5. september 2013

Chris Holmsted Larsen mod Kim Møller – Forlig

Efter en postering om Chris Holmsted Larsens foredrag i Herning og Skive, hvori jeg dokumenterede hans mange påstande om danske nationalkonservative, blev jeg som bekendt mødt af et erstatningskrav af Dansk Magisterforening på vegne af benævnte ekstremismeforsker. Argumentationen var noget pauver, og det virkede til, at jeg skulle betale 7-8000 kroner fordi kommentator havde linket til ekstern kopi af foredraget, efter jeg havde slettet postens indhold.

Jeg valgte at lade sagen gå sin gang, og da jeg på forhånd havde alliereret mig med sponsor der ville holde mig 100 procent skadefri, var det lettere offensivt jeg gik ind til det telefoniske retsmøde, onsdag i sidste uge. Det kunne ganske enkelt ikke være ulovligt, at linke til ekstern materiale, og hvis Dansk Magisterforening ville i retten på det grundlag – så måtte det blive sådan.

Nuvel, sagsøgeren forklarede indledningsvis at brevene var uheldigt formuleret, og kravet om erstatning for copyright udelukkende var baseret på min oprindelige post, og hermed det ubestridelige faktum at jeg lagde lydfilen online i fuld længde. Selvom jeg fjernede filen efter påtale, så havde jeg stadig krænket Chris Holmsted Larsens ophavsret.

Dommeren (fra Forberedelsesafdelingen) forklarede i længder, hvad det kunne få af konsekvenser såfremt sagen endte i retten, og alene tanken om en længerevarende sag på grund af en ‘fodfejl’ fra min side, gjorde at jeg slutteligt indgik forlig med Dansk Magisterforening.

Sagsøgte, Kim Møller, betaler inden 14 dage 3.601,13 kr. til sagsøgeren, Dansk Magisterforening som mandatar for Chris Holmsted Larsen, til fuld og endelig afgørelse af sagen.

Ingen af parterne betaler sagsomkostningerne til den anden part.”

(Indbydelse til temadage: Stop ekstremismen!; Midt- og Vestjyllands Politi, 2012)

En vigtig detalje i relation til sagen, er udgangspunktet. Jeg forklarede, at Chris Holmsted Larsen var statsansat forsker, og at jeg af min kilde var blevet fortalt, at foredraget var offentligt. Det første mente sagsøgeren var irrelevant, og hun fastholdt igen og igen, at arrangementet var for en lukket kreds.

Om det havde gjort en forskel i retten er uvist, men efter forligets indgåelse har jeg får indbydelsen fysisk i hånden – og her noteres ordret på side 2 under overskriften ‘Kom og vær med til en spændende vedkommende dag’:

“Målgruppe for temadagene:
Ungdommens Uddannelsesvejledning, studievejledere på ungdomsuddannelser, studievejledere på videregående uddannelser og andre interesserede.”

Oploadet Kl. 17:12 af Kim Møller — Direkte link34 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/51076/trackback

34 Comments »

 1. Gæt på Holmsteds advokat regning (som smøres af på medlemmerne af DM): 15k+.

  Så lidt retfærdighed er der dog.

  Kommentar by Hans Und — 5. september 2013 @ 17:28

 2. Med indbydelsens formulering til interesserede om at komme og være med til en spændende dag, uden specifikke ord om at forelagt betragtes som værende ophavsretligt beskyttet, eller henvisende til lignende, eller nærtliggende forsknings fremlæggelses retlige rubricering som værende at betragte som ophavsretligt beskyttet, gerne henvisende til den aktuelle juridiske precedens på området, er ethvert krav uanstændigt.

  Set herfra.

  Kommentar by Peter Buch — 5. september 2013 @ 17:31

 3. præcedens
  ikke precedens…

  Kommentar by Peter Buch — 5. september 2013 @ 17:36

 4. Som jeg ser det er det sagsøgeren der begå en “fodfejl”. Da det er DM der kommer med en forkert udlægning fra starten, men forstår godt at du ikke gider en retssag.

  Et spørgsmål – Ville en transskription, som jeg husker at du på et tidspunkt efterspurgte, være en hjælp og en vej uden om et retsligt efterspil?

  Kommentar by Santor — 5. september 2013 @ 17:57

 5. -> Santor

  Det ville være rart med delvis transskription, som jeg godt kør blogge.. men sagen er lukket nu.

  Kommentar by Kim Møller — 5. september 2013 @ 18:03

 6. Ergo, så fik myndighederne, betalt of os, igen røvpulet en af dem som forsørger de offentlige snyltere. Apopos snyltere, er det også halal tossen Bonnichsen som har ædt sig fed og grim betalt med ulovlige midler, eller er det kun hans efterfølger i snylter korpset.

  Kommentar by Fritz — 5. september 2013 @ 18:45

 7. Formuleringen “og andre interesserede” tyder ikke på det omtalte
  møde henvendte sig til en lukket kreds.

  En lukket kreds kræver efter min mening at alle mødedeltagere er inviteret på forhånd.

  Det lugter lidt af bøllemetoder.

  Kommentar by k.m. — 5. september 2013 @ 18:51

 8. Kim Møller skal have ros for sit gå-på-mod!
  I nationalorienteret øjne, ligner sagen ren chikane.

  Kommentar by Viking — 5. september 2013 @ 19:03

 9. Et offentligt møde, som averteres/kundgøres kan dårligt være en lukket kreds.

  Så vidt jeg husker, så er ‘en lukket kreds’ relativt vagt defineret som, en gruppe mennesker hvor man kan forvente en vis form for fortrolighed/særligt interessefællesskab. Dette er nok næppe tilfældet, hvis man annoncerer efter deltagere…

  Men det må naturligvis vurderes konkret. kr. 3.600 plus det løse virker for mig, som meget i denne sag.

  Kommentar by Polka Charlie — 5. september 2013 @ 19:12

 10. Strengt taget må man jo heller ikke optage koncerter og lignende.

  Men linke til andres optagelser?

  Foredraget er i øvrigt stadigt tilgængeligt hos Vimeo, så kommunisten Chris Holmsteds problem er nok ikke links, men hvem der linker.

  Hvilket så rejser det juridiske spørgsmål, om han og andre, der selektivt kun håndhæver deres ret overfor folk de ikke kan lide, overhovedet har en ret der er beskyttelsesværdig.

  Kommentar by Hans Und — 5. september 2013 @ 19:23

 11. Det er ganske enkelt. Der er to retssystemer i Mohammedanmark. Det ene skal bekæmpe alle de onde dvs. os der ikke går ind for et multikulturelt (muslimsk) helvede. Og det andet retssystem er til for at hjælpe de stakkels importerede evighedsbistandsklienter og deres venner, mod de onde danskere som betaler for begge retssystemer.

  Det slog mig for nylig, at når man ser de der multikulturelle væresteder, så er det kun muslimer der er der. Så det multikulturelle er bare endnu en gang blår i øjnene på dem, som skal betale for de muslimske forsamlingshuse.

  Men nu til noget glædeligt, nu er de begyndt at ville udvise danske voldsmænd til udlandet. I følge BT som for et stykke tid siden efterlyste nogle voldspsykopater som de glædeligt beskrev som danskere, så kan BT nu fortælle at disse danske voldspsykopater risikere at blive udvist…hmmm det virker som om at det bliver sværere og sværere for medierne, at finde på mere løgn og bedrag i deres kamp mod Danmark og danskerne.

  Kommentar by Fritz — 5. september 2013 @ 20:48

 12. Venstrefløjens law-fare imod bloggere viser at der er behov for jurister der er villige til arbejde for sagen.

  Det behøver ikke nødvendigvis at være ved navns nævnelse, men mere som rådgiver “bag facaden”.

  Kommentar by Santor — 5. september 2013 @ 20:56

 13. https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=129901
  §21, §23, §39 stk 3.
  Sidst nævnte fordrer vel at der er foretaget opkrævning hos de der lavede optagelsen, respektivt lagde den på nettet.

  §68 stk. 5
  Synes mig at kræve en ikke eksisterende international enighed på ophavsretsområdet. Uriaspostens server i USA kunne betragtes som afgørende for hvilke paragraffer der spiller en rolle.

  Lighed for loven må, hvis det er andet end kønne danske ord, vel fordre at den eller de der offentliggjorde seancen afkræves samme beløb som hr. Møller.

  Kommentar by Peter Buch — 5. september 2013 @ 22:21

 14. Der synes jeg møgdyret fik alt for frit spil. Hans Unds betragtning er en ringe trøst. Han skulle have haft sparket hans venstrreorienterede røv, så han ikke kunne sidde resten af året.

  Kommentar by Nielsen — 5. september 2013 @ 22:31

 15. lol

  Kommentar by giraffen. — 5. september 2013 @ 22:37

 16. En ekstremismeforsker, hvis absolut eneste ekspertise består i at han
  selv er ekstremist og omgås ligesindede.

  Men for RUC gælder der åbenbart ingen nedre grænse for, hvem der kan blive ansat.

  Mageløst!

  Kommentar by Bjovulf — 5. september 2013 @ 22:50

 17. Det er tragisk at normale mennesker som Uriaspostens Kim Møller der formidler oplysninger til Danskerne kan trues til at betale afgift til et medlem af en fagforening lig 3F mod Vejlegaarden.
  Jeg blev i slut 1988 slæbt i Sø og Handelsretten af en egotripper der kaldte sig selv Bubber fra tv, Bubber forlangte erstatning for misbrug af navnet Bubber til anden side,undertegnede blev frikendt og Bubber fik en påtale af de tre dommere om misbrug af hans tv figur som dominans.

  Kommentar by emmagad — 6. september 2013 @ 01:41

 18. Fuk dem! lad os se hvad der sker når samfundet bryder sammen.
  http://www.youtube.com/watch?v=fTFTtTcDAVM
  ^lav jeres egne pizzaer.

  Kommentar by Mads — 6. september 2013 @ 01:41

 19. Det er ikke gratis at drive Uriasposten :(

  Kommentar by Spinner — 6. september 2013 @ 03:56

 20. Pinligt at Dansk Magisterforbund spiller med på Chris Holmsted Larsens åbenlyse barnagtigheder. Men endnu mere beskæmmende for Roskilde Universitet Center, at deres ansatte medvirker i arrangementer som ikke tåler offentliggørelse. Sagen er endnu et low-shot fra en venstrefløj som givet alle midler og medier alligevel ikke kan håndtere kritik uden at kriminalisere sig selv eller modparten. Med ‘forskere’ som Chris Holmsted Larsen har RUC lang vej endnu, hvis de ønsker at blive betragtet som et universitet og ikke et ideologisk levn.

  Kommentar by Marius — 6. september 2013 @ 06:48

 21. Leninisterne Chris Holmsted Larsen og Jørgen Dragsdahl fører retssager mod deres politiske modstandere og den socialistiske retsstat bakker dem op.
  Advokat Henrik Holm-Nielsen – som for de røde fældede den hæderlige Erik Ninn-Hansen I en skueproces – vil tilføje ‘koldkrigshistorikeren’ Bent Jensen (som vha DF ’stjal’ forskerpenge fra de røde lavmålsforskere)et sviende nederlag I injuriesagen, fordi Bent Jensen har afsløret at PET I sine interne papirer kaldte Jørgen Dragsdahl KGB-agent. Hvad de vitterlig gjorde!
  De røde får ham til at punge ud, så der kan slås en streg over Jørgen Dragsdahls landsforræderiske samarbejde med fjendens efterretningstjeneste under den kolde krig. Heldigvis har Bent Jensen én af landets førende forsvarsadvokater, Karoly Németh, som selv har oplevet de røde tanks myrde modstanderne af kommunismen i Ungarn. Han kender givetvis sine lus på travet.

  Og røde lejesvende i magisterforeningen (og I Danmarks Radio) bakker selvfølgelig leninisten Chris Holmsted Larsen op, så han kan kradse penge ind til den røde kasse fra en blå blog.
  Sikkert stor jubel i marxistklubben, hvor rygmærkerne er hanmmer og segl og Gulag er adressen for deres politiske modstandere, som de kalder ikke-mennesker og derfor med god samvittighed kan arbejde ihjel ved tvangsarbejde i de rødes udryddelseslejre ude i skovene.

  Lad det ikke ske engang til! Bekæmp marxismens slimede efterbyrd Chris Holmsted Larsen m.fl. Det er for sent, når de banker på din dør!

  Kommentar by A-mad — 6. september 2013 @ 09:18

 22. @Fritz

  Fantastiske argumenter og konspirationsteorier, du skal nok være en af Danmarks mange nationalsocialistiske helte.

  @Sagen

  Helt rimeligt at den nationalekstremistiske Kim Møller bliver sat på plads. Vi skal have nogle flere af den slags sager, så de helt ekstreme til højre ikke kan føle sig sikre.

  Kommentar by Venstrefløjen — 6. september 2013 @ 10:37

 23. ->22.Venstrefløjen. Det VAR altså ikke en copyright sag, som Chris Holmsted Larsen og hans røde lejesvende i Magisterforeningen påstod?

  Formålet var politisk forfølgelse, for at “den nationalekstremistiske Kim Møller bliver sat på plads. Vi skal have nogle flere af den slags sager, så de helt ekstreme til højre ikke kan føle sig sikre.”
  Stasi er på sporet af os, formoder jeg?

  Vi vidste jo godt, at det var camoufleret politisk forfølgelset, men nu er der en tilståelse fra en Partisoldat? :)

  Kommentar by A-mad — 6. september 2013 @ 11:01

 24. #22 Er du virkelig så ubegavet og uvidende, Venstrefløjen – til trods for din påstået høje uddannelse, som det altså stadig er mere end svært at se egentlige tegn på – , eller er det bare en rolle, du spiller? ;-)

  Var det noget med kaospilot + en bachelor fra RUC i kulturforståelse? :D

  Kommentar by Bjovulf — 6. september 2013 @ 14:13

 25. Hvor er jeg dog glad for, at jeg meldte mig ud af dansk magisterforening foranlediget af denne sag – slut med at betale til venstrefløjsindustrien – på den konto i hvert fald.

  Kommentar by Tintin — 6. september 2013 @ 18:39

 26. Jeg kan sådan set også godt forstå at Kim ikke gider igennem en lang retssag. Sagen er dels, som fx. Santor påpeger, et lærebogseksempel på lawfare. Men den illustrerer også at jura og moral i højere grad end tidligere er blevet gensidigt irrelevante. Hvis de stadig blev set som tæt forbundne ville det være vigtigt at få rettens ord for “hvem der har ret.” Idag er retssag vs. forlig i højere grad en rent taktisk overvejelse.

  I længden forestiller jeg mig at den svækkede forbindelse, i offenlighedens øjne, mellem jura og moral kan blive et problem for retsstaten. Men det er et problem der primært er forårsaget af ulogisk og, for mange i samfundet, særdeles uønsket eller skadelig/urimelig lovgivning som fx. asyl-, statsborgerskabs- eller knivlove, der alle har haft nærmest groteske konsekvenser i flere tilfælde. Folk der laver lovene tror at de har uendelig social “kapital” til at lave skæve love med. Men, i matematikken som i virkeligheden, er “stor” ikke det samme som “uendelig.”

  Kommentar by Morani ya Simba — 6. september 2013 @ 19:02

 27. Belægget for eksistens af utallige ekesempler på at materiale fra lignende forskere er offentliggjort uden krav om ophavsret er næppe umuligt at finde.

  Såfremt dette er sandt er spørgsmålet da hvorfor domstolen ikke straks afviste sagen.

  Kommentar by Peter Buch — 7. september 2013 @ 07:00

 28. En foredragsholder, der ikke vil citeres…
  tåler ikke dagens lys, hvad han har sagt åbenbart

  Kommentar by Nordsjælland — 7. september 2013 @ 08:28

 29. Det er (altid) underholdende at læse jeres kommentarer og specielt i dag. Jeg bruger blot jeres forsimplede tankegang og kan på den ene side fryde mig over denne sag og samtidigt fryde mig over, hvor meget i slår knuder på jer selv over min kommentar.

  Uriasposten leverer hver gang. Danmarks socialklasse 5 på slap line.

  Kommentar by Venstrefløjen — 7. september 2013 @ 10:20

 30. Venstrefløjen:

  Jeg tvivler på du bliver taget seriøst selv i egne kredse – med mindre du frekventerer Ungdomshuset eller Christiania hvor du ryger dig fra sans og samling med med et par andre “oplyste” eksistenser. Du udviser ingen nævneværdig intelligens eller dømmekraft når man ser på dine nedladende indlæg, selvom du så gerne vil have at det fremstår således.

  Kommentar by NulTolerance — 7. september 2013 @ 10:40

 31. -> Venstrefløjen

  “Helt rimeligt at den nationalekstremistiske Kim Møller bliver sat på plads. Vi skal have nogle flere af den slags sager, så de helt ekstreme til højre ikke kan føle sig sikre.”

  3600 kroner er peanuts i det her spil. Sålænge dig og dine holder jer indenfor lovens rammer, så klynker jeg ikke. Se evt. Reaktionære refleksioner: http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2013/09/06/redox-sag-for-retten-vidneindkaldelse/

  Kommentar by Kim Møller — 7. september 2013 @ 10:41

 32. Må vi så heller ikke længere citere eksempelvis Danmarks Statistik, eller andre forskere? Det smager kraftigt af totalitarisme. Men det er selvfølgeligt meget individuelt. Hvis jeg roser multikulti/eu/radikale, så må jeg citere lige så tosset jeg vil. Jeg kalder det sindelagskontrol.

  Kommentar by Karl — 7. september 2013 @ 12:40

 33. #29 Klart du gør det, Venstrefløjen, for du har øjensynligt ikke meget andet at fryde dig over i dit liv – og argumentere for dit hjernedøde og virkelighedsfjerne PK-vås kan du jo heller ikke.

  Et produkt af frelste rundkredspædagogers hjernevaskende “tankegang” er, hvad du er. Hvad med for fanden at begynde at tænke bare en lille bitte smule SELV og sætte dig ordentligt ind i tingene, før du bøver op blandt voksne mennesker om ting, du ikke har begreb skabt om – bare for én gangs skyld, din uvidende, svagtbegavede tosse med den der påståede / indbildte (?) høje uddannelse, som vi åbenbart bare ikke må høre nærmere om? ;-)

  Nå, men du er da sikkert en glimrende kaospilot –
  altså af kamikaze-typen …

  Information??? Aldrig nogensinde har en avis da haft et mere vildledende navn – man burde rent faktisk klage til forbrugerombudsmanden over sådan et fupnummer. Her kan selv det berømte russiske / sovjetisk “Pravda” (Sandheden) jo slet ikke være med :D

  Hvad med at ændre navnet til “Venstreorienteret Propaganda for Frelste & Uvidende Tåber, der ikke vover at se Virkeligheden i Øjnene”? ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 7. september 2013 @ 18:39

 34. Venstrefløjen på slap linje…

  Det lyder som optakt til et katastrofalt fald…

  Kommentar by Peter Buch — 8. september 2013 @ 06:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper