold .. Hell!

  Kommentar by Hiawatha — 31. august 2013 @ 12:25

 16. http://www.zerohedge.com/news/2013-08-30/25-quotes-about-coming-war-syria-every-american-should-see

  Kommentar by Sigwar — 31. august 2013 @ 12:32

 17. Med andre ord, så går venstrefløjen ind for at udstyre Al-Qaeda med et luftvåben.

  MSM gentager gang på gang mantraet ‘Saddam havde ingen WMD’

  About 550 metric tons of yellowcake concentrated uranium were recently shipped out of Iraq. It had been part of Saddam Hussein’s nuclear program. That much was recently reported by the Associated Press .

  “Professor Norman Dombey, professor of theoretical physics at the University of Sussex, England, has confirmed that Saddam Hussein had more than enough yellowcake uranium to make over 100 nuclear weapons.”

  First, it took 37 military flights to ship it from Baghdad to Diego Garcia. Even when not processed into nuclear weapons, it was dangerous in its own right, being radioactive. It could also be used in other methods of spreading radiation short of full nuclear bombs. The AP story explained the logistical nightmare of simply transporting it. It also cited the fear of it falling into the hands of insurgents. That is how dangerous it was when we were in control of it.

  http://www.americanthinker.com/2008/07/the_550_tons_of_yellowcake.html

  Kommentar by Hodja — 31. august 2013 @ 12:32

 18. Haha, Villy Søvndahl samt Helle Thorning-Schmidt véd man, hvor man har, i det mindste til dagen efter.

  M. Vestager er i det mindste sammenhængende, hvor lidt jeg ellers bryder mig om de radikale: Invitér flest muligt stemmekvæg fra MENA, Iran og Pakistan.

  Kommentar by Henrik Petersen — 31. august 2013 @ 18:29

 19. Søvndal er en fupper, et ægte flop, som resten af regeringen. Iøvrigt ret mærkværdigt at se Gjerskov i Debatten forleden stå og forsvare mulig dansk deltagelse i Syrien, mens overfor står en Søren Espersen med modsat holdning, man fornemmede hendes misundelige blik.

  Kommentar by LarsB — 31. august 2013 @ 18:52

 20. @LarsB

  Angående Gjerskov, som ind i mellem synes at have noget af fornuften i beholdt; hun skuffede mig fælt ved at stå og forsvare den bunke af løgne. På den anden side, i Halaldebatten mente hun vist heller ikke at det var nødvendig med mærkning. Hun er vel bare som mange én som har et fornuftigt udgangspunkt til at begynde med men som bliver afrettet til at passe ind i skabelonen af systemet.

  Kommentar by Balder — 31. august 2013 @ 20:57

 21. Hvem tester politikernes intelligens inden de bliver udråbt til ministre, jeg formoder ingen, de uduelige er det nye begreb i den politiske verden, de overlever pga. rygklappere og familiemedlemmer noget de har lært af den importerede Islamiske indavlede kvindetildækkede MENA familie, politikerne ser trætte ud ja det er fordi de ikke er vant til at arbejde, så et godt råd til alle Danskere fyr politikerne.

  Kommentar by emmagad — 31. august 2013 @ 21:51

 22. @Janutte

  “Smelting” er en aktiv proces, mens “melting” er passiv, så derfor er det helt korrekt at bruge “smelting” i den sammenhæng.

  Kommentar by Allan — 1. september 2013 @ 02:01

 23. Eksempelvis angrebet på Libyen bliver ikke lovligt bare fordi man mener at have en FN-beslutning at holde sig til. Fordelen ved at alliancen mod Ghadaffi misbrugte en tekst om at beskytte civilbefolkningen i Libyen er at Kina og Rusland som vetomagter aldrig mere vil imødekomme de vestlige krigsmagter, så lande som Danmark ikke længere kan føre krige med henvisning til at FN har besluttet det.

  Noget så banalt som at erklære en krig har USA vist aldrig gjort, så alene af den grund er alle deres krige bud på folkeretten. Derimod ville der ikke være noget folkeretligt i vejen for at Assad brugte kemiske våben, hvis han får brug for det. Syrien har nemlig ikke underskrevet forbuddet mod brug af kemiske våben.

  Kommentar by perhag — 2. september 2013 @ 04:26

 24. Hvad er der sket med nr 23 Hr møller. ???

  Your comment is awaiting moderation.

  Kommentar by Tulle — 2. september 2013 @ 11:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper